3 gode metoder for å gjenopprette slettet mappe på en Mac

Avatar photo
Skrevet av
80

gjenopprette slettede mapper på macÅ slette en fil ved et uhell kan forårsake mye drama, men det blir enda verre når du sletter en hel mappe. Heldigvis finnes det måter å gjenopprette slettede mapper på Mac. Selv om du ikke er teknisk kyndig, vil du kunne håndtere dette problemet som en proff.

Denne artikkelen guider deg gjennom de 3 beste metodene for mappegjenoppretting som passer for ulike situasjoner. Velg en passende metode og følg instruksjonene steg for steg for å gjenopprette den slettede mappen.

Scenario for tap av mappe Gjenopprettingsteknikk
📂 Jeg har nylig slettet en mappe ved et uhell. Se gjennom filene og mappen som finnes i Papirkurven, det er mulig at mappen fremdeles er der (Metode #1).
🗑 Jeg slettet ved et uhell en mappe og tømte Papirkurven etterpå. Bruk et datagjenopprettingsverktøy for å hente hele mappen (Metode #2).
🕒 Jeg slettet en mappe fra Mac-en min, men har en Time Machine-sikkerhetskopi som inneholder den mappen. Bruk Time Machine-sikkerhetskopi for å gjenopprette den slettede mappen (Metode #3).

Er det mulig å gjenopprette en slettet mappe på Mac?

Heldigvis er svaret JA. Hvis du nettopp har slettet en mappe, kan du bruke Angre-kommandoen for å gjenopprette den øyeblikkelig. Det er imidlertid én vesentlig begrensning ved å bruke denne metoden: du kan bare angre én handling om gangen. Dessuten vil historikken over tidligere handlinger gå tapt etter en omstart.

For å angre slettingen av en mappe på din Mac, bare trykk Command + Z på tastaturet ditt. Alternativt kan du klikke Rediger fra toppmenyen på skjermen, og velge Angre Flytting av «…» (navnet på mappen din).angre flytting av mappe på Mac

Hvordan finne mapper på en Mac

Husker du ikke at du slettet en mappe, men kan fortsatt ikke finne den på din Mac? Kanskje den ikke faktisk er borte, og du må søke etter den mer nøye.

Generelt sett er det to hovedmetoder du kan bruke for å søke etter filer og mapper på din Mac: ved å bruke Finder og ved å bruke Spotlight-søk.

For å bruke disse metodene, må du vite enten navnet på mappen din eller datoen den ble opprettet (måned og år). Hvis ikke, kan det bli mer komplisert å finne den ved hjelp av disse metodene (eller til og med umulig).

Slik søker du etter en manglende mappe på Mac via Finder:

 1. Start Finder fra Dock på Mac-en din (den er vanligvis først i Dock).
 2. Øverst til høyre på skjermen, klikker du på forstørrelsesglasset-ikonet. Når søkeboksen vises, skriv inn navnet på mappen din (eller et søkeord som definerer mappen din). Hvis du er sikker på at navnet du skrev inn er det riktige for mappen din, klikk da på Navn stemmer. Hvis ikke, trykk bare på Retur.søkefelt på Finder Mac
 3. Hvis du vet måneden og året når mappen ble opprettet, kan du skrive dem inn i søkefeltet og deretter klikke på Datoer fra rullegardinmenyen. Finder vil vise deg alle filer og mapper opprettet på den datoen.søk etter en mappe via Finder med dato
 4. Du kan velge enten å søke etter den mappen på hele Mac-en din eller en spesifikk mappe.

En annen måte å søke etter filer eller mapper på Mac-en din er via Spotlight-søk. Følg disse stegene for å gjøre det:

 1. Start Spotlight-søk. Dette kan gjøres enten ved å klikke på forstørrelsesglass-ikonet øverst til høyre på skjermen din eller trykke Command + Space på tastaturet ditt.søk etter mappe ved hjelp av Spotlight-søk på Mac
 2. Skriv inn enten mappens navn eller et søkeord som definerer den mappen.
 3. Spotlight-søk vil vise deg alle relevante resultater: filer, mapper og til og med nettsteder relatert til det søkeordet. Se gjennom listen for å finne mappen du har mistet.søk etter mappe ved hjelp av Spotlight-søk på Mac

Også inneholder nesten hver Mac skjulte filer. I de fleste tilfeller er slike filer skjult fordi de er til nytte for enheten din, og å fjerne dem kan forårsake alvorlige problemer. Så det er best å ikke gjøre dem synlige med mindre du er klar over hva du gjør.

Slik viser du skjulte mapper på din Mac:

 1. Start Finder og åpne ønsket plassering (Hjem-mappen eller hvilken som helst annen fra mappelisten på Mac).
 2. Trykk Command + Shift + . på tastaturet ditt samtidig. Dette vil vise deg de skjulte mappene.skjulte mapper på Mac
 3. For å gjemme dem igjen, trykk den samme tastaturkombinasjonen.

Hvordan gjenopprette slettede mapper på en Mac

Hvis du er sikker på at den nødvendige mappen er slettet, bør du velge en gjenopprettingsmetode avhengig av situasjonen din og gå videre med mappegjenoppretting.

Metode 1:Sjekk søppelbøtten din

Etter at du innser at du ved et uhell har slettet en viktig mappe, bør det første du gjør være å sjekke papirkurven din. Når du sletter en fil eller en mappe fra din Mac, går den direkte til Papirkurv.

Så hvis du ikke har tømt Papirkurven på din Mac etter at du slettet mappen, er sjansene store for at den er der. Her er hva du bør gjøre for å gjenopprette en slettet mappe fra Papirkurven på Mac:

 1. Start Papirkurv fra Dock.
 2. Se gjennom filene og mappene som er der. Når du finner den savnede mappen, bruk styreflaten og klikk med to fingre på den mappen.
 3. Fra nedtrekksmenyen, velg Legg Tilbake. Eller bare dra og slipp mappen ut av Papirkurv til hvilken som helst mappe du ønsker.legge tilbake mappe fra Papirkurv på Mac

Det var det! Den manglende mappen vil bli plassert tilbake i sin opprinnelige plassering.

Metode 2:Bruk programvare for datagjenoppretting

Hvis du allerede har tømt papirkurven på Macen din og den slettede mappen er borte, kan det fortsatt være litt håp.

En av alternativene du nå har er å bruke programvare for datagjenoppretting fra tredjepart for denne jobben. Disk Drill er et godt eksempel på et slikt verktøy siden det er ganske enkelt å navigere i, og kan gjenopprette mappestruktur med ulike filsystemer (exFAT, FAT32, NTFS, HFS og APFS).

Viktig: Stopp å bruke Mac-en din etter at du har innsett at du ved et uhell har slettet en mappe. Dette vil bidra til å unngå overskriving.

Nå er du klar til å gå videre. Her er hva du bør gjøre videre for å gjenopprette permanent slettede mapper på Mac via Disk Drill:

 1. Last ned og installer Disk Drill. Deretter klikker du på diskdrill.dmg og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonsprosessen.
 2. Start Disk Drill.
 3. Du vil se en liste over tilgjengelige enheter på din Mac. Velg diskstasjonen hvor den slettede mappen var lokalisert. Klikk på knappen Søk etter tapte data nederst til høyre på skjermen. velg stasjonen fra listen
 4. Vent på at skanningen er ferdig, eller begynn å lete etter mappen din med det samme. Når du har funnet den nødvendige mappen, setter du et kryss ved siden av den for å velge alle filene den inneholder. Klikk Gjenopprett.velg mappe og klikk gjenopprett
 5. Du vil bli bedt om å velge gjenopprettingsstedet for mappen din. Det er best å velge en plassering som ikke er på samme stasjon. Klikk Neste for å fortsette.velg ny plassering for mappen
 6. Når mappen er gjenopprettet, vil du se en skjerm som sier Datarekonstruksjon fullført. Du kan enten avslutte Disk Drill eller klikke på Vis resultater i Finder for å se den gjenopprettede mappen.

Metode 3:Gjenopprett mappen din fra en Time Machine-sikkerhetskopi

Hvis du bruker Time Machine til å ta sikkerhetskopi av din Mac, vil du kunne bruke dette verktøyet til å gjenopprette den tapte mappen. Dette verktøyet er i stand til å tilbakestille slettede filer og mapper så lenge du har tatt en sikkerhetskopi av din Mac før du slettet mappen.

Slik gjenoppretter du en slettet mappe på MacBook via Time Machine:

 1. Koble disken som inneholder sikkerhetskopien din til Macen din.
 2. Åpne mappen der den slettede mappen tidligere lå.
 3. Klikk på Time Machine-ikonet fra menyen øverst på skjermen din. Velg Gå inn i Time Machine.hvordan starte Time Machine fra toppmenyen på Mac
 4. På høyre side av skjermen, bruk tidslinjen for å velge den nødvendige sikkerhetskopiversjonen. Deretter kan du enten bruke søkefeltet eller manuelt lete etter den nødvendige mappen.søker i Time Machine-sikkerhetskopien etter en slettet mappe
 5. Når du har funnet den slettede mappen, velg den og klikk på Gjenopprett.

Nå vil du kunne få tilgang til den gjenopprettede mappen fra dens opprinnelige plassering.

OSS:

Det er umulig å slette Dokumenter-mappen på Mac. Hvis du ikke finner den, kan det hende du ved en feiltakelse har fjernet den fra Finderens sidefelt eller skjult den. For å gjenopprette den manglende Dokumenter-mappen, gå til Finder-menyen > Innstillinger > Sidefelt og sett et merke ved Dokumenter.
Når du sletter en mappe på en Mac, blir den flyttet til Papirkurv. Klikk på Papirkurv-ikonet fra Dock på Mac-en din for å få tilgang til den.
Hvis du ved et uhell har slettet en brukerkonto på Mac-en din, vil Hjem-mappen som inneholder alle brukerfilene også bli slettet. Du har tre valg når det gjelder å gjenopprette en slettet Brukere-mappe på Mac: gjenopprette den slettede brukerkontoen via Systemvalg, gjenopprette filene fra en Time Machine-sikkerhetskopi, eller bruke et verktøy for datagjenoppretting.
Avatar photo
Romana Levko er en profesjonell innholdsforfatter med stor interesse for teknologirelaterte emner. Hennes hovedfokus er på datagjenoppretting, Apple-produkter og cybersikkerhet. Hun bruker fritiden sin på å fikse på sin Mac og brenne gjennom sine favorittmusikkalbum.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.