Kuinka alustaa SD-kortti menettämättä tietoja Androidissa ja Windowsissa

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
42

muotoile SD-kortti menettämättä tietojaSD-kortin alustaminen on hyvä tapa poistaa useimmat loogiset vauriot. Se on käytännössä tehdasasetusten palautus. Jos SD-kortilla on kuitenkin tiedostoja, joita haluat säilyttää, saatat haluta löytää tavan alustaa SD-kortti tietojen menettämättä.

Vaikka SD-korttisi olisi vioittunut ja vaikuttaisi siltä, että sinun täytyisi uhrata tiedostosi sen pelastamiseksi, on olemassa tapa alustaa SD-kortti menettämättä tietoja. Lue eteenpäin oppiaksesi lisää.

Kuinka varmuuskopioida tietoja SD-kortilta, joka vaatii alustamista

Kun SD-kortti on alustettava, se johtuu yleensä ilmenneestä ongelmasta. Jos Windows tai Android pyytää SD-kortin alustamista, sinun tulisi toimia nopeasti tietojesi turvallisen palauttamisen kannalta, koska ei ole sanottua, kuinka vakava vahinko voi tulla. Tässä on muutama tapa, joilla voit hakea tietoja SD-kortiltasi ennen sen alustamista.

Skenaario 1: Tiedot ovat saatavilla

Jos voit avata SD-kortin ilman sen alustamista, voit helposti varmuuskopioida tiedot siirtämällä ne käyttäen Tiedostonhallintaa. Tämä vedä-ja-pudota -menetelmä on nopein ja helpoin tapa varmuuskopioida SD-kortilla tallennetut tiedot.

Noudata näitä vaiheita varmuuskopioidaksesi tiedot SD-kortilta käyttäen Tiedostoselainta:

 1. Avaa Tiedostonhallinta.Tiedostonhallinnan avaaminen.
 2. Siirry SD-kortillesi ja siirrä tiedot toiselle tallennuslaitteelle joko vetämällä ja pudottamalla tai kopioimalla ja liittämällä.Tietojen siirtäminen käyttäen Tiedostonhallintaa.

Jos sinulla ei ole käytössä Windows-konetta, voit varmuuskopioida tiedostot suoraan puhelimestasi kopioimalla ne pilvitallennuspalveluun, kuten Google Driveen, Samsung Cloudiin, Dropboxiin tai OneDriveen.

Skenaario 2: Tietoja ei voi käyttää

Useimmissa tapauksissa, joissa SD-korttisi täytyy alustaa, et saa mahdollisuutta siirtää tietoja yksinkertaisesti toiselle tallennuslaitteelle käyttäen Tiedostonhallintaa. Onneksi on silti joitakin keinoja, joilla voit saada tietosi takaisin.

Palauta käyttäen tietojen palautusohjelmistoa

Disk Drill on tiedonpalautustyökalu, joka kykenee skannaamaan SD-korttisi palautettavien tietojen varalta ja turvallisesti palauttamaan ne terveelle tallennuslaitteelle säilytystä varten. Tämä on erityisen kätevää tapauksissa, kun tarvitset alustaa korruptoitunut SD-kortti ilman tietojen menettämistä, sillä Disk Drill voi päästä käsiksi tietoihisi, vaikka ne eivät olisikaan saatavilla perinteisin keinoin, kuten Tiedostonhallinnan kautta. Lisäksi sovellus sisältää tavu-tavulta varmuuskopiointiominaisuuden, joka mahdollistaa SD-korttisi täydellisen kopioinnin mahdollisten ongelmien ehkäisemiseksi, jotka saattavat liittyä tiedonpalautuksen suorittamiseen SD-kortilla itsellään.

Noudata näitä ohjeita palauttaaksesi SD-korttisi tiedot käyttäen Disk Drill -ohjelmaa:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill.
 2. Napsauta Drive Backup.Drive Backup -toiminnon käyttö.
 3. Valitse SD-korttisi ja napsauta Byte-to-byte Backup.SD-kortin varmuuskopioinnin aloittaminen.
 4. Anna varmuuskopiolle nimi ja tallennuspaikka. Napsauta OK.SD-kortin tavutarkka varmuuskopioinnin luominen.
 5. Palaa kohtaan Storage devices ja liitä vasta luotu kuva.SD-kortin kuvan liittäminen.
 6. Valitse SD-kortin kuva laiteluettelosta ja napsauta Search for lost data.Eksyneiden tietojen etsiminen SD-kortilta.
 7. Napsauta Review found items tai napsauta Recover all…, jos haluat palauttaa kaikki löydetyt tiedot suoraan.Tietojen tarkastelu SD-kortilta.
 8. Merkitse tiedostot, jotka haluat palauttaa. Esikatseluikkunan avulla voit nähdä, mitä olet palauttamassa, jotta voit varmistaa oikeiden tietojen palauttamisen. Kun olet valmis jatkamaan, napsauta Recover.Tietojen palauttaminen SD-kortilta.
 9. Valitse sopiva palautuspaikka erilliselle tallennuslaitteelle ja napsauta Next palautuksen päättämiseksi.SD-kortin palautuksen loppuunvieminen.

Kun tiedostojärjestelmä on vioittunut ja sinun täytyy palauttaa raaka SD-kortti, Disk Drill kykenee palauttamaan tietosi, vaikka tiedostojärjestelmä olisi hajonnut, mahdollistaen sinulle raaka SD-kortin alustamisen menettämättä tietoja.

Palauta varmuuskopion avulla

Jos tietosi on saatavilla varmuuskopiossa, voit alustaa SD-korttisi ja palauttaa tiedot suoraan varmuuskopiosta sen jälkeen. On yleistä, että mobiililaitteilla on jokin muoto pilvitallennustilasta, kuten Google Drive tai Samsung Cloud. Muista, että yhden näistä vaihtoehdoista täytyy olla määritetty ennen tietojen katoamista, muuten kopiota ei ole saatavilla.

Näin palautat varmuuskopion tiedoistasi Samsung Cloudista:

 1. Siirry kohtaan Asetukset.Asetusten avaaminen Androidissa.
 2. Napauta Tilit ja varmuuskopiointi.Tilien ja varmuuskopioinnin käyttö.
 3. Napauta Palauta tiedot.Päätös palauttaa tiedot Samsung Cloud -varmuuskopiosta.
 4. Valitse varmuuskopio.Palautettavan varmuuskopion valinta.
 5. Valitse, mitä kohteita haluat palauttaa ja napauta Palauta.choose backup items

Kuinka alustaa SD-kortti Windowsissa

Kun olet onnistuneesti palauttanut tietosi ja varmuuskopioinut ne, voit siirtyä muotoilemaan SD-kortin. Katso nämä menetelmät, kuinka muotoilla SD-kortti ilman tietojen menettämistä.

Menetelmä 1: Tiedostonhallinta

Muotoilemalla SD-korttisi Käyttämällä Tiedostojen hallintaa on luultavasti kätevin menetelmä, koska se on helposti saatavilla käytännössä mistä tahansa tietokoneellasi hetkessä.

 1. Avaa Tiedostonhallinta.
 2. Napsauta muistikorttiasi hiiren kakkospainikkeella ja valitse Alusta.Muistikortin alustaminen käyttäen Tiedostonhallintaa.
 3. Anna muistikortille nimi ja tiedostojärjestelmä. Varmista, että Pikamuotoilu on valittu, sitten napsauta Aloita.Muodon vahvistaminen Tiedostonhallinnan kautta.
 4. Napsauta OK.

Menetelmä 2: Levyhallinta

Levynhallinta on järjestelmätyökalu, jonka avulla voit huolehtia tietokoneeseesi liitetyistä sisäisistä ja ulkoisista tallennuslaitteista. Voit käyttää sitä muotoilemaan SD-korttisi.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja napsauta Levyhallinta.Levyhallinnan avaaminen.
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella muistikorttisi asemaa ja napsauta Alusta.Muistikortin alustaminen Levyhallinnan avulla.
 3. Anna muistikortille aseman nimi ja määritä haluamasi tiedostojärjestelmä. Varmista, että Suorita nopea alustus on valittuna ja napsauta OK.Muistikortin alustuksen loppuun saattaminen Levyhallinnassa.
 4. Napsauta OK uudelleen.

Menetelmä 3: Komentokehote, PowerShell tai Pääte

Jos pidät komentorivi-käyttöliittymästä, tai jos Tiedostonhallinta ja Levyhallinta eivät vain toimineet puolestasi, voit suorittaa alustuksen käyttäen terminaaliohjelmaa kuten Komentorivi, PowerShell tai Pääte (Windows 11:ssä).

Noudata näitä ohjeita alustaaksesi SD-kortin käyttäen PowerShell:ä:

 1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja klikkaa Windows PowerShell (Admin).Windows PowerShellin avaaminen.
 2. Kirjoita diskpart ja paina Enter.DiskPartin suorittaminen.
 3. Kirjoita list disk ja paina Enter.Käytettävissä olevien levyjen listaus.
 4. Kirjoita select disk *. Korvaa * omalla levynumerosi. Paina Enter.SD-kortin valinta.
 5. Kirjoita clean ja paina Enter.SD-kortin puhdistaminen.
 6. Kirjoita create partition primary ja paina Enter.Perusosion luominen.
 7. Kirjoita format fs=FAT32. Jos et halua käyttää FAT32:tä, kirjoita haluamasi tiedostojärjestelmä. Paina Enter.SD-kortin alustaminen tiedostojärjestelmällä.
 8. Kirjoita assign ja paina Enter.Aseman kirjaimen määrittäminen.

Kuinka alustetaan SD-kortti Androidissa

Jos sinulla ei ole pääsyä Windows-tietokoneeseen, voit suorittaa alustuksen suoraan Android-laitteellasi. Tarkat vaiheet vaihtelevat laitteesi ja Android-version mukaan, mutta vaiheet ovat hyvin samankaltaisia. Lue eteenpäin selvittääksesi, kuinka voit alustaa SD-kortin Androidissa menettämättä tietoja, kun olet varmuuskopioinut sen.

 1. Siirry kohtaan Asetukset.Asetusten avaaminen Androidissa.
 2. Napauta Akku ja laitteen huolto.Akun ja laitteen huollon käyttöönotto.
 3. Napauta Tallennustila.Siirtymässä Android-laitteesi tallennustilaan.
 4. Pyyhkäise SD-kortillesi.Siirtyminen tallennustilassa SD-kortille.
 5. Napauta Lisää -painiketta (pystypisteet) ja sen jälkeen napauta Muotoile.SD-kortin alustaminen Androidissa.

Kun alustat SD-kortin Android-laitteellasi, se valitsee automaattisesti yhteensopivan tiedostojärjestelmän.

Johtopäätös

On mahdollista alustaa SD-korttisi menettämättä kuvia, videoita ja muita hyödyllisiä tiedostoja. Jotta näin voi tehdä, sinun on ensin varmuuskopioitava kaikki SD-kortilla olevat tiedot etukäteen. Jos sinulla on pääsy tietoihin, tämä voidaan helposti tehdä siirtämällä ne File Explorerin avulla. Jos et voi avata SD-korttia, sinun on sen sijaan käytettävä tietojen palautusta käyttämällä data recovery -työkalua kuten Disk Drill tai palautettava tiedot varmuuskopiosta.

Kun tietosi on varmuuskopioitu ja turvassa, voit jatkaa SD-kortin alustamista käyttäen joko Tiedostonhallintaa, Levynhallintaa tai Komentoriviä/PowerShelliä/Terminaalia. Alustaminen poistaa mahdolliset loogiset viat SD-kortilta sekä kaikki SD-kortilla mahdollisesti olevat tiedot.

UKK

Kyllä, SD-kortin alustaminen poistaa kaiken. Siksi jotta voisit alustaa SD-kortin tietoja poistamatta, sinun täytyy ensin varmuuskopioida tiedot. Jos tietoja ei ole saatavilla, sinun tulisi palauttaa tiedot käyttäen tietojen palautustyökalua ennen alustamista.
Kun päivität tai vaihdat Android-laitteessasi käyttämääsi SD-korttia, sinun on ensin siirrettävä tiedot varmistaaksesi, ettet menetä niitä. Muutoin uuden SD-kortin liittäessäsi se on tyhjä. Voit tehdä tämän siirtämällä tiedot vanhalta SD-kortilta tietokoneellesi ja sitten siirtämällä kyseiset tiedot uudelle SD-kortille.
Kyllä, micro SD -kortin voi alustaa menettämättä tietoja. Sinun tarvitsee vain varmuuskopioida kyseiset tiedot ennen alustusta. Jos et pysty varmuuskopioimaan tietoja normaalisti, palauta ne ensin käyttämällä tiedonpalautustyökalua kuten Disk Drill ennen alustusta.
Et voi alustaa muistikorttiasi poistamatta tiedostoja, jos muistikorttiin on kytketty kirjoitussuojaus. Jos muistikortissasi on kirjoitussuojakytkin, varmista että se on pois päältä asennossa (ylös), jotta muistikortille voidaan tehdä muutoksia. Muussa tapauksessa se on jumissa vain luku -tilassa.
Kyllä, on mahdollista alustaa SD-kortti suoraan Android-laitteestasi. Tämä prosessi poistaa kaikki SD-kortilla olevat tiedostot. Jos haluat alustaa SD-kortin menettämättä dataa puhelimessa, varmista että varmuuskopioit ne ensin.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required