Sådan formaterer du et SD-kort uden at miste data på Android og Windows

Godkendt af
44

formater sd-kort uden datatabAt formatere dit SD-kort er en fremragende måde at fjerne de fleste former for logiske skader på. Det er i bund og grund en fabriksnulstilling. Men hvis SD-kortet indeholder filer, du ønsker at bevare, vil du måske finde en måde at formatere SD-kortet uden datatab.

Selvom dit SD-kort er beskadiget, og det ser ud som om du er nødt til at ofre dine filer for at redde det, findes der en måde at formatere SD-kortet på uden at miste data. Læs videre for at lære mere.

Sådan tager du backup af data fra et SD-kort, der skal formateres

Når et SD-kort skal formateres, er det normalt fordi, der er opstået et problem. Hvis Windows eller Android beder om at formatere SD-kortet, bør du handle hurtigt for sikkert at gendanne dine data, da man ikke kan sige, hvor alvorlig skaden vil blive. Her er et par måder, du kan hente data fra dit SD-kort, før du formaterer det.

Scenarie 1: Dataene er tilgængelige

Hvis du kan åbne SD-kortet uden at formatere det, kan du nemt tage backup af dataene ved at flytte dem ved hjælp af Fil Stifinder. Denne træk-og-slip-metode er den hurtigste og nemmeste måde at tage backup af de data, der er gemt på SD-kortet.

Følg disse trin for at tage backup af data fra SD-kortet ved hjælp af File Explorer:

 1. Åbn Filutforsker.Åbning af Filutforsker.
 2. Naviger til dit SD-kort og flyt dataene over til et andet lagermedie enten ved at trække og slippe eller kopiere og indsætte.Flytter data ved hjælp af Filutforsker.

Hvis du ikke har adgang til en Windows-computer, kan du tage backup af filerne direkte fra din telefon ved at kopiere dem til en cloud lagringsløsning såsom Google Drev, Samsung Cloud, Dropbox eller OneDrive.

Scenarie 2: Data er ikke tilgængelige

I de fleste tilfælde, hvor dit SD-kort skal formateres, får du ikke muligheden for blot at flytte dataene over på en anden lagringsenhed ved hjælp af Filutforsker. Heldigvis er der stadig nogle metoder til at få dine data tilbage.

Gendan ved hjælp af software til datagendannelse

Disk Drill er et datagendannelsesværktøj, som kan scanne dit SD-kort for gendannelsesdata og sikkert gendanne det til et sundt lagermedie til sikker opbevaring. Dette er især praktisk i tilfælde, hvor du har brug for at formatere et korrupt SD-kort uden at miste data, da Disk Drill kan få adgang til dine data, selv når de ikke er tilgængelige gennem traditionelle midler som Fil Stifinder. Desuden inkluderer applikationen en byte-for-byte backupfunktion, som lader dig tage en fuld kopi af dit SD-kort for at forhindre potentielle dataforbundne problemer ved at udføre gendannelsen på SD-kortet selv.

Følg disse instruktioner for at gendanne data på dit SD-kort ved hjælp af Disk Drill:

 1. Download og installer Disk Drill.
 2. Klik på Drev Backup.Adgang til Drev Backup funktionen.
 3. Vælg dit SD-kort og klik på Byte-to-byte Backup.Starter backup af SD-kortet.
 4. Giv backuppen et navn og en lagringssti. Klik på OK.Opretter en byte-til-byte backup af SD-kortet.
 5. Gå tilbage til Lagringsenheder og tildel det nyskabte billede.Tilføjer SD-kort billedet.
 6. Vælg SD-kort billedet fra listen over enheder og klik på Søg efter tabte data.Søger efter data på SD-kortet.
 7. Klik på Gennemgå fundne elementer, eller klik på Gendan alt… for at gendanne alt, som blev fundet med det samme.Gennemgår data på SD-kortet.
 8. Markér de filer, du ønsker at gendanne. Forhåndsvinduet giver dig mulighed for at se, hvad du gendanner, så du kan bekræfte, at du gendanner de korrekte data. Når du er klar til at fortsætte, klik på Gendan.Gendanner data fra SD-kortet.
 9. Vælg en passende gendannelsesplacering på en separat lagringsenhed og klik på Næste for at fuldføre gendannelsen.Afslutter gendannelse af SD-kortet.

I tilfælde hvor filsystemet er blevet kompromitteret, og du har brug for at gendanne et råt SD-kort, er Disk Drill i stand til at gendanne dine data, selv hvis filsystemet er brudt sammen, hvilket giver dig mulighed for at formatere det rå SD-kort uden at miste data.

Gendan fra en sikkerhedskopi

Hvis dine data er tilgængelige i en backup, kan du formatere dit SD-kort og derefter gendanne dataene direkte fra backuppen bagefter. Det er almindeligt for mobile enheder at have en form for cloud-lagring, såsom Google Drev eller Samsung Cloud. Husk på, at en af disse muligheder skal have været opsat før dataene gik tabt, ellers vil der ikke være en kopi tilgængelig.

Sådan gendanner du en kopi af dine data fra Samsung Cloud:

 1. Gå til Indstillinger.Åbning af indstillinger på Android.
 2. Tryk på Konti og backup.Adgang til Konti og Backup.
 3. Tryk på Gendan data.Valg af at gendanne data fra en Samsung Cloud-backup.
 4. Vælg backuppen.Vælger backup, der skal gendannes fra.
 5. Vælg hvilke emner du gerne vil gendanne og tryk på Gendan.vælg backup-emner

Sådan formaterer du et SD-kort på Windows

Når du har gendannet dine data og sikkerhedskopieret dem, kan du gå videre til at formatere SD-kortet. Se disse metoder til, hvordan man formaterer et SD-kort uden at miste data.

Metode 1: Filutforsker

Formatering af dit SD-kort ved hjælp af Stifinder er sandsynligvis den mest bekvemme metode, fordi det er let tilgængeligt fra stort set hvor som helst på din computer på ingen tid.

 1. Åbn Stifinder.
 2. Højreklik på dit SD-kort og klik på Formater.Formatering af SD-kortet ved hjælp af Stifinder.
 3. Navngiv SD-kortet og vælg filsystem. Sørg for, at Hurtig Formatering er valgt, og klik derefter på Start.Bekræftelse af formatering via Stifinder.
 4. Klik på OK.

Metode 2: Diskhåndtering

Diskhåndtering er et systemværktøj, der lader dig tage dig af interne og eksterne lagringsenheder tilsluttet til din computer. Du kan bruge det til at formatere dit SD-kort.

 1. Højreklik på Start og klik på Diskhåndtering.Åbning af Diskhåndtering.
 2. Højreklik på volumen for dit SD-kort og klik på Formater.Formatering af SD-kortet ved brug af Diskhåndtering.
 3. Angiv et volumen mærke for SD-kortet og specificer det ønskede filsystem. Sørg for at Udfør en hurtig formatering er aktiveret og klik på OK.Afslutning af formatering af SD-kortet i Diskhåndtering.
 4. Klik på OK igen.

Metode 3: Kommandoprompt, PowerShell eller Terminal

Hvis du foretrækker en kommandolinje-grænseflade, eller hvis File Explorer og Diskhåndtering bare ikke fungerede for dig, kan en formatering opnås ved hjælp af et terminalprogram som Kommandoprompt, PowerShell eller Terminal (til Windows 11).

Følg disse instruktioner for at formatere et SD-kort ved hjælp af PowerShell:

 1. Højreklik på Start og klik på Windows PowerShell (Admin).Åbning af Windows PowerShell.
 2. Skriv diskpart og tryk Enter.Kører DiskPart.
 3. Skriv list disk og tryk Enter.Viser de tilgængelige diske.
 4. Skriv select disk *. Udskift * med dit disknummer. Tryk Enter.Vælger SD-kortet.
 5. Skriv clean og tryk Enter.Renere SD-kortet.
 6. Skriv create partition primary og tryk Enter.Opretter en primær partition.
 7. Skriv format fs=FAT32. Hvis du ikke ønsker at bruge FAT32, så indtast det filsystem du ønsker at bruge. Tryk Enter.Formaterer SD-kortet med et filsystem.
 8. Skriv assign og tryk Enter.Tildeler et drevbogstav.

Sådan formaterer du et SD-kort på Android

Hvis du ikke har adgang til en Windows-computer, kan du udføre en formatering direkte på din Android-enhed i stedet. De nøjagtige trin vil variere afhængigt af din enhed og Android-version, men trinene er meget ens. Læs videre for at finde ud af, hvordan du formaterer et SD-kort på Android uden at miste data, når du først har sikkerhedskopieret det.

 1. Gå til Indstillinger.Åbning af Indstillinger på Android.
 2. Tryk på Batteri og enhedspleje.Adgang til Batteri og Enhedspleje.
 3. Tryk på Lagring.Adgang til din Android-lagring.
 4. Swipe til dit SD-kort.Går til SD-kortet i Lagring.
 5. Tryk på Mere knappen (vertikale prikker) og derefter tryk på Formater.Formatering af SD-kortet på Android.

Når du formaterer et SD-kort ved brug af din Android-enhed, vil den automatisk vælge et kompatibelt filsystem.

Konklusion

Det er muligt at formatere dit SD-kort uden at miste billeder, videoer og andre nyttige filer. For at gøre dette skal du først tage backup af eventuelle resterende data på SD-kortet på forhånd. Hvis du har adgang til dataene, kan dette nemt gøres ved at flytte dem over ved hjælp af Fil Stifinder. Hvis du ikke kan åbne SD-kortet, skal du i stedet gendanne dataene ved hjælp af et datagendannelsesværktøj som Disk Drill eller gendanne dataene fra en backup.

Når dine data er sikkerhedskopieret og sikre, kan du fortsætte med at formatere SD-kortet ved hjælp af enten Fil Stifinder, Diskhåndtering eller Kommandoprompt/PowerShell/Terminal. Udførelsen af en formatering vil fjerne logiske fejl fra SD-kortet, samt eventuelle resterende data på SD-kortet.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, formatering af et SD-kort sletter alt. Derfor skal du først tage backup af dataene, for at kunne formatere et SD-kort uden at slette data. Hvis dataene ikke er tilgængelige, skal du gendanne dataene ved hjælp af et datagendannelsesværktøj, før du formatterer.
Når du opgraderer eller skifter SD-kortet, som du bruger i din Android-enhed, skal du først flytte dataene over for at sikre, at du ikke mister dem. Ellers vil det nye SD-kort være tomt, når du tilslutter det. Du kan gøre dette ved at flytte dataene fra det gamle SD-kort over til din computer og derefter flytte disse data over på det nye SD-kort.
Ja, det er muligt at formatere et micro SD-kort uden at miste data. Det eneste du skal gøre, er at sikkerhedskopiere dataene, før du udfører en formatering. Hvis du ikke kan sikkerhedskopiere dataene normalt, skal du først gendanne dataene ved hjælp af et datagendannelsesværktøj som Disk Drill, før du udfører en formatering.
Du vil ikke kunne formatere dit SD-kort uden at slette filer, hvis SD-kortet har skrivebeskyttelse aktiveret. Hvis dit SD-kort har en skrivebeskyttelseskontakt, skal du sikre dig, at den er i slukket tilstand (op), så der kan foretages ændringer på SD-kortet. Ellers vil det være fastlåst i skrivebeskyttet tilstand.
Ja, det er muligt at formatere et SD-kort direkte fra din Android-enhed. Denne proces vil slette alle filer gemt på SD-kortet. Hvis du ønsker at formatere et SD-kort uden at miste data på en telefon, skal du sørge for at tage backup af dem først.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required