Sådan gendannes slettede filer fra et SD-kort på forskellige enheder

Skrevet af
180

gendanne filer fra sd-kort med disk drillSD-kort bruges i vid udstrækning til at tilvejebringe ekstra lagerplads på mobile enheder og digitalkameraer. De kan indeholde uerstattelige billeder, der har stor sentimentel værdi for brugeren.

Desværre kan billeder eller andre filer på et SD-kort pludselig forsvinde eller blive slettet utilsigtet. Dette kan resultere i en del stress og fortvivlelse, hvis vigtige data var gemt på kortet. I denne artikel vil vi diskutere de bedste måder at gendanne slettede filer fra et SD-kort på.

Er det muligt at gendanne slettede filer fra et SD-kort?

Det korte svar er ja. Med de rigtige værktøjer og metoder er det muligt at gendanne slettede filer fra et SD-kort. Dette er fordi, når du sletter en fil fra dit SD-kort, bliver den ikke slettet permanent med det samme.

I stedet markerer dit filsystem pladsen, der tidligere blev optaget af dine slettede filer som “tilgængelig”. Dette betyder, at de faktiske data i dine filer forbliver intakte på dit SD-kort, medmindre de overskrives af nye data.

Muligheden for at gendanne dine filer afhænger stadig af mange faktorer, herunder hvor længe siden dine filer blev slettet og hvor mange data der allerede er overskrevet.

Her er nogle af de ting, du kan gøre for at øge chancerne for en succesfuld filgendannelse:

 • ⚠ Undgå at skrive filer til dit SD-kort for at undgå overskrivning af data. Hvis det er muligt, slå læsebeskyttelse til på dit kort.
 • ⏱ Udfør datagendannelse så hurtigt du kan.
 • 🔍 Brug troværdig og pålidelig datagendannelsessoftware. Undersøg det bedste værktøj til dine datagendannelsesbehov.
 • 💾 Gem dine gendannede filer på en anden placering end den, du prøver at gendanne data fra.

Hvordan man gendanner filer fra SD-kort

Det kan være en nem proces at gendanne dine filer fra dit SD-kort. I dette afsnit giver vi dig enkle og afprøvede metoder til at hente dine filer fra dit kort.

På Windows

Datagendannelsessoftware tilbyder en levedygtig metode til at gendanne slettede filer fra et SD-kort. For eksempel er Disk Drill Memory Card Recovery det rigtige værktøj til at gendanne slettede data fra et SD-kort. Det kan gendanne dine tabte filer med få klik.

Følg disse trin for at gendanne filer på Windows-computere ved hjælp af Disk Drill datagendannelsessoftware:

 1. Download og installer Disk Drill til Windows på din maskine. Da du gendanner data fra et SD-kort, kan du bruge computerens primære harddisk til download og installationen.
 2. Tilslut SD-kortet til maskinen via en intern eller ekstern kortlæser.
 3. Start Disk Drill og vælg SD-kortet fra programmets diskliste. Klik på Søg efter tabte data-knappen for at starte scanningen.vælg sd-kort fra listen over enheder
 4. Gennemse de fundne filer, som er kategoriseret som Billeder, Video, Lyd, Dokumenter, Arkiver og Andre filer, så du hurtigt kan navigere til den type fil, du er interesseret i.forhåndsvis filer
 5. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, og vælg et sikkert sted at gemme de gendannede data, som ikke er på det berørte SD-kort. Dette forhindrer datakorruption eller overskrivning under gendannelsesprocessen.vælg filer og gendan til ny placering
 6. Klik på Næste-knappen og lad softwaren hente dine filer til den udpegede lagringsplads.

På en Mac-computer

Brug følgende procedure til at gendanne slettede filer på en Mac med Disk Drill data recovery-software:

 1. Download og installer Disk Drill til Mac. Det er trygt at udføre download og installation på din Macs primære disk, da du gendanner data fra en ekstern lagringsenhed.
 2. Tilslut SD-kortet, som har mistet data, til din Mac med en kortlæser, eller ved at fastgøre kameraet eller enheden, der indeholder kortet.
 3. Start Disk Drill og vælg Data Recovery fra panelet til venstre. Vælg det SD-kort, du vil gendanne fra, fra listen over tilgængelige enheder.vælg sd-kort for gendannelse
 4. Klik på Søg efter tabte data-knappen for at starte scanningen. Som standard vil værktøjet bruge alle sine algoritmer i den optimale rækkefølge, som vil give de mest komplette gendannelsesresultater. start scanning af sd-kort
 5. Gennemse de filer, Disk Drill har fundet, ved at søge i Scanningsresultaterne, som er kategoriseret efter filtype.forhåndsvis filerne fra sd-kortet
 6. Vælg de filer, du vil gendanne og klik på Gendan-knappen. gendan sd-kortfiler på mac
 7. Angiv en ny lagringsplacering for at gemme dem. Undgå at bruge det originale SD-kort, eller du risikerer at overskrive de data, du ønsker at gendanne, under gendannelsesprocessen. Klik på Næste-knappen for at fuldføre gendannelsesproceduren og gendanne de valgte filer til din nye lagringsplacering.

Lad programmet gennemføre sine scanningsprocedurer. Du kan pause scanningen, hvis det er nødvendigt, og genoptage den på et senere tidspunkt. Efter at have udført gendannelsen med Disk Drill, bør du have dine værdifulde filer tilbage, hvor du ønsker dem.

På Android-telefoner

Apps som DiskDigger kan komme dig til hjælp, hvis du har brug for et datarecovery-værktøj, som du kan køre direkte på din Android-telefon. Vi anbefaler dog, at du kun stoler på denne løsning, hvis du af en eller anden grund ikke kan tilslutte dit kort til din computer. Trods alt tilbyder software bygget til Android mere begrænsede datarecovery-funktioner sammenlignet med software til desktop-datarecovery.
DiskDigger er især begrænset til at scanne og gendanne tabte billeder og videoer. Alligevel er appen et godt valg at have i nødsituationer.

For at gendanne slettede filer fra dit SD-kort med DiskDigger skal du blot følge trinene nedenfor:

 1. Installer DiskDigger fra Google Play Butik.
 2. Start appen. Vælg derefter dit SD-kort til en fuld scanning.
 3. I den næste menu skal du vælge de filformater, som du ønsker DiskDigger skal scanne efter og finde.Start DiskDigger
 4. Tap derefter OK for at begynde scanningen af dit SD-kort.
 5. Når scanningen er færdig, skulle du kunne se alle de filer, den har scannet. Vælg dem, du vil gendanne, og tap på knappen Gendan.Gendan billeder med DiskDigger
 6. Du kan vælge at gemme dine gendannede filer på en cloudtjeneste, et andet sted på din telefon eller uploade dine filer til en FTP-server. Tap på dit valg for at gemme dine filer. diskdigger genoprettelsesvalg

Husk, at software til datainddrivelse til desktop er stadig kraftigere end dette, især for enheder uden rootadgang. For bedre resultater anbefaler værktøjet, at du bruger Pro-versionen i kombination med at roote din enhed.

Sådan finder du tabte filer på et SD-kort

Det kan være, at de filer eller mapper, du leder efter, stadig er der, og du har måske bare overset dem af en eller anden grund. Her er nogle almindelige metoder, der kan hente filer tilbage til dit hukommelseskort:

Brug søgefunktionen

Alle digitale enheder, inklusiv din computer, smartphone, digitalkamera og tablet, har kapacitet til at søge i data på dens opbevaring. Tag dig tid til omhyggeligt at gennemgå de filer, der ligger på din enhed. Det er muligt, at du bare tidligere har overset filen eller har ledt efter den under et andet navn. Hvis du er heldig, slutter rejsen her med opdagelsen af de manglende data.

Du kan også bruge de respektive søgefunktioners avancerede indstillinger, hvor du kan forsøge at filtrere dine søgeresultater efter filformater, blandt andet.hvordan man gendanner slettede filer fra sd-kort ved hjælp af søgefacilitet

Tillad skjulte filer at blive vist

Nogle gange, når du tilslutter SD-kortet til din computer, er det muligt, at OS ikke kan se filerne. Måske blev de skjult af en virus, og alt hvad du behøver at gøre er at gøre dem synlige igen. De specifikke detaljer afhænger af din maskine og operativsystem.

Forhåbentlig har en af disse teknikker virket, og du har igen adgang til dine filer. Hvis ikke, så gå videre til næste trin for at gendanne slettede data fra et SD-kort.
På Windows:

 1. Åbn Fil Stifinder
 2. Naviger til din mappe. Vælg derefter Fil i hovedmenuen. Vis Skjulte Filer - Trin 1
 3. Vælg Ændre mappe og søgeindstillinger.
 4. Vælg Vis-fanen i Mappeindstillinger-vinduetVis Skjulte Filer - Trin 2
 5. Vælg Vis skjulte filer, mapper og drev.Vis Skjulte Filer - Trin 3

På Mac OS:

 1. Gå til Finder og naviger til din mappe.
 2. Tryk Kommando + Shift + . (punktum tasten) for at vise skjulte filer i mappen.vis skjulte mapper og filer på macos

Afvis skjulte filer ved hjælp af kommandolinjeværktøjer

Nogle slettede filer kan kun være forårsaget af at være ved et uheld skjult. Heldigvis er der kommandoer, du kan køre for at skifte attributterne af filer på Windows eller Mac OS.

Afvis filer ved hjælp af Kommandoprompt (Windows)

 1. Tilslut dit SD-kort til din computer.
 2. Kør Kommandoprompt som Administrator ved at søge fra Start Menuen.
 3. I kommandolinjen, naviger til dit SD-kort ved at skrive dit SD-korts drevbogstav og tryk Enter.
 4. Skriv attrib -h -r -s /s /d *.* og tryk Enter. Denne kommando bør fjerne skjult, skrivebeskyttet system attributter fra alle filer og mapper på dit SD-kort.brug af attrib kommandoen i kommandoprompt

Gør filer synlige ved hjælp af Terminal (Mac OS)

 1. Forbind dit SD-kort med din computer og gå til Programmer > Hjælpeprogrammer > Terminal eller tryk på Command+Space, skriv Terminal og tryk Enter.
 2. Gå til dit SD-kort ved at skrive kommandoen og trykke Enter:
  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

  Denne handling vil gøre alle filer på din Mac synlige.

 3. Skriv killall Finder og tryk derefter på Enter. Dette vil genstarte Finder og gøre ændringerne synlige.gør filer synlige i terminal

Bemærk, at effektiviteten af denne metode vil variere afhængigt af dine brugerrettigheder. Nogle gange kan du blive mødt af en besked, der siger “tilladelse nægtet”, som ikke tillader dig at gøre filer på dit SD-kort synlige.

Konklusion
At vide, hvordan du gendanner slettede filer fra et SD-kort, kan ikke kun spare dig tid, men også nedsætte risikoen for at miste vigtige data fra dit lagermedie. Med vores enkle og letforståelige trin har du et arsenal af metoder til sikkert selv at gendanne data. Desuden virker processen på samme måde selv på andre flytbare lagermedier.

Husk bare, at nøglen til vellykket datagendannelse er at gendanne dine filer så hurtigt som muligt og undgå at skrive nye data til dit SD-kort for at undgå overskrivning af filer.

Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required