Kuinka palauttaa tietoja vioittuneelta SD-kortilta Android-laitteella ja korjata se

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
216

SD-kortit palvelevat monia hyödyllisiä funktioita. Yksi tällainen käyttötapa on lisätallennustilan tarjoaminen mobiililaitteellesi. SD-kortti voi sisältää monenlaisia tiedostoja, mutta ne ovat erityisen hyödyllisiä puhelimella otettujen valokuvien tallentamiseen.

Siitä huolimatta ne ovat edelleen alttiita vioittumiselle. Jos SD-korttisi on vioittunut, se ei ehkä ole välittömästi luettavissa Android-laitteellasi tai millään muulla laitteella. Tämä artikkeli näyttää, miten korjaat vioittuneen SD-kortin Androidissa.

Vioittuneen Android SD -kortin merkit

Kun puhelimen SD-kortti on vioittunut, se tarkoittaa yleensä, että muistikortti ei ole enää käytettävissä johtuen jonkinlaisesta loogisesta vauriosta. Korruption voit tunnistaa etsimällä joukon yleisiä oireita.

Oire Kuvaus
🐌 Hidas suorituskyky Vioittuminen voi lisätä aikaa, jota puhelimen käyttöjärjestelmä tarvitsee paikantaakseen ja päästäkseen käsiksi SD-kortin tietoihin.
👻 Katoavat tiedostot Saatat huomata, että jotkut tiedostoistasi eivät enää näy siellä, missä niiden pitäisi olla. Vaikka ne voivat fyysisesti edelleen olla SD-kortilla, vioittuminen voi estää puhelintasi paikantamasta ja pääsemästä käsiksi tiedostoihisi.
✍ Luku-/kirjoitusvirheet Yrittäessäsi avata tiedoston SD-kortiltasi voit saada varoituksen, joka ilmoittaa, että tiedosto on joko saavuttamattomissa tai vaurioitunut. Tämän lisäksi voi kohdata tämän viestin yrittäessäsi tallentaa uutta tietoa muistikortille.

Tietäminen, miltä korruptio näyttää, on ensimmäinen askel ymmärtää, kuinka muistikortin voi korjata Androidissa.

Kuinka palauttaa tiedot vioittuneelta Android-muistikortilta

Vioittuneen muistikortin korjaamisen aloittaminen voi hyvinkin johtaa tietojen menetykseen. Siksi ennen kuin yrität mitään korjauksia, sinun pitäisi varmuuskopioida kaikki sen tiedot. Jos et pysty, sinun tulisi käyttää tietojen palautusohjelmistoa tiedon takaisin saamiseksi.

Suosittelemme tietojen palautusvälineeksi Disk Drill’iä, jos sinun on suoritettava viallisen muistikortin palautus. Se tukee useimpia muistikorttien valmistajia ja yli 350 tiedostotyyppiä, tarjoten hyvät mahdollisuudet jopa epätavallisten tiedostomuotojen palauttamiseen. Disk Drill voi palauttaa tiedostoja, jotka ovat kadonneet muistikortin korruption seurauksena, kunhan muistikortti on ehjä.

Ennen kuin aloitat, ota muistikorttisi pois Android-laitteestasi ja yhdistä se tietokoneeseesi käyttäen kortinlukijaa.

 1. Lataa, asenna ja käynnistä Disk Drill.
 2. Valitse viallinen muistisi. Nimi voi vaihdella riippuen käyttämästäsi muistikortista. Klikkaa Etsi kadonneita tietoja.Viallisen muistikortin valinta.
 3. Klikkaa Tarkastele löytyneitä kohteita, kun skannaus on valmis.SD-kortin tietojen tarkastelu.
 4. Valitse kaikki tiedostot, jotka haluat palauttaa. Palauttamisen todennäköisyys -sarake osoittaa onnistumisen mahdollisuutesi kyseisen tiedoston palauttamisessa. Klikkaa Palauta, kun olet valmis.Valittujen tiedostojen palautus.
 5. Valitse tulostuspaikka ja klikkaa Seuraava.Tietojen palauttaminen vialliselta muistikortilta.

Kuinka korjata viallinen Android-muistikortti

Ennen kuin kokeilet mitään näitä korjauskeinoja, varmista että muistikortti on ehjä. Jos siinä on merkkejä vaurioista tai kontaktilevyt ovat vahingoittuneet, näillä korjauskeinoilla ei todennäköisesti ole vaikutusta. Lisäksi varmista, että kortinlukijasi muistikorttipaikka on esteetön.

Menetelmä 1: Skannaa muistikortti virusten varalta

Virukset voivat tartuttaa muistikorttisi ja aiheuttaa sen datan tai tiedostojärjestelmän korruptoitumisen. Aiomme näyttää sinulle kaksi tapaa, joilla voit skannata muistikorttisi virusten varalta.

Windowsissa

Windows sisältää Microsoft Defender Antivirus -ohjelmiston, joka on täysimittainen antimalware-työkalu. Tässä on ohjeet sen käyttämiseen poistamaan viruksia muistikortiltasi:

 1. Yhdistä SD-kortti Windows-tietokoneeseesi.
 2. Avaa Resurssienhallinta.
 3. Paina Shift-näppäintä ja napsauta oikealla hiirennapilla SD-korttia ja klikkaa Etsi tietoturvauhkia Microsoft Defenderin avulla. Jos haluat suorittaa perusteellisemman tarkistuksen, siirry seuraavaan vaiheeseen.Nopean tarkistuksen suorittaminen vioittuneelle SD-kortille.
 4. Valitse Microsoft Defender Antivirus (offline-tarkistus) ja klikkaa Aloita tarkistus.Offline-tarkistuksen suorittaminen vioittuneelle SD-kortille.

Androidissa

Jos sinulla ei ole saatavilla Windows-tietokonetta, voit käyttää vaihtoehtoisena ratkaisuna Avast Mobile Security -sovellusta. Olemassa on maksullinen versio, mutta ilmainen versio riittää suorittamaan tehtävän (jos mainokset eivät haittaa).

 1. Lataa Avast Antivirus & Security ja noudata näytön ohjeita sovelluksen asettamiseksi.
 2. Napauta Aloita tarkistus.
  Avastin tarkistuksen aloittaminen.
 3. Napauta Salli tarkistamaan sovelluksesi ja asetukset.
  Sallitaan Avastin skannata paikalliset tiedostot.
 4. Valitse haluatko suorittaa Normaalin tarkistuksen vai Syvätarkistuksen.Skannausvaihtoehdon valitseminen.

Käy läpi sovelluksen löytämät riskit.

Menetelmä 2:Korjaus CheckDisk (CHKDSK) -komennolla

CHKDSK on Windowsiin sisältyvä komento, joka voi skannata SD-korttisi loogisten ja fyysisten virheiden varalta. Käytettäessä lisäparametreja, se voi myös yrittää korjata löydetyt virheet niiden vakavuudesta riippuen.

Voit käyttää CHKDSK:ta Androidissa yhdistämällä korruptoituneen SD-korttisi ja ohjaamalla komennon siihen. Alla olevat ohjeet näyttävät, kuinka voit korjata Androidissa SD-kortin CHKDSK:n avulla.

 1. Napsauta oikealla hiirennapilla Käynnistä ja klikkaa PowerShell (Admin). Jos UAC pyytää vahvistusta, klikkaa Kyllä.PowerShellin avaaminen.
 2. Kirjoita chkdsk D: /f. Korvaa D: kirjaimella, joka on yhdistetty korruptoituneeseen SD-korttiisi. Paina Enter.CHKDSK:n käyttäminen PowerShellissä.

/f-parametri etsii ja korjaa kaikki löydetyt virheet vioittuneelta SD-kortilta. Tämän parametrin poistaminen suorittaa skannauksen, mutta ei korjaa virheitä. Komentojen suorittamisen jälkeen tarkista SD-korttisi nähdäksesi, onko vioittuminen poistettu.

Menetelmä 3: Muotoilu tietokoneella

Muistikortin uudelleenmuotoilu on hyödyllistä, jos puhelimesi ilmoittaa SD-kortin olevan vioittunut, sillä se voi tehokkaasti poistaa mahdollisen korruption. Kun muotoilet SD-kortin, olet poistamassa kaikki sille tallennetut tiedot ja uudistamassa tiedostojärjestelmän.

Tässä yhteydessä suoritamme pikamuotoilun täysmuotoilun sijasta. Pikamuotoilu on huomattavasti nopeampi kuin täysmuotoilu, mutta täysmuotoilu poistaa tiedot perusteellisemmin (jolloin ne yleensä muuttuvat palauttamattomiksi). Seuraa alla olevia ohjeita korjataksesi Micro SD -kortti Androidissa muotoilemalla se.

 1. Napsauta oikealla painikkeella Käynnistä ja valitse Levyhallinta.Levyhallinnan avaus.
 2. Napsauta oikealla painikkeella korruptoitunutta SD-korttia sisältävää asemaa ja valitse Muotoile.Korruptoituneen SD-kortin muotoilu.
 3. Anna SD-kortille nimi ja vaihda Tiedostojärjestelmä arvoksi FAT32. Varmista, että Suorita pikamuotoilu on valittuna ja paina OK.Muotoilun viimeistely.

Menetelmä 4: Muotoilu Androidilla

Jos sinulla ei ole tietokonetta käytettävissä tai haluat mieluummin käyttää suoraan puhelintasi, voit korjata vioittuneen SD-kortin Androidilla ilman PC:tä. Tämä tehdään muotoilemalla SD-kortti suoraan Android-laitteestasi.

Tämä prosessi voi näyttää hieman erilaiselta riippuen laitteestasi ja Androidin versiosta. Muista, että SD-kortin muotoilu poistaa kaikki siinä olevat tiedot. Seuraa alla olevia ohjeita korjataksesi vioittuneen SD-kortin Android 11:llä.

 1. Avaa Asetukset.Android-asetusten avaaminen.
 2. Valitse Akku ja laitteen huolto.Akkujen ja laitteen huollon osion käyttö.
 3. Valitse Tallennustila.Tallennustilan asetusten käyttö.
 4. Valitse oikea yläkulma kolme pistettä ja sitten Lisäasetukset.Lisäasetukset tallennustilassa.
 5. Valitse SD-korttisi.
 6. Lopuksi valitse Muotoile.

Suojele SD-korttiasi Korruptoitumiselta

SD-korttisi voi milloin tahansa vioittua. Siksi sinun tulisi suojata tietojasi ja varmistaa niiden turvallisuus mahdollisissa tietojen menetystilanteissa.

 • Tee varmuuskopiot – Varmuuskopioiden tekeminen tiedoistasi on tehokkain tapa suojata ne. Tietojen menetyksen sattuessa voit yksinkertaisesti palauttaa toimivan tiedoston kopion ja jatkaa normaalisti.
 • Poista turvallisesti – Kun poistat SD-kortin Android-laitteesta, varmista, ettei aktiivisia kirjoitusprosesseja ole käynnissä. Ihanteellisesti sammuta mobiililaitteesi ennen SD-kortin poistamista välttääksesi keskeneräiset tiedot.
 • Korvaa vialliset kortit – Jos ongelmat toistuvat SD-kortillasi korjauksista huolimatta, voi olla aika vaihtaa se. Varmuuskopioi tietosi ja vaihda muistikorttisi heti, kun ongelmia ilmenee, jotta tietojen menetyksen riskiä voisit vähentää, koska ne pahenevat ajan myötä.

SD-kortin huolellinen käsittely vähentää riskiä kohdata SD-korttiin liittyviä ongelmia.

Yhteenveto

Jatkossa, jos SD-korttisi vioittuu Androidissa, sinulla on tiedot itse toipua kortilla olevista tiedoista. Lisäksi tässä artikkelissa esitettyjen menetelmien avulla voit korjata SD-korttivirheet Androidissa vaivattomasti.

UKK

Ainoa luotettava tapa korjata vioittunut SD-kortti menettämättä tietoja on tehdä tiedoista ensin varmuuskopio. Jos et voi varmuuskopioida tietoja normaalisti, sinun on luotettava tietojen palautustyökaluun saadaksesi tiedot talteen ennen kuin yrität korjauksia
Voit korjata Samsung-laitteesi vioittuneen SD-kortin alustamalla sen. Alustus poistaa korruptoituneen tiedon ja valmistaa SD-kortin jälleen käyttöönotettavaksi. Huomaa, että tämä poistaa kaikki SD-kortilla olevat tiedot.
 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Napauta Laitteen ylläpito.
 3. Napauta Tallennustila.
 4. Napauta Lisää vaihtoehtoja -kuvaketta (pystysuorat ellipsit).
 5. Napauta Tallennusasetukset.
 6. Napauta SD-korttiasi.
 7. Valitse Alusta.
SD-kortin vioittuminen voi johtua monista syistä. SD-kortin virheellinen poistaminen, keskeytyneet kirjoitusprosessit, haittaohjelmahyökkäykset ja äärimmäiset lämpötilat voivat kaikki aiheuttaa SD-kortin vioittumisen.
Voit käyttää palautustyökalua nimeltä DiskDigger kuviesi palauttamiseen suoraan vioittuneelta SD-kortilta Android-laitteessasi.
 1. Lataa DiskDigger Androidille.
 2. Valitse Aloita Peruskuvasivustus.
 3. Valitse palautettavat kuvat ja napauta Palauta.
 4. Valitse, mihin haluat tallentaa palautetut kuvat.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required