Computer genkender ikke SD-kort? Prøv disse tips

Skrevet af
Godkendt af
123

Har du prøvet at genindsætte dit SD-kort flere gange, men stadigvæk undrer dig over, hvorfor dit SD-kort ikke vises på dit Windows 10 eller Windows 11 OS? Hvis din computer ikke genkender SD-kortet eller siger “SD-kort ikke registreret”, efter du har indsat det i pc’en, er der et par enkle løsninger, du kan prøve.

Dog, inden du forsøger at få adgang til dit SD-kort ved at anvende løsningerne, er det vigtigt at gendanne data på dit SD-kort for at være på den sikre side. I denne guide vil du lære, hvordan man gendanner data, og reparerer dit SD-kort i løbet af få minutter.

Er Det Muligt at Reparere Et SD-Kort, Der Ikke Bliver Registreret?

Muligheden for at gendanne et SD-kort, der ikke registreres af din computer, afhænger af den underliggende årsag til, at det er blevet uregistrerbart. Dette specifikke scenarie vil også afgøre, hvordan du kan gendanne data fra dit SD-kort og hvor succesfuld gendannelsen vil være.

For at kaste lys over dette, lad os udforske de forskellige grader, hvori dit SD-kort kan være uregistrerbart:

 • Dit SD-kort registreres ikke i Fil Stifinder, men kan ses i Diskhåndtering. I dette scenarie kan du ikke få adgang til dit SD-kort og dets indhold, men drevet er stadig genkendt af din computer, når du tjekker for det via Diskhåndtering.
 • Dit SD-kort registreres ikke i Diskhåndtering, men kan ses i Enhedshåndtering. I dette tilfælde kan det være ekstra udfordrende at formatere dit SD-kort, da Enhedshåndtering ikke har funktionaliteten til at gøre dette.
 • SD-kortet registreres ikke i Enhedshåndtering. Når dit SD-kort ikke kan registreres selv i Enhedshåndtering, kan det betyde, at din lagringsenhed er fysisk beskadiget eller død. At reparere et dødt SD-kort er yderst udfordrende, hvis ikke umuligt.

Inden du fejlfinder dit SD-kort, er det også vigtigt at forstå, hvorfor din pc ikke genkender det. Du kan starte med disse almindelige scenarier og de mulige årsager bag dem:

Scenarie Mulige årsager
🔗 Dit SD-kort er ikke forbundet korrekt Dit SD-kort er måske ikke fuldt indsat i pc-slotten eller kortlæseren. I andre tilfælde er slotten eller kortlæseren beskadiget.
📚 Din SD-kortlæser virker ikke Dette sker, når din kortlæsers hardware fungerer dårligt, eller dine drivere er forældede eller ødelagte.
💻 Dit SD-kort har driverproblemer Driverproblemer på SD-kortet, såsom forældede eller korrupte drivere, kan gøre dit SD-kort uigenkendeligt af din PC.
🗃 Dit SD-korts filsystem er ikke kompatibelt Din computer vil ikke kunne genkende dit SD-kort, hvis det er formateret med et uforeneligt filsystem (f.eks. ved indsættelse af et NTFS-formateret SD-kort i en ikke-Windows computer)
🔨 Dit SD-kort er fysisk beskadiget Enhver skade på de fysiske komponenter af dit SD-kort vil påvirke dets ydeevne eller gøre det fuldstændig ulæseligt, korrupt eller uopretteligt.

Sådan gendannes data fra et uigenkendeligt SD-kort

Hvis dit SD-kort vises i Diskhåndtering med den korrekte størrelse, vil du kunne scanne kortet og muligvis gendanne data fra det. Hvor vellykket data gendannelsen er, vil dog i høj grad afhænge af det værktøj, du bruger til gendannelsen.

Et intelligent og omfattende værktøj som Disk Drill vil give dig den bedste chance for sikkert at gendanne data fra dit SD-kort. Vi anbefaler at gendanne dine filer før reparation af dit SD-kort, da metoderne til at reparere din enhed kan kræve formatering.

Her er hvordan du gendanner data fra et SD-kort ved hjælp af Disk Drill:

 1. For at komme i gang skal du downloade Disk Drill og installere det på din PC. Du vil være i stand til at gendanne 500 MB data ved hjælp af den gratis version på Windows.Running Disk Drill installation.
 2. Nu skal du starte Disk Drill-applikationen. Du vil se en liste over enheder, du kan scanne, på hjemmeskærmen. Vælg dit SD-kort fra listen og klik Søg efter tabte data.begynd scanningen af dit SD-kort
 3. Disk Drill viser de filer, den finder i realtid, mens den scanner dit kort. Du kan vente med at scanne færdigt eller se scannede filer med det samme ved at klikke Gennemgå fundne elementer.Gennemgår de fundne data.
 4. Afkryds boksene ved siden af de filer, du vil gendanne. Når du er færdig med at vælge, klik på Gendan.Markerer filer til gendannelse.
 5. Vælg den destinationsplacering, hvor du vil gemme dine gendannede filer. Klik derefter på Næste for at begynde gendannelsen af data. Det anbefales at vælge en anden placering end den, du gendanner filer fra, for at undgå at overskrive eventuelle data på dit SD-kort.Finaliser gendannelsesprocessen
 6. Når gendannelsen af data er færdig, vil Disk Drill vise dig resultaterne. Se dine gendannede filer ved at klikke Vis gendannede data i Stifinder.

Sådan rettes et SD-kort, der ikke kan læses

Når du har gendannet filerne, kan du begynde at reparere dit SD-kort. Der kan være flere grunde til, at dit SD-kort ikke vises på din Windows 10-computer. Derfor afhænger løsningen på problemet af årsagen. Du kan forsøge at løse problemet på følgende måder, afhængigt af hvad der forårsager, at SD-kortet ikke vises:

Metode 1: Kontroller kortlæseren

Før du skyder skylden på dit SD-kort, skal du tjekke, om din kortlæser fungerer ordentligt. Prøv at indsætte et andet kort i kortlæseren og se, om din pc registrerer SD-kortet og er i stand til at læse det korrekt.

Hvis det andet kort heller ikke fungerer, skal du rense kortlæseren for akkumuleret støv. Hvis det ikke hjælper at rense kortlæseren, skal du tilslutte kortlæseren til en anden USB-port for at bekræfte, at kortlæseren fungerer ordentligt.

Metode 2: Genstart PC

Så enkelt som det lyder, kan en genstart løse dit problem. Afmonter kortlæseren, genstart din pc, og tilslut den igen, når din pc er genstartet.

Metode 3:Deaktiver og Aktiver SD-kortlæserenheden

Nogle gange virker det blot at deaktivere og aktivere enheden. Du kan aktivere og deaktivere SD-kortlæseren fra Enhedshåndtering.

 1. Søg efter enhedshåndtering i Start-menuen og åbn det bedste match.

  søgning efter enhedshåndtering i startmenuen

 2. Find din SD-kortlæser på listen over enheder. Den skulle være under Memory technology devices. Hvis du ikke ser denne kategori på listen, skal du klikke på den lille pil til venstre for Disk drives. Du vil se dit SD-kort under Disk Drives. Højreklik på det og vælg Deaktiver enhed.

  deaktiver sd-kortenheden

 3. Derefter skal du højreklikke igen og vælge Aktiver enhed.

  aktivér sd-kortenheden

Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve at opdatere driverne.

Metode 4: Opdatér Drivere

Windows installerer næsten altid automatisk drivere for alle enheder, som du tilslutter. Men hvis fabrikanten senere har udrullet en opdatering for at rette fejl, kan det at installere dem muligvis løse dit problem. Du kan bruge Windows’ indbyggede funktion til opdatering af drivere, men hvis det ikke virker, skal du kigge på fabrikantens hjemmeside for at se, om der er en nyere version af driveren, og installere den.

For at prøve at opdatere fra Windows skal du igen bruge Enhedshåndtering.

 1. Højreklik på SD-kortet eller SD-kortlæseren i Enhedshåndtering og vælg Opdatér driver.

  opdater sd-kortdriver

 2. Windows vil spørge, om du vil søge automatisk efter drivere eller gennemse computeren efter drivere. Vælg den første mulighed.

  søger automatisk efter drivere

Hvis Windows finder nogen opdaterede drivere, vil den installere drivere automatisk. Imidlertid er Windows ikke så god til at finde drivere. Hvis den siger, at den bedste driver allerede er installeret, prøv at kigge gennem producentens hjemmeside efter en opdateret driver.

Metode 5: Formatér SD-kort

Formatering er ofte den mest idiotsikre mulighed for at reparere et ulæseligt SD-kort, forudsat at du stadig kan se det i Diskhåndtering. Denne proces sletter alle data på dit kort og nulstiller dets filsystemkonfiguration, blandt andre indstillinger.

Her er en nem guide til at formatere dit SD-kort:

 1. Åbn Diskhåndtering ved at søge efter diskhåndtering i Start-menuen og vælg Opret og formater harddiskpartitioner.
 2. I nederste del af programmet vil du se en liste over alle dine tilsluttede enheder. Find dit SD-kort. Derefter højreklikker du på det og vælger Formatér.Formaterer SD-kortet ved hjælp af Diskhåndtering.
 3. Følg instruktionerne for formatering, vælg dit foretrukne filsystem, kortnavn og formateringsindstillinger. Derefter klikker du på Start.Fuldfører formateringen af SD-kortet i Diskhåndtering.

Metode 6: Opret partition på SD-kort

Hvis dit SD-kort ikke kan genkendes af din computer på grund af partitionproblemer, kan du prøve at oprette en partition for at arbejde udenom det. Følg disse trin for at oprette en partition på dit SD-kort i Windows:

 1. Åbn Diskhåndtering ved at søge efter diskhåndtering i Start-menuen og vælg Opret og formater harddiskpartitioner.
 2. Find dit SD-kort. Derefter højreklikker du på det og vælger Nyt Enkelt Volume fra menuen.Nyt enkelt volume
 3. På guiden der åbnes, følger du instruktionerne og indstiller partitionens størrelse og drevbogstav for at fortsætte.Afslut

Metode 7: Tildel nyt drevbogstav

Nogle gange kan det bare hjælpe at ændre drevbogstavet på dit SD-kort for at din computer kan genkende din enhed. For at tildel et nyt drevbogstav til dit kort i Windows, følg disse trin:

 1. Åbn Diskhåndtering som diskuteret i tidligere metoder
 2. Find dit SD-kort på listen over diske og partitioner. Derefter højreklikker du på det og vælger Ændr Drevbogstav og Stier.Ændr drevbogstav og stier
 3. Klik på Ændr. Dette åbner et nyt pop-op-vindue, hvor du kan vælge drevbogstavet.Vælg drevbogstavet og klik OK
 4. Når valgt, klik på OK.
 5. Efter at have ændret dit drevbogstav, skal du tjekke om din computer nu kan genkende og få adgang til dit SD-kort. Hvis det stadig ikke kan genkendes, så overvej at bruge den næste metode.

  Metode 8: Brug CHKDSK til at reparere korruption

  CHKDSK er et Windows-værktøj, der kan scanne og reparere dit SD-kort for fejl i filsystemet. Følg disse trin for at forsøge at reparere SD-kortet med CHKDSK:

  1. Åben Kommandoprompt ved at søge efter Kommandoprompt i Start-menuen og kør det som administrator.Åbning af Kommandoprompt som en Administrator.
  2. Indtast chkdsk N: /r /x, hvor N er drevbogstavet på dit SD-kort. Tryk derefter Enter.CHKDSK syntaks.

  Vent på at CHKDSK scanner og reparerer fejl i dit SD-korts filsystem. Programmet vil underrette dig, når processen er fuldført. Fjern og genindsæt dit kort for at se om din computer nu kan genkende det.

  Konklusion

  Der er forskellige grunde til, at din computer ikke genkender et SD-kort. Før du forsøger at reparere det, er det vigtigt først at tjekke for enkle ting, som at verificere om dit kortlæser eller drivere fungerer forkert.

  Husk blot at vælge den bedste data recovery software, som Disk Drill, for at øge dine chancer for succesfuldt at genvinde dine filer. Brug derefter vores omfattende metoder til at rette dit hukommelseskort uden risiko for datatab.

  FAQs

  Din telefon er måske ikke i stand til at læse et SD-kort af følgende årsager:
  • Kortet har fysisk skade
  • Den indbyggede SD-kortlæser i din telefon er blevet beskadiget
  • Støvet eller snavset SD-kortlæser
  • SD-kortet er blevet inficeret med en virus
  • SD-kortet er blevet ødelagt
  At få adgang til et SD-kort på Windows er ikke meget anderledes end at få adgang til et USB-drev. Hvis du bruger en bærbar computer med en indbygget SD-kortlæser, skal du indføre dit kort i åbningen. Hvis du bruger en ekstern SD-kortlæser, skal du tilslutte kortlæseren til din PC og indsætte SD-kortet i kortlæseren. Din PC vil automatisk genkende SD-kortet. Du kan dog også få adgang til SD-kortet ved at navigere til Denne PC på Windows 10.
  Den mest almindelige årsag til, at et SD-kort fryser din Windows 10, er på grund af en forældet driver. Prøv at opdatere din SD-kortdriver for at løse problemet. Men hvis det ikke løser problemet, kan årsagen være, at SD-kortet er blevet ødelagt. Når Windows detekterer et SD-kort, igangsættes en proces kendt som montering. Windows vil forsøge at læse kortets metadata fra kortets sektorer, og en dårlig sektor vil forårsage, at monteringsprocessen går i stå og dermed fryser din computer. Hvis du har tilsluttet en SD-kortlæser til din PC, og SD-kortet ikke vil montere, vil Windows automatisk afbryde forbindelsen efter et stykke tid, hvis den ikke kan flytte processen fremad.
  Du skal typisk ikke "aktivere" et SD-kort på Windows 11. Når du tilslutter dit kort til en computer via et SD-kort slot/SD-kortlæser, burde det automatisk blive genkendt, og indholdet kan tilgås via Fil Stifinder. Dog hvis din computer ikke genkender dit SD-kort, kan du prøve enkle løsninger som at genindsætte dit kort i kortlæseren/slot, rengøre dit kort, genstarte din computer eller opdatere dine drivere.
  Hvis din Android-enhed ikke kan genkende dit SD-kort, kan du prøve at slukke dine enhed, genindsætte dit kort og tænd igen for at se, om dit kort nu kan genkendes. Du kan også rengøre dit SD-kort eller dit SD-kortslot for at sikre dig, at der ikke er støv eller snavs, der forhindrer din Android-enhed i at læse dit kort ordentligt. Hvis ingen af disse metoder virker, kan du prøve at formatere dit SD-kort fra din Android-enhed. Gå simpelthen til Indstillinger > Lager > Formatér SD-kort hvis muligheden er tilgængelig.
  Hvis dit micro SD-kort ikke bliver detekteret af din computer, kan du prøve disse hurtige løsninger:
  • Genindsæt dit kort i kortlæseren/slot
  • Genstart din computer og genindsæt dit SD-kort
  • Opdater dine SD-kortdrivere
  • Deaktiver og aktiver din SD-kortlæser enhed fra Enhedshåndtering
  • Reparer dit SD-kort ved at køre CHKDSK
  Hvis disse metoder ikke virker, er formatering af dit SD-kort din bedste mulighed. Dette vil dog slette alle filerne fra dit kort.
Arjun er en tech-ninja, der koder HTML og CSS, og har modtaget en æresbevisning som familiens foretrukne tech-hjælp under sammenkomster. Han har skrevet vejledninger i omkring seks år, og han er i øjeblikket bidragsyder på store tech-websteder.
Godkendt af
Senior Data Recovery Engineer. Kandidatgrad i fysik, informationsteknologi til videnskabelige eksperimenter.