Kuinka avata SD-kortin lukitus ja käyttää sitä uudelleen (5 todistettua menetelmää)

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
88

miten avata sd-kortin lukitus

SD-kortit ovat ihmeellisiä tallennusmuotoja. Ne ovat kompakteja, kevyitä, suhteellisen edullisia ja yhteensopivia monenlaisten laitteiden kanssa. Jos yrität käyttää SD-korttiasi ja huomaat saavasi viestin, että se on lukittu, saatat miettiä, mitä sinun pitäisi tehdä.

SD-kortin lukituksen poistaminen on helppoa. Tässä artikkelissa käsittelemme, mitä lukittu SD-kortti on, miksi SD-korteissa on tämä ominaisuus, ja kuinka voit avata lukitun SD-kortin.

Mitä tapahtuu, kun lukitset SD-kortin?

Mitä lukituksen asettaminen SD-kortille tarkkaan ottaen tekee? SD-kortin lukituksen tarkoitus on estää mikään tietojen kirjoittaminen tai poistaminen SD-kortilta. Kun lukitus on päällä, sinulla on vain luku-oikeus kyseiseen korttiin. Näin ollen voit vain katsoa kortin tiedostoja, et muokata niitä.

Selvennyksen vuoksi, kun SD-kortti on lukittu ja yrität tallentaa tiedoston sille, saat viestin, joka ilmaisee SD-kortin olevan lukittu eikä mitään voida kirjoittaa sille suojatakseen kortin sisältöä vahingossa tapahtuvalta poistamiselta tai ylikirjoittamiselta.

pääsy kielletty sd-kortille

Kuinka tietää, onko SD-kortti lukittu

Useimmissa tapauksissa voit helposti todeta, onko SD-kortti lukittu tai avattu, jos pidät sitä kädessäsi. Sen vasemmalla puolella on tyypillisesti pieni lukitusvipu, jota käytetään määrittämään SD-kortin lukitusasento. Jos se on siirretty alas, tarkoittaa se, että kortti on lukittu. Liuttamalla sitä ylöspäin voit avata kortin ja antaa sinulle kirjoitusoikeuden.

Se ei kuitenkaan aina ole niin yksinkertaista. Ehkä lukitusvipu on rikkoutunut tai jostain syystä et voi fyysisesti käyttää korttia, koska se on juuttunut laitteeseen. Tämä voi olla hieman hankalampaa, mutta yleensä voit määrittää, onko kortti lukittu yrittämällä muokata tiedostoa kortilla.Esimerkiksi, jos se on kamerassa, yritä ottaa valokuva ja katso tallentuuko se. Jos tallentuu, yritä poistaa se. Jos voit poistaa sen, on todennäköistä, että SD-kortti on todennäköisesti avattu. Jos et voi, se on lukittu.

Kuinka varmuuskopioida tiedostoja lukitulta SD-kortilta

Varmuuskopion luominen lukitulta SD-kortilta on erittäin helppoa eikä vaadi muistikortin avaamista. SD-kortin lukko estää uusia tietoja kirjoitettavan tai olemassa olevia tietoja muutettavan. Tietojen kopioiminen ei tee kumpaakaan.

 1. Yhdistä SD-korttisi tietokoneeseen käyttäen SD-kortinlukijaa tai SD-korttipaikkaa.
 2. Avaa SD-kortti ja valitse kaikki tiedostot, jotka haluat varmuuskopioida. Klikkaa oikealla napilla ja valitse Kopioi.Tiedostojen kopioiminen SD-kortilta.
 3. Siirry sijaintiin, johon haluat varmuuskopiot tallentaa. Tämä voi olla tietokoneellasi tai ulkoisessa tallennuslaitteessa. Klikkaa oikealla napilla ja valitse Liitä.SD-kortilta kopioitujen tiedostojen liittäminen toiseen sijaintiin.

Jos et saanut haettua joitakin tiedostoja SD-kortilta, tai jos ne ovat kadonneet tai poistuneet, tietojen palautusohjelmistoa voidaan käyttää muistikortillasi tiedostojen skannaamiseen ja palauttamiseen, jotka eivät ole välittömästi näkyvissä.

5 tapaa avata SD-kortti

On useita tapoja avata lukittu SD-kortti. Näillä menetelmillä voit avata SanDisk-muistikortin, ja minkä tahansa muun merkin, mukaan lukien PNY, Lexar, ja Samsung kortit. Käytä alla olevia menetelmiä ymmärtääksesi, kuinka avata SD-kortti.

Menetelmä 1: Fyysinen lukko

Lukitun SD-kortin avaaminen kääntämällä lukitusvipua on ehdottomasti helpoin menetelmä. Sama pätee SD-kortin lukitsemiseen. Kuitenkin, tämä menetelmä on mahdollista vain korteilla, joissa on todella lukitusvipu, sillä kaikissa korteissa ei sitä ole.

 1. Ota SD-kortti laitteesta, jossa sitä käytetään.
 2. Käännä sivulla oleva lukitusvipu lukitsemattomaan asentoon. Yleensä tämä on ylös.
 3. Testaa SD-kortti varmistaaksesi, että se on lukitsematon.

Menetelmä 2: DiskPart

Jos SD-kortissasi ei ole kytkintä, tai jos sinulla ei ole fyysistä pääsyä SD-kortille, voit avata sen käyttöjärjestelmän kautta. Näin voit avata SD-kortin ilman kytkintä.

 1. Napsauta oikealla hiiren painikkeella Käynnistä ja valitse Windows PowerShell (järjestelmänvalvoja). Klikkaa Kyllä, jos Käyttäjätilien valvonta (UAC) kysyy vahvistusta. Korotetun PowerShell-konsolin avaaminen.
 2. Kirjoita diskpart ja paina Enter. Suorittamassa Diskpartia.
 3. Kirjoita list disk ja paina Enter. Listaa käytettävissä olevat levyt.
 4. Kirjoita select disk #. Korvaa risuaita SD-korttisi levynumerolla. Valitsemassa levyä.
 5. Kirjoita attribute disk clear readonly ja paina Enter. Tämä poistaa lukuoikeus-tagin, joka on yhdistetty korttiin. Poistamassa readonly-attribuuttia.

Menetelmä 3: Kameran asetukset

Jos kamerassasi ilmoitetaan, että muistikortti on lukittu, mutta sinulla ei ole pääsyä tietokoneeseen, saatat pystyä avaamaan SD-kortin lukituksen suoraan kamerassa. Monissa kameroissa on sisäänrakennettu suoja vahingossa tapahtuvaa poistoa vastaan. Tämä on erilainen jokaisen kameramerkin kohdalla, mutta tyypillisesti tämä löytyy kameran asetuksista.

Siirry kameran asetuksiin ja kytke pois päältä kaikki asetukset, jotka liittyvät kuva- tai videoiden suojaamiseen. Kun olet tehnyt sen, kokeile ja testaa uudelleen.

Menetelmä 4: Rekisterieditori

Jos olet epätoivoinen saadaksesi kirjoitusoikeudet SD-kortillesi ilman kortin alustamista, voit kokeilla edistyneempää menetelmää käyttäen Windowsissa saatavilla olevaa rekisterieditoria.

Tietokoneesi rekisteri sisältää erittäin herkkää tietoa. Ole hyvin varovainen, kun teet muutoksia, sillä pienimmätkin muutokset voivat aiheuttaa suuria ongelmia.

 1. Paina CTRL + S ja etsi Registry Editor. Avaa ensimmäinen tulos. Jos UAC kysyy, napsauta Yes.Rekisterieditorin avaaminen.
 2. Navigoi kohteeseen HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/StorageDevicePolicies. Jos sitä ei ole olemassa, napsauta oikealla painikkeella Control-kansiota ja valitse New > Key luodaksesi sen.Siirtyminen StorageDevicePolicies-kohtaan.
 3. Kaksoisnapsauta WriteProtect ja aseta arvoksi 0. Paina OK. Tämä poistaa kirjoitussuojauksen. Jos WriteProtect -arvoa ei ole olemassa, luo se napsauttamalla StorageDevicePolicies-kansiota oikealla ja valitsemalla New > Dword.WriteProtect-arvon päivittäminen.

Kun olet valmis, kokeile poistaa SD-korttisi ja yhdistää se uudelleen.

Menetelmä 5: Alustus

Jos mikään yllä mainituista ratkaisuista ei ole toiminut sinulle, SD-kortin alustaminen on aina vaihtoehto. Alustustoimenpide takaa SD-muistikortin lukituksen avauksen. Kuitenkin tämä prosessi poistaa kaiken SD-kortilta. Siksi sinun tulisi varmuuskopioida kaikki tietosi ennen minkään lukitun muistikortin alustamista.

 1. Avaa Tiedostonhallinta ja napsauta muistikorttiasi hiiren kakkospainikkeella. Klikkaa Alusta.Alustusvaihtoehdon valinta.
 2. Valitse parametrisi. Jos et ole varma, klikkaa Palauta laitteen oletusarvot. Varmista, että Pikamuotoilu on käytössä ja klikkaa Aloita.Muotoiluprosessin suorittaminen loppuun.

UKK:

Virheelliset lukemat voivat olla merkki muistikortin korruptoitumisesta, loogisesta vauriosta, joka voi vaikuttaa muistikortin suorituskykyyn. Jos näin on, sinun tulisi välittömästi lopettaa sen käyttö ja palauttaa tiedot muistikortiltasi kun vielä voit. Syy voi myös olla, että muistikortin salasanasuoja on kytketty päälle käyttäen mobiililaitetta tai sovellusta. Tässä tapauksessa sinun tulisi avata lukitus salasanalla.
Samalla tavalla kuin voit avata muistikortin lukituksen Windowsissa, voit tehdä saman Macissä käyttäen vastaavia vaiheita. Noudata alla olevia vaiheita avataksesi muistin kortin lukituksen Macissä.
 1. Yhdistä muistikortti Maciisi käyttäen kortinlukijaa tai asettamalla se SD-korttipaikkaan.
 2. Käytä Spotlight-hakutoimintoa etsiäksesi ja avataksesi Levytyökalun.
 3. ```html
 4. Valitse SD-kortti ikkunan vasemmassa yläkulmassa ja napsauta Ensiapu.
 5. Napsauttamalla Suorita vapautat SD-korttisi lukituksen.
Kuten Sony suosittelee, sinun tulisi ottaa SD-kortti pois kamerastasi ja siirtää lukitusvipu ylös. Tämä avaa SD-kortin lukituksen.
Jos Nikon-kamerasi muistikortti on lukittu, ota se pois kamerasta ja siirtää lukitusvipu ylös. Näin toimien avaat sen lukituksen ja mahdollistat datan kirjoittamisen siihen.
Jos menetät tiedostosi, voit palauttaa tietoja SanDisk SD-kortiltasi käyttämällä tiedonpalautustyökaluja. Kunhan SD-korttisi tunnistetaan tietokoneesi Laitehallinnassa, näiden työkalujen pitäisi pystyä käsittelemään ja palauttamaan joitakin tietojasi.

”`

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.