Hoe bestanden herstellen van de Lost.Dir map op je Android-apparaat

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
22

Herstel van verloren dir-bestandenDe Android firmware is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte besturingssystemen op een mobiele telefoon en is goed voor meer dan 70% van het wereldwijde marktaandeel voor smartphone-apparaten. Als je veel interesse hebt in hoe het Android-systeem werkt, ben je misschien bekend met een lost.dir map die bestanden bevat die je als vaag zou kunnen omschrijven. Het kan je verbazen te weten welk belang het heeft voor je gegevensopslag en waarom je er beter goed op zou moeten letten.

Wat is Lost.Dir op Android?

Hoewel je misschien de Android lost.dir map bent tegengekomen, is de rol die het speelt op je mobiele apparaat wellicht niet precies bekend bij jou. We zullen proberen uit te leggen wat de lost.dir map is en waarom deze in de eerste plaats bestaat.

De map lost.dir is in wezen een map die vergelijkbaar werkt met de Prullenbak op een Windows-apparaat en wordt gecreëerd door het Android-besturingssysteem om verloren bestanden te verzamelen tijdens het optreden van een systeemfout of crash.

Er is een “lost.dir”-map op elke beschikbare opslag op uw Android-apparaat – een voor de bestanden in het interne geheugen van het apparaat en een op uw SD-kaart als er een is ingevoerd. De bestanden die het verzamelt, kunnen worden hersteld wanneer het Android-systeem opnieuw opstart.

Inderdaad, de redenen voor het afsluiten van een Android-systeem zijn talrijk en gezien hoe vaak zo’n verschijnsel is, speelt de lost.dir map een sleutelrol om ervoor te zorgen dat bestanden zoals foto’s en video’s die verloren gaan tijdens een dergelijke gebeurtenissen gemakkelijk hersteld kunnen worden.

Als je nieuwsgierig bent om te weten wat er gebeurt als je de lost.dir map verwijdert, is het antwoord niets! Het verwijderen van de lost.dir mappen zal alleen een probleem zijn als je bestanden moet herstellen die je verloren hebt tijdens een systeemcrash, dan is het in zo’n scenario dat je je zorgen moet maken. Wanneer je toegang hebt tot alle bestanden die je nodig hebt, is er absoluut geen reden tot zorg.

Belangrijkste redenen voor het aanmaken van de Lost.dir-map

Het Android-systeem kan om verschillende redenen onverwacht worden afgesloten, waaronder de volgende:

Reden Uitleg
⚠️ Plotselinge storingen/fouten tijdens het gebruik van applicaties Elke storing of fout die optreedt terwijl een applicatie wordt gebruikt, kan gegevensverlies veroorzaken door corruptie.
🪫 Batterij defect Onjuist afsluiten door een batterij defect kan gegevenscorruptie veroorzaken door onderbroken interne gegevensverwerking of -overdrachten.
🔌 Onjuiste verwijdering van Android SD-kaart Het wordt vaak aanbevolen om uw apparaat uit te schakelen voordat u een Android SD-kaart uit uw apparaat verwijdert. Het niet op de juiste manier verwijderen van uw geheugenkaart kan leiden tot gegevenscorruptie, wat resulteert in gegevensverlies.
✍🏼 SD-kaart verwijderen tijdens lees-schrijfproces Het verwijderen van de SD-kaart tijdens een lees-schrijfproces kan leiden tot gegevensinconsistenties of corruptie, waardoor de kans op gegevensverlies toeneemt.
♨️ Oververhitting van essentiële hardwarecomponenten Een oververhit hardwarecomponent kan ervoor zorgen dat uw apparaat defect raakt door fysieke schade. Dit kan vervolgens leiden tot ontoegankelijkheid en gegevensverlies.
🔔 Tijdens updates aan kritieke OS-functies Gegevensverlies kan optreden vanwege compatibiliteitsproblemen die resulteren in gegevenscorruptie.

De map lost.dir wordt automatisch aangemaakt door het Android-systeem en is beschikbaar elke keer dat je jouw apparaat opstart.

Hoe herstel je bestanden die verwijderd zijn uit de lost.dir map

Gelukkig zijn er verschillende manieren om lost.dir op Android te herstellen. Het per ongeluk verwijderen van een bestand gebeurt wel eens als je bezig bent met je drukke leven en schema. De volgende methoden zouden je moeten helpen om lost.dir-bestanden op een soepele manier terug te krijgen.

Methode 1: Disk Drill Gegevensherstelsoftware

Disk Drill is een veelzijdige datahersteloplossing die verschillende opslagapparaten kan scannen, waaronder telefoons en SD-kaarten. Het kan snel verloren .dir-bestanden herstellen en kan zelfs werken met defecte en beschadigde geheugenkaarten.

Met de grondige scanalgoritmen van Disk Drill hebt u een betere kans om bestanden succesvol te herstellen. Daarbovenop kunt u tot 500 MB aan bestanden gratis herstellen met de gratis proefversie van Disk Drill voor Windows.

Voor deze tutorial gebruiken we Disk Drill om een Android SD-kaart te scannen op lost.dir-bestanden:

 1. Om te beginnen, download je de Disk Drill-installatiebestand. Start vervolgens de installatie en volg de instructies voor een succesvolle installatie. Sluit de Android SD-kaart aan op de pc.installatie
 2. Zodra dat gedaan is, start je de Disk Drill-app. Je zou een lijst met apparaten moeten zien die je kunt scannen op het hoofdscherm. Kies je geheugenkaart en klik op de knop Zoek naar verloren data om de scan te starten.Het starten van de Disk Drill zoekactie.
 3. Wanneer de scan is voltooid, klik je op Bekijk gevonden items.Het beoordelen van de gevonden data.
 4. Dan kun je nu alle bestanden selecteren die je wilt herstellen. Als je klaar bent, klik je op Herstellen.Bestanden markeren voor herstel.
 5. In het dialoogvenster dat verschijnt, kies je waar je de herstelde bestanden wilt plaatsen en klik je op Volgende. Disk Drill zal beginnen met het herstellen van je bestanden.Herstelproces afronden
 6. Na het herstel kun je de herstelde bestanden controleren door te klikken op Toon herstelde data in Verkenner.

Als u bestanden moet herstellen van interne opslag, moet u de Mac-versie van de app gebruiken.

Methode 2: Bestandsextensie toevoegen

Een andere methode die heeft bewezen nuttig te zijn voor het herstellen van verloren.dir-bestanden is door wijzigingen aan te brengen in de bestandsextensie. Sommige bestanden kunnen alleen worden bekeken met toepasselijke software, dus het toevoegen van een bestandsextensie aan bestanden in de verloren.dir map kan helpen bij het herstellen ervan.

 1. Open de lost.dir map op uw apparaat en selecteer de specifieke bestanden die u wilt herstellen.ga naar lost.dir map
 2. Ga verder met het hernoemen van het bestand door de juiste bestandsextensie toe te voegen (.mp3, .mp4, .mov, .3gp, .png, .jpeg etc.) aan het Lost.dir bestand.

U kunt ook de bestandsextensie van uw bestanden wijzigen zonder uw computer te gebruiken. Het Android-besturingssysteem kan bestandsnamen hernoemen en bestandsextensies toevoegen met eenvoudige stappen. Zo kunt u het rechtstreeks vanaf uw Android-apparaat doen:

 1. Om te beginnen, open je de bestandsbeheer app naar keuze op je Android-toestel.
 2. Vervolgens, open je de lost.dir map en navigeer naar het bestand dat je wilt herstellen.bestand in lost.dir map
 3. Nu, tik en houd vast op het bestand dat je wilt hernoemen. Dit brengt meestal een menu naar boven. Kies uit de lijst van opties voor Hernoemen.selecteer hernoemen in opties
 4. In het naamveld, voeg de juiste bestandsextensie toe aan het einde van de bestandsnaam.

Hoe voorkom je verlies van lost.dir-bestanden op Android-telefoon

Het gebruik van geschikte maatregelen om gegevensverlies te voorkomen is vermoedelijk idealer dan het proces van gegevensherstel te moeten doorlopen – wat soms ongemakkelijk kan zijn ondanks de overvloed aan beschikbare gegevenshersteltools voor download. Om lost.dir verwijdering op uw Android-apparaat te voorkomen, zijn hier enkele tips die u moet overwegen.

 • Ruim regelmatig je toestel op door rommel- en cachebestanden te verwijderen.
 • Wacht bij het overzetten van bestanden tussen je toestel en SD-kaart totdat het proces is voltooid voordat je de kaart uitwerpt.
 • Vermijd het plotseling uitschakelen van je Android-apparaat.
 • Vermijd het draaien van ongebruikte apps op de achtergrond.
 • Formatteer je SD-kaart of Flash je Android-toestel.

Conclusie

Een goede balans tussen gegevensbehoud en -herstel handhaven vermindert het risico dat je al je gegevens verliest en de vele hindernissen die daarbij kunnen komen kijken.

In ieder geval, als u gebruik moet maken van een software voor gegevensherstel, zorg er dan altijd voor dat u uiterst zorgvuldig te werk gaat om vast te stellen welke het beste helpt om uw problemen met gegevensherstel te overwinnen. Af en toe kunt u onderzoek doen door een eenvoudige Google-zoekopdracht uit te voeren om te onthullen welke tools voor gegevensherstel ideaal zullen zijn.

Je kunt ook een stap verder gaan door professionele hulp te zoeken bij gecertificeerde gegevensherstel-experts om te voorkomen dat je wordt opgelicht door personen en gegevenshersteloplossingen die diensten aanbieden die in strijd zijn met wat ze adverteren.

Veelgestelde Vragen

Nee, de map "lost.dir" is een systeemmap die door het Android-besturingssysteem wordt aangemaakt om verloren bestanden te herstellen bij een systeemfout.
Ja. Het is over het algemeen veilig om de map "lost.dir" te verwijderen. Onthoud echter dat deze herstelde bestanden bevat als gevolg van gegevenscorruptie. Controleer of u nog steeds een van deze bestanden nodig heeft voordat u verder gaat.
De map "lost.dir" bevat bestanden die het Android-besturingssysteem heeft hersteld vanwege een systeemfout. De bestanden die in deze map zijn opgeslagen kunnen afbeeldingen, audio, video, documenten en app-gegevens bevatten, onder andere bestanden. De bestandsnamen of bestandsextensies in deze map zijn echter mogelijk niet expliciet vermeld vanwege het herstelproces.
Je kunt door de "lost.dir"-map navigeren met een willekeurige bestandsbeheer-app naar keuze. Vaak zijn lost.dir-bestanden mogelijk niet bruikbaar en kunnen ze alleen worden geopend als je het bestandsformaat wijzigt. Maar voor lost.dir-bestanden die een herkenbaar formaat hebben, kun je de standaardapp gebruiken om ze te openen. (bijv. de Galerij-app voor afbeeldingen)
Avatar photo
Michael is een Content Schrijver die bijna tien jaar lang artikelen heeft geschreven met een focus op Technologie. Hij brengt meer dan 6 jaar ervaring mee op het gebied van Kunstmatige Intelligentie, IOT, RegTech, Futuretech, Cybersecurity. Zijn passie voor technologie heeft ertoe geleid dat hij freelance content schrijfwerk heeft opgepakt voor verschillende softwareontwikkelingsorganisaties.
Goedgekeurd door
Andrey is een software-engineer expert met uitgebreide expertise in gegevensherstel, computerforensiek en gegevensrechtzaken.