Hoe herstel je verwijderde bestanden van een SD-kaart op verschillende apparaten

Geschreven door
Goedgekeurd door
188

herstel bestanden van sd-kaart met disk drillSD-kaarten worden veel gebruikt om extra opslagruimte te bieden op mobiele apparaten en digitale camera’s. Ze kunnen onvervangbare afbeeldingen bevatten die van grote sentimentele waarde zijn voor de gebruiker.

Helaas kunnen de afbeeldingen of andere bestanden op een SD-kaart plotseling verdwijnen of per ongeluk worden verwijderd. Dit kan resulteren in veel stress en wanhoop als er belangrijke gegevens op de kaart stonden. In dit artikel zullen we de beste manieren bespreken om verwijderde bestanden van een SD-kaart te herstellen.

Is het mogelijk om verwijderde bestanden van een SD-kaart te herstellen?

Het simpele antwoord is ja. Met de juiste hulpmiddelen en methoden is het mogelijk om verwijderde bestanden van een SD-kaart te herstellen. Dit komt omdat wanneer je een bestand van je SD-kaart verwijdert, deze niet meteen permanent wordt verwijderd.

In plaats daarvan markeert je bestandssysteem de ruimte die eerder door je verwijderde bestanden werd ingenomen als “beschikbaar”. Dit betekent dat de daadwerkelijke gegevens in je bestanden intact blijven op je SD-kaart, tenzij ze worden overschreven door nieuwe gegevens.

De kans op het succesvol herstellen van je bestanden hangt nog steeds af van verschillende factoren, waaronder hoe lang geleden je bestanden zijn verwijderd en hoeveel gegevens al zijn overschreven.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om de kans op een succesvolle bestandsherstel te vergroten:

 • ⚠ Voorkom dat je bestanden naar je SD-kaart schrijft om overschrijven van gegevens te vermijden. Schakel indien mogelijk de alleen-lezen-modus op je kaart in.
 • ⏱ Voer zo snel mogelijk gegevensherstel uit.
 • 🔍 Gebruik betrouwbare en bewezen software voor gegevensherstel. Onderzoek het beste hulpmiddel voor jouw herstelbehoeften.
 • 💾 Sla je herstelde bestanden op een andere locatie op dan waar je gegevens van probeert te herstellen.

Hoe bestanden van SD-kaarten herstellen

Het herstellen van je bestanden van je SD-kaart kan een eenvoudig proces zijn. In deze sectie geven we je eenvoudige en bewezen methoden om je bestanden van je kaart te achterhalen.

Op Windows

Software voor gegevensherstel biedt een levensvatbare methode om verwijderde bestanden van een SD-kaart te herstellen. Bijvoorbeeld, Disk Drill Memory Card Recovery is het juiste hulpmiddel voor het herstellen van verwijderde gegevens van een SD-kaart. Het kan je verloren bestanden met een paar klikken terughalen.

Volg deze stappen om bestanden te herstellen op Windows-computers met behulp van Disk Drill gegevensherstelsoftware:

 1. Download en installeer Disk Drill voor Windows op uw machine. Aangezien u gegevens herstelt van een SD-kaart, kunt u de hoofdharde schijf van uw computer gebruiken voor de download en installatie.
 2. Verbind de SD-kaart met de machine via een interne of externe kaartlezer.
 3. Start Disk Drill en kies de SD-kaart uit de schijvenlijst van de app. Klik op de knop Zoek naar verloren gegevens om de scan te starten.selecteer sd-kaart uit de lijst met apparaten
 4. Bekijk de gevonden bestanden die zijn gecategoriseerd als Afbeeldingen, Video, Audio, Documenten, Archieven en Overige bestanden zodat u snel kunt navigeren naar het type bestand waarin u geïnteresseerd bent.voorvertoning bestanden
 5. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en kies een veilige locatie om de herstelde gegevens op te slaan die niet op de betreffende SD-kaart staan. Dit voorkomt gegevenscorruptie of overschrijving tijdens het herstelproces.selecteer bestanden en herstel naar nieuwe locatie
 6. Klik op de Volgende knop en laat de software uw bestanden ophalen naar de aangewezen opslaglocatie.

Op een Mac-computer

Volg de volgende procedure om verwijderde bestanden op een Mac te herstellen met Disk Drill dataherstelsoftware:

 1. Download en installeer Disk Drill voor Mac. Het is veilig om de download en installatie uit te voeren op de hoofddisk van uw Mac, aangezien u gegevens herstelt van een extern opslagapparaat.
 2. Verbind de SD-kaart waarop gegevens zijn verloren met uw Mac met een kaartlezer of door de camera of het apparaat dat de kaart bevat aan te sluiten.
 3. Start Disk Drill en kies Dataherstel uit het paneel aan de linkerzijde. Selecteer de SD-kaart waarvan u gaat herstellen uit de lijst van beschikbare apparaten.selecteer sd-kaart voor herstel
 4. Klik op de Zoek naar verloren gegevens knop om de scanprocedure te starten. Standaard zal het hulpprogramma al zijn algoritmen gebruiken in de optimale volgorde, wat de meest complete herstelresultaten zal opleveren. start scanning sd-kaart
 5. Bekijk de door Disk Drill gevonden bestanden door te zoeken in de Scanresultaten, die gecategoriseerd zijn volgens bestandstype.voorvertoning van de bestanden van sd-kaart
 6. Kies de bestanden die u wilt herstellen en klik op de Herstellen knop. herstel sd-kaart bestanden op mac
 7. Bepaal een nieuwe opslaglocatie waar u ze wilt opslaan. Gebruik niet de originele SD-kaart, want u riskeert de gegevens die u wilt herstellen te overschrijven tijdens het herstelproces. Klik op Volgende knop om de herstelprocedure te voltooien en de geselecteerde bestanden naar uw nieuwe opslaglocatie te herstellen.

Sta de applicatie toe zijn scanprocedures te voltooien. U kunt de scan indien nodig pauzeren en op een later moment hervatten. Na het uitvoeren van het herstel met Disk Drill zou u uw waardevolle bestanden terug moeten hebben waar u ze wilt hebben.

Op Android-telefoons

Apps zoals DiskDigger kunnen u te hulp schieten als u een datahersteltool nodig heeft die u rechtstreeks op uw Android-telefoon kunt uitvoeren. We raden echter aan dat u alleen op deze oplossing vertrouwt als u om enige reden uw kaart niet kunt verbinden met uw computer. Per slot van rekening bieden softwareoplossingen gebouwd voor Android beperktere dataherstelmogelijkheden in vergelijking met desktop dataherstelapps.
DiskDigger kan vooral scannen en verloren afbeeldingen en video’s herstellen. Toch is de app een goede optie om bij de hand te hebben in urgente situaties.

Volg de stappen hieronder om verwijderde bestanden van je SD-kaart te herstellen met DiskDigger:

 1. Installeer DiskDigger vanuit de Google Play Store.
 2. Start de app op. Selecteer dan je SD-kaart voor een volledige scan.
 3. In het volgende menu kies je de bestandsformaten die je wilt dat DiskDigger scant en vindt.Start DiskDigger
 4. Tik dan op OK om te beginnen met het scannen van je SD-kaart.
 5. Zodra de scan voltooid is, zou je alle bestanden die het gescand heeft moeten zien. Selecteer degenen die je wilt herstellen en tik op de knop Herstellen.Herstel Afbeeldingen met DiskDigger
 6. Je kunt ervoor kiezen om je herstelde bestanden op te slaan naar een cloudservice, naar een andere locatie op je telefoon, of om je bestanden te uploaden naar een FTP-server. Tik op je keuze om je bestanden op te slaan. diskdigger herstelopties

Onthoud dat desktop dataherstel software nog steeds krachtiger is dan dit, vooral voor niet-geroote apparaten. Voor betere resultaten raadt het gereedschap aan om de Pro-versie te gebruiken, gecombineerd met het rooten van je apparaat.

Hoe Verloren Bestanden te Vinden op een SD-Kaart

Het kan zijn dat de bestanden of mappen waarnaar je zoekt er nog steeds zijn en je ze om de een of andere reden gewoon hebt gemist. Hier zijn enkele gebruikelijke methoden die bestanden naar je geheugenkaart kunnen terugbrengen:

Gebruik de Zoekfunctie

Elk digitaal apparaat, inclusief je computer, smartphone, digitale camera en tablet, heeft de capaciteit om gegevens in zijn opslag te zoeken. Neem de tijd om zorgvuldig de bestanden die op je apparaat staan te beoordelen. Het is mogelijk dat je het bestand eerder gewoon hebt gemist of dat je het onder een andere naam zocht. Als je geluk hebt, eindigt de zoektocht hier met de ontdekking van de vermiste gegevens.

Je kunt ook gebruikmaken van de geavanceerde instellingen van de respectieve zoekfuncties, waar je kunt proberen je zoekresultaten te filteren op bestandsformaten, onder andere.hoe verwijderde bestanden van een sd-kaart te herstellen via zoekfunctie

Verborgen Bestanden Tonen Inschakelen

Soms, wanneer je de SD-kaart aansluit op je computer, is het mogelijk dat het OS de bestanden niet kan zien. Misschien werden ze verborgen door een virus en alles wat je hoeft te doen is ze weer zichtbaar te maken. De specifieke details hangen af van je machine en besturingssysteem.

Hopelijk heeft een van deze technieken gewerkt en heb je weer toegang tot je bestanden. Zo niet, ga dan verder naar de volgende stap om verwijderde gegevens van een SD-kaart te herstellen.Op Windows:

 1. Open Verkenner
 2. Navigeer naar je map. Kies dan Bestand in het hoofdmenu. Verborgen Bestanden Tonen - Stap 1
 3. Selecteer Map- en zoekopties wijzigen.
 4. Selecteer het tabblad Weergave in het venster MapoptiesVerborgen Bestanden Tonen - Stap 2
 5. Selecteer Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven.Verborgen Bestanden Tonen - Stap 3

Op Mac OS:

 1. Ga naar Finder en navigeer naar je map.
 2. Druk op Command + Shift + . (de punttoets) om verborgen bestanden in de map weer te geven.verborgen mappen en bestanden bekijken op macos

Verborgen Bestanden Zichtbaar Maken met Command Line Tools

Sommige verwijderde bestanden kunnen per ongeluk verborgen zijn. Gelukkig zijn er commando’s die je kunt uitvoeren om de attributen van bestanden op Windows of Mac OS te wijzigen.

Verborgen Bestanden Zichtbaar Maken met Command Prompt (Windows)

 1. Sluit je SD-kaart aan op je computer.
 2. Start Command Prompt als Administrator door te zoeken vanuit het Startmenu.
 3. In de command line, navigeer naar je SD-kaart door het stationsletter van je SD-kaart te typen en op Enter te drukken.
 4. Type attrib -h -r -s /s /d *.* en druk op Enter. Dit commando zou alle verborgen, alleen-lezen systeemattributen van de bestanden en mappen op je SD-kaart moeten verwijderen.het attrib commando gebruiken in command prompt

Bestanden Zichtbaar Maken Met Terminal (Mac OS)

 1. Verbind je SD-kaart met je computer en ga naar Programma’s > Hulpprogramma’s > Terminal of druk op Command+Space, typ Terminal en druk op Enter.
 2. Ga naar je SD-kaart door het commando te typen en druk op Enter:
  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

  Deze actie zal alle bestanden op je Mac zichtbaar maken.

 3. Typ killall Finder, druk dan op Enter. Hiermee wordt Finder opnieuw gestart waardoor de wijzigingen zichtbaar worden.maak bestanden zichtbaar in terminal

Let op dat de effectiviteit van deze methode kan variëren afhankelijk van je gebruikersrechten. Soms kun je een bericht krijgen met “toegang geweigerd”, waardoor je geen succes hebt met het zichtbaar maken van bestanden op je SD-kaart.

Conclusie

Weten hoe je verwijderde bestanden van een SD-kaart kunt herstellen kan je niet alleen tijd besparen, maar ook het risico verlagen van het verliezen van belangrijke gegevens van je opslagapparaat. Met onze eenvoudige en gemakkelijke stappen heb je een arsenaal aan manieren om zelf veilig gegevens te herstellen. Bovendien werkt het proces op een vergelijkbare manier ook op andere verwijderbare opslagapparaten.

Onthoud alleen dat de sleutel tot een succesvolle gegevensherstel is om je bestanden zo snel mogelijk te herstellen en te voorkomen dat je nieuwe gegevens naar je SD-kaart schrijft om het overschrijven van bestanden te vermijden.

FAQ:

Hier zijn enkele van de meest waarschijnlijke oorzaken van schade aan je SD-kaart:
 • Verkeerd in- of uithalen van een kaart kan schade veroorzaken. Kaarten zijn niet gemaakt om ruw behandeld te worden en je moet nooit een kaart in een sleuf forceren.
 • Schade aan het bestandssysteem kan je kaart beschadigen tot het punt dat bestanden mogelijk niet kunnen worden hersteld.
 • In de loop van de tijd kunnen slechte sectoren zich ophopen, wat het moeilijk maakt om toegang te krijgen tot de gegevens op de kaart.
 • Slechte opmaak of het onderbreken van het formatteringsproces kan de kaart beschadigen.
 • Er is altijd een kans dat je een defecte kaart hebt gekregen door productieproblemen.
 • Malware kan allerlei schade toebrengen aan opslagapparaten, en SD-kaarten zijn geen uitzondering.
Volg deze stappen:
 1. Sluit de SD-kaart aan op een computer waarop je Disk Drill hebt geïnstalleerd.
 2. Overweeg om een byte-niveau back-up van de kaart te maken met de software om de kaart te beschermen tegen verdere schade tijdens het herstel.
 3. Start de applicatie en selecteer de SD-kaart uit de lijst met disks.
 4. Scan de kaart op bestanden die hersteld kunnen worden met Disk Drill.
 5. Bekijk de te herstellen bestanden en selecteer degenen die je wilt herstellen.
 6. Voer het herstel uit, sla de gegevens op een nieuwe locatie op om bestandscorruptie te voorkomen.
Wanneer je een bestand verwijdert van een SD-kaart, wordt het bestand niet onmiddellijk van de kaart gewist. In plaats daarvan wordt de ruimte op de kaart die door het verwijderde bestand in beslag werd genomen gemarkeerd als beschikbaar voor het schrijven van nieuwe gegevens. Dit betekent dat het bestand nog steeds aanwezig is op de kaart totdat het wordt overschreven door nieuwe gegevens.
Emma Collins is een inhoudsschrijver die technische handleidingen en how-to gidsen schrijft over haar brede interesse in technologie. Ze schrijft al meer dan 5 jaar artikelen over Windows, Android, iOS, sociale media, gaming en meer als technologieauteur.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required