Ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
124

Έχετε δοκιμάσει να επανεισάγετε την κάρτα SD σας πολλές φορές, αλλά ακόμα αναρωτιέστε γιατί η κάρτα SD σας δεν εμφανίζεται στα Windows 10 ή Windows 11; Αν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD ή αναφέρει “SD card not detected” αφότου την εισάγετε στον υπολογιστή, υπάρχουν μερικές απλές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ωστόσο, πριν προσπαθήσετε να προσπελάσετε την κάρτα SD σας εφαρμόζοντας λύσεις, είναι σημαντικό να ανακτήσετε τα δεδομένα στην κάρτα SD σας για να είστε σίγουροι. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να ανακτήσετε δεδομένα και να επιδιορθώσετε την κάρτα SD σας σε λίγα λεπτά.

Είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί μια κάρτα SD που δεν ανιχνεύεται;

Η δυνατότητα ανάκτησης μιας κάρτας SD που δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας εξαρτάται από τον υποκείμενο λόγο για τον οποίο έγινε ανεπαίσθητη. Αυτό το συγκεκριμένο σενάριο θα καθορίσει επίσης πώς μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από την κάρτα SD σας και πόσο επιτυχημένη θα είναι η ανάκτηση.

Για να φωτίσουμε αυτό, ας διερευνήσουμε τους διάφορους βαθμούς στους οποίους η κάρτα SD σας μπορεί να μην ανιχνεύεται:

 • Η κάρτα SD σας δεν ανιχνεύεται στον File Explorer αλλά φαίνεται στον Disk Management. Σε αυτό το σενάριο, δεν μπορείτε να προσπελάσετε την κάρτα SD και το περιεχόμενό της, αλλά ο δίσκος αναγνωρίζεται ακόμα από τον υπολογιστή σας όταν τον ελέγξετε μέσω του Disk Management.
 • Η κάρτα SD σας δεν ανιχνεύεται στον Disk Management αλλά φαίνεται στον Device Management. Σε αυτή την περίπτωση, η μορφοποίηση της κάρτας SD σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα προκλητική καθώς ο Device Manager δεν διαθέτει τη λειτουργικότητα για να το κάνει αυτό.
 • Η κάρτα SD δεν ανιχνεύεται στον Device Manager. Όταν η κάρτα SD σας δεν μπορεί να ανιχνευτεί ακόμη και στον Device Manager, μπορεί να σημαίνει ότι η συσκευή αποθήκευσης σας είναι φυσικά κατεστραμμένη ή νεκρή. Η διόρθωση μιας νεκρής κάρτας SD είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Πριν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την κάρτα SD σας, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε γιατί ο υπολογιστής σας δεν την αναγνωρίζει. Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτά τα κοινά σενάρια και τους πιθανούς λόγους πίσω από αυτά:

Σενάριο Πιθανοί λόγοι
🔗 Η κάρτα SD σας δεν είναι σωστά συνδεδεμένη Η κάρτα SD σας ίσως να μην έχει εισαχθεί πλήρως στην υποδοχή του υπολογιστή ή στον αναγνώστη καρτών. Σε άλλες περιπτώσεις, η υποδοχή ή ο αναγνώστης είναι κατεστραμμένος.
📚 Ο αναγνώστης καρτών SD σας δεν λειτουργεί Αυτό συμβαίνει όταν το υλικό του αναγνώστη καρτών σας παρουσιάζει βλάβη ή οι προγράμματα οδήγησης του είναι ξεπερασμένα ή διεφθαρμένα.
💻 Η κάρτα SD σας έχει προβλήματα με τους οδηγούς Τα προβλήματα με τους οδηγούς της κάρτας SD, όπως οι ξεπερασμένοι ή κατεστραμμένοι οδηγοί, μπορούν να κάνουν την κάρτα SD ανιχνεύσιμη στον υπολογιστή σας.
🗃 Το σύστημα αρχείων της κάρτας SD δεν είναι συμβατό Ο υπολογιστής σας δεν θα αναγνωρίσει την κάρτα SD εάν έχει διαμορφωθεί με ένα ασύμβατο σύστημα αρχείων (π.χ., τοποθετώντας μία κάρτα SD με διαμόρφωση NTFS σε έναν μη-Windows υπολογιστή)
🔨 Η κάρτα SD σας έχει υλική ζημιά Οποιαδήποτε ζημιά στα φυσικά στοιχεία της κάρτας SD θα επηρεάσει την απόδοσή της ή θα την κάνει εντελώς αδιάβαστη, κατεστραμμένη ή μη ανακτήσιμη.

Πώς να Ανακτήσετε Δεδομένα από μη Αναγνωρίσιμη Κάρτα SD

Εάν η κάρτα SD σας εμφανίζεται στη Διαχείριση Δίσκων με το σωστό μέγεθος, θα μπορείτε να σαρώσετε την κάρτα και πιθανώς να ανακτήσετε δεδομένα από αυτήν. Πόσο επιτυχής θα είναι η ανάκτηση δεδομένων, ωστόσο, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την ανάκτηση.

Ένα έξυπνο και εκτενές εργαλείο όπως το Disk Drill θα σας δώσει την καλύτερη ευκαιρία να ανακτήσετε με ασφάλεια δεδομένα από την κάρτα SD σας. Συνιστούμε να ανακτήσετε τα αρχεία σας πριν επιδιορθώσετε την κάρτα SD, καθώς οι μέθοδοι επισκευής της συσκευής σας μπορεί να απαιτούν διαμόρφωση.

Δείτε πώς να ανακτήσετε δεδομένα από κάρτα SD χρησιμοποιώντας το Disk Drill:

 1. Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το Disk Drill και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Θα μπορείτε να ανακτήσετε 500MB δεδομένων χρησιμοποιώντας την δωρεάν έκδοση στα Windows.Εκτέλεση εγκατάστασης του Disk Drill.
 2. Τώρα, εκκινήστε την εφαρμογή Disk Drill. Θα δείτε τη λίστα με τις συσκευές που μπορείτε να σαρώσετε στην αρχική οθόνη. Επιλέξτε την κάρτα SD σας από τη λίστα και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα.ξεκινήστε τη σάρωση της κάρτας SD
 3. Το Disk Drill εμφανίζει τα αρχεία που βρίσκει σε πραγματικό χρόνο καθώς σαρώνει την κάρτα. Μπορείτε να περιμένετε να τελειώσει πρώτα η σάρωση ή να δείτε τα σαρωμένα αρχεία αμέσως κάνοντας κλικ στο Ανασκόπηση των βρεθέντων αντικειμένων.Ανασκόπηση των δεδομένων που βρέθηκαν.
 4. Ελέγξτε τα πλαίσια δίπλα στα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε. Όταν τελειώσετε την επιλογή, κάντε κλικ στο Ανάκτηση.Σημείωση αρχείων για ανάκτηση.
 5. Επιλέξτε την τοποθεσία στόχο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα ανακτημένα αρχεία σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης δεδομένων. Συνιστάται να επιλέξετε μια διαφορετική τοποθεσία από αυτήν που ανακτάτε τα αρχεία για να αποφύγετε την αντικατάσταση δεδομένων στην κάρτα SD σας.Ολοκλήρωση διαδικασίας ανάκτησης
 6. Μόλις η ανάκτηση δεδομένων ολοκληρωθεί, το Disk Drill θα σας δείξει τα αποτελέσματα. Δείτε τα ανακτημένα αρχεία σας κάνοντας κλικ στο Εμφανίστε τα ανακτημένα δεδομένα στον Εξερευνητή.

Πώς να Επιδιορθώσετε την Κάρτα SD που Δεν Γίνεται Ανάγνωση

Μόλις ανακτήσετε τα αρχεία, μπορείτε να αρχίσετε να επιδιορθώνετε την κάρτα SD σας. Η κάρτα SD σας μπορεί να μην εμφανίζεται στον υπολογιστή σας με Windows 10 για διάφορους λόγους. Ως εκ τούτου, η επιδιόρθωση εξαρτάται από την αιτία. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε το πρόβλημα με τους ακόλουθους τρόπους ανάλογα με το τι προκαλεί την μη εμφάνιση της κάρτας SD:

Μέθοδος 1: Ελέγξτε τον Αναγνώστη Καρτών

Πριν κατηγορήσετε την κάρτα SD σας, ελέγξτε αν ο αναγνώστης καρτών σας λειτουργεί σωστά. Δοκιμάστε να εισαγάγετε μια διαφορετική κάρτα στον αναγνώστη και δείτε αν ο υπολογιστής σας ανιχνεύει την κάρτα SD και μπορεί να τη διαβάσει σωστά.

Αν η άλλη κάρτα δεν δουλέψει επίσης, καθαρίστε τυχόν συσσωρευμένη σκόνη από τον αναγνώστη καρτών. Εάν ο καθαρισμός του αναγνώστη καρτών δεν δουλέψει επίσης, συνδέστε τον αναγνώστη καρτών σε διαφορετική θύρα USB για να επιβεβαιώσετε αν ο αναγνώστης λειτουργεί σωστά.

Μέθοδος 2: Επανεκκίνηση του Υπολογιστή

Όσο απλό και αν ακούγεται, μια επανεκκίνηση μπορεί απλώς να διορθώσει το πρόβλημά σας. Αποσυνδέστε τον αναγνώστη καρτών, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια συνδέστε τον ξανά μόλις ο υπολογιστής σας επανεκκινήσει.

Μέθοδος 3:Απενεργοποίηση και Ενεργοποίηση της Συσκευής Ανάγνωσης Καρτών SD

Μερικές φορές, απλά η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής κάνει τη διαφορά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον αναγνώστη καρτών SD από τον Διαχειριστή Συσκευών.

 1. Αναζητήστε τον διαχειριστή συσκευών στο Μενού Έναρξης και ανοίξτε το Καλύτερο Αποτέλεσμα.

  αναζήτηση για διαχειριστή συσκευών στο μενού έναρξης

 2. Αναζητήστε τον αναγνώστη καρτών SD στη λίστα των συσκευών. Θα τον βρείτε κάτω από την κατηγορία Συσκευές Τεχνολογίας Μνήμης. Αν δεν βλέπετε αυτήν την κατηγορία στη λίστα, κάντε κλικ στο μικρό βελάκι στα αριστερά του Δίσκων. Θα δείτε την κάρτα SD σας κάτω από τους Δίσκους. Κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

  απενεργοποίηση συσκευής sd card

 3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ξανά και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής.

  ενεργοποίηση της συσκευής sd card

Αν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να ενημερώσετε τους προγραμματιστές.

Μέθοδος 4: Ενημέρωση των Προγραμματιστών

Τα Windows σχεδόν πάντα εγκαθιστούν αυτόματα προγραμματιστές για όλες τις συσκευές που συνδέετε. Παρόλα αυτά, αν ο κατασκευαστής έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση αργότερα για να διορθώσει σφάλματα, η εγκατάστασή τους μπορεί πιθανώς να διορθώσει το πρόβλημά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία ενημέρωσης προγραμματιστών στα Windows, αλλά αν αυτό δεν λειτουργήσει, θα χρειαστεί να ψάξετε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για να δείτε αν υπάρχει νεότερη έκδοση του προγραμματιστή και να την εγκαταστήσετε.

Για να προσπαθήσετε να ενημερώσετε από μέσα στα Windows, θα χρειαστεί και πάλι να χρησιμοποιήσετε τον Διαχειριστή Συσκευών.

 1. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα SD ή στον αναγνώστη καρτών SD στον Διαχειριστή Συσκευών και επιλέξτε Ενημέρωση προγραμματιστή.

  ενημέρωση προγραμματιστή κάρτας sd

 2. Τα Windows θα σας ρωτήσουν αν θέλετε να αναζητήσετε αυτόματα οδηγούς ή να περιηγηθείτε στον υπολογιστή για οδηγούς. Επιλέξτε την πρώτη επιλογή.

  αναζήτηση για οδηγούς αυτόματα

Αν τα Windows βρουν κάποιους ενημερωμένους οδηγούς, θα τους εγκαταστήσουν αυτόματα. Ωστόσο, τα Windows δεν είναι τόσο αποδοτικά στην εύρεση οδηγών. Αν λένε ότι οι καλύτεροι οδηγοί είναι ήδη εγκατεστημένοι, προσπαθήστε να ψάξετε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για έναν ενημερωμένο οδηγό.

Μέθοδος 5: Μορφοποίηση Κάρτας SD

Η μορφοποίηση είναι συχνά η πιο ασφαλής επιλογή για να επιδιορθώσετε μια αδιάβαστη κάρτα SD, εφόσον μπορείτε να τη δείτε στο Διαχείριση Δίσκων. Αυτή η διαδικασία διαγράφει όλα τα δεδομένα από την κάρτα σας και επαναφέρει τις ρυθμίσεις του συστήματος αρχείων της, μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί οδηγός για να μορφοποιήσετε εύκολα την κάρτα SD σας:

 1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Δίσκων αναζητώντας τη διαχείριση δίσκων στο μενού Έναρξη και επιλέγοντας Δημιουργία και μορφοποίηση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου.
 2. Στο κάτω μέρος του προγράμματος, θα δείτε μια λίστα όλων των συνδεδεμένων συσκευών σας. Εντοπίστε την κάρτα SD σας. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Μορφοποίηση.Μορφοποίηση της κάρτας SD με τη χρήση Διαχείριση Δίσκων.
 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες μορφοποίησης, επιλέγοντας το προτιμώμενο σύστημα αρχείων, το όνομα της κάρτας και τις επιλογές μορφοποίησης. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.Ολοκλήρωση της μορφοποίησης της κάρτας SD στη Διαχείριση Δίσκων.

Μέθοδος 6: Δημιουργία Διαμερίσματος στην Κάρτα SD

Αν η κάρτα SD σας δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας λόγω προβλημάτων με τα διαμερίσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα για να το παρακάμψετε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα στην κάρτα SD σας στα Windows:

 1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Δίσκων αναζητώντας τη διαχείριση δίσκων στο μενού Έναρξη και επιλέγοντας Δημιουργία και μορφοποίηση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου.
 2. Εντοπίστε την κάρτα SD σας. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Νέο Απλό Όγκο από το μενού.Νέος απλός όγκος
 3. Στον οδηγό που ανοίγει, ακολουθήστε τις οδηγίες και ορίστε το μέγεθος του διαμερίσματος και το γράμμα του οδηγού για να συνεχίσετε.Τελείωμα

Μέθοδος 7: Ανάθεση Νέου Γράμματος Οδηγού

Μερικές φορές, απλώς με την τροποποίηση του γράμματος οδηγού της κάρτας SD σας μπορεί να βοηθήσει ο υπολογιστής σας να αναγνωρίσει τη συσκευή σας. Για να αναθέσετε ένα νέο γράμμα οδηγού για την κάρτα σας στα Windows, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Δίσκων όπως συζητήθηκε στις προηγούμενες μεθόδους
 2. Εντοπίστε την κάρτα SD σας στη λίστα με τους δίσκους και τα διαμερίσματα. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Αλλαγή Γράμματος Οδηγού και Διαδρομών.Αλλαγή γράμματος οδηγού και διαδρομών
 3. Κάντε κλικ στο Αλλαγή. Αυτό θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε το γράμμα του οδηγού.Επιλέξτε το γράμμα του οδηγού και κάντε κλικ OK
 4. Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο ΟΚ.

Αφού αλλάξετε το γράμμα του δίσκου σας, ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί τώρα να αναγνωρίσει και να έχει πρόσβαση στην κάρτα SD σας. Αν παραμείνει αδιακρίτως, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 8: Χρησιμοποιήστε το CHKDSK για επιδιόρθωση διαφθορών

Το CHKDSK είναι ένα εργαλείο των Windows που μπορεί να σαρώσει και να επισκευάσει την κάρτα SD σας για σφάλματα του συστήματος αρχείων. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσπαθήσετε να επισκευάσετε την κάρτα SD με το CHKDSK:

 1. Ανοίξτε το Command Prompt αναζητώντας το Command Prompt στο μενού του Start και τρέξτε το ως διαχειριστής. Άνοιγμα του Command Prompt ως Διαχειριστής.
 2. Πληκτρολογήστε chkdsk N: /r /x, όπου το N είναι το γράμμα του δίσκου της κάρτας SD σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter. Σύνταξη CHKDSK.

Περιμένετε το CHKDSK να σαρώσει και να επιδιορθώσει τα σφάλματα συστήματος αρχείων της κάρτας SD σας. Το πρόγραμμα θα σας ειδοποιήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εκτοπίστε και επανεισάγετε την κάρτα σας για να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί τώρα να την αναγνωρίσει.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο υπολογιστής σας αποτυγχάνει να αναγνωρίσει μια κάρτα SD. Πριν από την προσπάθεια επισκευής, είναι σημαντικό να ελέγξετε πρώτα για απλές ελέγχους, όπως η επαλήθευση αν ο αναγνώστης καρτών σας ή οι οδηγοί σας δυσλειτουργούν.

Απλώς θυμηθείτε να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων, όπως το Disk Drill, για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς ανάκτησης των αρχείων σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις εκτενείς μας μεθόδους για να επιδιορθώσετε την κάρτα μνήμης σας χωρίς κίνδυνο απώλειας δεδομένων.

Συχνές Ερωτήσεις

Το τηλέφωνό σας μπορεί να μην διαβάζει μια κάρτα SD για τους εξής λόγους:
 • Η κάρτα έχει υποστεί φυσική βλάβη
 • Η ενσωματωμένη θύρα κάρτας SD στο τηλέφωνό σας έχει υποστεί βλάβη
 • Σκονισμένη ή βρώμικη θύρα κάρτας SD
 • Η κάρτα SD έχει μολυνθεί με έναν ιό
 • Η κάρτα SD έχει διαφθορά
Η πρόσβαση σε μια κάρτα SD στα Windows δεν διαφέρει πολύ από την πρόσβαση σε ένα flash drive. Αν χρησιμοποιείτε έναν φορητό υπολογιστή με ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών SD, εισάγετε την κάρτα στη θύρα. Αν χρησιμοποιείτε έναν εξωτερικό αναγνώστη καρτών SD, συνδέστε τον αναγνώστη καρτών με τον υπολογιστή σας και εισάγετε την κάρτα SD στον αναγνώστη. Ο υπολογιστής σας θα αναγνωρίσει αυτόματα την κάρτα SD. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στην κάρτα SD περιηγούμενοι στο Αυτός ο Υπολογιστής στα Windows 10.
Ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο μια κάρτα SD παγώνει τα Windows 10 είναι λόγω παλιωμένου οδηγού. Δοκιμάστε να ενημερώσετε τον οδηγό της κάρτας SD σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Ωστόσο, αν δεν διορθώσει το πρόβλημα, ο λόγος μπορεί να είναι ότι η κάρτα SD έχει διαφθορά. Όταν τα Windows ανιχνεύουν μια κάρτα SD, ξεκινάνε μια διαδικασία γνωστή ως προσάρτηση. Τα Windows θα προσπαθήσουν να διαβάσουν τα μεταδεδομένα της κάρτας από τους τομείς της κάρτας, και ένας κακός τομέας θα προκαλέσει στη διαδικασία της προσάρτησης να κολλήσει και κατ' επέκταση να παγώσει τον υπολογιστή σας. Αν έχετε συνδέσει έναν αναγνώστη καρτών SD με τον υπολογιστή σας και η κάρτα SD δεν θα προσαρτηθεί, τα Windows θα την αποσυνδέσουν αυτόματα μετά από λίγο αν δεν μπορέσουν να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Συνήθως δεν χρειάζεται να «ενεργοποιήσετε» μια κάρτα SD στα Windows 11. Αφού συνδέσετε την κάρτα στον υπολογιστή μέσω μιας θύρας κάρτας SD/αναγνώστη κάρτας SD, πρέπει να αναγνωρίζεται αυτόματα και να μπορείτε να προσπελάσετε το περιεχόμενό της μέσω του File Explorer. Ωστόσο, αν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD, μπορείτε να δοκιμάσετε απλές λύσεις όπως την επανεισαγωγή της κάρτας στον αναγνώστη/θύρα, τον καθαρισμό της κάρτας, την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ή την ενημέρωση των οδηγών σας.
Αν η συσκευή Android σας δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να την ανενεργοποιήσετε, να επανεισάγετε την κάρτα και να την ενεργοποιήσετε ξανά για να ελέγξετε αν η κάρτα σας μπορεί τώρα να αναγνωριστεί. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε την κάρτα SD ή τη θύρα κάρτας SD σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σκόνη ή βρωμιά που να εμποδίζει τη συσκευή Android σας από το να διαβάζει σωστά την κάρτα σας. Αν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να μορφοποιήσετε την κάρτα SD σας από τη συσκευή Android σας. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός χώρος > Μορφοποίηση κάρτας SD αν η επιλογή είναι διαθέσιμη.
Αν η μικροκάρτα SD σας δεν ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις γρήγορες λύσεις:
 • Επανεισάγετε την κάρτα σας στον αναγνώστη/θύρα
 • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και επανεισάγετε την SD κάρτα σας
 • Ενημερώστε τους οδηγούς της κάρτας SD σας
 • Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε συσκευή του αναγνώστη κάρτας SD από το Διαχειριστή Συσκευών
 • Επιδιορθώστε την κάρτα SD σας εκτελώντας το CHKDSK
Αν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργήσουν, η μορφοποίηση της κάρτας SD σας είναι η καλύτερη επιλογή σας. Ωστόσο, αυτό θα σβήσει όλα τα αρχεία από την κάρτα σας.
Ο Arjun είναι ένας τεχνολογικός νίντζα, κωδικοποιεί HTML και CSS, και έχει λάβει ειδική μνεία ως η αναφορά για την τεχνολογική βοήθεια στην οικογένεια κατά τις συγκεντρώσεις. Γράφει οδηγούς περίπου εξι χρόνια και αυτή τη στιγμή συνεισφέρει σε κύριες τεχνολογικές ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
Ανώτερος Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυσική, Πληροφοριακές Τεχνολογίες για Πειράματα Επιστήμης.