Slik gjenoppretter du slettede filer fra et SD-kort på ulike enheter

Skrevet av
180

gjenopprette filer fra sd-kort med disk drillSD-kort brukes mye for å utvide lagring på mobile enheter og digitalkameraer. De kan inneholde uerstattelige bilder som har stor affeksjonsverdi for brukeren.

Dessverre kan bildene eller andre filer på et SD-kort plutselig forsvinne eller bli ved et uhell slettet. Dette kan føre til mye stress og fortvilelse hvis viktige data var på kortet. I denne artikkelen vil vi diskutere de beste måtene å gjenopprette slettede filer fra et SD-kort.

Er det mulig å gjenopprette slettede filer fra et SD-kort?

Det enkle svaret er ja. Med de riktige verktøyene og metodene er det mulig å gjenopprette slettede filer fra et SD-kort. Dette er fordi når du sletter en fil fra SD-kortet ditt, blir den ikke permanent slettet med en gang.

I stedet markerer filsystemet plassen som tidligere var opptatt av dine slettede filer som «tilgjengelig». Dette betyr at de faktiske dataene i filene dine forblir intakte på ditt SD-kort, med mindre de overskrives av nye data.

Muligheten for å få tilbake filene dine avhenger fremdeles av mange faktorer, inkludert hvor lenge siden filene dine ble slettet og hvor mye data som allerede er overskrevet.

Her er noen av tingene du kan gjøre for å øke sjansene for en vellykket filgjenoppretting:

 • ⚠ Unngå å skrive filer til SD-kortet for å unngå overskriving av data. Hvis mulig, slå på skrivebeskyttelsesmodus på kortet ditt.
 • ⏱ Utfør datagjenoppretting så snart du kan.
 • 🔍 Bruk pålitelig og troverdig programvare for datagjenoppretting. Forsk på det beste verktøyet for dine gjenopprettingsbehov.
 • 💾 Lagre de gjenvunne filene dine til en annen lokasjon enn den du forsøker å gjenopprette data fra.

Hvordan gjenopprette filer fra SD-kort

Det å gjenopprette filene dine fra SD-kortet kan være en enkel prosess. I denne seksjonen vil vi gi deg enkle og prøvde metoder for å hente filene dine fra kortet ditt.

På Windows

Programvare for datagjenoppretting tilbyr en levedyktig metode for å gjenopprette slettede filer fra et SD-kort. For eksempel er Disk Drill Memory Card Recovery det riktige verktøyet for å gjenopprette slettede data fra et SD-kort. Det kan gjenopprette de tapte filene dine med noen få klikk.

Følg disse trinnene for å gjenopprette filer på Windows-datamaskiner ved hjelp av Disk Drill datagjenopprettingsprogramvare:

 1. Last ned og installer Disk Drill for Windows på maskinen din. Siden du skal gjenopprette data fra et SD-kort, kan du bruke datamaskinens hovedharddisk for nedlasting og installasjon.
 2. Koble SD-kortet til maskinen via en intern eller ekstern kortleser.
 3. Start Disk Drill og velg SD-kortet fra programmets diskliste. Klikk på Søk etter tapte data-knappen for å starte skanningen.velg sd-kort fra listen over enheter
 4. Forhåndsvis de funnede filene som er kategorisert som Bilder, Video, Lyd, Dokumenter, Arkiver og Andre filer slik at du raskt kan navigere til filtypen du er interessert i.forhåndsvis filer
 5. Velg filene du vil gjenopprette og velg en sikker lagringsplass hvor du kan lagre de gjenopprettede dataene som ikke er på det berørte SD-kortet. Dette forhindrer datakorrupsjon eller overskrivning under gjenopprettingsprosessen.velg filer og gjenopprett til ny plassering
 6. Klikk på Neste-knappen og la programvaren gjenvinne filene dine til den angitte lagringsplasseringen.

På en Mac-datamaskin

Bruk følgende fremgangsmåte for å gjenopprette slettede filer på en Mac med Disk Drill datarecoveryprogramvare:

 1. Last ned og installer Disk Drill for Mac. Det er trygt å utføre nedlastingen og installasjonen på Macens hoveddisk siden du gjenoppretter data fra et eksternt lagringsmedium.
 2. Koble SD-kortet som har mistet data til din Mac med en kortleser eller ved å feste kameraet eller enheten som inneholder kortet.
 3. Start Disk Drill og velg Datarecovery fra panelet til venstre. Velg SD-kortet som du vil gjenopprette fra listen over tilgjengelige enheter.velg sd-kort for gjenoppretting
 4. Klikk på Søk etter tapte data-knappen for å starte skanneprosedyren. Som standard vil verktøyet bruke alle sine algoritmer i optimal rekkefølge, som vil gi de mest komplette gjenopprettingsresultatene. start skanning av sd-kort
 5. Forhåndsvis filene funnet av Disk Drill ved å søke i Skanneresultatene som er kategorisert etter filtype.forhåndsvis filene fra sd-kort
 6. Velg filene du vil gjenopprette og klikk på Gjenopprett-knappen. gjenopprett sd-kortfiler på mac
 7. Angi en ny lagringsplassering hvor du skal lagre dem. Unngå å bruke det originale SD-kortet, eller du risikerer å overskrive dataene du ønsker å gjenopprette under gjenopprettingsprosessen. Klikk Neste-knappen for å fullføre gjenopprettingsprosedyren og gjenopprette de valgte filene til din nye lagringsplassering.

La applikasjonen fullføre skanningsprosedyrene sine. Du kan pause skanningen ved behov og fortsette den på et senere tidspunkt. Etter å ha utført gjenopprettingen med Disk Drill, bør du ha dine verdifulle filer tilbake der du ønsker dem.

På Android-telefoner

Apper som DiskDigger kan komme til unnsetning hvis du trenger et datarecoveryverktøy som du kan kjøre direkte på din Android-telefon. Vi anbefaler likevel at du bare stoler på denne løsningen hvis du ikke kan koble kortet ditt til datamaskinen din av en eller annen grunn. Tross alt tilbyr programvare bygget for Android mer begrensede datarecoveryfunksjoner sammenlignet med datarecoveryprogrammer for skrivebordet.
DiskDigger er spesielt begrenset til å skanne og gjenopprette tapte bilder og videoer. Likevel er appen et godt alternativ å ha i nødsituasjoner.

For å gjenopprette slettede filer fra SD-kortet med DiskDigger, følg stegene under:

 1. Installér DiskDigger fra Google Play Store.
 2. Start appen. Velg deretter SD-kortet ditt for en fullstendig skanning.
 3. I neste meny velger du filformatene du vil at DiskDigger skal skanne og finne.Start DiskDigger
 4. Trykk deretter OK for å starte skanningen av SD-kortet ditt.
 5. Når skanningen er ferdig, bør du se alle filene den har skannet. Velg de du ønsker å gjenopprette, og trykk på Gjenopprett-knappen.Gjenopprett bilder med DiskDigger
 6. Du kan velge å lagre de gjenopprettede filene til en skylagringstjeneste, til et annet sted på telefonen din, eller laste opp filene til en FTP-server. Trykk på valget ditt for å lagre filene dine. diskdigger gjenopprettingsalternativer

Husk at datarekonstruksjonsprogramvare for skrivebord er fortsatt kraftigere enn dette, spesielt for urøttede enheter. For bedre resultater anbefaler verktøyet at du bruker Pro-versjonen, kombinert med å roote enheten din.

Hvordan finne tapte filer på et SD-kort

Det kan hende at filene eller mappene du leter etter fortsatt er der og at du av en eller annen grunn overså dem. Her er noen vanlige metoder som kan hente filer tilbake til minnekortet ditt:

Bruk søkeverktøyet

Alle digitale enheter, inkludert datamaskinen, smarttelefonen, digitalkameraet og nettbrettet ditt har kapasitet til å søke etter data i lagringen sin. Ta deg tid til å nøye gå gjennom filene som befinner seg på enheten din. Det er mulig at du bare overså filen tidligere eller lette etter den under et annet navn. Hvis du er heldig, slutter jakten her med oppdagelsen av de savnede dataene.

Du kan også bruke søkefunksjonenes avanserte innstillinger, hvor du kan prøve å filtrere søketresultatene dine etter filformater, blant annet.hvordan gjenopprette slettede filer fra sd-kort ved å bruke søkefasiliteten

Aktiver at skjulte filer vises

Noen ganger, når du kobler SD-kortet til datamaskinen, er det mulig at OS ikke kan se filene. Kanskje ble de skjult av et virus og alt du trenger å gjøre er å gjøre dem synlige igjen. De spesifikke detaljene avhenger av maskinen din og operativsystemet.

Forhåpentligvis har en av disse teknikkene fungert, og du har tilgang til filene dine igjen. Hvis ikke, gå videre til neste steg for å gjenopprette slettede data fra et SD-kort.
På Windows:

 1. Åpne Filutforsker
 2. Naviger til mappen din. Deretter velger du Fil i hovedmenyen. Vis skjulte filer - Trinn 1
 3. Velg Endre mappe- og søkealternativer.
 4. Velg fanen Vis i vinduet MappealternativerVis skjulte filer - Trinn 2
 5. Velg Vis skjulte filer, mapper og stasjoner.Vis skjulte filer - Trinn 3

På Mac OS:

 1. Gå til Finder og naviger til mappen din.
 2. Trykk Kommando + Skift + . (punktumtasten) for å vise skjulte filer i mappen.vis skjulte mapper og filer på macos

Vis skjulte filer ved hjelp av kommandolinjeverktøy

Noen slettede filer kan bare være forårsaket ved å være ved et uhell skjult. Heldigvis finnes det kommandoer du kan kjøre for å endre attributtene til filer på Windows eller Mac OS.

Vis skjulte filer ved hjelp av Kommandoprompt (Windows)

 1. Koble SD-kortet ditt til datamaskinen.
 2. Kjør Kommandoprompt som administrator ved å søke fra Start-menyen.
 3. I kommandolinjen, naviger til SD-kortet ditt ved å skrive inn bokstaven for stasjonsbokstaven til SD-kortet ditt og trykke Enter.
 4. Skriv attrib -h -r -s  /s /d *.* og trykk Enter. Denne kommandoen skal fjerne skjulte, skrivebeskyttede systemattributter fra alle filene og mappene på SD-kortet ditt.bruker attrib-kommandoen i kommandoprompt

Gjør filer synlige ved bruk av Terminal (Mac OS)

 1. Koble SD-kortet til datamaskinen og gå til Programmer > Verktøy > Terminal, eller trykk Command+Space, skriv inn Terminal og trykk Enter.
 2. Gå til SD-kortet ditt ved å skrive inn kommandoen og trykke på Enter:
  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

  Denne handlingen vil gjøre alle filer synlige på din Mac.

 3. Skriv killall Finder, og deretter, trykk på Enter. Dette vil omstarte Finder slik at endringene blir synlige.gjør filer synlige i terminal

Merk at effektiviteten av denne metoden vil variere avhengig av dine brukertillatelser. Noen ganger kan du bli møtt med en melding som sier “tillatelse nektet”, som ikke tillater deg å gjøre filer synlige fra SD-kortet.

Avslutning

Å vite hvordan du kan gjenopprette slettede filer fra et SD-kort kan ikke bare spare deg for tid, men også redusere risikoen for å miste viktige data fra lagringsenheten din. Med våre enkle og lette trinn har du en rekke metoder for å trygt gjenopprette data helt selv. I tillegg fungerer prosessen lignende selv på andre flyttbare lagringsenheter.

Husk bare at nøkkelen til en vellykket data-gjenoppretting er å gjenopprette filene så fort som mulig og unngå å skrive nye data til SD-kortet for å unngå overskriving av filer.

FAQ:

Her er noen av de mest sannsynlige årsakene til skade på SD-kortet ditt:
 • Feilaktig innsetting eller fjerning av et kort kan forårsake skade. Kortene er ikke ment for å bli håndtert røft og du burde aldri tvinge et kort inn i en port.
 • Filsystemkorruptering kan skade kortet ditt til det punktet at filer ikke kan bli gjenopprettet.
 • Over tid kan dårlige sektorer hope seg opp, noe som gjør det vanskelig å få tilgang til kortets data.
 • Feil formatering eller å avbryte formateringsprosessen kan skade kortet.
 • Det er alltid en sjanse for at du har fått et defekt kort på grunn av produksjonsproblemer.
 • Skadevare kan forårsake alle slags skader på lagringsenheter, og SD-kort er intet unntak.
Følg disse trinnene:
 1. Koble SD-kortet til en datamaskin hvor du har installert Disk Drill.
 2. Vurder å lage en byte-nivå sikkerhetskopi av kortet ved hjelp av programvaren for å beskytte kortet mot ytterligere skade under gjenopprettingen.
 3. Start applikasjonen og velg SD-kortet fra listen over disker.
 4. Skann kortet etter filer som kan gjenopprettes med Disk Drill.
 5. Forhåndsvis de gjenopprettbare filene og velg de du ønsker å gjenopprette.
 6. Gjennomfør gjenopprettingen, lagre dataene på en ny plassering for å unngå filkorruptering.
Når du sletter en fil fra et SD-kort, blir ikke filen umiddelbart slettet fra kortet. I stedet markeres plassen på kortet som den slettede filen opptok som tilgjengelig for å skrive nye data. Dette betyr at filen fremdeles er til stede på kortet inntil den blir overskrevet av nye data.
Emma Collins er en innholdsforfatter som har skrevet tekniske veiledninger og instruksartikler relatert til hennes brede interesse for teknologi. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, sosiale medier, spill og mer som teknologiskribent i over 5 år.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required