Slik gjenoppretter du filer fra Lost.Dir-mappen på Android-enheten din

Avatar photo
Skrevet av
Godkjent av
21

Gjenoppretting av lost dir-filerAndroid-firmwaren har vokst til å bli et av de mest brukte operativsystemene på mobiltelefoner og står for mer enn 70% av den globale markedsandelen for smarttelefonenheter. Hvis du har en stor interesse i hvordan Android-systemet fungerer, kan du være kjent med en lost.dir-mappe som inneholder filer som du enkelt kan beskrive som vage. Det kan overraske deg å få vite betydningen den har for datalagringen din og hvorfor du bør være mer oppmerksom på den.

Hva er Lost.Dir på Android?

Selv om du kanskje har snublet over Android lost.dir-mappen, kan det hende at rollen den spiller på mobil enheten din ikke er helt kjent for deg. Vi vil forsøke å forklare hva lost.dir-mappen er og hvorfor den eksisterer i utgangspunktet.

Mappen lost.dir er i hovedsak en mappe som fungerer likt som Papirkurven på en Windows-enhet og blir opprettet av Android OS for å samle opp tapte filer ved forekomst av systemfeil eller krasj.

Det finnes en «lost.dir»-mappe på hver tilgjengelig lagring på din Android-enhet – én for filene i enhetens interne lagring og én på SD-kortet hvis et er satt inn. Filene den samler inn kan gjenopprettes når Android-systemet starter opp igjen.

Faktisk er det mange grunner til at et Android-system slår seg av, og med tanke på hvor vanlig et slikt fenomen er, spiller lost.dir-mappen en nøkkelrolle i å sikre at filer som bilder og videoer som går tapt under slike hendelser enkelt kan gjenopprettes.

Hvis du er nysgjerrig på å vite hva som skjer hvis du sletter lost.dir-mappen, er svaret ingenting! Å slette lost.dir-mappene vil bare vise seg å være et problem hvis du trenger å gjenopprette filer som du har mistet under et systemkrasj, da bør du i et slikt scenario være bekymret. Når du har tilgang til alle filene du trenger, er det absolutt ingen grunn til å bekymre seg.

Hovedårsakene til Opprettelsen av Lost.dir-mappen

Android-systemet kan slå seg av uventet av ulike grunner, inkludert følgende:

Årsak Forklaring
⚠️ Plutselige feil/avvik under kjøring av applikasjoner Enhver feil eller avvik som oppstår mens en applikasjon kjører kan føre til tap av data på grunn av ødeleggelse.
🪫 Batterifeil Feil avstengning på grunn av batterifeil kan føre til datatap på grunn av avbrutt intern databehandling eller overføringer.
🔌 Feilaktig fjerning av Android SD-kort Det anbefales ofte å skru av enheten før du fjerner et Android SD-kort fra enheten. Manglende korrekt fjerning av minnekortet kan føre til datakorruptering, som igjen kan føre til tap av data.
✍🏼 Fjerner SD-kort under lese/skrive-prosessen Å fjerne SD-kortet under en lese/skrive-prosess kan forårsake datainkonsistenser eller ødeleggelse av data, noe som øker sjansen for datatap.
♨️ Overoppheting av nøkkelmaskinvarekomponenter En overopphetet maskinvarekomponent kan føre til at enheten ikke fungerer på grunn av fysisk skade. Dette kan i sin tur lede til utilgjengelighet og datatap.
🔔 Under oppdateringer til kritiske OS-funksjoner Datatap kan forekomme på grunn av kompatibilitetsproblemer som resulterer i datakorruptering.

Den lost.dir-mappen blir automatisk opprettet av Android-systemet og den er tilgjengelig hver gang du starter enheten din.

Hvordan gjenopprette filer slettet fra lost.dir-mappen

Heldigvis finnes det flere måter du kan gjenopprette lost.dir på Android. Det er bundet til å skje at man ved et uhell sletter en fil en gang i blant mens man går gjennom sin travle hverdag og timeplan. Følgende metoder bør hjelpe deg med å gjenopprette lost.dir-filer på en smidig måte.

Metode 1: Disk Drill Gjenopprettingsprogramvare for Data

Disk Drill er en mangefasettert løsning for datagjenoppretting som kan skanne forskjellige lagringsenheter inkludert telefoner og SD-kort. Den kan raskt gjenopprette tapt .dir-filer og kan til og med fungere med funksjonsfeil og korrupte minnekort.

Med Disk Drills grundige skanningsalgoritmer, ville du hatt en bedre sjanse til å lykkes med å gjenopprette filer. I tillegg kan du gjenopprette opptil 500 MB filer gratis på Disk Drill Windows gratis prøveversjon.

For denne veiledningen vil vi bruke Disk Drill til å skanne et Android SD-kort for lost.dir-filer:

 1. For å starte, last ned Disk Drill-installasjonsprogrammet. Deretter starter du oppsettet og følger instruksjonene for vellykket installasjon. Koble Android SD-kortet til PC-en.installasjon
 2. Når det er gjort, åpner du Disk Drill-appen. Du bør se en liste over enheter du kan skanne på hovedskjermen. Velg ditt minnekort og klikk på Søk etter tapt data-knappen for å starte skanningen.Starter søket i Disk Drill.
 3. Når skanningen er ferdig, klikk på Gjennomgå funnete elementer.Gjennomgår dataen som ble funnet.
 4. Deretter kan du nå velge alle filene du ønsker å gjenopprette. Når det er gjort, klikk Gjenopprett.Markerer filer for gjenoppretting.
 5. I dialogboksen som vises, velg hvor du vil plassere de gjenopprettede filene og klikk Neste. Disk Drill vil begynne å gjenopprette filene dine.Finaliserer gjenopprettingsprosessen
 6. Etter gjenopprettingen kan du sjekke de gjenopprettede filene ved å klikke Vis gjenopprettet data i Utforsker.

Hvis du trenger å gjenopprette filer fra intern lagring, må du bruke Mac-versjonen av appen.

Metode 2: Legger til filtypenavn

En annen metode som har vist seg å hjelpe deg med å gjenopprette lost.dir-filer, er å gjøre endringer i filnavnutvidelsen. Noen filer kan bare vises ved hjelp av passende programvare, så det å legge til en filnavnutvidelse på filer i lost.dir-mappen kan hjelpe deg med å gjenopprette dem.

 1. Åpne lost.dir-mappen på enheten din og velg de bestemte filene du ønsker å gjenopprette.gå til lost.dir-mappe
 2. Fortsett med å gi nytt navn til filen ved å legge til riktig filnavnutvidelse (.mp3, .mp4, .mov, .3gp, .png, .jpeg osv.) til Lost.dir-filen.

Du kan også endre filtypen på filene dine uten å bruke datamaskinen din. Android-operativsystemet kan gi nytt navn til filer og legge til filtillatelser med noen enkle trinn. Slik kan du gjøre det direkte fra Android-enheten din:

 1. For å komme i gang, åpne din foretrukne Filbehandler-app på Android-enheten din.
 2. Deretter åpner du lost.dir-mappen og naviger til filen du vil gjenopprette.fil i lost.dir-mappe
 3. Nå trykker og holder du inne på filen du vil gi nytt navn til. Dette vil vanligvis åpne en meny. Velg Rename blant listen over alternativer.velg rename i alternativene
 4. I navnefeltet legger du til den passende filendelsen på slutten av filnavnet.

Hvordan forhindre tap av lost.dir-filer på Android-telefon

Å bruke passende tiltak for å forhindre tap av data er muligens mer ideelt enn å måtte gå gjennom prosessen med datagjenoppretting – som noen ganger kan vise seg å være ubehagelig til tross for det store utvalget av datagjenopprettingsverktøy tilgjengelig for nedlasting. For å unngå sletting av lost.dir på Android-enheten din, her er noen tips du må vurdere.

 • Rydd opp i enheten din med jevne mellomrom ved å fjerne unødvendige filer og tømme hurtigbufferen.
 • Når du overfører filer mellom enheten din og SD-kortet, vent på at prosessen skal fullføres før du tar ut kortet.
 • Unngå å slå av Android-enheten din brått.
 • Unngå å kjøre ubrukte apper i bakgrunnen.
 • Formater SD-kortet ditt eller flash Android-enheten din.

Oppsummering

Å opprettholde en god balanse mellom bevaring og gjenoppretting av data reduserer risikoen for å miste alle dataene dine og de mange hindringene som kan følge med.

Uansett, hvis du trenger å bruke programvare for datagjenoppretting, må du alltid opprettholde et høyt nivå av skjønn for å fastslå hvilken som vil fungere best for å hjelpe deg med å overkomme dine problemer med datagjenoppretting. Fra tid til annen kan du gjøre din egen forskning ved å utføre et enkelt Google-søk for å avdekke hvilke verktøy for datagjenoppretting som vil være ideelle.

Du kan også gå et skritt videre ved å søke profesjonell hjelp fra sertifiserte datarekonstruksjonseksperter for å unngå å bli lurt av enkeltpersoner og datarekonstruksjonsløsninger som tilbyr tjenester som strider mot det de annonserer.

Ofte stilte spørsmål

Nei, mappen "lost.dir" er en systemkatalog opprettet av Android-operativsystemet for å gjenopprette mistede filer under en systemfeil.
Mappen "lost.dir" inneholder filer som Android-operativsystemet har gjenopprettet på grunn av en systemfeil. Filene lagret i denne mappen kan inneholde bilder, lyd, video, dokumenter og appdata, blant annet. Imidlertid kan ikke filnavnene eller filtypene i denne mappen være eksplisitt angitt på grunn av gjenopprettingsprosessen.
Du kan navigere "lost.dir"-mappen ved hjelp av en hvilken som helst filbehandlingsapp du foretrekker. Ofte kan lost.dir-filer være uleselige og kan bare åpnes hvis du endrer filformatet deres. Men for lost.dir-filer som har et gjenkjennbart format, kan du bruke standardappen for å åpne dem. (f.eks., Galleri-appen for bilder)
Avatar photo
Michael er en innholdsforfatter som har skrevet teknologifokuserte artikler i nærmere et tiår. Han har over 6 års erfaring med kunstig intelligens, IoT, RegTech, fremtidsteknologi og cybersikkerhet. Hans lidenskap for teknologi har ført til at han har tatt på seg frilans skriveoppdrag for flere programvareutviklingsorganisasjoner.
Godkjent av
Andrey er en programvareingeniør ekspert med omfattende ekspertise innen datagjenoppretting, datamaskinforensikk og datarettssaker.