Kuinka palauttaa tietoja RAW-muotoiselta SD-kortilta ja korjata se

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
54

palauta raaka sd-korttiMe käytämme usein SD-kortteja varmuuskopioimaan tärkeitä tiedostoja ja tietoja, joita tarvitsemme liikkeellä ollessamme. Siksi voi olla turhauttavaa huomata, että tietokoneesi kieltäytyy antamasta sinun päästä käsiksi korttiin, koska se on muuttunut RAW-tilaan. Saatat ajatella, että olet menettänyt kaikki tietosi, mutta on olemassa tapoja suorittaa RAW SD-kortin palautus onnistuneesti.

Käymme läpi kaikki tässä artikkelissa tarvittavat vaiheet. Ennen sitä ymmärrämme ongelman hieman paremmin.

Mikä on RAW-muotoinen SD-kortti?

Kun SD-korttisi tiedostojärjestelmä vioittuu viruksen, äkillisen sammutuksen tai virheellisen poiston vuoksi, tietokone ei pysty lukemaan kortin tietoja. Tämä on se hetki, kun SD-korttisi tiedostojärjestelmä näkyy RAW-muodossa ja tietoihin ei pääse käsiksi.

Tässä on joitakin mahdollisia syitä, jotka voivat aiheuttaa SD-korttisi muuttumisen RAW-muotoon:

Syy Kuvaus
⚡Äkillinen sammutus Jos tietokone sammuu äkillisesti sähkökatkoksen tai laitteistovian vuoksi, SD-kortti voi muuttua RAW-muotoon.
🦠 Haittaohjelma tai virus Haittaohjelmat tai virukset voivat korruptoida SD-kortin tiedostoja ja tiedostojärjestelmää, tehdä tiedot käyttökelvottomiksi ja johtaa SD-kortin näkymiseen RAW-muodossa.
⏏️Epäasiallinen poistaminen SD-kortin poistaminen tietokoneesta, kun sille kirjoitetaan dataa, voi johtaa tietojen ja tiedostojärjestelmän vioittumiseen, mistä seuraa kortin näkyminen RAW-muodossa.
💾 Epäonnistunut alustus Keskeytykset tai virheet alustusprosessin aikana voivat johtaa siihen, että SD-kortti muuttuu RAW-muotoon.

SD-korttisi korjaamiseen on erilaisia menetelmiä, mutta saatat menettää tietosi, jos asiat eivät suju hyvin. Siksi sinun tulisi ensin palauttaa tietoja SD-kortilta käyttämällä tietojenpalautusohjelmistoa ja keskittyä sen jälkeen kortin korjaamiseen.

Kuinka palauttaa tiedostoja RAW-muotoiselta SD-kortilta

Paras tapa palauttaa tiedostoja RAW-muotoiselta SD-kortilta on käyttää tiedonpalautusohjelmaa kuten Disk Drill. Se on erinomainen työkalu, joka pystyy tehokkaasti skannaamaan RAW SD-kortteja auttaakseen sinua palauttamaan tietosi.

Suora yritys korjata korttia ilman tietojesi palauttamista sisältää riskejä — tietosi saattavat tulla ylikirjoitetuiksi kun yrität korjata korttia tai SD-kortti saattaa hajota, tehden tietojesi palauttamisen mahdottomaksi.

Tässä on vaiheet, joita voit seurata palauttaaksesi tiedostoja RAW-muotoiselta SD-kortilta:

 1. Lataa ilmaisversio Disk Drillistä tästä linkistä ja asenna se tietokoneellesi. Sinun täytyy antaa ohjelmistolle ylläpitäjän oikeudet, jotta se voi suorittaa tiedostojen palautuksen.
 2. Yhdistä SD-kortti tietokoneeseesi. Voit tehdä tämän joko työntämällä sen kortinlukijaan tai liittämällä laitteen, jossa SD-kortti sijaitsee, tietokoneeseen.
 3. Nyt avaa Disk Drill. Näet tietokoneesi asemien listan kotinäytöllä. Valitse SD-korttisi tuolta listalta.
 4. Sitten voit klikata Etsi kadonneita tietoja -painiketta ja käynnistää skannauksen.
 5. Tässä vaiheessa Disk Drill alkaa skannata kaikkia SD-kortillasi olevia tiedostoja. Kun tuo prosessi on valmis, se näyttää listan löytämistään tiedostoista. Voit tarkastella kaikkia löydettyjä kohteita napsauttamalla sinistä painiketta oikeassa yläkulmassa.
  disk drill scans the card
 6. Kun olet tarkistanut ne, klikkaa Palauta-painiketta aloittaaksesi tiedostojen palauttaminen SD-kortiltasi. Ohjelmisto näyttää valintaikkunan, jossa voit valita sijainnin turvallisesti kaikkien tiedostojen tallentamiseen. Valitse sijainti palautuksen loppuun viemiseksi.
  recover selected files

Tässä vaiheessa kaikki SD-korttisi tiedot ovat turvallisesti saatavilla eri paikassa. Voit siis käyttää niitä tietokoneeltasi, jos haluat. Sanottuasi tämän, haluat silti korjata RAW-muotoisen SD-korttisi, jotta voit käyttää sitä tulevaisuudessa. Näin voit tehdä sen.

Kuinka korjata RAW-muotoinen SD-kortti

Kaikille niille, jotka luottavat SD-kortteihin tallennuslaitteenaan, RAW SD -korttivirheen kohtaaminen voi olla hämmentävää, sillä se tekee kortistasi luettamattoman ja tietosi saavuttamattomiksi.

RAW-muotoisten SD-korttien korjaaminen edellyttää useimmiten niiden alustamista. Tämä tarkoittaa kaiken tiedon poistamista kortiltasi. Tietojen menettämisen estämiseksi on elintärkeää suorittaa tietojen palautus ennen korjausyrityksiä.

Voit käyttää erilaisia menetelmiä RAW-muotoisen SD-kortin korjaamiseen. Tarkastelemme prosessia, jonka avulla SD-korttisi tulee jälleen luettavaksi ja käytettäväksi.

Menetelmä 1: Korjaa RAW-muotoisen SD-kortin käyttämällä Diskpartia

Diskpart on komentorivityökalu, joka auttaa hallitsemaan järjestelmäsi eri osioita. Voit käyttää tätä sovellusta alustamaan muistilaitteesi ja määrittämään ne luettaviksi tiedostomuodoiksi, kuten FAT32, NTFS jne. Muista kuitenkin, että muistikortin alustaminen poistaa kaikki sen tiedot, joten on parasta varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

Näin voit alustaa RAW-SD-kortin käyttäen Diskpart-työkalua:

 1. Yhdistä SD-kortti tietokoneeseesi.
 2. Avaa komentorivi ja kirjoita diskpart. Seuraavalla näytöllä kirjoita list disk-komento. Komentorivisi näyttää tässä vaiheessa tältä.
  Windows diskpart list disk command
 3. Oletetaan, että SD-korttisi on S: asema ja haluat alustaa sen NTFS-tiedostojärjestelmään, kirjoittaisit silloin Disk S format fs=FAT32 ja painaisit enteriä.

Tämä antaa tietokoneen tietää, että SD-kortti tulee alustaa ja määrittää uudelleen FAT32-tiedostojärjestelmään. Irrota SD-korttisi, kun tämä on tehty, ja kytke se uudelleen tarkistaaksesi, onko prosessi suoritettu turvallisesti.

Menetelmä 2: Alusta RAW SD-kortti levynhallinnassa

Levyhallinta on sisäänrakennettu työkalu Windowsissa. Se hallinnoi kaikkia tallennuslaitteiden osioita, mukaan lukien RAW-muotoisten SD-korttien alustamisen, samankaltaisesti kuin Diskpart. Kuitenkin se tarjoaa intuitiivisemman käyttöliittymän pelkän komentokehotteen sijaan.

Noudata näitä vaiheita alustaaksesi RAW SD-kortin Levynhallinnalla:

 1. Avaa Levynhallinta etsimällä ”Levynhallinta” Käynnistä-valikosta. Sovellus näkyy hakutuloksissa nimellä ”Luo ja alusta kiintolevyn osiot”.
 2. Etsi raaka SD-korttisi, napsauta oikealla hiirennapilla osiota ja valitse Alusta…Raakan osion alustaminen.
 3. Muokkaa SD-korttisi nimeä, jos haluat, ja aseta Tiedostojärjestelmäksi FAT, exFAT, FAT32 tai NTFS valmistajan ohjeiden mukaan SD-korttisi mallista riippuen.Alustuksen viimeistely.
 4. Napsauta OK.Alustuksen loppuun saattaminen.

Muotoilun päätyttyä SD-korttisi pitäisi nyt olla puhdas ja käytettävissä.

Menetelmä 3: Uudelleenkirjoita osiotaulukko TestDiskin avulla

TestDisk on täysin avoimen lähdekoodin palautustyökalu, joka erikoistuu kadonneiden osioiden palauttamiseen ja poistettujen tiedostojen hyödyntämiseen. Sitä käytetään komentorivin kautta ilman modernin näköistä käyttöliittymää, mikä voi tehdä siitä sekavaa tavallisille käyttäjille. Siitä huolimatta se on tehokas työkalu RAW-muotoisten SD-korttien korjaamiseen.

Käytä TestDisk-ohjelmaa partitiotaulukon uudelleenkirjoittamiseen seuraavasti:

 1. Lataa TestDisk zip ja pura sen tiedostot. Etsi ja avaa testdisk_win.exe.
 2. Luo uusi lokitiedosto korostamalla [Luo] ja painamalla Enter.luo uusi lokitiedosto Testdiskissä
 3. Valitse asema (Disk), joka edustaa raakamuodossa olevaa SD-korttiasi. Tarkista, mikä vaihtoehto vastaa laitteesi kuvausta (koko, tiedostojärjestelmä, jne.). Paina sitten Enter.Valitse laite
 4. Valitse muistikortillesi sopiva osiotaulukon tyyppi ja paina Enter. Yleensä TestDiskin oletusarvoisesti valitsema vaihtoehto on oikea.Valitse osio
 5. Valitse Analyze ja paina Enter analysoiaksesi SD-korttiasi mahdollisten virheiden tai vaurioiden varalta.Osiorakenne
 6. Aloita Pikahaku painamalla Enter.Etsi poistettua osiota
 7. Jos osiosi on löytynyt, valitse [Jatka] ja paina Enter. Jos ei, voit etsiä lisää osioita valitsemalla [Syvempi Haku].Syvä haku Testdiskissä
 8. Valitse Kirjoita. Tämä uudelleenkirjoittaa ja rekisteröi osiot osiotaulukkoon, mikä pitäisi saada SD-korttisi taas käyttökelpoiseksi.Kirjoita uusi osiorakenne

Yhteenveto

RAW-muotoisten SD-korttien korjaaminen on usein helppoa. Useimmissa tapauksissa alustaminen pitäisi auttaa, mutta kuten selitimme, on olemassa menetelmiä, joita voit kokeilla säilyttääksesi tiedot SD-kortilla sitä korjatessasi. On kuitenkin tärkeää palauttaa tietosi ennen kuin kokeilet mitään menetelmiä korjataksesi korttia, jotta et menetä niitä.

Tietojen palautus on helppoa Disk Drill -ohjelman avulla. Se tukee kaikkia tallennuslaitteita, toimii kaikkien suosittujen tiedostojärjestelmien kanssa ja tarjoaa helppokäyttöisen ja intuitiivisen käyttöliittymän, jotta tiedonpalautus sujuu vaivattomasti.

UKK

Ei, et voi käyttää CHKDSK:ta RAW-muotoiselle SD-kortille. Saat virheilmoituksen "CHKDSK ei ole käytettävissä RAW-asemille".
Kyllä, voit palauttaa tietoja SD-kortilta. Nykyään on monia tietojen palautusmenetelmiä, jotka voivat noutaa lähes minkä tahansa tiedoston SD-kortiltasi. Voit käyttää Windowsin sisäänrakennettuja työkaluja, kuten Tiedostohistoriaa tai CHKDSK:tä, tai tietojen palautusohjelmistoa yrittääksesi palauttaa tiedostosi.
Jos et pysty alustamaan RAW-muotoista SD-korttia, ensimmäinen asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on palauttaa sen sisältö käyttämällä työkalua kuten Disk Drill. Tämän jälkeen voit pakottaa SD-kortin alustamisen käyttäen diskpart-komentoa komentokehotteessa.
Palauta tiedostot vioittuneelta RAW-muotoiselta SD-kortilta data recovery -ohjelmistolla Disk Drill seuraavilla vaiheilla:
 1. Asenna ja avaa Disk Drill.
 2. Valitse RAW SD-korttisi saatavilla olevista laitteista ja klikkaa Etsi kadonneita tietoja.
 3. Klikkaa Arvioi löydetyt kohteet.
 4. Valitse tiedostosi ja klikkaa Palauta.
 5. Valitse tiedostoillesi tallennuspaikka.
 6. Odota palautuksen valmistumista. Klikkaa Näytä palautetut tiedot Resurssienhallinnassa tarkistaaksesi palautetut tiedostosi.
Voit käyttää komentokehotetta muuntaaksesi RAW-muotoisen SD-kortin FAT32-tiedostojärjestelmään. Syötä seuraava komento kehotteeseen: Disk S format fs=FAT32. Tämä komento muuttaa sisällön
Avatar photo
Prateek on freelance-kirjoittaja, joka kirjoittaa teknologiasta ja kulttuurista useille verkkojulkaisuille. Hän nauttii urheilusta ja elokuvien katselusta silloin, kun hän ei ole töissä.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.