Kuinka palauttaa tiedostoja Lost.Dir-kansiosta Android-laitteeltasi

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
15

Lost dir tiedostojen palautusAndroid-järjestelmäohjelmisto on kasvanut yhdeksi laajimmin käytetyistä käyttöjärjestelmistä matkapuhelimissa ja se kattaa yli 70% maailman älypuhelinmarkkinoiden osuudesta. Jos sinulla on terävä kiinnostus siihen, miten Android-järjestelmä toimii, saatat olla tuttu lost.dir-kansion kanssa, joka sisältää tiedostoja, joita voitaisiin helposti kuvailla epämääräisiksi. Saatat yllättyä tietäessäsi sen merkityksen datan tallennukselle ja miksi sinun tulisi kiinnittää siihen enemmän huomiota.

Mikä on Lost.Dir Androidissa?

Vaikka oletkin ehkä törmännyt Android-laitteen lost.dir -kansioon, sen rooli mobiililaitteessasi ei ehkä ole sinulle täysin selvä. Yritämme selittää, mikä lost.dir -kansio on ja miksi se ylipäänsä on olemassa.

Lost.dir-kansio on käytännössä kansio, joka toimii samankaltaisesti kuin Roskakori Windows-laitteessa, ja Android-käyttöjärjestelmä luo sen keräämään kadonneita tiedostoja järjestelmähäiriön tai kaatumisen aikana.

Jokaisessa käytettävissä olevassa tallennustilassa Android-laitteessasi on ”lost.dir”-kansio — yksi laitteen sisäiselle tallennustilalle ja toinen SD-kortille, jos sellainen on asetettu paikalleen. Tiedostot, joita se kerää, voidaan palauttaa, kun Android-järjestelmä käynnistyy uudelleen.

Tosiaankin, syyt Android-järjestelmän sammumiseen ovat lukuisat ja ottaen huomioon kuinka yleinen tällainen ilmiö on, lost.dir-kansion rooli on keskeinen varmistettaessa, että tiedostoja kuten valokuvia ja videoita, jotka katoavat tällaisissa tapahtumissa, on helppo palauttaa.

Jos olet utelias tietämään, mitä tapahtuu, jos poistat lost.dir-kansion, vastaus on ei mitään! Lost.dir-kansioiden poistamisesta on ongelmia vain, jos tarvitset palauttaa tiedostoja, jotka olet menettänyt järjestelmäkaatumisen aikana, sitten tällaisessa tilanteessa sinun pitäisi olla huolissaan. Kun pääset käsiksi kaikkiin tarvitsemiisi tiedostoihin, ei ole mitään syytä huoleen.

Pääsyyt Lost.dir-kansion luomiseen

Android-järjestelmä voi sammua odottamatta eri syistä, mukaan lukien seuraavat:

Syy Selitys
⚠️ Äkilliset virheet/ongelmat sovelluksia käytettäessä Mikä tahansa virhe tai ongelma, joka ilmenee sovellusta käytettäessä, voi aiheuttaa tietojen menetyksen korruption seurauksena.
🪫 Akun toimintahäiriö Epäasianmukainen sammutus akun toimintahäiriön takia voi aiheuttaa tietojen korruptoitumista keskeytyneiden sisäisten tietojenkäsittelyn tai siirtojen seurauksena.
🔌 Android SD-kortin epäasianmukainen irrottaminen On usein suositeltavaa sammuttaa laite ennen Android SD-kortin poistamista siitä. Muistikortin epäasianmukainen poistaminen voi johtaa tietojen korruptoitumiseen, mikä voi johtaa tietojen menetykseen.
✍🏼 SD-kortin poistaminen luku-kirjoitusprosessin aikana SD-kortin poistaminen luku-kirjoitusprosessin aikana voi aiheuttaa datan epäjohdonmukaisuutta tai korruptiota, lisäten tietojen menetyksen mahdollisuutta.
♨️ Keskeisten laitteiston komponenttien ylikuumeneminen Ylikuumentunut laitteiston komponentti voi aiheuttaa laitteiston toimintahäiriöitä fyysisen vahingon seurauksena. Tämä tapahtuma voi vuorostaan johtaa tietojen käyttökelvottomuuteen ja tietojen menetykseen.
🔔 Kriittisten käyttöjärjestelmän toimintojen päivitysten aikana Tietojen menetys voi tapahtua yhteensopivuusongelmien takia, jotka aiheuttavat tietojen korruptoitumista.

The lost.dir -kansio luodaan automaattisesti Android-järjestelmän toimesta, ja se on käytettävissä aina kun käynnistät laitteesi.

Kuinka palauttaa tiedostot, jotka on poistettu lost.dir-kansiosta

Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla voit palauttaa lost.dir-kansion Androidissa. Tiedoston vahingossa poistaminen on väistämätöntä silloin tällöin, kun kiireisen elämäsi ja aikataulusi keskellä toimit. Seuraavat menetelmät auttavat sinua palauttamaan lost.dir-tiedostot sujuvasti.

Menetelmä 1: Disk Drill Data Recovery -ohjelmisto

Disk Drill on monipuolinen tietojen palautusratkaisu, joka voi skannata erilaisia tallennuslaitteita, mukaan lukien puhelimet ja SD-kortit. Se voi nopeasti palauttaa kadonneet .dir-tiedostot ja se voi jopa toimia viallisten ja korruptoituneiden muistikorttien kanssa.

Disk Drillin syvällisillä skannausalgoritmeilla sinulla on paremmat mahdollisuudet onnistuneesti palauttaa tiedostoja. Lisäksi voit palauttaa jopa 500 MB tiedostoja ilmaiseksi Disk Drill Windowsin ilmaisversiossa.

Tässä oppaassa käytämme Disk Drill -ohjelmaa skannaamaan Androidin SD-korttia lost.dir-tiedostojen löytämiseksi:

 1. Aloita lataamalla Disk Drill -asennustiedosto lataa. Käynnistä sitten asennus ja seuraa ohjeita onnistuneeseen asennukseen. Yhdistä Androidin SD-kortti tietokoneeseen.asennus
 2. Kun olet tehnyt sen, käynnistä Disk Drill -sovellus. Näet pääikkunassa listan laitteista, joita voit skannata. Valitse muistikorttisi ja klikkaa Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi skannauksen.Aloittaen Disk Drill -etsintä.
 3. Kun skannaus on päättynyt, klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita.Tarkastelemassa löydetyt tiedot.
 4. Tämän jälkeen voit valita kaikki tiedostot, jotka haluat palauttaa. Kun olet tehnyt sen, klikkaa Palauta.Merkitsemässä tiedostoja palautettaviksi.
 5. Ilmestyvässä dialogi-ikkunassa valitse mihin haluat tallentaa palautetut tiedostot ja klikkaa Seuraava. Disk Drill alkaa palauttaa tiedostoja.Finalisoitumassa palautusprosessi
 6. Palautuksen jälkeen voit tarkastaa palautetut tiedostot klikkaamalla Näytä palautetut tiedot Resurssienhallinnassa.

Jos sinun täytyy palauttaa tiedostoja sisäisestä tallennustilasta, sinun on käytettävä sovelluksen Mac-versiota.

Menetelmä 2: Tiedostonimen lisäosa

Toinen menetelmä, joka on osoittautunut hyödylliseksi lost.dir-tiedostojen palauttamisessa, on tiedostonimen laajennuksen muuttamisessa. Joitakin tiedostoja voidaan tarkastella vain soveltuvalla ohjelmistolla, joten tiedostopäätteen lisääminen lost.dir-kansiossa oleviin tiedostoihin voi auttaa niiden palauttamisessa.

 1. Avaa lost.dir-kansio laitteellasi ja valitse palautettavat tiedostot.mene lost.dir kansioon
 2. Siirry tiedoston uudelleennimeämiseen lisäämällä sopiva tiedostopääte (.mp3, .mp4, .mov, .3gp, .png, .jpeg jne.) lost.dir-tiedostoon.

Voit myös muuttaa tiedostopäätteitä tietokonetta käyttämättä. Android-käyttöjärjestelmä osaa nimetä tiedostoja uudelleen ja lisätä tiedostopäätteitä yksinkertaisin toimin. Näin voit tehdä sen suoraan Android-laitteeltasi:

 1. Aloittaaksesi avaa haluamasi tiedostonhallinta-sovellus Android-laitteellasi.
 2. Seuraavaksi avaa lost.dir-kansio ja siirry tiedostoon, jonka haluat palauttaa.tiedosto lost.dir-kansiossa
 3. Nyt napauta ja pidä tiedostoa painettuna, jonka haluat nimetä uudelleen. Tämä tuo yleensä esiin valikon. Valinnoiden listalta valitse Nimetä uudelleen.valitse nimetä uudelleen vaihtoehdoista
 4. Nimikenttään, lisää tiedostonimen loppuun sopiva tiedostopääte.

Kuinka estää lost.dir-tiedostojen katoaminen Android-puhelimessa

Sopivien toimenpiteiden käyttäminen datan katoamisen estämiseksi on kuviteltavasti ihanteellisempaa kuin datan palauttamisprosessin läpikäyminen – mikä voi joskus osoittautua hankalaksi huolimatta lukuisista ladattavissa olevista datan palautustyökaluista. Välttääksesi lost.dir-kansion poistamisen Android-laitteeltasi, tässä on muutamia vinkkejä, joita sinun tulee harkita.

 • Puhdista laitettasi säännöllisesti poistamalla roskatiedostot ja välimuistin.
 • Kun siirrät tiedostoja laitteesi ja SD-kortin välillä, odota prosessin päättymistä ennen kortin poistamista.
 • Vältä sammuttamasta Android-laitettasi äkillisesti.
 • Vältä käyttämättömien sovellusten ajamista taustalla.
 • Alusta SD-korttisi tai päivitä Android-laitteesi ohjelmisto.

Yhteenveto

Hyvän tasapainon ylläpitäminen datan säilyttämisen ja palauttamisen välillä vähentää riskiä menettää kaikki datasi ja monia siihen mahdollisesti liittyviä esteitä.

Joka tapauksessa, jos tarvitset tietojenpalautusohjelman käyttöä, ylläpidä aina korkeaa harkintakykyä, jotta voit varmistaa mikä ohjelma toimii parhaiten auttamaan sinua selättämään tietojen palauttamiseen liittyvät ongelmasi. Ajoittain voit tehdä tutkimusta suorittamalla yksinkertaisen Google-haun, joka paljastaa, mitkä tietojenpalautustyökalut ovat ihanteellisia.

Voit myös mennä askeleen pidemmälle etsimällä ammattitaitoista apua sertifioiduilta tietojen palautusasiantuntijoilta välttääksesi huijatuksi tulemisen yksilöiden ja tietojen palautuspalveluiden toimesta, jotka tarjoavat palveluita vastoin sitä, mitä ne mainostavat.

UKK

Ei, "lost.dir" -kansio on järjestelmän luoma hakemisto, jonka Android-käyttöjärjestelmä luo kadonneiden tiedostojen palauttamiseksi järjestelmän kaatumisen yhteydessä.
Kyllä. Yleensä on turvallista poistaa ”lost.dir”-kansio. Muista kuitenkin, että tämä sisältää palautettuja tiedostoja datan korruptoitumisen vuoksi. Varmista, tarvitsetko vielä jotakin näistä tiedostoista ennen jatkamista.
”lost.dir”-kansio sisältää tiedostoja, jotka Android-käyttöjärjestelmä on palauttanut järjestelmävikojen vuoksi. Tähän kansioon tallennetut tiedostot voivat sisältää kuvia, ääntä, videota, asiakirjoja ja sovellustietoja sekä muita tiedostoja. Tiedostojen nimet tai tiedostopäätteet eivät kuitenkaan välttämättä ole eksplisiittisesti mainittu palautusprosessin seurauksena.
Voit selata "lost.dir" -kansiota käyttäen valitsemaasi tiedostonhallinta-sovellusta. Usein lost.dir-tiedostot eivät ole käyttökelpoisia, ja ne voidaan avata vain, jos muutat niiden tiedostomuotoa. Mutta lost.dir-tiedostoille, joilla on tunnistettava formaatti, voit käyttää oletussovellusta niiden avaamiseen. (esim. Galleria-sovellus kuvien osalta)
Avatar photo
Michael on sisällöntuottaja, joka on kirjoittanut teknologiaan keskittyneitä artikkeleita lähes vuosikymmenen ajan. Hänellä on yli 6 vuoden kokemus tekoälystä, esineiden internetistä (IOT), sääntelyteknologiasta (RegTech), tulevaisuuden teknologiasta (Futuretech) ja kyberturvallisuudesta. Hänen intohimonsa teknologiaa kohtaan on saanut hänet ottamaan freelance-sisällöntuottajan rooleja useissa ohjelmistokehitysorganisaatioissa.
Hyväksymä.
Andrey on ohjelmistoinsinööri ja asiantuntija, jolla on laaja-alainen osaaminen tietojen palautuksessa, tietokonetutkinnassa ja dataan liittyvässä oikeudenkäynnissä.