Miten palauttaa poistetut tiedostot SD-kortilta eri laitteilla

Kirjoittanut
114

palauta tiedostoja sd-kortilta disk drillin avullaSD-kortteja käytetään yleisesti lisämuistin tarjoamiseen mobiililaitteissa ja digikameroissa. Ne voivat sisältää korvaamattomia kuvia, joilla on suuri tunnearvo käyttäjälle.

Valitettavasti kuvat tai muut tiedostot SD-kortilla voivat yllättäen kadota tai ne voidaan vahingossa poistaa. Tämä voi aiheuttaa paljon stressiä ja epätoivoa, jos kortilla oli tärkeitä tietoja. Tässä artikkelissa käsittelemme parhaita tapoja palauttaa poistettuja tiedostoja SD-kortilta.

Onko mahdollista palauttaa poistettuja tiedostoja SD-kortilta?

Yksinkertainen vastaus on kyllä. Oikeilla työkaluilla ja menetelmillä on mahdollista palauttaa poistetut tiedostot SD-kortilta. Tämä johtuu siitä, että kun poistat tiedoston SD-kortiltasi, sitä ei poisteta pysyvästi heti.

Sen sijaan tiedostojärjestelmä merkitsee tiedostojen aiemmin käyttämän tilan ”vapaaksi”. Tämä tarkoittaa, että tiedostojesi todelliset tiedot pysyvät koskemattomina SD-kortillasi, ellei niiden päälle kirjoiteta uusia tietoja.

Tiedostojen palautettavuus riippuu kuitenkin useista tekijöistä, kuten siitä, kuinka kauan sitten tiedostosi poistettiin ja kuinka paljon tietoa on jo kirjoitettu sen yli.

Tässä muutamia asioita, joita voit tehdä lisätäksesi onnistuneen tiedonpalautuksen mahdollisuuksia:

 • ⚠ Vältä tiedostojen kirjoittamista SD-kortillesi, jotta et ylikirjoita tietoja. Jos mahdollista, aktivoi kortillesi vain luku -tila.
 • ⏱ Suorita tiedonpalautus niin pian kuin mahdollista.
 • 🔍 Käytä luotettavaa ja luotettua tiedonpalautusohjelmistoa. Tutki paras työkalu omiin tiedonpalautustarpeisiisi.
 • 💾 Tallenna palautetut tiedostosi eri sijaintiin kuin se, josta yrität palauttaa tietoja.

Miten palauttaa tiedostoja SD-korteilta

Tiedostojen palauttaminen SD-kortiltasi voi olla helppo prosessi. Tässä osiossa annamme sinulle yksinkertaisia ja todistetusti toimivia menetelmiä tiedostojen palauttamiseen kortiltasi.

Windowsissa

Tiedonpalautusohjelmisto tarjoaa toimivan menetelmän poistettujen tiedostojen palauttamiseen SD-kortilta. Esimerkiksi Disk Drill -muistikortin tiedonpalautus on oikea työkalu kadonneiden tietojen palauttamiseen SD-kortilta. Se voi palauttaa menetetyt tiedostosi muutamalla klikkauksella.

Noudata näitä vaiheita palauttaaksesi tiedostoja Windows-tietokoneilla käyttäen Disk Drill -tiedonpalautusohjelmistoa:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill for Windows -ohjelmisto tietokoneellesi. Koska palautat tietoja SD-kortilta, voit käyttää tietokoneesi pääkiintolevyä ohjelmiston lataamiseen ja asentamiseen.
 2. Yhdistä SD-kortti tietokoneeseen sisäisen tai ulkoisen kortinlukijan kautta.
 3. Käynnistä Disk Drill ja valitse SD-kortti ohjelman levyluettelosta. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi skannauksen.valitse sd-kortti laiteluettelosta
 4. Esikatsele löydetyt tiedostot, jotka on luokiteltu kuviksi, videoiksi, ääniksi, asiakirjoiksi, arkistoiksi ja muiksi tiedostoiksi, jotta voit nopeasti siirtyä kiinnostuksen kohteena olevan tiedostotyypin luokse.esikatsele tiedostoja
 5. Valitse palautettavat tiedostot ja valitse turvallinen sijainti, johon tallennat palautetut tiedot ja joka ei ole kyseisellä SD-kortilla. Tämä estää tietojen korruptoitumisen tai uudelleenkirjoituksen palautusprosessin aikana.valitse tiedostot ja palauta uuteen sijaintiin
 6. Napsauta Seuraava -painiketta ja anna ohjelmiston noutaa tiedostosi määritettyyn tallennuspaikkaan.

Mac-tietokoneella

Käytä seuraavaa menetelmää poistettujen tiedostojen palauttamiseen Macilla Disk Drill -tietojenpalautusohjelmistolla:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill Macille. Voit turvallisesti suorittaa latauksen ja asennuksen Macisi päälevylle, koska olet palauttamassa tietoja ulkoisesta tallennuslaitteesta.
 2. Yhdistä kadotetut tiedot sisältävä SD-kortti Maciisi kortinlukijan kautta tai kiinnittämällä kamera tai laite, joka sisältää kortin.
 3. Käynnistä Disk Drill ja valitse Data Recovery vasemmalla olevasta paneelista. Valitse palautettava SD-kortti käytettävissä olevien laitteiden luettelosta.valitse sd-kortti palautukseen
 4. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi skannausmenettelyn. Oletuksena työkalu käyttää kaikkia algoritmejaan optimaalisessa järjestyksessä, mikä tarjoaa kattavimmat palautustulokset. aloita sd-kortin skannaus
 5. Esikatsele Disk Drill -ohjelman löytämiä tiedostoja hakemalla Skannaus Tuloksista, jotka on luokiteltu tiedostotyypeittäin.esikatsele sd-kortilta löytyneitä tiedostoja
 6. Valitse palautettavat tiedostot ja napsauta Palauta-painiketta. palauta sd-kortin tiedostoja Macilla
 7. Määritä uusi tallennuspaikka, johon tallennat ne. Vältä alkuperäisen SD-kortin käyttämistä, sillä voit vaarantaa haluamasi tiedot uudelleenkirjoittamalla ne palautusprosessin aikana. Napsauta Seuraava-painiketta suorittaaksesi palautusmenettelyn loppuun ja palauttaaksesi valitut tiedostot uuteen tallennuspaikkaasi.

Anna ohjelman suorittaa skannausmenettelyt loppuun. Jos tarpeen, voit keskeyttää skannauksen ja jatkaa myöhemmin. Palautuksen suorittamisen jälkeen Disk Drill -ohjelmistolla pitäisi saada arvokkaat tiedostosi takaisin haluamaasi paikkaan.

Android-puhelimissa

Sovellukset kuten DiskDigger voivat tulla avuksi, jos tarvitset tietojenpalautusohjelmiston, jota voit suorittaa suoraan Android-puhelimellasi. Suosittelemme kuitenkin, että luotat tähän ratkaisuun vain, jos et jostain syystä voi yhdistää korttiasi tietokoneeseesi. Loppujen lopuksi Androidiin rakennetut ohjelmistot tarjoavat rajallisemmat tietojenpalautuskyvyt verrattuna työpöytätietojen palautussovelluksiin.
DiskDigger voi erikoistuneesti skannata ja palauttaa kadonneita kuvia ja videoita. Silti sovellus on hyvä vaihtoehto käytettäväksi kiireisissä tilanteissa.

SD-kortilta poistettujen tiedostojen palauttamiseksi DiskDiggerin avulla, seuraa alla olevia ohjeita:

 1. Asenna DiskDigger Google Play Storesta.
 2. Käynnistä sovellus. Valitse sitten SD-korttisi täydelle skannaukselle.
 3. Seuraavasta valikosta valitse tiedostotyypit, joita haluat DiskDiggerin skannaavan ja löytävän.Käynnistä DiskDigger
 4. Tämän jälkeen napauta OK aloittaaksesi SD-korttisi skannauksen.
 5. Kun skannaus on valmis, sinun pitäisi nähdä kaikki skannatut tiedostot. Valitse ne, jotka haluat palauttaa, ja napauta Palauta-painiketta.Palauta kuvat DiskDiggerin avulla
 6. Voit valita palautettujen tiedostojen tallentamisen pilvipalveluun, toiseen paikkaan puhelimessasi tai tiedostojen lähettämisen FTP-palvelimelle. Napauta valintasi tallentaaksesi tiedostot. diskdigger palautusvaihtoehdot

Muista, että työpöytätietokoneen tietojenpalautusohjelmistot ovat silti tehokkaampia kuin tämä, erityisesti juurtamattomille laitteille. Parempien tulosten saamiseksi työkalu suosittelee Pro-version käyttöä yhdessä laitteen juurtamisen kanssa.

Kuinka löytää kadonneet tiedostot SD-kortilta

On mahdollista, että etsimäsi tiedostot tai kansiot ovat yhä siellä ja sinulta on jostain syystä jäänyt ne huomaamatta. Tässä muutamia yleisiä menetelmiä, jotka voivat palauttaa tiedostoja muistikortillesi:

Käytä hakutoimintoa

Jokaisella digitaalisella laitteella, mukaan lukien tietokoneesi, älypuhelin, digikamera ja tabletti, on kyky etsiä tallennustilan tietoja. Ota aikaa ja tarkista huolellisesti laitteellasi olevat tiedostot. On mahdollista, että olet aiemmin vain missannut tiedoston tai etsinyt sitä väärällä nimellä. Jos olet onnekas, matkasi päättyy tässä kadonneiden tietojen löytymiseen.

Voit myös käyttää vastaavan hakutoiminnon edistyneitä asetuksia, missä voit yrittää suodattaa hakutulokset tiedostomuotojen mukaan.kuinka palauttaa poistetut tiedostot sd-kortilta hakutoiminnon kautta

Salli piilotettujen tiedostojen näkyminen

Joskus, kun yhdistät SD-kortin tietokoneeseesi, käyttöjärjestelmä ei ehkä pysty näkemään tiedostoja. Ehkä ne on piilotettu viruksen toimesta ja sinun tarvitsee vain tehdä ne näkyväksi uudelleen. Tarkat tiedot riippuvat koneestasi ja käyttöjärjestelmästäsi.

Toivottavasti jokin näistä tekniikoista on toiminut ja pääset jälleen käsiksi tiedostoihisi. Jos ei, siirry seuraavaan vaiheeseen palauttaaksesi poistetut tiedot SD-kortilta.Windows-käyttöjärjestelmässä:

 1. Avaa Tiedostonhallinta
 2. Siirry kansioosi. Valitse sitten päävalikosta Tiedosto. Näytä Piilotetut Tiedostot - Vaihe 1
 3. Valitse Muuta kansion ja haun asetuksia.
 4. Avaa Näkymä-välilehti Kansion asetukset-ikkunassaNäytä Piilotetut Tiedostot - Vaihe 2
 5. Valitse Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.Näytä Piilotetut Tiedostot - Vaihe 3

Mac OS:ssa:

 1. Mene Finderiin ja siirry kansioosi.
 2. Paina Command + Shift + . (pisteenäppäin) näyttääksesi piilotetut tiedostot kansiosta.näytä piilotetut kansiot ja tiedostot macos:ssa

Piilotettujen tiedostojen esille tuominen komentorivityökaluilla

Joissakin tapauksissa tiedostot saattavat olla piilotettuja vahingossa tapahtuneen toiminnon seurauksena. Onneksi on olemassa komentoja, joita voit ajaa muuttaaksesi tiedostojen attribuutteja Windowsissa tai Mac OS:ssa.

Piilotettujen tiedostojen esiin tuominen komentokehotteen avulla (Windows)

 1. Yhdistä SD-korttisi tietokoneeseesi.
 2. Aja komentokehote järjestelmänvalvojana etsimällä sitä Käynnistä-valikosta.
 3. Navigoi komentorivillä SD-kortillesi kirjoittamalla SD-korttisi aseman kirjain ja painamalla Enter.
 4. Kirjoita attrib -h -r -s  /s /d *.* ja paina Enter. Tämä komento poistaa kaikkien SD-korttisi tiedostojen ja kansioiden piilotetut, vain lukuun ja järjestelmän attribuutit.attr-komennon käyttö komentokehotteessa

Tiedostojen piilottaminen käyttäen Terminaalia (Mac OS)

 1. Liitä SD-korttisi tietokoneeseen ja siirry kohtaan Sovellukset > Apuohjelmat > Terminaali tai paina Command+Space, kirjoita Terminaali ja paina Enter.
 2. Siirry SD-kortillesi kirjoittamalla komento ja painamalla Enter:
  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

  Tämä toimenpide paljastaa kaikki tiedostot Macissasi.

 3. Kirjoita killall Finder, jonka jälkeen paina Enter. Tämä käynnistää Finderin uudelleen ja tekee muutokset näkyviksi.tee tiedostot näkyviksi terminaalissa

Huomioi, että tämän menetelmän teho voi vaihdella käyttöoikeuksistasi riippuen. Joskus voi käydä niin, että saat ilmoituksen ”permission denied”, joka ei salli tiedostojen paljastamista onnistuneesti SD-kortiltasi.

Yhteenveto

Tietää, miten poistetut tiedostot palautetaan SD-kortilta, voi säästää aikaa ja alentaa tärkeiden tietojen menettämisen riskiä tallennuslaitteeltasi. Yksinkertaisilla ja helpoilla askeleillamme sinulla on monia tapoja palauttaa tietoja itse turvallisesti. Lisäksi prosessi toimii samankaltaisesti myös muiden irrotettavien tallennuslaitteiden kanssa.

Muista, että avain onnistuneeseen tietojen palautukseen on toimia niin pian kuin mahdollista ja välttää uusien tietojen kirjoittamista SD-kortille ylikirjoittamisen välttämiseksi.

Emma Collins on sisällöntuottaja, joka on kirjoittanut teknologiaan liittyviä ohjeita ja oppaita laajoihin kiinnostuksen kohteisiinsa. Hän on kirjoittanut artikkeleita Windowsista, Androidista, iOS:stä, sosiaalisesta mediasta, pelaamisesta ja muista aiheista teknisenä kirjoittajana yli 5 vuoden ajan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.