Hur man återställer raderade filer från ett SD-kort på olika enheter

Skriven av
110

återställa filer från sd-kort med disk drillSD-kort används ofta för att ge extra lagring på mobila enheter och digitalkameror. De kan innehålla oersättliga bilder som har stort känslomässigt värde för användaren.

Tyvärr kan bilder eller andra filer på ett SD-kort plötsligt försvinna eller bli raderade av misstag. Detta kan leda till mycket stress och förtvivlan om viktig data fanns på kortet. I den här artikeln kommer vi att diskutera de bästa sätten att återställa raderade filer från ett SD-kort.

Är det möjligt att återställa raderade filer från ett SD-kort?

Det enkla svaret är ja. Med rätt verktyg och metoder är det möjligt att återställa raderade filer från ett SD-kort. Detta beror på att när du raderar en fil från ditt SD-kort så blir den inte permanent borttagen direkt.

Istället markerar ditt filsystem utrymmet som tidigare var upptaget av dina raderade filer som ”tillgängligt”. Det betyder att den faktiska datan i dina filer fortfarande finns kvar på ditt SD-kort såvida den inte skrivs över av ny data.

Möjligheten att återställa dina filer beror dock på flera faktorer, inklusive hur länge sedan dina filer raderades och hur mycket data som redan har skrivits över.

Här är några saker som du kan göra för att öka chansen att lyckas med en filåterställning:

 • ⚠ Undvik att skriva filer till ditt SD-kort för att inte skriva över data. Om möjligt, aktivera skrivskyddsläge på ditt kort.
 • ⏱ Påbörja dataåterställning så snart du kan.
 • 🔍 Använd pålitlig och tillförlitlig programvara för dataåterställning. Forska för att hitta det bästa verktyget för dina dataåterställningsbehov.
 • 💾 Spara dina återställda filer på en annan plats än den du försöker återställa data från.

Hur man återställer filer från SD-kort

Att återställa dina filer från ditt SD-kort kan vara en enkel process. I det här avsnittet kommer vi att ge dig enkla och beprövade metoder för att hämta dina filer från ditt kort.

På Windows

Programvara för dataåterställning erbjuder en genomförbar metod för att återställa raderade filer från ett SD-kort. Till exempel är Disk Drill Memory Card Recovery rätt verktyg för att återställa borttappad data från ett SD-kort. Det kan återställa dina förlorade filer med några få klick.

Följ dessa steg för att återställa filer på Windows-datorer med hjälp av Disk Drill-programvaran för dataåterställning:

 1. Ladda ner och installera Disk Drill för Windows på din dator. Eftersom du återställer data från ett SD-kort kan du använda datorns huvudhårddisk för nedladdningen och installationen.
 2. Anslut SD-kortet till datorn via en intern eller extern kortläsare.
 3. Starta Disk Drill och välj SD-kortet från programmets disklista. Klicka på Sök efter förlorad data knappen för att starta skanningen.välj sd-kort från enhetslistan
 4. Förhandsgranska de hittade filerna som är kategoriserade som Bilder, Video, Ljud, Dokument, Arkiv och Andra filer så att du snabbt kan navigera till den filtyp du är intresserad av.förhandsgranska filer
 5. Välj de filer du vill återställa och välj en säker plats att lagra den återställda datan på som inte är på det påverkade SD-kortet. Detta förhindrar datakorruption eller överskrivning under återställningsprocessen.välj filer och återställ till ny plats
 6. Klicka på Nästa knappen och låt programmet återhämta dina filer till den angivna lagringsplatsen.

På en Mac-dator

Använd följande procedur för att återställa raderade filer på en Mac med Disk Drill dataåterställningsprogram:

 1. Ladda ner och installera Disk Drill för Mac. Det är säkert att utföra nedladdningen och installationen på din Macs huvuddisk eftersom du återställer data från en extern lagringsenhet.
 2. Anslut det SD-kort som har förlorat data till din Mac med en kortläsare eller genom att koppla in kameran eller enheten som innehåller kortet.
 3. Starta Disk Drill och välj Dataåterställning från panelen på vänster sida. Välj SD-kortet som du kommer att återställa från listan över tillgängliga enheter.välj sd-kort för återställning
 4. Klicka på Sök efter förlorad data knappen för att påbörja skanningsprocessen. Som standard kommer verktyget att använda alla sina algoritmer i optimal ordning vilket ger de mest omfattande återställningsresultaten. starta skanning av sd-kort
 5. Förhandsgranska de filer som Disk Drill har hittat genom att söka i Skanningsresultaten som är kategoriserade efter filtyp.förhandsgranska filerna från sd-kort
 6. Välj de filer du vill återställa och klicka på Återställ knappen. återställ sd-kort filer på mac
 7. Designera en ny lagringsplats där du kan spara dem. Undvik att använda det ursprungliga SD-kortet eller så riskerar du att skriva över de data du vill återställa under återställningsprocessen. Klicka Nästa knappen för att slutföra återställningsprocessen och återställ de valda filerna till din nya lagringsplats.

Låt applikationen slutföra skanningsprocedurerna. Du kan pausa skanningen om det behövs och återuppta den vid ett senare tillfälle. Efter att ha utfört återställningen med Disk Drill bör du ha dina värdefulla filer tillbaka där du vill ha dem.

På Android-telefoner

Appar som DiskDigger kan vara till hjälp om du behöver ett dataåterställningsverktyg som du kan köra direkt på din Android-telefon. Vi rekommenderar dock att du endast förlitar dig på denna lösning om du av någon anledning inte kan koppla ditt kort till din dator. Efter allt, inbyggd programvara för Android erbjuder mer begränsade dataåterställningsfunktioner jämfört med dataåterställningsappar för skrivbordet.
DiskDigger är särskilt begränsad till att skanna och återställa förlorade bilder och videor. Ändå är appen ett bra alternativ att ha till hands i akuta situationer.

För att återställa raderade filer från ditt SD-kort med DiskDigger, följ stegen nedan:

 1. Installera DiskDigger från Google Play Butik.
 2. Starta appen. Välj sedan ditt SD-kort för en fullständig skanning.
 3. I nästa meny, välj de filformat du vill att DiskDigger ska skanna och hitta.Starta DiskDigger
 4. Klicka sedan på OK för att börja skanna ditt SD-kort.
 5. När skanningen är klar bör du se alla de filer som den har skannat. Välj de du vill återställa och klicka på Återställ-knappen.Återställ bilder med DiskDigger
 6. Du kan välja att spara dina återställda filer till en molntjänst, till en annan plats på din telefon, eller att ladda upp dina filer till en FTP-server. Klicka på ditt val för att spara dina filer. diskdigger återställningsalternativ

Kom ihåg att programvara för dataräddning på datorer fortfarande är kraftfullare än sådan här, i synnerhet för orootade enheter. För bättre resultat rekommenderar verktyget att du använder Pro-versionen i kombination med att roota din enhet.

Hur man hittar förlorade filer på ett SD-kort

Det kan hända att de filer eller mappar du letar efter fortfarande finns där och att du bara har missat dem av någon anledning. Här är några vanliga metoder som kan återställa filer till ditt minneskort:

Använd sökfunktionen

Varje digital enhet, inklusive din dator, smartphone, digitalkamera och surfplatta har förmågan att söka igenom datan i sitt lagringsutrymme. Ta dig tid att noggrant granska filerna som finns på din enhet. Det är möjligt att du bara missade filen tidigare eller sökte efter den under ett annat namn. Om du har tur slutar resan här med upptäckten av den saknade datan.

Du kan också använda respektive sökfunktioners avancerade inställningar, där du kan försöka filtrera dina sökresultat efter filformat, bland andra.hur man återställer raderade filer från sd-kort genom sökfunktionen

Aktivera så att dolda filer visas

Ibland, när du ansluter SD-kortet till din dator, kanske operativsystemet inte kan se filerna. Kanske har de blivit dolda av ett virus, och allt du behöver göra är att göra dem synliga igen. Den specifika processen beror på din maskin och operativsystem.

Förhoppningsvis har en av dessa tekniker fungerat och du har återigen tillgång till dina filer. Om inte, fortsätt till nästa steg för att återställa raderad data från ett SD-kort.
I Windows:

 1. Öppna Utforskaren
 2. Navigera till din mapp. Sedan, välj Arkiv i huvudmenyn. Visa dolda filer - Steg 1
 3. Välj Ändra mapp- och sökalternativ.
 4. Välj fliken Visa i fönstret MappalternativVisa dolda filer - Steg 2
 5. Välj Visa dolda filer, mappar och enheter.Visa dolda filer - Steg 3

I Mac OS:

 1. Gå till Finder och navigera till din mapp.
 2. Tryck Kommando + Shift + . (punkttecknet) för att visa dolda filer i mappen.visa dolda mappar och filer i macos

Visa dolda filer med hjälp av kommandoradsverktyg

Vissa raderade filer kan bara ha blivit av misstag dolda. Lyckligtvis finns det kommandon du kan köra för att ändra attributen för filer i Windows eller Mac OS.

Visa dolda filer med hjälp av kommandotolken (Windows)

 1. Anslut ditt SD-kort till din dator.
 2. Kör Kommandotolken som administratör genom att söka från Start-menyn.
 3. I kommandoraden, navigera till ditt SD-kort genom att skriva SD-kortets enhetsbokstav och tryck Enter.
 4. Skriv attrib -h -r -s  /s /d *.* och tryck Enter. Detta kommando ska ta bort dolda, skrivskyddade systemattribut från alla filer och mappar på ditt SD-kort.använda attrib-kommandot i kommandotolken

Gör dolda filer synliga med Terminal (Mac OS)

 1. Anslut ditt SD-kort till din dator och gå till Applikationer > Verktyg > Terminal eller tryck på Command+Space, skriv sedan Terminal och tryck på Enter.
 2. Gå till ditt SD-kort genom att skriva kommandot och trycka Enter:
  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

  Den här åtgärden gör att alla filer på din Mac blir synliga.

 3. Skriv killall Finder, och sedan trycker du på Enter. Detta kommer att starta om Finder så att ändringarna blir synliga.gör filer synliga i terminal

Observera att effektiviteten av denna metod kan variera beroende på dina användarbehörigheter. Ibland kan du mötas av ett meddelande som säger ”åtkomst nekad”, vilket inte tillåter dig att framgångsrikt göra filerna synliga på ditt SD-kort.

Slutsats

Att veta hur man återställer raderade filer från ett SD-kort kan inte bara spara tid utan även minska risken för att förlora viktig data från din lagringsenhet. Med våra enkla och lättföljda steg har du en arsenal av sätt att på egen hand säkert återställa data. Dessutom fungerar processen liknande även på andra bärbara lagringsenheter.

Kom bara ihåg att nyckeln till en lyckad dataåterställning är att återställa dina filer så snart som möjligt och att undvika att skriva nya data till ditt SD-kort för att undvika att skriva över filer.

FAQ:

Här är några av de mest sannolika orsakerna till skador på ditt SD-kort:
 • Felaktigt isättande eller borttagning av ett kort kan orsaka skador. Kort är inte avsedda att hanteras hårdhänt och du bör aldrig tvinga in ett kort i en slits.
 • Filsystemskorruption kan skada ditt kort så att filer kanske inte kan återställas.
 • Med tiden kan dåliga sektorer ackumuleras, vilket gör det svårt att komma åt kortets data.
 • Felaktigt formatering eller avbrott i formateringsprocessen kan skada kortet.
 • Det finns alltid en chans att du har fått ett defekt kort på grund av tillverkningsfel.
 • Skadlig programvara kan orsaka alla möjliga sorter av skador på lagringsenheter, och SD-kort är inget undantag.


Följ dessa steg:
 1. Anslut SD-kortet till en dator där du har installerat Disk Drill.
 2. Överväg att skapa en byte-nivå säkerhetskopia av kortet med programvaran för att skydda kortet från ytterligare skador under återställningen.
 3. Starta programmet och välj SD-kortet från disklistan.
 4. Skanna kortet efter filer som kan återställas med Disk Drill.
 5. Förhandsgranska de återställningsbara filerna och välj de du vill återställa.
 6. Utför återställningen och spara datan till en ny plats för att undvika filkorruption.


När du raderar en fil från ett SD-kort raderas filen inte omedelbart från kortet. Istället markeras utrymmet på kortet som upptogs av den raderade filen som tillgängligt för att skriva ny data. Det betyder att filen fortfarande finns på kortet tills den skrivs över av ny data.Emma Collins är en innehållsskribent som har skrivit teknikhandböcker och instruktionsguider relaterade till hennes breda intressen inom teknik. Hon har skrivit artiklar om Windows, Android, iOS, sociala medier, spel med mera som teknikskribent i över 5 år.
Godkänd av
12 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, databasadministration och hårdvarureparation.