Πώς να Ανακτήσετε Δεδομένα από μια Κάρτα SD RAW και να την Επιδιορθώσετε

Avatar photo
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
46

ανάκτηση raw sd κάρταςΣυχνά χρησιμοποιούμε κάρτες SD για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών αρχείων και πληροφοριών που χρειαζόμαστε όταν είμαστε εκτός σπιτιού. Έτσι, μπορεί να είναι απογοητευτικό να ανακαλύψετε ότι ο υπολογιστής σας αρνείται να σας επιτρέψει την πρόσβαση στην κάρτα επειδή έχει μετατραπεί σε κατάσταση RAW. Ίσως να φαίνεται ότι έχετε χάσει όλα τα δεδομένα σας, αλλά υπάρχουν τρόποι για να εκτελέσετε με επιτυχία ανάκτηση RAW SD κάρτας.

Πρόκειται να εξετάσουμε όλα τα βήματα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη διαδικασία σε αυτό το άρθρο. Πριν από αυτό, ας κατανοήσουμε λίγο καλύτερα το πρόβλημα.

Τι είναι μία Κάρτα SD RAW;

Όταν το σύστημα αρχείων της κάρτας SD σας καταστραφεί λόγω ιού, απότομης διακοπής ή λανθασμένης αφαίρεσης, ο υπολογιστής αποτυγχάνει να διαβάσει τα δεδομένα στην κάρτα. Είναι τότε που το σύστημα αρχείων της κάρτας SD σας εμφανίζεται ως RAW και τα δεδομένα γίνονται απρόσιτα.

Ορίστε μερικοί πιθανοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν τη μετατροπή της SD κάρτας σας σε RAW:

Λόγος Περιγραφή
⚡Απότομο κλείσιμο Εάν ο υπολογιστής σας κλείσει απότομα λόγω αποτυχίας τροφοδοσίας ή προβλήματος υλικού, η κάρτα SD μπορεί να γίνει RAW.
🦠 Ιός ή malware Ιοί ή malware μπορούν να διαφθείρουν τα δεδομένα και το σύστημα αρχείων της κάρτας SD, καθιστώντας τα δεδομένα απρόσιτα και οδηγώντας την κάρτα SD να εμφανίζεται ως RAW.
⏏️Ακατάλληλη αφαίρεση Η αφαίρεση της κάρτας SD ενώ ο υπολογιστής γράφει δεδομένα σε αυτήν μπορεί να οδηγήσει σε διαφθορά δεδομένων και συστήματος αρχείων, προκαλώντας την κάρτα να εμφανίζεται ως RAW.
💾 Αποτυχημένη μορφοποίηση Διακοπές ή σφάλματα κατά τη διαδικασία μορφοποίησης μπορεί να οδηγήσουν σε μια κάρτα SD που γίνεται RAW.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να επιδιορθώσετε την κάρτα SD σας, αλλά ρισκάρετε να χάσετε τα δεδομένα σας αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να ανακτήσετε δεδομένα από την κάρτα SD χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων και στη συνέχεια να επικεντρωθείτε στην επιδιόρθωση της κάρτας.

Πώς να Ανακτήσετε Αρχεία από μια RAW κάρτα SD

Ο καλύτερος τρόπος ύπα καταφέρετε να ανακτήσετε αρχεία από μια κάρτα SD τύπου RAW είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο που είναι ικανό να σκανάρει αποτελεσματικά κάρτες SD τύπου RAW για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Η άμεση προσπάθεια επιδιόρθωσης της κάρτας χωρίς την ανάκτηση των δεδομένων σας έχει κινδύνους – τα δεδομένα σας μπορεί να παρακαταγραφούν ενώ προσπαθείτε να επιδιορθώσετε την κάρτα ή η κάρτα SD μπορεί να αποτύχει, καθιστώντας τα δεδομένα σας μη ανακτήσιμα.

Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για την ανάκτηση αρχείων σε μια RAW SD κάρτα:

 1. Κατεβάστε τη δωρεάν έκδοση του Disk Drill στο αυτό το σύνδεσμο και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να δώσετε πρόσβαση επιπέδου διαχειριστή στο λογισμικό ώστε να μπορεί να εκτελέσει την ανάκτηση.
 2. Συνδέστε την κάρτα SD στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε εισάγοντάς την σε έναν αναγνώστη καρτών ή συνδέοντας μία συσκευή που περιέχει την κάρτα SD στον υπολογιστή.
 3. Εν συνεχεία, ανοίξτε το Disk Drill. Θα δείτε μία λίστα με τους δίσκους στον υπολογιστή σας στην αρχική οθόνη. Επιλέξτε την κάρτα SD σας από αυτή τη λίστα.
 4. Μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα και να ξεκινήσετε τη σάρωση.
 5. Σε αυτό το στάδιο, το Disk Drill θα αρχίσει να σαρώνει για όλα τα αρχεία στην κάρτα SD σας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα σας δείξει μία λίστα με τα αρχεία που έχει βρει. Μπορείτε να αναθεωρήσετε όλα τα εντοπισμένα αντικείμενα κάνοντας κλικ στο μπλε κουμπί στην πάνω δεξιά γωνία.
  disk drill scans the card
 6. Αφού τα αναθεωρήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση για να ξεκινήσετε την ανάκτηση των αρχείων στην κάρτα SD σας. Το λογισμικό θα εμφανίσει ένα παράθυρο υπενθύμισης όπου μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια όλα τα αρχεία. Επιλέξτε την τοποθεσία για να ολοκληρώσετε την ανάκτηση.
  recover selected files

Σε αυτό το σημείο, όλα τα δεδομένα στην κάρτα SD σας είναι ασφαλώς διαθέσιμα σε ένα διαφορετικό μέρος. Έτσι μπορείτε να τα προσπελάσετε από τον υπολογιστή σας εάν το επιθυμείτε. Ωστόσο, και πάλι θα θέλετε να επιδιορθώσετε την κάρτα SD RAW σας ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο μέλλον. Ιδού πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Πώς να Διορθώσετε μια RAW SD Κάρτα

Για όποιον βασίζεται σε κάρτες SD ως μέσο αποθήκευσης, η εμφάνιση ενός σφάλματος RAW στην κάρτα SD μπορεί να είναι μπερδεμένη καθώς καθιστά την κάρτα σας αδιάβαστη και τα δεδομένα σας απροσπέλαστα.

Η επιδιόρθωση καρτών SD RAW, συχνότερα από ό,τι όχι, σας απαιτεί να τις μορφοποιήσετε. Αυτό σημαίνει τη διαγραφή του παντός στην κάρτα σας. Για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων, είναι κρίσιμο να πραγματοποιήσετε ανάκτηση δεδομένων πριν από την προσπάθεια οποιασδήποτε επιδιόρθωσης.

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε μια κάρτα SD σε μορφή RAW. Θα εξετάσουμε τη διαδικασία διόρθωσης της κάρτας SD σας ώστε να γίνει ξανά αναγνώσιμη και προσβάσιμη.

Μέθοδος 1: Επιδιόρθωση μιας κάρτας SD σε μορφή RAW με τη χρήση του Diskpart

Το Diskpart είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που βοηθά στη διαχείριση διαφορετικών διαμερισμάτων στο σύστημά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή για να μορφοποιήσετε τις συσκευές αποθήκευσής σας και να τις διαμορφώσετε σε αναγνώσιμες μορφές όπως FAT32, NTFS κ.λπ. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι η μορφοποίηση της κάρτας σας θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της, επομένως είναι καλύτερο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας πριν προχωρήσετε.

Ιδού πώς μπορείτε να διαμορφώσετε μια Κάρτα SD RAW χρησιμοποιώντας το εργαλείο Diskpart:

 1. Συνδέστε την κάρτα SD στον υπολογιστή σας.
 2. Ανοίξτε το παράθυρο εντολών και πληκτρολογήστε diskpart. Στην επόμενη οθόνη, πληκτρολογήστε την εντολή list disk. Το παράθυρο εντολών σας θα φαίνεται κάπως έτσι σε αυτό το σημείο.
  Εντολή Windows diskpart list disk
 3. Ας υποθέσουμε ότι η κάρτα SD σας είναι το S: drive και θέλετε να την μορφοποιήσετε σε σύστημα αρχείων NTFS, τότε θα πληκτρολογούσατε Disk S format fs=FAT32 και θα πατούσατε το πλήκτρο enter.

Αυτό ενημερώνει τον υπολογιστή να διαμορφώσει την κάρτα SD και να την ρυθμίσει ξανά στο σύστημα αρχείων FAT32. Αφαιρέστε την κάρτα SD μόλις ολοκληρωθεί αυτό και συνδέστε την ξανά για να ελέγξετε εάν η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί με ασφάλεια.

Μέθοδος 2: Μορφοποίηση κάρτας SD σε RAW στη Διαχείριση Δίσκων

Το Διαχείριση Δίσκου είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο στα Windows. Όπως το Diskpart, διαχειρίζεται όλα τα τμήματα των συσκευών αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των RAW SD καρτών. Ωστόσο, διαθέτει μια πιο διαισθητική διεπαφή χρήστη αντί για ένα απλό παράθυρο με γραμμή εντολών.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε την κάρτα SD RAW με τη Διαχείριση Δίσκου:

 1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Δίσκων αναζητώντας “Διαχείριση Δίσκων” στο μενού Εκκίνησης. Η εφαρμογή θα εμφανιστεί ως “Δημιουργία και μορφοποίηση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου” στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 2. Βρείτε την κάρτα SD RAW, κάντε δεξί κλικ στο διαμέρισμα και κάντε κλικ στην Επιλογή Μορφοποίηση…Μορφοποίηση του διαμερίσματος RAW.
 3. Επεξεργαστείτε το όνομα της κάρτας SD εάν θέλετε και ορίστε το Σύστημα Αρχείων σε FAT, exFAT, FAT32, ή NTFS, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στο μοντέλο της κάρτας SD σας.Ολοκλήρωση της μορφοποίησης.
 4. Κάντε κλικ στο OK.Ολοκλήρωση της μορφοποίησης.

Αφού ολοκληρωθεί η μορφοποίηση, η κάρτα SD σας πρέπει τώρα να είναι καθαρή και προσβάσιμη.

Μέθοδος 3: Αναγραφή Πίνακα Διαμερισμάτων Χρησιμοποιώντας το TestDisk

Το TestDisk είναι ένα εντελώς ανοιχτού κώδικα εργαλείο ανάκτησης που ειδικεύεται στην ανάκτηση χαμένων διαμερισμάτων και στην ανάκτηση διεγραμμένων αρχείων. Λειτουργεί μέσω του command prompt χωρίς μια σύγχρονη εμφανιζόμενη διεπαφή χρήστη, πράγμα που μπορεί να το καταστήσει συγκεχυμένο για τους τυχαίους χρήστες. Ωστόσο, είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την επιδιόρθωση RAW SD καρτών.

Χρησιμοποιήστε το TestDisk για να επαναγράψετε τον πίνακα διαμερισμάτων κάνοντας τα εξής:

 1. Κατεβάστε το zip αρχείο του TestDisk και αποσυμπιέστε τα αρχεία του. Στη συνέχεια, βρείτε και ανοίξτε το testdisk_win.exe.
 2. Δημιουργήστε ένα νέο αρχείο καταγραφής επιλέγοντας [Create] και πατώντας Enter.δημιουργία νέου αρχείου καταγραφής στο Testdisk
 3. Επιλέξτε τον Δίσκο που αντιπροσωπεύει τη RAW SD κάρτα σας. Ελέγξτε ποια επιλογή ταιριάζει με την περιγραφή (μέγεθος, σύστημα αρχείων κλπ.) της συσκευής σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.Επιλέξτε τη συσκευή
 4. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο πίνακα διαμερισμάτων για την κάρτα μνήμης σας και πατήστε Enter. Συνήθως, η επιλογή που έχει επιλέξει η TestDisk αυτόματα είναι η σωστή.Επιλέξτε διαμέρισμα
 5. Επιλέξτε Analyse και πατήστε Enter για να αναλύσετε την SD κάρτα για πιθανά σφάλματα ή διαφθορές.Δομή διαμερισμάτων
 6. Ξεκινήστε την Quick Search πατώντας Enter.Αναζήτηση για διαγραμμένο διαμέρισμα
 7. Αν βρεθεί το διαμέρισμά σας, επιλέξτε [Continue] και πατήστε Enter. Διαφορετικά, μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερα διαμερίσματα επιλέγοντας [Deeper Search].Βαθιά αναζήτηση στο Testdisk
 8. Επιλέξτε Write. Αυτό θα επανεγγράψει και θα καταχωρήσει τα διαμερίσματα στον πίνακα διαμερισμάτων, το οποίο θα κάνει την SD κάρτα σας προσβάσιμη και πάλι.Εγγραφή της νέας δομής διαμερισμάτων

Συμπέρασμα

Η επιδιόρθωση των RAW SD καρτών είναι συχνά εύκολη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μορφοποίηση θα πρέπει να κάνει τη δουλειά, αλλά όπως εξηγήσαμε, υπάρχουν μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διατηρήσετε τα δεδομένα στην SD κάρτα καθώς την επιδιορθώνετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ανακτήσετε τα δεδομένα σας πριν προσπαθήσετε οποιαδήποτε μεθόδους για να επιδιορθώσετε την κάρτα για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα τα χάσετε.

Η ανάκτηση δεδομένων είναι εύκολη με το Disk Drill. Υποστηρίζει όλες τις συσκευές αποθήκευσης, λειτουργεί με όλα τα δημοφιλή συστήματα αρχείων και προσφέρει ένα εύκολο στη χρήση και διαισθητικό περιβάλλον χρήστη για να κάνει την ανάκτηση δεδομένων παιχνιδάκι.

Συχνές Ερωτήσεις

Όχι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CHKDSK για μια SD κάρτα σε RAW μορφή. Θα λάβεις ένα μήνυμα λάθους "Το CHKDSK δεν είναι διαθέσιμο για RAW δίσκους".
Ναι, μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από μια κάρτα SD. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανάκτησης δεδομένων που μπορούν να ανακτήσουν σχεδόν οποιοδήποτε είδος αρχείου από την κάρτα SD σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένα εργαλεία στα Windows όπως το File History ή CHKDSK, ή λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα αρχεία σας.
Εάν δεν μπορείτε να διαμορφώσετε μια κάρτα SD με μορφή RAW, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανακτήσετε τα περιεχόμενά της χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Disk Drill. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε βίαιη διαμόρφωση της κάρτας SD χρησιμοποιώντας την εντολή diskpart στο command prompt.
Ανακτήστε αρχεία από μια διεφθαρμένη κάρτα SD με μορφή RAW χρησιμοποιώντας το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Disk Drill κατά τα ακόλουθα βήματα:
 1. Εγκαταστήστε και ανοίξτε το Disk Drill.
 2. Επιλέξτε την κάρτα SD RAW στις διαθέσιμες συσκευές και κάντε κλικ στην αναζήτηση χαμένων δεδομένων.
 3. Κάντε κλικ στην επισκόπηση βρεθέντων αντικειμένων.
 4. Επιλέξτε τα αρχεία σας και κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση.
 5. Επιλέξτε τη θέση αρχείου για τα αρχεία σας.
 6. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η ανάκτηση. Κάντε κλικ στην εμφάνιση ανακτημένων δεδομένων στον Εξερευνητή αρχείων για να ελέγξετε τα ανακτημένα αρχεία σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο εντολών για να μετατρέψετε μια κάρτα SD RAW σε σύστημα αρχείων FAT32. Εισάγετε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο: Disk S format fs=FAT32. Αυτή η εντολή μετατρέπει το περιεχόμενο
Avatar photo
Ο Prateek είναι ένας ελεύθερος συγγραφέας που καλύπτει θέματα τεχνολογίας και πολιτισμού για αρκετές διαδικτυακές εκδόσεις. Απολαμβάνει τα αθλήματα και το να παρακολουθεί ταινίες όταν δεν δουλεύει.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.