Sådan gendanner du data fra et RAW SD-kort og reparerer det

Avatar photo
Skrevet af
51

gendan råt sd-kortVi bruger ofte SD-kort til at tage backup af vigtige filer og oplysninger, som vi har brug for, når vi er på farten. Det kan derfor være frustrerende at finde ud af, at din computer nægter at give dig adgang til kortet, fordi det er gået i en RAW-tilstand. Det kan virke som om, du har mistet alle dine data, men der findes måder at udføre en vellykket gendannelse af et RAW SD-kort.

Vi vil komme ind på alle trinnene i den proces i denne artikel. Før det, lad os forstå problemet lidt bedre.

Hvad er et RAW SD-kort?

Når dit SD-korts filsystem bliver beskadiget på grund af en virus, pludselig nedlukning eller forkert fjernelse, kan computeren ikke læse dataene på kortet. Det er i denne situation, at dit SD-korts filsystem vises som RAW, og dataene bliver utilgængelige.

Her er nogle potentielle årsager, der kan få dit SD-kort til at blive RAW:

Årsag Beskrivelse
⚡Pludselig nedlukning Hvis din computer pludseligt lukker ned på grund af en strømsvigt eller et hardwareproblem, kan SD-kortet blive RAW.
🦠 Malware eller virus Malware eller virusser kan ødelægge SD-kortets data og filsystem, hvilket gør dataene utilgængelige og fører til, at SD-kortet fremstår som RAW.
⏏️Fejlagtig fjernelse At fjerne SD-kortet mens computeren skriver data på det kan føre til korruption af data og filsystemet, hvilket får kortet til at fremstå som RAW.
💾 Mislykket formatering Afbrydelser eller fejl under formateringsprocessen kan føre til, at et SD-kort bliver RAW.

Der findes forskellige metoder til at reparere dit SD-kort, men du risikerer at miste dine data, hvis tingene ikke går godt. Derfor bør du først gendanne data fra SD-kortet ved hjælp af datarekonstruktionssoftware og derefter koncentrere dig om at reparere kortet.

Sådan gendannes filer fra et RAW SD-kort

Den bedste måde at gendanne filer fra et RAW SD-kort på er at bruge data gendannelsessoftware som Disk Drill. Det er et fremragende værktøj, der er i stand til effektivt at scanne RAW SD-kort for at hjælpe dig med at gendanne dine data.

At forsøge at rette kortet direkte uden at gendanne dine data har risici – dine data kan blive overskrevet, mens du forsøger at rette kortet, eller SD-kortet kan fejle, hvilket gør dine data uoprettelige.

Her er trinene, du kan følge for at gendanne filer på et RAW SD-kort:

 1. Download den gratis version af Disk Drill på dette link og installer den på din computer. Du skal give softwaren administratoradgang, så den kan udføre gendannelsen.
 2. Tilslut SD-kortet til din pc. Du kan gøre dette enten ved at indsætte det i en kortlæser eller ved at tilslutte en enhed, der indeholder SD-kortet, til computeren.
 3. Åbn nu Disk Drill. Du vil se en liste over drev på din computer på startskærmen. Vælg dit SD-kort fra den liste.
 4. Derefter kan du klikke på Søg efter tabte data knappen og starte scanningen.
 5. På dette stadie vil Disk Drill begynde at scanne for alle filerne på dit SD-kort. Når den proces er færdig, vil den vise dig en liste over de filer, den har fundet. Du kan gennemgå alle de fundne emner ved at klikke på den blå knap i øverste højre hjørne.
  disk drill scanner kortet
 6. Når du har gennemgået dem, skal du klikke på Gendan knappen for at starte gendannelsen af filerne på dit SD-kort. Softwaren vil komme med en prompt, hvor du kan vælge en placering for sikkert at gemme alle filerne. Vælg placeringen for at afslutte genoprettelsen.
  gendan valgte filer

På dette tidspunkt er alle data på dit SD-kort sikkert tilgængelige på en anden placering. Så du kan få adgang til dem fra din computer, hvis du ønsker det. Det sagt, ønsker du stadig at reparere dit RAW SD-kort, så du kan bruge det i fremtiden. Her er hvordan du kan gøre det.

Sådan rettes et RAW SD-kort

For enhver, der er afhængig af SD-kort som deres lagerenhed, kan det være forvirrende at støde på en RAW SD-kort-fejl, da det gør dit kort ulæseligt og dine data utilgængelige.

At reparere RAW SD-kort kræver oftest, at du formaterer dem. Dette betyder sletning af alt på dit kort. For at forhindre datatab er det afgørende at udføre datagendannelse før du forsøger nogen reparationer.

Der er forskellige metoder, du kan bruge til at reparere et RAW SD-kort. Vi vil undersøge processen med at få dit SD-kort til at blive læsbart og tilgængeligt igen.

Metode 1: Reparer et RAW SD-kort ved brug af Diskpart

Diskpart er et kommandolinjeværktøj, der hjælper med at håndtere forskellige partitioner på dit system. Du kan bruge denne app til at formatere dine lagringsenheder og konfigurere dem til læsbare formater såsom FAT32, NTFS osv. Husk dog, at formatering af dit kort vil slette alle dets data, så det er bedst at tage backup af dine filer, før du fortsætter.

Sådan kan du formatere et RAW SD-kort ved hjælp af Diskpart-værktøjet:

 1. Tilslut SD-kortet til din computer.
 2. Åbn kommandoprompten, og indtast diskpart. På den efterfølgende skærm skriver du kommandoen list disk. Din kommandoprompt vil på dette tidspunkt se sådan ud.
  Windows diskpart list disk command
 3. Antag at dit SD-kort er S-drevet, og du ønsker at formatere det til et NTFS-filsystem, så ville du skrive Disk S format fs=FAT32 og tryk på enter.

Dette lader computeren vide, at den skal formatere SD-kortet og rekonfigurere det til filsystemet FAT32. Frakobl dit SD-kort, når dette er gjort, og genforbind det for at tjekke, om processen er blevet gennemført sikkert.

Metode 2: Formatér RAW SD-kort i Diskhåndtering

Diskhåndtering er et indbygget redskab i Windows. Ligesom Diskpart administrerer det alle partitioner på lagerenheder, inklusiv formatering af RAW SD-kort. Det har dog et mere intuitivt brugerflade frem for kun et kommandopromptvindue.

Følg disse trin for at formatere RAW SD-kort med Diskhåndtering:

 1. Åbn Diskhåndtering ved at søge efter “Diskhåndtering” i Start-menuen. App’en vil fremstå som “Opret og formater harddiskpartitioner” i søgeresultaterne.
 2. Find dit RAW SD-kort, højreklik på partitionen og klik på Formatér…Formatering af den RAW partition.
 3. Rediger navnet på dit SD-kort, hvis du ønsker det, og indstil Filsystemet til FAT, exFAT, FAT32 eller NTFS, afhængigt af producentens instruktioner til din SD-kortmodel.Afslutning af formateringen.
 4. Klik på OK.Finalisering af formateringen.

Efter formateringen er fuldført, bør dit SD-kort nu være rent og tilgængeligt.

Metode 3: Omskriv partitions tabel med TestDisk

TestDisk er et fuldstændig open-source gendannelsesværktøj, der specialiserer sig i at genskabe tabte partitioner og gendanne slettede filer. Det køres via kommandoprompten uden et moderne udseende brugergrænseflade, hvilket kan gøre det forvirrende for almindelige brugere. Det er dog et effektivt værktøj til at reparere RAW SD-kort.

Brug TestDisk til at genskrive partitionstabellen ved at gøre følgende:

 1. Download TestDisk zip-filen og udpak dens filer. Find derefter og åbn testdisk_win.exe.
 2. Opret en ny logfil ved at fremhæve [Opret] og trykke Enter.opret ny logfil i Testdisk
 3. Vælg disken, der repræsenterer dit RAW SD-kort. Kontroller hvilken mulighed, der passer med beskrivelsen (størrelse, filsystem osv.) af din enhed. Tryk derefter på Enter.Vælg enheden
 4. Vælg den passende partitionstabelltype for dit hukommelseskort og tryk på Enter. Som regel er den option, som TestDisk automatisk har valgt, den rigtige.Vælg partition
 5. Vælg Analyser og tryk på Enter for at analysere dit SD-kort for eventuelle fejl eller korruptioner.Partitionstruktur
 6. Start Hurtig Søgning ved at trykke på Enter.Søg efter slettede partitioner
 7. Hvis din partition er fundet, skal du vælge [Fortsæt] og trykke på Enter. Hvis ikke, kan du søge efter flere partitioner ved at vælge [Dybere Søgning].Dybsøgning i Testdisk
 8. Vælg Skriv. Dette genskriver og registrerer partitionerne i partitionstabellen, hvilket bør gøre dit SD-kort tilgængeligt igen.Skriv den nye partitionsstruktur

Konklusion

At reparere RAW SD-kort er ofte let. I de fleste tilfælde burde formatering gøre tricket, men som vi forklarede, er der metoder, du kan prøve for at bevare data på SD-kortet, mens du reparerer det. Det er dog vigtigt at gendanne dine data, før du forsøger nogen metoder til at reparere kortet for at sikre, at du ikke mister det.

Data recovery er let med Disk Drill. Det understøtter alle lagringsenheder, fungerer med alle de populære filsystemer og tilbyder et brugervenligt og intuitivt grænseflade for at gøre datarekonstruktion til en leg.

FAQ

Nej, du kan ikke bruge CHKDSK til et RAW SD-kort. Du vil få en fejlmeddelelse "CHKDSK er ikke tilgængelig for RAW-drev".
Ja, du kan gendanne data på et SD-kort. Der er mange data gendannelsesmetoder nu om dage, som kan hente næsten alle typer af filer fra dit SD-kort. Du kan bruge indbyggede værktøjer på Windows som File History eller CHKDSK, eller data gendannelsessoftware for at forsøge at gendanne dine filer.
Hvis du ikke kan formatere et RAW SD-kort, så er det første, du skal gøre, at gendanne dets indhold ved hjælp af et værktøj som Disk Drill. Derefter kan du tvinge formatere SD-kortet ved hjælp af diskpart-kommandoen i kommandoprompten.
Gendan filer fra et beskadiget RAW SD-kort med data recovery softwaren Disk Drill ved hjælp af disse trin:
 1. Installer og åbn Disk Drill.
 2. Vælg dit RAW SD-kort blandt de tilgængelige enheder og klik på Søg efter tabte data.
 3. Klik på Gennemse fundne elementer.
 4. Vælg dine filer og klik på Gendan.
 5. Vælg filplacering for dine filer.
 6. Vent på at gendannelsen er færdig. Klik på Vis gendannede data i Fil Stifinder for at tjekke dine gendannede filer.
Du kan bruge kommandoprompten til at konvertere et RAW SD-kort til filsystemet FAT32. Indtast følgende kommando i prompten: Disk S format fs=FAT32. Denne kommando omdanner indholdet
Avatar photo
Prateek er en freelance skribent, der dækker teknologi og kultur for flere online publikationer. Han nyder sport og at se film, når han ikke arbejder.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.