Hvor er Papirkurven i Windows 10/11, og hvordan gendannes den?

Skrevet af
68

hvor er papirkurven i windowsPapirkurven er dit sikkerhedsnet for digitalt indhold, da den opbevarer slettede filer så du kan få dem tilbage, hvis du ombestemmer dig. Men nogle gange kan denne mappe forsvinde af forskellige grunde. Så hvor er Papirkurven i Windows, og hvordan kan du gendanne den?

I denne artikel vil vi forklare, hvor du kan finde Papirkurven, hvorfor den kan synes at forsvinde, og hvordan du kan gendanne din Papirkurv i Windows 10/11.

Hvor er Papirkurvs-mappen placeret?

Papirkurven er en centraliseret mappe, hvor dit system viser alle de filer, du sletter. Så hvor er Papirkurven i Windows 7/10/11? Som standard kan Papirkurven findes på dit skrivebord.

Dog kan du også finde en papirkurv-mappe i hver af dine interne drev. Faktisk findes der også en Papirkurv-mappe på eksterne drev. Mappen $RECYCLE.BIN er en systembeskyttet mappe, der gemmer alle data fra de slettede filer på hvert drev. Denne mappe linker til Papirkurven, som du ser på dit skrivebord.

Mappen $RECYCLE.BIN findes i rodmappen på hvert drev. For eksempel, $RECYCLE.BIN på dit C: drev er placeret i C:\$RECYCLE.BIN. Denne mappe er dog som standard skjult og vil kun være tilgængelig, hvis du konfigurerer indstillingerne til at vise systembeskyttede mapper.

Der er to vigtige funktioner for, hvordan man bruger papirkurven på en computer: at gendanne dine filer og tømme papirkurven. For at gendanne dine filer skal du højreklikke på dem og klikke på Gendan. Tøm papirkurven ved at højreklikke på papirkurv-ikonet og vælge Tøm papirkurven.

Sådan gendannes Papirkurven på skrivebordet

Hvis din Papirkurv ikke er synlig på dit skrivebord, er der en chance for, at den ikke er aktiveret i Indstillinger for skrivebordsikoner. For at gendanne Papirkurven på dit skrivebord, skal du blot følge trinene nedenfor:

Gendan Papirkurv i Windows 10:

 1. Gå til Indstillinger > Tilpasning.
  tilpasning
 2. I venstre rude, vælg Temaer.
  temaer
 3. Under sektionen Relaterede indstillinger i den højre rude, klik på Indstillinger for skrivebordsikoner.
  indstillinger for skrivebordsikoner
 4. Verificer at Papirkurven er aktiveret under Skrivebordsikoner. Hvis den ikke er, marker da afkrydsningsfeltet ved siden af den og klik på OK.
  aktiver papirkurv

Gendan papirkurv i Windows 11:

 1. Gå til Indstillinger > Tilpasning
  indstillinger tilpasning
 2. I venstre rude, vælg Temaer.
 3. Derefter, rul ned og klik på fanen Indstillinger for skrivebordsikoner under “Relaterede indstillinger.
  indstillinger for skrivebordsikoner
 4. Kontroller om Papirkurven er aktiveret. Hvis ikke, afkryds boksen ved siden af den og klik på OK.
  aktiver papirkurv

Hvis du søger efter papirkurven for at gendanne dine slettede filer, husk da, at denne mappe kun vil gemme filer, hvis den er aktiveret. Hvis papirkurven omgås, skal du prøve metoder til at gendanne slettede filer, der ikke er i papirkurven.

Sådan gendannes filer, der ikke er i papirkurven

Hvis du ikke har aktiveret, at dine slettede filer gemmes i Papirkurven, vil du ikke kunne se dem i Papirkurven. Det samme sker, hvis du trykker på Shift + Delete / sletter dine filer permanent, eller hvis du tømmer din Papirkurv. Hvis du vil gendanne filer fra en Papirkurv , der er blevet tømt, skal du genskabe dem ved hjælp af værktøjer til datagendannelse.

Når du sletter en fil, skjuler dit system kun dataene og markerer det rum, den engang besatte som “fri” for indkommende data. Hvis du fortsætter med at bruge din enhed efter datatab, øger du risikoen for, at dine filer overskrives. Derfor anbefaler vi, at du stopper med at bruge dit drev efter datatab og forsøger datarekonstruktion så hurtigt som muligt.

Brug af professionel data recovery software som Disk Drill vil give dig den bedste chance for at få dine filer tilbage. Den har dybdescanningsalgoritmer, der kan scanne forskellige filsystemer, herunder NTFS, FAT32, exFAT og andre Windows-kompatible filsystemer.

Disk Drill har også en gratis prøveversion på Windows, der giver dig mulighed for at gendanne op til 500 MB data gratis.

Her er en nem trin-for-trin guide til at bruge Disk Drill til at gendanne dine filer fra Papirkurven:

 1. Download installationsfilen til Disk Drill fra Cleverfiles’ hjemmeside for at komme i gang. Kør derefter installationsprogrammet og følg dets instruktioner.
  installation
 2. Når installationen er fuldført, åbn Disk Drill. Efter velkomstbeskeden og guiden vil du se en liste over de drev, du kan scanne. Klik på det drev, du ønsker at scanne, og klik Søg efter tabte data. Dette starter scanningsprocessen.
  Søg efter tabte data
 3. Under scanningen kan du allerede forhåndsvise de filer, som Disk Drill har fundet indtil videre ved at klikke Gennemse fundne elementer. Gå videre til næste trin, hvis du ønsker at lade scanningen blive fuldført først.
  Forhåndsvis scannede filer
 4. Efter scanningen viser Disk Drill alle de data, den har formået at finde, sammen med de filtyper, du kan bruge til at filtrere dine filer. Klik på en kategori for at filtrere resultater efter filtype eller klik Gennemse fundne elementer for at kontrollere alle de filer, den har scannet.
  Gennemse fundne elementer
 5. Du kan lede efter dine filer i $RECYCLE.BIN på det pågældende drev. Du kan også søge efter dem på det drev, de var placeret på, før du slettede dem. Vælg alle de filer, du ønsker at gendanne, ved at sætte flueben ved deres navne. Efter at have valgt alle de filer, du vil gendanne, klik Gendan.
  Vælg dine filer
 6. Vælg den placering, hvor du ønsker at gemme dine gendannede filer. Sørg for, at dette er et andet drev end det, du scannede, for at undgå at overskrive data. Derefter klik Næste for at starte gendannelsesprocessen.
  Klik næste
 7. Efter at data gendannelsesprocessen er fuldført, viser Disk Drill de filer, den har fået tilbage. For at kontrollere de gendannede filer, klik Vis gendannede data i Explorer.
  Vis gendannede data i Explorer

Konklusion

Papirkurven er en af de vigtige komponenter indbygget i Windows. Hvis den er aktiveret, kan den opbevare alle de filer, du har slettet, som du kan gendanne eller slette permanent.

Hvis du ikke kan finde Papirkurven på Computeren eller på dit skrivebord, kan du tjekke, om den er aktiveret i Indstillinger for Skrivebordsikoner på både Windows 10 og Windows 11.

Hvis du ønsker at gendanne filer gemt i Papirkurven, gennemse mappen og vælg alle filerne, du ønsker at gendanne. Derefter højreklikker du på filerne og vælger Gendan.

Men hvis dine slettede filer ikke er gemt i Papirkurven, eller din Papirkurv allerede er blevet tømt, kan du gå direkte til at prøve en professionel data recovery software som Disk Drill for at gendanne dine filer. Det er dog vigtigt at huske at stoppe med at bruge dit drev for at undgå at overskrive de data, du ønsker at gendanne.

OSS:

Der er et par genveje til at åbne Papirkurv. Her er nogle af de simple, du kan bruge:
 • Åbn dialogboksen Kør ved at trykke på Windows-tasten + R. Derefter, skriv shell:RecycleBinFolder og tryk Enter.
 • Åbn Kommandoprompten og skriv start shell:RecycleBinFolder. Dernæst, tryk Enter.
 • Åbn Filutforsker. Skriv derefter Papirkurv i adresselinjen og tryk Enter.
Hvis du ikke kan finde genbrugsbeholderens genvej på din computer, er der en chance for, at den kan være skjult. For at tjekke om den er aktiveret, gå til Indstillinger > Tilpasning > Klik på Temaer i venstre rude > Vælg "Indstillinger for skrivebordsikoner" under Relaterede indstillinger i højre rude. I vinduet for indstillinger af skrivebordsikoner skal du sikre dig, at afkrydsningsfeltet for Genbrugsbeholderen er markeret.
Sådan åbner du Papirkurv uden ikon ved hjælp af CMD:
 1. Åbn Kommandoprompten.
 2. Skriv explorer.exe shell:RecycleBinFolder. Derefter tryk på Enter.

For at finde Papirkurven kan du søge efter en mappe, der ligner den ved at navigere i venstre rude af dit vindue eller bruge søgefeltet. Denne mappe kan være mærket "Papirkurv", "Skrald" eller et lignende navn, afhængigt af hvilken filhåndteringsapp du bruger. Som standard har Windows en filhåndterer kaldet Fil Stifinder. Du kan tilgå Papirkurven i Fil Stifinder ved at åbne en instans af appen, skrive "Papirkurv" i adresselinjen og trykke Enter.

Du kan også gå til Windows' Papirkurv-sti fra de respektive skraldemapper på dine drev. Skriv "C:\$Recycle.Bin" i adresselinjen i Fil Stifinder og tryk Enter for at navigere til $Recycle.Bin på dit C:-drev. Husk på, at $recycle.bin-mappen er en skjult mappe, der kun kan tilgås, hvis du konfigurerer indstillingerne til at vise systembeskyttede mapper.

Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required