Hur man återställer raderade foton från ett Android SD-kort

Skriven av
96

återställ bilder från android sd-kort

Medan möjligheten att lagra tusentals bilder på ett enda SD-kort är något som de flesta fotografer och smartphone-användare verkligen uppskattar, kan det också leda till katastrofal förlust av data, och programvara för återställning av bilder från SD-kort är ofta den enda lösningen.

Men även den bästa programvarulösningen för återställning av foton från SD-kort kommer inte att kunna hjälpa dig om du inte agerar snabbt och återställer dina bilder innan de blir överskrivna. Så utan vidare, låt oss ta en titt på hur man återställer raderade foton från ett Android SD-kort.

Hur man hittar foton på Android-telefoner

Android-telefoner kommer med en inbyggd galleriapp som låter dig se alla foton och bilder som är lagrade på enheten. Problemet är att denna app vanligtvis inte har en sökfunktion, så det kan vara svårt att hitta en specifik bild. Dessutom visar vissa inbyggda galleriappar endast innehållet i vissa mappar och ignorerar resten.

Därför rekommenderar vi att du använder den inbyggda filhanterarappen istället. På de flesta Android-telefoner kallas filhanterarappen för Filer, och den kommer med användbara filtret för filtillägg och en sökfunktion, vilket gör det enkelt att hitta vilken förlorad bild som helst.

Här är ett exempel på hur Filer-appen kan användas för att hitta alla bilder som innehåller nyckelordet img:

 1. Starta appen Filer.filer app android ikon
 2. Tryck på sökikonen.
 3. Ange önskat sökord.
 4. Aktivera filteret för Bilder. filer app bildsök och filter
 5. Sök efter dina bilder.

6 metoder för att återställa raderade bilder från ett Android SD-kort

Det finns många anledningar till att folk raderar bilder på sina Android-enheter. Ibland kanske de vill frigöra utrymme på sin telefon, eller så vill de ta bort bilder som inte är av god kvalitet. Oavsett anledningen är det alltid bra att veta hur man återställer raderade bilder från ett Android SD-kort.

Alternativ 1: Återställ foton från SD-kortet med Windows-dator

Du kan återställa förlorade bilder från ett SD-kort av valfri typ direkt på din Windows-dator. För att göra detta behöver du bara ansluta ett SD-kort till din dator antingen med en kortläsare eller genom att koppla in enheten där kortet sitter.

Disk Drill är ett av de mest populära verktygen för dataåterställning som kan återställa bilder från ett SD-kort liksom från nästan vilken annan lagringsenhet som helst. Windows-versionen erbjuder gratis dataåterställning upp till 500 MB, och nästan alla moderna versioner av Windows stöds.

Det är av yttersta vikt att du slutar använda SD-kortet så snart du misstänker att du har förlorat data. Att fortsätta använda kortet för att spara ytterligare bilder medför risken att skriva över filerna innan du hinner återställa dem. Lägg undan kortet tills du får möjlighet att återskapa de förlorade bilderna.

För att återskapa raderade bilder från ett SD-kort med Disk Drill för Windows:

 1. Ladda ner och installera Disk Drill-dataåterställningsprogram på din dator.
 2. Anslut SD-kortet till din maskin med hjälp av en kortläsare.
 3. Starta programmet.hur man återställer raderade bilder från sd-kort
 4. Välj SD-kortet från listan över diskar som är tillgängliga för Disk Drill.
 5. Klicka på Sök efter förlorade data-knappen för att starta skanningsalgoritmerna.Välj ditt SD-kort
 6. Granska listan över filer som Disk Drill identifierar som återställningsbara.Granska och markera filer för återställning
 7. Välj de filer du vill återskapa. Designera en lagringsplats där bilderna kommer att sparas. Använd inte deras ursprungliga plats eftersom detta kan leda till filkorruption. Spara bilderna på din dator.Välj destination för att återskapa dina filer
 8. Klicka på Återskapa-knappen för att genomföra filåterställningen.

Alternativ 2: Återställ foton från Android SD-kortet med Mac-dator

Android-smartphones stöder olika filöverföringsprotokoll och lägen (inklusive USB Mass Storage-läge, Media Transfer Protocol och Picture Transfer Protocol), alla vilka gör det möjligt för dig att återställa bilder från SD-kortet direkt med hjälp av en USB-kabel.

Anslut helt enkelt din enhet till en dator med hjälp av en lämplig USB-kabel och tryck på notifikationen ”Laddar den här enheten via USB”. Välj Filöverföring eller ett liknande alternativ och få tillgång till innehållet på ditt SD-kort precis som du skulle med en USB-minnespinne eller någon annan lagringsenhet.

För att återställa raderade bilder från ett SD-kort med Disk Drill för Mac:

 1. Ladda ner och installera programvaran för dataåterställning Disk Drill på din dator.Installera applikationen.
 2. Klicka på Återställ-knappen bredvid SD-kortet där dina bilder var lagrade innan de raderades.Välj ditt kort
 3. Vänta tills Disk Drill har slutfört analysen av SD-kortet.
 4. Titta i återställningsmapparna och lokalisera de raderade filerna med hjälp av förhandsvisningsfunktionen.
 5. Välj varje bild du vill återställa och klicka på Återställ-knappen.Hitta dina filer
 6. Ange var du vill att Disk Drill ska återställa de raderade bilderna och klicka på OK. Kom ihåg att du alltid ska välja en mapp på en annan enhet än där de raderade bilderna ursprungligen låg.Välj var återställda filer ska sparas

Alternativ 3: Återställ raderade bilder från SD-kortet utan dator

Tack vare den öppna naturen hos Android-operativsystemet kan du utföra bildåterställning direkt på din telefon med hjälp av en app som DiskDigger. För bästa resultat bör din enhet vara rotad, men DiskDigger kan även användas utan root-behörigheter.

För att återställa raderade bilder från SD-kortet med hjälp av DiskDigger:

 1. Ladda ner DiskDigger för Android.
 2. Sätt in SD-kortet i din smartphone.
 3. Starta DiskDigger och tryck på Sök efter förlorade foton. Starta DiskDigger
 4. Ge DiskDigger tillåtelse att komma åt enhetens lagring.
 5. Välj de bilder du vill återställa.
 6. Tryck på knappen Återställ.Återställ bilder med DiskDigger

Om DiskDigger inte lyckades återställa alla bilder, förtvivla inte eftersom vi har ytterligare en lösning för dig som du kan använda för att återställa raderade foton från SD-kortet direkt på din telefon.

Alternativ 4: Återskapa Raderade Bilder från Google Photos utan Programvara

Det lönar sig att använda en molnbackup-tjänst för att automatiskt säkerhetskopiera alla foton så snart du tar dem. Android-användare behöver inte leta långt efter en bra molnbackup-tjänst eftersom Google redan har utvecklat en, som kallas Google Fotos. Om du har aktiverat alternativet för säkerhetskopiering och synkronisering i Google Fotos innan du förlorade dina bilder, har du tur eftersom du nu kan återställa dem utan mjukvara upp till 60 dagar efter att de raderats.

För att återställa raderade bilder från Google Foton:

 1. Öppna Google Foto-appen.photos app icon android
 2. Navigera till fliken Bibliotek.
 3. Välj Papperskorgen.trash folder photos app android
 4. Tryck på alternativet Välj i övre högra hörnet.select photos app android
 5. Välj de foton du vill återställa genom att trycka på dem.
 6. Tryck på knappen Återställ för att återställa de valda fotona. restore photos app android
 7. Låt Foto-appen återställa dina foton.

Observera: Om du inte använder Photos som din molnbackup-tjänst kan du fortfarande återställa bilder som har raderats med det från Papperskorgen. Kom bara ihåg att foton som inte backas upp raderas automatiskt efter 30 dagar – inte 60.

Alternativ 5: Återställ dina raderade bilder med Dropbox

En annan populär molnbackup-lösning som många Android-användare förlitar sig på för att skydda sina bilder mot dataförlust är Dropbox. Om du använder dess funktion för fotobackup kan du återställa bilder som råkat raderas från din Android-telefon (som när du utför en fabriksåterställning eller flashar en ny ROM) från vilken enhet som helst, inklusive din dator:

 1. Gå till: www.dropbox.com
 2. Logga in på ditt Dropbox-konto.
 3. Gå till fliken Foton och återställ dina borttappade foton genom att ladda ner dem till en säker plats. dropbox återställa förlorade foton

Obs: Dropbox har en papperskorgsmapp som kallas Raderade filer. Du kan gå dit för att återställa foton som inte bara har tagits bort från din Android-telefon utan också från Dropbox.

Alternativ 6: Återställ förlorade foton från SD-kortets papperskorg

Har du förlorat dina Android-foton när du laddade ner dem från SD-kortet till din dator? Då finns det en chans att du kan återställa dem från SD-kortets papperskorgsmapp (kallas Trash Bin på macOS). För att se dess innehåll behöver du:

Windows

 1. Anslut ditt SD-kort till din Windows-dator.
 2. Öppna nu papperskorgen från ditt skrivbord.
 3. Om du har hittat dina bilder väljer du dem och klickar sedan på dem > Återställ. Återställningsalternativ i papperskorgen.

macOS

 1. Anslut ditt SD-kort till din Mac.
 2. Öppna papperskorgsmappen från dockmenyn.
 3. Välj de foton du vill återställa, högerklicka och klicka på Lägg tillbaka. Du kommer att hitta dina foton i deras ursprungliga mapp.filer väljningsfönster i Papperskorgen

Vanliga orsaker till datarförlust från Android SD-kort

SD-kort är ett populärt lagringsmedium för att spara data. De är små och bärbara, vilket gör dem lätta att ta med sig. Dock kan de också lätt tappas bort eller skadas. Det finns många anledningar till varför data på SD-kort går förlorade. Några av de vanligaste orsakerna till förlust av data på SD-kort inkluderar:

 • Oavsiktlig radering av foton från SD-kortet.
 • Android-telefonen är skadad eller trasig.
 • SD-kortet blev korrupt eller skadat.
 • SD-kortet togs bort på fel sätt från enheten.
 • Oavsiktlig formatering av SD-kortet.

Slutsats

SD-kort erbjuder en bärbar och bekväm metod för att utöka lagringskapaciteten för din kamera eller mobila enhet. Om du regelbundet använder dessa kort finns det en mycket god chans att du någon gång kommer att råka ut för en händelse som leder till förlust av data. Oavsett hur noggrann du är, kan olyckor inträffa.

Vanliga frågor:

Det finns många sätt att återställa raderade bilder från ett SD-kort. Till exempel kan du använda ett återställningsprogram för minneskort, vilket är det enklaste och mest effektiva sättet att återställa raderade bilder.
Foton är en av de viktigaste sakerna i vårt liv. Det är inte ovanligt att ta hundratals foton varje dag. Du kan enkelt förlora dina värdefulla minnen om du inte vet hur du ska förvara dem på rätt sätt. Det första du behöver göra är att regelbundet säkerhetskopiera dina bilder. Detta kommer att säkerställa att du har en kopia av dina bilder om något skulle hända med din telefon eller dator. För det andra, se till att du har en bra fotoredigeringsprogramvara installerad på din dator och använd den för alla framtida fotoredigeringar så att det ursprungliga fotot förblir orört och skyddat från skador.
Det finns många anledningar till varför du kanske behöver återställa ett formaterat SD-kort på Android-telefon. En av de vanligaste är att du av misstag har raderat några viktiga filer från det. I det här fallet kan du använda programvaran för Android Data Recovery för att återställa formaterat SD-kort på Android-telefonen. För att återställa ett formaterat SD-kort på en Android-telefon, anslut först din Android-telefon till datorn med en USB-kabel och aktivera USB-felsökningsläget. Ladda sedan ner och installera återställningsprogramvaran på din dator, starta den och välj rätt skanningsläge efter dina behov. Efter det väljer du filtyperna som du vill skanna efter och klickar på "Starta skanning"-knappen för att börja skanna efter förlorade filer.
Galleri-appen på Samsung-enheter har en papperskorg-mapp där raderade foton lagras i 30 dagar innan de tas bort permanent. För att återställa dina förlorade foton från den:
 1. Öppna Galleri-appen.
 2. Tryck på Meny.
 3. Välj alternativet Papperskorg.
 4. Tryck på Redigera.
 5. Välj de foton du vill återställa och tryck på Återställ.
Det finns flera sätt att överföra bilder från din Android-enhet till din dator. Det vanligaste sättet är via USB-anslutning. Du kan också använda Google Foto-appen för att säkerhetskopiera och dela dina bilder. Du kan sedan ladda ner dem från Google Fotos webbplats, eller så kan du använda appen på en annan enhet för att visa och dela dem. En annan metod är att använda en tredjepartsapp som Dropbox, OneDrive eller Google Drive. Dessa kommer att låta dig synkronisera dina bilder över enheter och dela dem med andra människor samt redigera dem på deras respektive plattformar.