Slik gjenoppretter du data fra et RAW SD-kort og reparerer det

Avatar photo
Skrevet av
70

gjenopprette rått sd-kortVi bruker ofte SD-kort for å sikkerhetskopiere viktige filer og informasjon som vi trenger på farten. Derfor kan det være frustrerende å finne ut at datamaskinen din nekter å gi deg tilgang til kortet fordi det har gått over i en RAW-tilstand. Det kan virke som om du har mistet alle dataene dine, men det finnes måter å utføre en vellykket gjenoppretting av et rått SD-kort.

Vi skal gå gjennom alle stegene som er involvert i den prosessen i denne artikkelen. Før det, la oss forstå problemet litt bedre.

Hva er et RAW SD-kort?

Når filsystemet på SD-kortet blir ødelagt på grunn av et virus, brå avstengning eller feil fjerning, klarer ikke datamaskinen å lese dataene på kortet. Dette er når filsystemet til SD-kortet ditt vises som RAW, og dataene blir utilgjengelige.

Her er noen mulige grunner som kan føre til at SD-kortet ditt blir RAW:

Årsak Beskrivelse
⚡Plutselig avstenging Hvis datamaskinen din slår seg av brått på grunn av strømbrudd eller hardware-problemer, kan SD-kortet bli RAW.
🦠 Malware eller virus Malware eller virus kan ødelegge dataene og filsystemet på SD-kortet, noe som gjør dataene utilgjengelige og fører til at SD-kortet fremstår som RAW.
⏏️Uforsiktig fjerning Å fjerne SD-kortet mens datamaskinen skriver data på det kan føre til ødeleggelse av data og filsystemet, noe som forårsaker at kortet fremstår som RAW.
💾 Feil under formatering Avbrudd eller feil under formateringsprosessen kan føre til at et SD-kort blir RAW.

Det finnes ulike metoder for å reparere SD-kortet ditt, men du risikerer å miste dataene dine hvis ting ikke går bra. Derfor bør du først gjenopprette data fra SD-kortet ved hjelp av programvare for datagjenoppretting, og deretter fokusere på å fikse kortet.

Hvordan gjenopprette filer fra et RAW SD-kort

Den beste måten å gjenopprette filer fra et RAW SD-kort er å bruke datagjenopprettingsprogramvare som Disk Drill. Det er et utmerket verktøy som er i stand til effektivt å skanne RAW SD-kort for å hjelpe deg med å gjenopprette dataene dine.

Å prøve å reparere kortet direkte uten å gjenopprette dataene dine innebærer risikoer — dataene dine kan bli overskrevet mens du forsøker å fikse kortet, eller SD-kortet kan feile, noe som gjør dataene dine ugjenkallelige.

Her er trinnene du kan følge for å gjenopprette filer på et RAW SD-kort:

 1. Last ned gratisversjonen av Disk Drill på denne lenken og installer den på datamaskinen din. Du må gi programvaren tilgangsnivå som administrator for at den skal kunne utføre gjenopprettingen.
 2. Koble SD-kortet til PC-en din. Du kan gjøre dette enten ved å sette det inn i en kortleser eller ved å koble en enhet som inneholder SD-kortet til datamaskinen.
 3. Åpne nå Disk Drill. Du vil se en liste over stasjonene på datamaskinen på hjemmeskjermen. Velg SD-kortet ditt fra den listen.
 4. Etter det kan du klikke på Søk etter tapt data knappen og start skanningen.
 5. På dette stadiet vil Disk Drill begynne å skanne etter alle filene på SD-kortet ditt. Når den prosessen er fullført, vil den vise deg en liste over filene den har funnet. Du kan se gjennom alle de funnede elementene ved å klikke på den blå knappen øverst i høyre hjørne.
  disk drill scanner kortet
 6. Når du har gjennomgått dem, klikker du på Gjenopprett knappen for å begynne å gjenopprette filene på SD-kortet ditt. Programvaren vil vise en meldinsboks der du kan velge et sted å trygt lagre alle filene. Velg plasseringen for å fullføre gjenopprettingen.
  gjenopprett valgte filer

På dette tidspunktet er alle dataene på SD-kortet ditt trygt tilgjengelige på en annen plassering. Så du kan få tilgang til dem fra datamaskinen din hvis du vil. Det sagt, du vil fortsatt fikse ditt RAW SD-kort slik at du kan bruke det i fremtiden. Her er hvordan du kan gjøre det.

Hvordan fikse et RAW SD-kort

For alle som er avhengige av SD-kort som lagringsenhet, kan det å støte på en RAW SD-kortfeil være forvirrende ettersom det gjør kortet ditt ulesbart og dataene dine utilgjengelige.

Å reparere RAW SD-kort krever som regel at du må formatere dem. Dette betyr å slette alt på kortet ditt. For å forhindre datatap, er det avgjørende å utføre datagjenoppretting før du forsøker noen reparasjoner.

Det finnes ulike metoder du kan bruke for å ordne et SD-kort i RAW-format. Vi skal utforske prosessen med å fikse SD-kortet ditt slik at det igjen blir lesbart og tilgjengelig.

Metode 1: Reparer et RAW SD-kort ved hjelp av Diskpart

Diskpart er et kommandolinjeverktøy som hjelper med å håndtere forskjellige partisjoner på systemet ditt. Du kan bruke denne appen til å formatere lagringsenhetene dine og konfigurere dem til lesbare formater som FAT32, NTFS, osv. Husk imidlertid at å formatere kortet ditt vil slette alle dataene på det, så det er best å sikkerhetskopiere filene dine før du fortsetter.

Slik kan du formatere et RAW SD-kort ved hjelp av Diskpart-verktøyet:

 1. Koble SD-kortet til datamaskinen din.
 2. Åpne kommandoprompten og skriv inn diskpart. På skjermen som følger, skriver du ut kommandoen list disk. Kommandoprompten din vil se omtrent slik ut på dette tidspunktet.
  Windows diskpart list disk command
 3. La oss si at SD-kortet ditt er S:-stasjonen og du ønsker å formatere det til et NTFS-filsystem, da ville du skrive Disk S format fs=FAT32 og trykke enter.

Dette lar datamaskinen vite at den skal formatere SD-kortet og konfigurere det til filsystemet FAT32. Koble fra SD-kortet når dette er gjort og koble det til igjen for å sjekke om prosessen er fullført trygt.

Metode 2: Formater RAW SD-kort i Diskbehandling

Disk Management er et innebygd verktøy i Windows. Likt Diskpart, forvalter det alle partisjoner av lagringsenheter, inkludert formatering av RAW SD-kort. Det kommer imidlertid med et mer intuitivt brukergrensesnitt i stedet for bare et kommandolinjevindu.

Følg disse trinnene for å formatere RAW SD-kort med Diskbehandling:

 1. Åpne Diskbehandling ved å søke etter «Diskbehandling» i Start-menyen. Appen vil vises som «Opprett og formater harddiskpartisjoner» i søkeresultatene.
 2. Finn ditt RAW SD-kort, høyreklikk på partisjonen, og klikk Formatér…Formatering av RAW-partisjonen.
 3. Rediger navnet på SD-kortet ditt hvis du ønsker det, og sett Filsystem til FAT, exFAT, FAT32 eller NTFS, avhengig av produsentens instruksjoner for din SD-kortmodell.Fullfører formatet.
 4. Klikk OK.Fullfører formatet.

Etter at formatet er fullført, bør SD-kortet ditt nå være rent og tilgjengelig.

Metode 3: Skriv om partisjonstabellen med TestDisk

TestDisk er et helt åpen kildekode-gjenopprettingsverktøy som spesialiserer seg på å gjenopprette tapt partisjoner og hente slettede filer. Det kjøres via kommandoprompten uten et moderne brukergrensesnitt, noe som kan gjøre det forvirrende for vanlige brukere. Men det er et effektivt verktøy for å reparere RAW SD-kort.

Bruk TestDisk for å skrive om partisjonstabellen ved å gjøre følgende:

 1. Last ned TestDisk-zip-filen og pakk ut filene. Deretter, finn og åpne testdisk_win.exe.
 2. Opprett en ny loggfil ved å fremheve [Create] og trykke Enter.opprett ny loggfil i Testdisk
 3. Velg disken som representerer SD-kortet ditt i RAW-format. Sjekk hvilket alternativ som stemmer overens med beskrivelsen (størrelse, filsystem, osv.) av enheten din. Deretter, trykk Enter.Velg enheten
 4. Velg den passende partisjonstabelltypen for ditt minnekort og trykk Enter. Som regel er alternativet TestDisk har valgt som standard det riktige.Velg partisjon
 5. Velg Analyse og trykk Enter for å analysere SD-kortet ditt for eventuelle feil eller korrupte filer.Partisjonsstruktur
 6. Start Quick Search ved å trykke Enter.Søk etter slettet partisjon
 7. Hvis partisjonen din har blitt funnet, velg [Continue] og trykk Enter. Ellers kan du søke etter flere partisjoner ved å velge [Deeper Search].Dypt søk i Testdisk
 8. Velg Write. Dette skriver om og registrerer partisjonene i partisjonstabellen, noe som bør gjøre SD-kortet ditt tilgjengelig igjen.Skriv den nye partisjonsstrukturen

Konklusjon

Å reparere RAW SD-kort er ofte enkelt. I de fleste tilfeller bør formatering gjøre susen, men som vi forklarte, finnes det metoder du kan prøve for å bevare dataene på SD-kortet mens du reparerer det. Det er imidlertid viktig å gjenopprette dataene før du forsøker noen metoder for å fikse kortet, for å sikre at du ikke mister dem.

Datarekonstruksjon er enkelt med Disk Drill. Det støtter alle lagringsenheter, fungerer med alle de populære filsystemene, og tilbyr et brukervennlig og intuitivt grensesnitt for å gjøre datarekonstruksjon til en lek.

OSS

Nei, du kan ikke bruke CHKDSK for et RAW SD-kort. Du vil få feilmeldingen "CHKDSK er ikke tilgjengelig for RAW-disker".
Ja, du kan gjenopprette data på et SD-kort. Det finnes mange metoder for datagjenoppretting nå til dags som kan hente tilbake nesten enhver filtype fra SD-kortet ditt. Du kan bruke innebygde verktøy i Windows, som Filhistorikk eller CHKDSK, eller programvare for datagjenoppretting for å forsøke å gjenopprette filene dine.
Hvis du ikke klarer å formatere et RAW SD-kort, så må det første du gjør være å gjenopprette innholdet ved hjelp av et verktøy som Disk Drill. Deretter kan du tvinge frem en formatering av SD-kortet ved å bruke diskpart-kommandoen i kommandoprompten.
Gjenopprett filer fra et korrupt RAW SD-kort med datagjenopprettingsprogramvaren Disk Drill ved å følge disse trinnene:
 1. Installer og åpne Disk Drill.
 2. Velg ditt RAW SD-kort blant tilgjengelige enheter og klikk Søk etter tapte data.
 3. Klikk Gjennomgå funnet elementer.
 4. Velg filene dine og klikk Gjenopprett.
 5. Velg filplasseringen for filene dine.
 6. Vent på at gjenopprettingen er ferdig. Klikk Vis gjenopprettede data i Filutforsker for å sjekke de gjenopprettede filene.
Du kan bruke kommandoprompten til å konvertere et RAW SD-kort til filsystemet FAT32. Skriv inn følgende kommando i prompten: Disk S format fs=FAT32. Denne kommandoen gjør innholdet
Avatar photo
Prateek er en frilansskribent som dekker teknologi og kultur for flere nettutgivelser. Han liker sport og å se på filmer når han ikke jobber.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.