Stellar Data Recovery -arvostelu 2024: Plussat, miinukset & hinnat

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
51

stellar data recovery reviewStellar Data Recovery on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä verkossa eniten mainituista tietojen palautusohjelmistoista. Huomasimme kuitenkin, että moni sovellusta käsittelevä artikkeli, tiivistämisen vuoksi, jätti mainitsematta tärkeitä yksityiskohtia tai analyysejä, jotka olisivat voineet suuresti auttaa käyttäjiä tekemään parhaan mahdollisen päätöksen heidän henkilökohtaisten tarpeidensa mukaisesti.

Joten loimme kaikista kattavimman, hintansa arvoisen ja helposti ymmärrettävän arvostelun Stellar Data Recovery -ohjelmasta (sekä Macille että Windowsille) vuonna 2024. Kattaukseemme sisältyy sovelluksen esittely, tosielämän palautustulokset ja paljon muuta. Jatka lukemista!

Lyhyt yleiskatsaus Stellar Data Recovery -ohjelmasta Macille ja Windowsille

Aloitamme lyhyellä yleiskatsauksella Stellar Data Recovery -sovelluksesta. Tässä osiossa käymme nopeasti läpi työkalun tärkeimmät ominaisuudet, kuten sen vaatimukset, hyvät ja huonot puolet sekä hinnoittelun. Tämän sisällön tulisi tarjota sinulle avaintekijät, jotka voivat merkittävästi vaikuttaa päätökseesi käyttää työkalua ja tarjota hyödyllistä kontekstia artikkelin loppuosaan.

Järjestelmävaatimukset:

 • 4 Gt RAM
 • 250 Mt vapaata levytilaa
 • Windows 7, 8, 10 ja 11
 • MacOS Catalina 10.12 macOS Sonoma 14 asti (64-bittinen)

Pros

 • Yksinkertainen ja saavutettava käyttöliittymä
 • Useita hyödyllisiä näkymiä löydetyille tiedostoille
 • Vastuullinen tukitiimi
 • Hyvä ominaisuusvalikoima, mukaan lukien S.M.A.R.T., varmuuskopiointi ja levykloonauksen
 • Mahdollisuus lisätä räätälöityjä tiedostosignatuureja
 • Videon ja kuvien korjaus (vain tier 3 eli ”Premium”-lisenssit)
Cons
 • Sekä skannaus että palautus kestävät kauemmin verrattuna muihin sovelluksiin
 • Ei toiminut USB-tikun kanssa, jonka tiedostojärjestelmä oli vioittunut, eikä voi skannata levyjä ilman tiedostojärjestelmää
 • Esikatselutoiminto on hidas ja toimii vain rajoitetuille tiedostotyypeille (ja vain enintään 100 Mt tiedostokoko)
 • Tunnistaa vähemmän tiedostosignatuureja verrattuna muihin sovelluksiin
 • Ei ilmoita käyttäjille huonoista sektoreista; huonojen sektorien huomiotta jättäminen voi olla kohtalokasta palautusyrityksille
 • Hieman kallis verrattuna muihin sovelluksiin ottaen huomioon tarjotut ominaisuudet, ja monet avainominaisuudet ovat saatavilla vain tasolla 2 (”Professional”) tai sitä korkeammalla (esim. levykuvien luonti, tietojen palautus RAW-tiedostoista, käynnistymättömän kiintolevyn palautus jne.)

Sopii parhaiten

Vaikka suurin osa tiedonpalautusohjelmista näyttää ensisilmäyksellä samanlaisilta, kyseisillä sovelluksilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivampia tietyille käyttötarkoituksille. Toisin sanoen, ei ole olemassa ”yhtä täydellistä palautussovellusta kaikkiin tarpeisiin” – sinun on valittava sellainen, joka parhaiten täyttää tarpeesi.

Auttaaksemme sinua olemme analysoineet Stellar Data Recoveryn ominaisuudet, vahvuudet ja rajoitukset. Tässä ovat skenaariot, joissa suosittelemme tätä sovellusta eniten:

 • Aloittelijat, jotka haluavat yksinkertaisen ja kätevän käyttöliittymän
 • Ei-RAW muodossa olevien ja ongelmattomien tallennuslevyjen skannaus (esim. ei huonoja sektoreita, käynnistyy asianmukaisesti jne.)
 • Käyttäjät, jotka tarvitsevat (ja ovat valmiita maksamaan) video- ja valokuvien palautus- ja korjaustyökaluja; voimme taata, että ne toimivat

Mitä enemmän kohtia pätee sinuun, sitä parempi.

Palautetaan paljon kuvia, kiitos gallerianäkymän (huomaa, että yleiset tiedostosignatuurit ovat tuettuja, mutta saatat joutua lisäämään mukautettuja tiedostosignatuureja riippuen tiedoistasi. Esikatselurajat ovat myös vain 100 MB per tiedosto)

Stellar Data Recoveryn ominaisuudet

Tämä osio käsittelee Stellar Data Recoveryn pääominaisuuksia lyhyine kuvauksineen kullekin. Vaikka parannettavaa onkin, olimme vaikuttuneita siitä, että tässä sovelluksessa oli työkalut, joita odotamme premium-luokan nykyaikaiselta tietojen palautusohjelmistolta. Se tarjosi jopa lisätyökaluja, joita muut sovellukset eivät tyypillisesti tarjoa.

 • Tuki useille tallennuslaitteille – Mac- ja Windows-versiot tästä sovelluksesta voivat palauttaa tietoja omien järjestelmäasemiensa lisäksi kovalevyiltä, SSD-asemilta, SD-korteilta (ja muista muistikorteista), USB-muistitikuilta, CD- ja DVD-levyiltä. Mobiilidataa voi palauttaa erillisellä sovelluksella (joka vaatii erillisen lisenssin).
 • 3 skannaus tyyppiä – Sovelluksessa on syväskannaus, pikaskannaus ja allekirjoitusskannaus. Kuitenkin sen allekirjoitusskannaus on paljon parempi verrattuna kahteen muuhun.
 • Tiedostojärjestelmien tuki – Windows-versio tästä sovelluksesta tukee tietojen palauttamista NTFS-, FAT32- ja ExAT-tiedostojärjestelmistä, kun taas Mac-versio tukee HFS+ ja APFS-tiedostojärjestelmistä palauttamista.
 • Tiedostoselain työkalut – Käyttäjät voivat etsiä tiettyjä tiedostoja, suodattaa tietoja tyypin mukaan, selata tiedostoja puunäkymässä ja esikatsella yleisiä tiedostotyyppejä (vain enintään 100 MB tiedostokoko).
 • Perus RAID-tietojen palautus – Kykenee palauttamaan tietoja RAID 1, 0 ja JBOD-muodostelmista.
  Levykuvien varmuuskopiointi ja levyjen kloonaus – Käyttäjät voivat luoda levykuva varmuuskopioita tai kloonata kokonaisia levyjä toiselle tallennuslaitteelle.
 • Kuva- ja videokorjaustyökalut – 2. ja 3. tason lisenssit mahdollistavat korruptoituneiden kuvien ja videoiden korjauksen (mikä tapahtuu usein tietojen palautusyrityksissä)
 • S.M.A.R.T. – Tämä sovellus voi tarkistaa S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) vain sisäisillä asemilla.

Viimeisimmät sovelluspäivitykset

Stellar Data Recovery on päivitetty versioon 11.6.0, joka toi parannuksia sen yleiseen yhteensopivuuteen ja skannausominaisuuksiin. Tässä yhteenveto sovelluksen viimeisimmistä muutoksista:

 • Parannettu tiedostotyyppien tuki – Sovelluksen tunnistamien tiedostotyyppien määrä on kasvanut (271 muotoa kuvista, videoista, dokumenteista, äänitiedostoista ja muista).
 • Parannettu tiedostojärjestelmien tuki – Tukea on parannettu kaikille pääasiallisille tiedostojärjestelmille: APFS ja HFS+ (Mac), ExFAT, FAT32 ja NTFS (Windows).
 • Virheiden korjaukset – Skannauksen aikaiset kaatumiset ja korruptoitumiset on ratkaistu, samoin kuin kaikki käyttöliittymään liittyvät ongelmat.
 • Yleiset optimoinnit – Sovellus on päivitetty toimimaan viimeisimpien käyttöjärjestelmien ja prosessoripiirien kanssa

Todellisen elämän tietojen palautustestin tulokset

Tässä osiossa tarjoamme kattavan kuvauksen kokemuksistamme Stellar Data Recovery -ohjelmiston kanssa. Alla näytämme sovelluksen asennuksen, skannauksen asettamisen, palautettujen tiedostojen selaamisen ja niiden tallentamisen turvalliseen sijaintiin. Jokaisessa vaiheessa varmistimme, että tutkimme mahdollisimman monta sovelluksen ominaisuutta, jotka ovat olennaisia keskivertokäyttäjälle.

Tämän osion lopussa olemme taulukoineet palautustuloksemme perustuen tarkasti siihen palautustoimenpiteeseen, jonka esitämme alla. Näin pyrimme näyttämään sinulle tarkalleen, mitä odottaa Stellar Data Recoveryn käytössä, jotta voit tehdä mahdollisimman perustellun päätöksen.

Asennus

Stellar Data Recovery -asennusvelho

Stellar Data Recoveryn lataaminen ja asentaminen oli yhtä helppoa kuin latauspainikkeen klikkaaminen heidän virallisilla verkkosivuillaan.

Macilla asentaminen on hieman työläämpää – sivustolla ei ole suoraa latauslinkkiä, vaan tiimi lähetti meille sähköpostitse linkin eri sivulle, joka sisältää varsinaisen ladattavan tiedoston.

Kun EXE- tai DMG-tiedosto oli ladattu, itse asennus oli yhtä suoraviivaista. Windowsissa meitä tervehti tutunnäköinen asennusvelho. Macissa meitä pyydettiin kopioimaan sovellus Sovellukset-kansioon.

Emme kohdanneet mitään haittaohjelmia tai muita vilpillisiä/epärehellisiä elementtejä lataus- ja asennusprosessien aikana. 👍

Skannaus & Palautus

Tässä osiossa näytämme todellisen yrityksemme palauttaa tietoja USB-muistitikulta käyttäen Stellar Data Recoverya. Lopuksi taulukoimme tuloksemme.

Tiedostotyyppi & lähteen valinta

Stellar Data Recovery tiedostotyyppien valintavaliikko

Stellar Data Recovery kehotti meitä valitsemaan palautettavat tiedostotyypit ja laitteen, josta haluamme ne palauttaa.

Arvostamme mahdollisuutta valita tietotyypit, sillä se antaa meille mahdollisuuden priorisoida tiettyjä tietoja (tarvittaessa) ja lyhentää skannausaikaa. Se myös mahdollistaa ajan ja resurssien säästämisen välttämällä tarpeettomien tiedostotyyppien valitsemista.

Stellar Data Recoveryn lähdevalikko

Huomasimme, että meidän piti erikseen ottaa käyttöön Syväskannaus käyttämällä kytkintä valikon alaosassa. Pidämme työkaluista, jotka käyttävät kaikkia skannausaikoja automaattisesti, mutta tämä on käyttäjän omien mieltymysten mukaista.

Palautettujen tiedostojen selaus

Stellar Data Recovery palautetut tiedostolista puunäkymätilassa

Stellar Data Recovery tarjosi riittävät ominaisuudet, jotta voimme mukavasti lajitella, järjestellä ja löytää kadonneet tiedostomme. Tässä nopea lista:

 • Useita näkymiä – Peruslista, Tiedostolista ja Poistettujen lista -näkymät mahdollistivat löydettyjen tiedostojen järjestämisen, ja voit katsoa niitä listana, kuvakkeina (hyödyllinen kuvia ja videoita varten), sarakkeina tai kansilehtivirtana.
 • Esikatselutyökalu – Voimme kaksoisnapsauttaa tiedostoa näyttääksemme esikatselun eri ikkunassa.
 • Hakupalkki – Haettiin kätevästi tiettyjä tiedostoja kirjoittamalla niiden tiedostonimi tai osia tiedostonimestä hakupalkkiin.

Palautettujen tiedostojen tallennus

Stellar Data Recovery tiedostonvalinta

Kaikki tiedostot on valittu oletuksena. Meidän piti manuaalisesti poistaa valinta tiedostoista, joita emme halunneet palauttaa napsauttamalla niiden vieressä olevia rastiruutuja. Onneksi meillä oli mahdollisuus poistaa valinta kokonaisista kansioista tai tietyntyyppisistä tiedostoista käyttämällä eri näkymiä.

Napsautimme Palauta-painiketta näyttömme alareunassa ja saatoimme helposti valita sijainnin, johon palautetut tiedostot tallennetaan.

Toipumistulokset

Kontekstiksi, skannatulta USB-muistitikulta löytyi 9 tiedostoa, joiden yhteiskoko oli 270 MB. Ne koostuivat 5 videosta ja 4 valokuvasta, joilla oli erilaiset tiedostopäätteet. Stellar Data Recovery löysi kuitenkin paljon enemmän; tiedonpalautusohjelmisto yrittää palauttaa kaiken mahdollisen, mukaan lukien vuosia (joskus vuosikymmeniä) vanhat tiedostot, joita ei ollut kokonaan ylikirjoitettu tai jotka oli ylikirjoitettu vain osittain.

Tässä ovat tarkat tulokset yllä demonstroidusta palauttamisyrityksestä:

Parametri Tulos
Löydettyjen tiedostojen lukumäärä 3 999 (47 kansiota)
Löydetyn datan kokonaiskoko 3,66 Gt
Skannausaika 25 minuuttia
Tallennuslaitteen koko 16 Gt

Hinnasto

Stellar Data Recovery -palvelussa on kolme eri tilausvaihtoehtoa ja ilmainen kokeiluversio.
Monet Stellar Data Recoveryn vaikuttavista ominaisuuksista ovat käytettävissä vain tietyillä tasoilla, ja virallisen verkkosivuston lukuisien hinnoittelusivujen selaaminen voi olla työlästä. Auttaaksemme sinua tarkastelemaan kaikkia lisenssitasoja nopeammin, olemme koonneet kaikki sovelluksen hinnoittelutiedot alla olevaan taulukkoon.

Lisenssityyppi Erityisominaisuudet Windows-hinta Mac-hinta
Ilmainen Rajaton skannaus ja esikatselu, 1 GB ilmainen palautus, S.M.A.R.T Ilmainen Ilmainen
Standard Kaikki ilmaisessa, rajoittamaton datan palautus, BitLocker-tuki 39,99 dollaria kuukaudessa, 49,99 dollaria vuodessa, 99 dollaria elinikäisestä lisenssistä 69,99 dollaria vuodessa, 129 dollaria elinikäisestä lisenssistä
Professional Kaikki standardissa, osioiden palautus, CD/DVD:n palautus, levyn kuvien luonti, levyn kloonaus 69,99 dollaria kuukaudessa, 69,99 dollaria vuodessa, 149 dollaria elinikäisestä lisenssistä 89,99 dollaria vuodessa, 149 dollaria elinikäisestä lisenssistä
Premium Kaikki professionalissa, vioittuneiden valokuvien ja videoiden korjaus, pikkukuvien poiminta 79,99 dollaria kuukaudessa, 99,99 dollaria vuodessa, 199 dollaria elinikäisestä lisenssistä 99,99 dollaria vuodessa, 199 dollaria elinikäisestä lisenssistä

Stellar Data Recoveryn vertailu kilpailijoihin

Käyttäjien objektiivisen arvioinnin kannalta hyvä keino ohjelmiston arvon määrittämiseen on verrata sitä lähimpiin kilpailijoihinsa. Alla olevassa taulukossa vertaamme Stellar Data Recoverya kolmeen muuhun datan palautussovellukseen, jotka ovat vastaavassa maineessa ja markkinan kypsyydessä. Parametrimme kattavat hinnoittelun, ilmaisen kokeiluversion ominaisuudet ja niiden parhaat piirteet.

Tietojen palautusohjelmisto Hinta Tilaustyypit Ilmainen kokeilu Parhaat ominaisuudet
Stellar Data Recovery 39 $ ~ 99,99 $ (Windows), 69,99 $ ~ 199 $ (Mac) Kuukausi (vain Windows), vuosittainen, elinikäinen 1 GB ilmainen tietojen palautus Hyvä allekirjoitusskanneri, hyödylliset näkymätyypit, kuvan- ja videonkorjaustyökalut
Disk Drill 79,99 $ (2-in-1 lisenssi sekä Windows- että Mac-versioille) Elinikäinen 500 MB ilmainen tietojen palautus (vain Windows) Hyvä suorituskyky kaikissa skannauksissa, Mac-versio voi palauttaa iOS- ja Android-laitteet, käsittelee useita tietojen menetystilanteita erittäin hyvin
EaseUS Data Recovery Wizard 69,95 $ ~ 149,95 $ (Windows), 89,95 $ ~ 169,95 $ (Mac) Kuukausi, vuosittainen, elinikäinen 2 GB ilmainen tietojen palautus Aloittelijaystävällinen käyttöliittymä, hyvä kaikenkattava suorituskyky
R-Studio 79,99 $ (Windows, Mac ja Linux) Elinikäinen Rajoittamaton ilmainen tietojen palautus, mutta vain alle 20 KB kokoisille tiedostoille Kehittynyt RAID-tuki ja verkon kautta tapahtuva palautus, erittäin muokattavissa oleva skannaus, laaja ominaisuuskokonaisuus, erinomainen teknikoille

Tuomio

Stellar Data Recovery tekee monia asioita oikein – sillä on miellyttävä käyttöliittymä, se tarjoaa riittäviä palautusominaisuuksia ja sillä on ainutlaatuisia työkaluja, jotka erottavat sen muista sovelluksista.

Yleisesti ottaen jotkut sen kilpailijoista tarjoavat enemmän vastinetta rahoille. Se on kuitenkin erittäin vankka valinta kadonneiden tiedostojen (erityisesti valokuvien ja videoiden) palauttamiseen, jotka ovat kadonneet vahingossa tapahtuneen poiston tai alustamisen seurauksena. Sen korjaustyökalut voivat jopa antaa käyttäjille paremmat mahdollisuudet palauttaa osittain ylikirjoitetut tiedostot.

Kuitenkin käyttäjät, jotka kohtaavat paljon monimutkaisempia tietojen menetysskenaarioita (RAW-tiedostojärjestelmä, vakava korruptio jne), voivat todeta, että Stellar Data Recovery ei ole riittävä.
Kokonaisuudessaan uskomme, että Stellar Data Recovery ansaitsee suurimman osan maineestaan, mutta on alueita, joilla sovellus voisi hyötyä merkittävistä parannuksista.

Avatar photo
Alejandro on tekninen kirjoittaja, joka on erikoistunut DIY-tietojen palauttamiseen ja tietokoneiden korjaukseen. Hänellä on käytännön kokemusta tietokoneiden korjaamisesta, sillä hän työskenteli osa-aikaisesti lapsena setänsä kaupassa, jossa hän vaihteli kätevän työn ja läksyjen tekemisen välillä. Nykyään hän jatkaa ihmisten teknisten ongelmien ratkomista ahkerasti työskentelemällä 7datalla.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.