Hoe verwijderde Google Chrome-bladwijzers te herstellen op Windows

Geschreven door
Goedgekeurd door
48

chrome bladwijzers herstellenHet verliezen van bladwijzers kan je een mini-hartaanval geven. Haal diep adem, want je hoeft niet alle bladwijzers opnieuw toe te voegen vanaf nul. Gelukkig is het herstellen van verloren bladwijzers vrij snel en eenvoudig. In deze gids leggen we uit hoe je bladwijzers kunt herstellen in Chrome op Windows.

Wat kan verlies van Chrome-bladwijzers veroorzaken?

Er zijn slechts een handjevol redenen die kunnen leiden tot het verlies van Chrome-bladwijzers. Hier zijn de drie meest voorkomende redenen:

 • 🗑️Per ongeluk verwijderd: Het kan zijn dat je bladwijzers per ongeluk hebt verwijderd toen je haast had.
 • 🔄Synchronisatiefout na een browser-update: Als je onlangs je browser hebt geüpdatet of een nieuw Chrome-profiel hebt gemaakt, kan een synchronisatiefout ervoor hebben gezorgd dat de bladwijzers zijn verdwenen.
 • 🧹Opschoningssoftware voor opslag: Opschoningssoftware voor opslag kan bestanden verwijderen die ervoor kunnen zorgen dat bladwijzers uit je Chrome-browser verdwijnen.

Hoe Ontbrekende Chrome Bladwijzers Terughalen

Er zijn meerdere manieren om verdwenen Chrome-bladwijzers te herstellen. De oplossing hangt af van wat er in eerste instantie voor heeft gezorgd dat de bladwijzers verdwenen zijn. Als u de oorzaak niet kent, probeer dan de oplossingen in de onderstaande volgorde.

Voordat we naar de oplossingen gaan, zorg ervoor dat uw Bladwijzerbalk niet verborgen is. Door per ongeluk Ctrl + Shift + B te drukken, kan de Bladwijzerbalk verdwenen zijn. U kunt de Bladwijzerbalk terugbrengen met dezelfde sneltoets. Als dat niet werkt, probeer dan de onderstaande oplossingen.

Methode 1: Verwijderen ongedaan maken in Bladwijzerbeheer

Als je de browser nog niet hebt gesloten nadat de Chrome bladwijzers verdwenen zijn, probeer dan de verwijdering ongedaan te maken met de sneltoets voor ongedaan maken Ctrl+ Z. Deze methode werkt zolang je de browserinstantie niet hebt afgesloten.

Druk op Ctrl+Shift+O om de bladwijzerbeheerder te openen. U kunt ook de bladwijzerbeheerder openen door te klikken op de verticale ellips in de rechterbovenhoek en te selecteren Bladwijzers en lijsten > Bladwijzerbeheerder.

Bladwijzerbeheer in Google Chrome

Zodra je in de Bladwijzerbeheerder bent, druk op Ctrl+Z.

Opmerking: Als je Android gebruikt, verschijnt de ongedaan maken-knop slechts kort nadat je bladwijzers hebt verwijderd.

Methode 2: Handmatig Door Browsergeschiedenis Gaan en Pagina’s Opnieuw aan Bladwijzers Toevoegen

Je bezoekt waarschijnlijk vaak bladwijzerpagina’s. Dat is waarschijnlijk precies de reden waarom je ze in eerste instantie hebt gebookmarkt. Als de eerste methode niet werkt, scan dan snel je browsergeschiedenis, vind pagina’s die je had gebookmarkt, en bookmark ze opnieuw.

Natuurlijk kan dit pijnlijk en omslachtig zijn als je tientallen bladwijzers hebt. Het is ook mogelijk dat je pagina’s met nuttige informatie had gebookmarkt en je bezoekt ze niet vaak, wat betekent dat ze niet in je browsegeschiedenis zullen staan. In die gevallen, probeer de volgende methode.

Methode 3: Bladwijzers herstellen vanuit back-up

Google Chrome slaat bladwijzers op in specifieke bestanden. Deze bestanden worden opgeslagen op de volgende locatie op uw computer (ervan uitgaande dat uw Windows op schijf C is geïnstalleerd):

C:\Gebruikers\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data

Vind bestanden met de naam Bookmarks en Bookmarks.bak. Je kunt bladwijzers herstellen uit deze bestanden met een van de twee onderstaande methoden.

Bladwijzers herstellen met Chrome Bladwijzers Herstelgereedschap

Zo werkt de Chrome-bladwijzers Hersteltool:

 1. Ga naar de Chrome Bladwijzers Herstel Tool.
 2. Upload het .bak bestand in de tool. Als je meerdere profielen hebt op Google Chrome, kan je hier ook meerdere bestanden uploaden.Het HTML-bestand met Google Chrome bladwijzers uploaden.
 3. De tool zal een HTML bestand of meerdere HTML bestanden creëren. Deze bestanden bevatten links naar al de bladwijzers. Download de bestanden door erop te klikken.Het HTML-bestand met bladwijzers downloaden.
 4. Klik vervolgens op het verticale ellips icoon rechtsboven in het Chrome venster en selecteer Bladwijzers en lijsten > Bladwijzerbeheerder. Of je kunt Ctrl+Shift+O drukken.
 5. Klik op het verticale ellips naast de zoekbalk bovenaan en selecteer Bladwijzers importeren.Bladwijzers importeren in Google Chrome.
 6. Selecteer de HTML bestanden die je zojuist hebt gedownload.

Wanneer je klaar bent, verschijnen de geïmporteerde bladwijzers in een nieuwe map. Dubbelklik op de map om je bladwijzers te openen.

Bladwijzers handmatig herstellen met Bookmarks.bak

Om bladwijzers handmatig te herstellen met het Bookmarks.bak-bestand:

 1. Klik op de verticale ellips in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser en navigeer naar Instellingen.
 2. Als synchronisatie is ingeschakeld, selecteer Synchronisatie en Google-services > Beheer wat je synchroniseert. Kies voor Aangepaste synchronisatie en schakel het synchroniseren van bladwijzers uit.Synchroniseren van bladwijzers in Google Chrome.
 3. Gebruik de Verkenner om te navigeren naar:
  C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
 4. Vind het bladwijzerbestand dat geen .bak-extensie heeft en hernoem het naar Bookmarks2.bak.
 5. Hernoem Bookmarks.bak naar Bookmarks (verwijder de extensie).Het hernoemen van het bladwijzerbestand.

Methode 4: Bladwijzersbestand herstellen met behulp van Disk Drill

Wat als je de Bladwijzerbestanden niet kunt vinden? Dan kan een gegevenshersteloplossing zoals Disk Drill helpen. Hier lees je hoe je Disk Drill kunt gebruiken om de Bladwijzerbestanden te herstellen:

 1. Download Disk Drill en installeer het op uw apparaat.
 2. Start Disk Drill op en selecteer Opslagapparaten > Logische Volumes vanuit de linkerzijbalk. Selecteer lokale schijf C (ervan uitgaande dat je hier Windows hebt geïnstalleerd).
 3. Klik op Zoek naar verloren gegevens om de schijf te scannen.Scannen van schijf C met Disk Drill.
 4. Zodra de scan voltooid is, zoek in de resultaten en kijk uit naar het Bladwijzers-bestand. Soms kan het bestand onder een andere naam verschijnen. Bijvoorbeeld, je ziet misschien een bestand genaamd “$SDASSF.bak” in de resultaten.
 5. Herstel het bestand door op de Herstel alles knop te klikken. Nadat je op de knop klikt, selecteer een locatie waar je het bestand wilt herstellen, en klik op Volgende. Je zou het herstelde bestand dan in de gekozen map moeten zien.Het BAK-bestand selecteren uit de bestanden gevonden tijdens de scan.

Methode 5: Bladwijzers opnieuw synchroniseren van andere apparaten

Deze methode werkt op alle apparaten. Voor het functioneren van deze methode moeten de volgende twee voorwaarden vervuld zijn:

 • U heeft twee apparaten nodig met Chrome geïnstalleerd
 • U zou Chrome op het tweede apparaat niet moeten hebben gebruikt na het verliezen van bladwijzers op het oorspronkelijke apparaat

Zo werkt het:

 1. Wis de gegevens op het apparaat waarvan je de bladwijzers bent verloren. Als je bladwijzers bent kwijtgeraakt van je Windows PC, ga dan naar je Chrome-account’s synchronisatie-instellingen pagina, scroll naar de onderkant van de pagina, en klik op Gegevens wissen. Klik op OK om te bevestigen wanneer hierom gevraagd wordt.Gegevens wissen in Google Chrome.
 2. Start Chrome op het apparaat waarop je Chrome niet hebt gebruikt nadat de bladwijzers van de PC verdwenen zijn. Wanneer je Chrome opent, zal je waarschijnlijk gevraagd worden om opnieuw in te loggen. Log in op je account.
 3. Start Chrome weer op je PC en log in op je account.

Dit zal de bladwijzers op je PC opnieuw synchroniseren en je kunt ze zien in de Bladwijzersbeheerder.

Conclusie

Het herstellen van bladwijzers is eenvoudig, hoewel het in enkele gevallen omslachtig kan zijn. Gelukkig slaat Google Chrome bladwijzers op in een bestand dat je kunt gebruiken om bladwijzers te herstellen. Zelfs als je dat bestand verliest, kun je een tool als Disk Drill gebruiken om de Bladwijzerbestanden te herstellen.

Veelgestelde Vragen

Wanneer je een bladwijzer verwijdert, bewaart Chrome deze nog steeds in een reservekopiebestand. Zelfs als het reservekopiebestand verloren gaat, kun je herstelsoftware zoals Disk Drill gebruiken om het bestand en je bladwijzers te herstellen. Echter, in sommige gevallen kan de bladwijzer definitief verloren gaan.
Chrome-bladwijzers kunnen om verschillende redenen verdwijnen, zoals per ongeluk verwijderen, synchronisatiefout of bladwijzers verwijderd door een opslagopschoningssoftware.
Chrome-bladwijzers worden opgeslagen in het volgende pad in Windows 11, ervan uitgaande dat Windows is geïnstalleerd op schijf C:
C:\Gebruikers\%gebruikersnaam%\AppData\Local\Google\Chrome\Gebruikersgegevens
U kunt de Time Machine-app op Mac gebruiken om bladwijzers te herstellen. Start de back-upapp en navigeer naar user/Library/App Support/Google/Chrome/Default. Hier vindt u de bestanden met Bladwijzers. Herstel deze bestanden en importeer ze in Google Chrome om bladwijzers te herstellen.
Ja, dat kan, op voorwaarde dat je synchronisatie hebt ingeschakeld op je account. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op Chrome met het Gmail-account waar je je persoonlijke gegevens hebt opgeslagen. Chrome zal automatisch synchroniseren en je bladwijzers tonen.
Arjun is een tech ninja, schrijft HTML en CSS, en heeft een eervolle vermelding gekregen als de vaste tech-hulp van de familie tijdens bijeenkomsten. Hij schrijft al ongeveer zes jaar handleidingen en is momenteel een bijdrager op grote techwebsites.
Goedgekeurd door
Senior Data Recovery Engineer. Masterdiploma in Natuurkunde, Informatietechnologie voor Wetenschappelijke Experimenten.