Slik gjenoppretter du slettede/ulagrede Word-dokumenter enkelt

Skrevet av
157

Gjenopprett slettet Word-dokument ved et uhell

Etter timer med skriving og redigering bestemmer datamaskinen seg for å kræsje, eller du sletter ved et uhell den samme filen du har jobbet så hardt med. Høres ut som et mareritt, ikke sant? Dessverre kan hvem som helst oppleve dette, og derfor har vi satt sammen denne listen over prøvde og testede måter å gjenopprette et slettet Word-dokument på Windows.

Kan jeg hente tilbake et Word-dokument?

Du stiller deg sikkert spørsmålet, «Kan jeg faktisk hente tilbake mitt Word-dokument?» og svaret er et rungende, «Ja!» Men hvordan da, lurer du kanskje på? La oss forklare det.

Når du står overfor et Word-dokument som er lukket uten å lagres, eller du ved et uhell slettet en Word-fil selv, er det ikke umiddelbart slettet fra harddisken din. I stedet merker systemet filens plassering som ledig plass, klar til å overskrives av nye data. Den gamle filen forblir skjult på harddisken din til nye data lagres over den. Dette betyr at det slettede Word-dokumentet ditt er et sted der ute i den digitale verdenen til datamaskinen din, ventende på å bli gjenopprettet.

Dessuten lager Microsoft Word en midlertidig kopi av dokumentet ditt mens du jobber. Disse er kjent som Word temp-filer. Denne midlertidige filen brukes for å overskrive det eksisterende dokumentet når du trykker ‘Lagre’, eller for å lage en ny .docx-fil. Etter lagring blir den midlertidige filen slettet. Men her kommer poenget: noen ganger kan disse midlertidige filene fremdeles gjenopprettes selv etter sletting.

Sist, men absolutt ikke minst, har Word innebygde sikkerhetskopifunksjoner kjent som AutoGjenopprett som automatisk lagrer versjoner av dokumentet ditt med jevne mellomrom. Disse sikkerhetskopiene kan ofte brukes til å gjenopprette arbeidet ditt hvis den originale filen forsvinner. Dette er en hendig måte å gjenopprette et Word-dokument som ikke ble lagret.

Men husk, nøkkelfaktoren i alt dette er hastighet. Jo raskere du handler for å gjenopprette dokumentet ditt, desto mindre sannsynlig er det at filen vil bli overskrevet og permanent tapt. Så, hvis du står overfor et manglende Word-dokument, er det viktig å stoppe bruken av harddisken din for å forhindre eventuell overskriving. Tiden er essensiell!

Hvordan gjenopprette Word-dokumenter på Windows

Det er på tide å brette opp ermene og dykke ned i de praktiske stegene du kan ta for å gjenopprette Word-dokumentene dine på Windows.

Metode 1:Bruk datarekonstruksjonsprogramvare

Hvis du lurer på hvordan du gjenoppretter et ikke-lagret Word-dokument, så er datarekonstruksjonsprogramvare nesten alltid den beste løsningen å starte med.

Fremstående datarekonstruksjonsprogramvareapplikasjoner som Disk Drill, vårt verktøy av valg, kan finne og gjenopprette ikke bare permanent slettede Word-dokumenter og deres midlertidige kopier, men også eksisterende dokumenter som er ikke å finne (fordi de har blitt forlagt eller skjult).

For å gjenopprette ditt manglende Word-dokument ved bruk av Disk Drill for Windows:

 1. Last ned Disk Drill fra dets nettsted og installer det.
 2. Start Disk Drill, velg lagringsenheten din og klikk på Søk etter tapte data-knappen.søk etter tapte data kontor
 3. Vent på at Disk Drill skal fullføre skanningen og deretter vise skanningsresultatene.
 4. Bruk Disk Drills filtre for å avgrense skanningsresultatene til relevante dokument- eller sikkerhetskopifilformater, som .doc .docx .tmp eller .asd.dokumentfiltype velg disk drill
 5. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av hver manglende Word-fil for å legge den til i gjenopprettingskøen.
 6. Klikk på Gjenopprett-knappen for å starte gjenopprettingsprosessen.disk drill gjenoppretter utvalgte dokumenter
 7. Vis de gjenopprettede filene i Filutforsker og bekreft at Word kan åpne dem.

Som du kan se, gjør Disk Drill det veldig enkelt å gjenopprette permanent slettede Word-dokumenter. Med den gratis versjonen av Disk Drill for Windows, kan du gjenopprette opp til 500 MB, noe som bør være mer enn nok for minst hundre Word-dokumenter.

Metode 2:Angre sletting av Word-fil

Har du noensinne opplevd det hjerteskjærende øyeblikket da du ved et uhell trykket «slett» på ditt dyrebare Word-dokument? Ikke bekymre deg! Windows kommer til unnsetning med sin globale angrefunksjon, som tilbyr en livline for å gjenopprette Microsoft Word-dokumentfiler.

Så, hvordan kan du få tilbake Word-dokumentfiler ved hjelp av denne funksjonen? Vel, det er veldig enkelt: trykk ganske enkelt CTRL + Z på tastaturet ditt.

Voila! Dokumentet ditt skulle spretter rett tilbake til der det var før. Denne prosessen fungerer bare hvis den utføres umiddelbart etter slettingen, så handle raskt! Hvis dokumentet ikke dukker opp igjen, kan det være på tide å grave dypere og bruke Words innebygde gjenopprettingsfunksjoner.

Tips: Du kan også være interessert i å lære om andre Windows-tastatursnarveier.

Metode 3:Vis bortgjemte Word-dokumenter

Sliter du med å finne tapte Word-dokumenter? Vel, de kan bare leke gjemsel! Noen ganger kan dokumenter ved et uhell bli markert som skjulte, noe som gjør dem usynlige i Filutforskeren.

Men, ikke bekymre deg: du kan gjøre dem synlige med letthet. La oss gå gjennom stegene for hvordan du kan vise skjulte Word-dokumenter på nytt:

 1. Åpne Filutforsker ved å klikke på ikonet i oppgavelinjen eller ved å trykke på Win + E-snarveien på tastaturet ditt.
 2. Klikk på Vis-knappen øverst i Filutforsker-vinduet.
 3. Velg Vis og deretter merk av for Skjulte elementer.vis skjulte filer filutforsker

Dette enkle trikset vil vise alle Word-dokumenter som gjemmer seg rett for nesen på deg. Bla gjennom mappene dine igjen, og du kan kanskje finne ditt savnede dokument som sitter i akkurat samme mappe som du allerede har sjekket flere ganger.

Metode 4:Finn det tapte Word-dokumentet fra Start-menyen

Windows-operativsystemet har en kraftig søkefunksjon som er i stand til å finne et Microsoft Word-dokument som ligger hvor som helst på systemet ditt. Du bør bruke denne funksjonen for å bekrefte at det manglende dokumentet virkelig ikke er til stede på datamaskinen din lenger og ikke bare gjemmer seg i en uventet mappe.

For å søke etter Word-dokumentet ditt:

 1. Åpne Start-menyen.
 2. Skriv inn dokumentnavnet i søkeboksen i Start.
 3. Klikk på Dokumenter.start meny dokumenter søk
 4. Se etter det manglende MS Word-dokumentet.

Ingen hell? I så fall finnes det enda et sted du bør lete etter det.

Metode 5:Gjenopprett slettet Word-dokument fra Papirkurven

Det er lett å ved et uhell slette feil fil i Windows – alt som trengs er et utilsiktet trykk på Delete-tasten. Heldigvis blir ikke ved et uhell slettede filer umiddelbart slettet. I stedet går de til Papirkurven, og du kan enkelt gjenopprette dem derfra inntil du tømmer Papirkurven.

For å gjenopprette et slettet Word-dokument fra Papirkurven:

 1. Åpne Papirkurven.
 2. Finn det ved et uhell slettede Word-dokumentet.
 3. Høyreklikk på det og velg Gjenopprett-alternativet. Alternativt kan du enkelt dra dokumentet til hvilken som helst mappe du ønsker. Gjenopprett slettet Word-dokument fra Papirkurven

Hvis du ikke har funnet Word-dokumentet ditt i Papirkurven, frykt ikke fordi det er fortsatt flere andre måter å gjenopprette slettede Word-dokumenter på som du kan prøve.

Metode 6:Gjenopprett Word-dokument fra midlertidig fil

Microsoft Word lager automatisk midlertidige sikkerhetskopier av alle filer du redigerer. Normalt forsvinner disse filene når du lagrer og lukker Word. Men, i tilfelle av et plutselig strømtap, PC-avstengning eller programvarefeil, kan de henge igjen litt lenger. Hvis du finner dem, kan du også bruke dem til gjenopprettingsformål:

For å gjenopprette Word-dokumentet ditt fra midlertidige filer:

 1. Klikk på Start-knappen eller trykk Windows-tasten på tastaturet ditt.
 2. I søkefeltet skriver du inn *.tmp eller *.asd og trykk Enter. Du kan også søke etter «~» (tilde)-symbolet siden det ofte er inkludert i navnene på midlertidige filer.
 3. Klikk på fanen Dokumenter i søkeresultatene.
 4. Se etter filer som samsvarer med datoene og klokkeslettene for dine siste dokumentendringer.temp files search windows

Denne metoden kan være ditt hemmelige våpen for å gjenopprette et Word-dokument som har krasjet eller finne et Word-dokument som ikke ble lagret.

Metode 7:Manuelt gjenopprette et ikke lagret dokument fra AutoRecover-mappen

For å beskytte brukere mot egen uaktsomhet lagrer Word AutoRecover-filer hvert 10. minutt (du kan endre frekvensen i Alternativer), noe som gjør det mulig for brukere å gjenopprette et lukket Word-dokument som ikke har blitt lagret ordentlig. Du kan finne alle AutoRecover-filene i AutoRecover-mappen.

For å sjekke AutoRecover-mappen:

 1. Åpne Fil-menyen og velg Alternativer.
 2. Gå til Lagre-seksjonen.
 3. Kopier adressen ved siden av AutoRecover-filplassering.sjekk autorecover-mappen
 4. Åpne Filutforsker.
 5. Lim inn adressen i adressefeltet og trykk på Enter.

Slik er det enkelt å sjekke AutoRecover-mappen manuelt. Hvis du ser noen ASD-filer i den, kan du åpne dem med Word.

Metode 8:Automatisk gjenopprette ikke lagrede dokumenter fra Gjenopprettingsdelen for Dokumenter

Når du åpner Word, søker det automatisk etter AutoRecover-filer og viser alle den finner i panelet for Dokumentgjenoppretting, noe som gjør det veldig enkelt å finne AutoRecover-filer i Word og gjenopprette dem.

For å gjenopprette Word-dokumentet ditt med Dokumentgjenoppretting:

 1. Start Word.
 2. Se etter filen din i panelet for Dokumentgjenoppretting på venstre side.
 3. Klikk på pilen ved siden av filen.
 4. Velg Åpne. Funksjon for Dokumentgjenoppretting

Nå som vi har sett på alle de automatiske backup-mekanismene som finnes i Microsoft Word, la oss ta en nærmere titt på en nyttig gjenopprettingsfunksjon fra Windows-operativsystemet.

Metode 9:Gjenopprette slettede eller overskrevne dokumenter fra lokale tidligere versjoner

Hvis du har konfigurert Windows til å holde på tidligere versjoner av filer på systemet ditt, så kan du gå tilbake i tid og gjenopprette en eldre versjon av et Word-dokument eller få tilbake et overskrevet Word-dokument.

For å gjenopprette en gammel versjon av et Word-dokument fra Tidligere Versjoner:

 1. Åpne Filutforsker og naviger til mappen hvor dokumentet lå.
 2. Høyreklikk et sted inne i denne mappen og velg Egenskaper fra kontekstmenyen.egenskaper i kontekstmeny
 3. Velg fanen for Tidligere versjoner og se etter en eldre versjon av dokumentet.
 4. Velg dokumentet og klikk på Gjenopprett. Gjenopprett tidligere versjon av Word-dokument

Siden funksjonen for Tidligere versjoner krever at en backup-disk er tilkoblet, aktiverer mange brukere den aldri. Hvis det er tilfelle for deg, prøv vår neste metode.

Metode 10:Gjenopprett Overskrevet Dokument Fra OneDrive Versjonshistorikk

Hvis du har overskrevet viktig informasjon eller trenger å gå tilbake til en tidligere versjon, da har OneDrive ryggen din med sin funksjon for versjonshistorikk. Denne funksjonen er perfekt for når du trenger å gjenopprette en tidligere versjon av et Word-dokument.

Så, hvordan gjør du det? Det er to måter å få tilgang til versjonshistorikk på: gjennom OneDrive-webportalen i en nettleser eller via Filutforsker på datamaskinen din. La oss utforske begge.

Via OneDrive webportal:

 1. Åpne din favorittnettleser og gå til OneDrive-webportalen.
 2. Naviger til filen du ser etter for å gjenopprette en tidligere versjon av.
 3. Hold musepekeren over filnavnet. Klikk på de tre punktene som vises.
 4. Velg Versjonshistorikk fra nedtrekksmenyen.onedrive versjonshistorikk
 5. Klikk på de tre loddrette prikkene ved siden av versjonen du vil gjenopprette eller laste ned, og velg det tilsvarende alternativet.

Via Filutforsker:

 1. Åpne Filutforsker og naviger til dine OneDrive-filer.
 2. Find dokumentet du vil gjenopprette en tidligere versjon av, høyreklikk det, og velg OneDrive > Versjonshistorikk. Et nytt vindu vil åpne seg, og vise de ulike versjonene av dokumentet.versjonshistorikk frakoblet
 3. Klikk på de tre prikkene ved siden av versjonen du er interessert i. Derfra kan du enten gjenopprette den eller laste ned en kopi.

Husk: Hver gang du gjenoppretter en eldre versjon, så overskrives den nyeste. Så, sørg for at du har lagret eventuelle nylige endringer et annet sted, ellers vil de bli borte i tidens sand!

Metode 11:Gjenopprett Slettet Dokument fra OneDrive-sikkerhetskopi

Den nyeste versjonen av Microsoft Word kan automatisk lagre dokumenter til i sanntid. Etter et sammenbrudd kan du ganske enkelt åpne filen på nytt, og hvert ord burde være der. OneDrive gir også et ekstra lag med beskyttelse mot utilsiktet sletting av filer fordi det har sin egen Papirkurv der du kan gjenopprette slettede filer.

For å gjenopprette slettede Word-dokumenter i OneDrive:

 1. Gå til: https://onedrive.com/
 2. Logg inn med ditt brukernavn og passord.
 3. Velg Papirkurv i navigasjonsruten.
 4. Velg dokumentet du ønsker å gjenopprette og klikk på Gjenopprett. bruker onedrive for å gjenopprette word-dokumenter

FAQ:

For å gjenopprette et Word-dokument som ble overskrevet:
 1. Åpne Filutforsker og naviger til mappen hvor dokumentet var lokalisert.
 2. Høyreklikk et vilkårlig sted inne i denne mappen og velg Egenskaper fra kontekstmenyen.
 3. Velg fanen Tidligere versjoner og se etter en tidligere versjon av dokumentet.
 4. Velg dokumentet og klikk på Gjenopprett.
Ja, det er ofte mulig å gjenopprette et Word-dokument som ikke ble lagret riktig fordi Word automatisk lagrer de såkalte AutoGjenopprett-filene og søker etter dem når det starter. Deretter viser det alt det finner i oppgaveruten for Dokumentgjenoppretting, og alt du trenger å gjøre er å velge dokumentet ditt og åpne det.
For å gjenopprette et skadet Word-dokument:
 1. Start Word og klikk på Fil > Åpne > Bla gjennom.
 2. Naviger til plasseringen med det skadede dokumentet.
 3. Velg dokumentet du ønsker å gjenopprette og klikk på pilen ved siden av Åpne.
 4. Klikk på Åpne og Reparer.
Ikke få panikk! Hvis du ved et uhell lukker Word uten å lagre, kan du ofte gjenopprette dokumentet gjennom Words AutoGjenopprett-funksjon:
 1. Gjenåpne Word.
 2. Naviger til "Fil" > Informasjon > Behandle dokument.
 3. Klikk på Gjenopprett ulagrede dokumenter.
 4. Velg filen din og klikk Åpne for å gjenopprette den.
Hvis du prøver å finne et gjenopprettet dokument i Word:
 1. Åpne Word og klikk på Fil > Åpne.
 2. Klikk på alternativet Gjenopprett ulagrede dokumenter nederst på listen over nylige filer.
 3. Velg den du leter etter og klikk Åpne.
Midlertidige Word-filer (også kjent som AutoGjenopprettingsfiler) lagres vanligvis i en egen mappe. Den eksakte plasseringen kan variere avhengig av hvilken versjon av Word du har og systeminnstillingene dine, men en vanlig bane er "C:Users[brukernavn]AppDataLocalMicrosoftOfficeUnsavedFiles".
Hvis Word ikke svarer og du ikke har lagret dokumentet ditt, prøv å bruke Oppgavebehandling for å avslutte Word-prosessen:
 1. Trykk Ctrl + Alt + Del.
 2. Velg Oppgavebehandling.
 3. Finn og velg Word-applikasjonen og klikk deretter på Avslutt oppgave.
Når du åpner Word igjen, bør oppgaveruten Dokumentgjenoppretting vises på venstre side med det ulagrede dokumentet. Hvis den ikke gjør det, gå manuelt til Fil > Info > Administrer dokument > Gjenopprett ulagrede dokumenter for å hente det.