Kuinka palauttaa vahingossa alustettu SD-kortti ilmaiseksi

Kirjoittanut
Hyväksymä.
108

Palauta Alustettu SD-kortti

Jotkut käyttäjät saattavat nähdä sanan alustaminen pelottavana teknisenä terminä. Todellisuudessa alustaminen on yksinkertaisesti menetelmä, jonka avulla varastointilaite – tässä tapauksessa SD-kortti – valmistellaan käytettäväksi digikamerassa, mobiililaitteessa tai tietokoneessa. Se on välttämätön vaihe varastointilaitteen dataa varten valmiiksi saattamisessa.

Voidaanko Alustettu SD-kortti Palauttaa?

Joten, olet vahingossa alustanut SD-korttisi ja nyt paniikki iskee, ihmetellen, onko mahdollista palauttaa mitään tietoa pienestä, mutta kriittisen tärkeästä varastointilaitteesta. Onneksi sinulle, vastaus on usein kyllä – voit palauttaa tietoja alustetulta SD-kortilta.

Kun alustat SD-kortin, mitä käytännössä teet, on pyyhit pöydän sisällysluettelon – tiedostojärjestelmän, joka pitää kirjaa siitä, missä jokainen tiedosto on tallennettuna. Itse data on yhä siellä; tietokoneesi tai laitteesi ei vain enää tiedä, kuinka löytää se. Itse asiassa tietokoneesi tai laitteesi luulee nyt, että varastointitila on tyhjä ja vapaa uudelle datalle.

Tässä tulee kuvaan ylikirjoittamisen riski. Kun lisäät uusia tiedostoja kortille, laite näkee sektorit, joissa vanha data on yhä fyysisesti sijaitsevana, ”vapaana tilana” ja saattaa kirjoittaa uuden datan suoraan vanhan päälle. Kun tämä tapahtuu, palautus muuttuu paljon vaikeammaksi, jos ei mahdottomaksi.

Jos haluat lisätä mahdollisuuksiasi onnistua palauttaessa tiedostoja SD-kortilta, sinun pitää:

 • ⛔ Lopeta SD-kortin käyttö heti, kun se on alustettu, jos aiot yrittää datan palautusta. Jos olet vahingossa alustanut SD-kortin, on erittäin hyvä mahdollisuus, että voit saada kaiken tai suurimman osan tiedoista takaisin, jos toimit nopeasti.
 • 📥 Ota kortti pois laitteesta, kunnes olet valmis suorittamaan datan palautuksen.

Katsotaanpa joitakin menetelmiä, joilla voit palauttaa tietoja alustetulta SD-kortilta.

3 Menetelmää Tiedostojen Palauttamiseksi Alustetulta SD-kortilta

Nyt, kun olet ymmärtänyt tilanteen kiireellisyyden ja ottanut SD-kortin pois laitteestasi – oli se sitten mobiilipuhelin täynnä elämäsi kuvia, tai kamera täynnä kerran elämässä -matkan muistoja – mitä seuraavaksi? On aika kääriä hihat ja aloittaa varsinainen palautusprosessi. Seuraavassa osassa opastamme sinua kolmen todistetun menetelmän läpi, joilla voit pelastaa arvokkaat tietosi alustetulta SD-kortilta.

Menetelmä 1:Palauta Alustettu SD-kortti Käyttäen Tiedonpalautusohjelmistoa

Tiedonpalautusohjelmisto on luotettavin menetelmä tietojen palauttamiseksi alustetulta SD-kortilta, koska se voi korjata alustuksen aikana poistetut loogiset linkit. Sen seurauksena se voi tehdä kadonneet tiedot jälleen käyttöjärjestelmän ja muiden sovellusten saataville.
Valintamme SD-kortin palautusohjelmistoksi on Disk Drill, koska sen helppokäyttöisyyden ja vaikuttavien palautuskykyjensä ansiosta. Disk Drill on saatavilla sekä Windowsille että macOS:lle ja se näyttää ja toimii samalla tavalla molemmilla alustoilla vain muutamia pieniä eroavaisuuksia lukuun ottamatta:

 • Windows-käyttäjät saavat ilmaisen kokeilun, joka mahdollistaa jopa 500 MB datan palauttamisen.
 • macOS-käyttäjät nauttivat SD-kortin skannauksesta ilman, että sitä tarvitsee edes poistaa puhelimestaan.

Näytetään nyt, miten työkalua voidaan käyttää hyödyllisesti ohjaamalla sinut askeleittain palautusprosessin läpi Windowsilla ja macOS:lla.

Kuinka palauttaa tiedostoja Windows-tietokoneella

Seuraa alla olevia ohjeita tiedostojen palauttamiseksi Windows-tietokoneilla käyttämällä Disk Drill tiedonpalautusohjelmistoa. Muista, että Disk Drillin Windows-versio pystyy palauttamaan jopa 500 MB dataa ilmaiseksi, joten käytä tämä tilaisuus testataksesi sen kykyjä ja palauttaaksesi tärkeitä tiedostoja kuluttamatta yhtäkään dollaria.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill for Windows koneellesi. Koska olet palauttamassa dataa SD-kortilta, voit käyttää tietokoneesi pääkiintolevyä lataukseen ja asennukseen.install disk drill on computer
 2. Yhdistä SD-kortti koneeseen sisäisen tai ulkoisen kortinlukijan kautta.
 3. Käynnistä Disk Drill ja valitse SD-kortti sovelluksen levylistasta.
  selecct formatted sd card
 4. Klikkaa Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi skannauksen. search for lost data
 5. Esikatsele palautettuja tiedostoja klikkaamalla kuvaketta, joka edustaa palautettavan tiedostotyyppiä. Löydetyt tiedostot on jaoteltu kategorioihin Kuvat, Videot, Äänet, Dokumentit, Arkistot ja Muut tiedostot, jotta voit nopeasti navigoida kiinnostavan tiedostotyypin pariin.preview files
 6. Valitse palautettavat tiedostot ja valitse turvallinen sijainti, jossa säilytät palautettua dataa, ja se ei saa olla vaikuttuneella SD-kortilla. Tämä estää datan korruptoitumisen tai ylikirjoittamisen palautusprosessin aikana.  select and recover files
 7. Klikkaa Palauta -painiketta ja anna ohjelmiston noutaa tiedostosi määritettyyn tallennuspaikkaan.

Kuinka palauttaa tiedostoja Mac-tietokoneella

Yksi loistava piirre Mac-version Disk Drillissä on sen kyky skannata ja palauttaa data suoraan älypuhelimesi SD-kortilta—ei tarvetta poistaa sitä. Näin se tapahtuu Disk Drill tiedonpalautusohjelmistolla Macissa.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill Mac-tietokoneellesi. Lataaminen ja asentaminen Macin päälevylle on turvallista, koska palautat tietoja ulkoiselta tallennuslaitteelta.
 2. Yhdistä älypuhelin, jonka SD-kortilta tiedot ovat kadonneet, Mac-tietokoneeseesi sopivalla USB-kaapelilla.
 3. Käynnistä Disk Drill ja siirry Android-laitteet -osioon.
  android devices section highlighted disk drill
 4. Varmista, että USB-virheenkorjaus on käytössä Android-laitteellasi ja salli Mac-tietokoneesi pääsy siihen. Laite saattaa pyytää juurioikeuksien saamista. Tämä on tarpeen, jotta Disk Drill pääsee käsiksi sen sisältöön. disk drill android root device prompt
 5. Kun laitteesi on rootattu, voit skannata sen aivan kuin minkä tahansa tavallisen tallennuslaitteen. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain valita kadonneet tiedostosi ja palauttaa ne turvalliseen sijaintiin.

Menetelmä 2:Tietojen palauttaminen alustetulta SD-kortilta komentorivin avulla Windowsissa


Windows-käyttäjät voivat yrittää palauttaa SD-kortin alustuksen jälkeen komentoriviltä. Käytä seuraavia vaiheita kokeillaksesi tätä menetelmää tietojesi palauttamiseen.

SD-kortin korjaamiseen CMD:n avulla sinun on:

 1. Ava komentokehote kirjoittamalla cmd Windowsin hakukenttään.
 2. Valitse Suorita ylläpitäjänä.
 3. Anna tämä komento: chkdsk F: /r /x. Korvaa G alustetun SD-kortin asemakirjaimella.
  running the chkdsk command
 4. Paina Enter ja anna prosessin suorittaa loppuun.

Menetelmä 3:Tietojen palauttaminen alustetulta SD-kortilta käyttämällä Terminal-sovellusta Macissa

 1. Avaa Terminal-sovellus, joka sijaitsee Mac-tietokoneen Apuohjelmat-kansiossa.
 2. Navigoi SD-kortille käyttämällä cd-komentoa Terminaalissa.
 3. Anna tämä komento mv tiedostonimi ../ korvaten tiedostonimi tiedoston nimellä, jonka haluat palauttaa. Paina sitten Return.Palauta tiedostoja mac terminaalissa
 4. Kirjoita Quit poistuaksesi Terminaalista.
 5. Mene edelliseen kansioon ja tarkista, onko tiedostosi palautettu.

Mitä tapahtuu SD-kortin alustuksen aikana?


Kun alustat SD-kortin, korvaat nykyisen tiedostorakenteen uudella. Kortilla aiemmin näkyneet tiedostot ja kansiot eivät ole enää käytettävissä kortin uudelleenmuotoilun jälkeen. Useimmat käyttöjärjestelmät ja laitteet tarjoavat mahdollisuuden suorittaa Pikamuotoilun tai Täyden muotoilun. Se, kumman valitset, vaikuttaa kykyysi palauttaa tiedostoja, jos olet vahingossa muotoillut kortin ennen sisällön tallentamista turvalliseen paikkaan.

 • Pikamuotoilu vain levittää uuden tiedostojärjestelmän aiemmin SD-kortille tallennettujen tietojen päälle. Se ei fyysisesti poista tietoja, mutta tekee ne mahdollisiksi palauttaa yhdellä kohta käsiteltävistä menetelmistä. Logiset linkit tiedostoihin ja kansioihin poistetaan, tehden tiedot käyttöjärjestelmälle saavuttamattomiksi, mutta varsinaiset tiedot ovat edelleen fyysisesti ehjinä.
 • Täysi muotoilu vie enemmän aikaa suorittaa ja yrittää poistaa kaikki tiedot SD-kortilta. Käyttöjärjestelmästä riippuen tämä voidaan tehdä ylikirjoittamalla kortti peittämään laitteessa tallennettu data. Kadonneiden tietojen palauttaminen SD-kortilta, joka on käynyt läpi Täyden muotoilun, on vaikeampaa, ellei jopa mahdotonta.

Yhteenveto


Monet ihmiset olettavat, että tiedostojen palauttaminen muotoillulta SD-kortilta on yhtä vaikeaa kuin Enigma-koneen dekoodaaminen. Todellisuudessa SD-kortin tiedostojen palautus on yksinkertaistettu modernin tiedostonpalautusohjelmiston, kuten Disk Drill, ansiosta, joka tarjoaa hyvin saavutettavan yhden klikkauksen tavan tiedostonpalautukseen. Seuraamalla tämän artikkelin vaiheittaisia ohjeita pystyt palauttamaan kaikki vahingossa poistetut tiedostot nopeasti, mutta sinun tulee toimia nopeasti ja aloittaa palautus ennen kuin tiedostot ylikirjoitetaan.

UKK


Palauttaaksesi muotoillun SD-kortin, käytä Disk Drill:
 1. Lataa oikea versio Disk Drillistä käyttöjärjestelmällesi ja asenna se.
 2. Kytke muotoiltu SD-kortti tietokoneeseesi.
 3. Käynnistä Disk Drill ja valitse SD-kortti.
  1. Käytä Disk Drillin esikatseluominaisuutta valitaksesi palautettavat valokuvat.
  2. Aloita palautusprosessi napsauttamalla Palauta-painiketta.


Tietojen palauttamiseksi alustetulta SD-kortilta Androidissa suosittelemme ilmaista sovellusta nimeltä DiskDigger for Android. Sen avulla voit palauttaa tietojasi ilman tietokonetta.
 1. Lataa DiskDigger Google Play Kaupasta.
 2. Käynnistä DiskDigger ja valitse jokin tarjolla olevista skannausvaihtoehdoista.
 3. Valitse palautettavat tiedostot.
 4. Valitse, miten haluaisit palauttaa valitut tiedostot.


Voit helposti palauttaa videoita (sekä satoja muita tiedostomuotoja) alustetulta SD-kortilta käyttämällä Disk Drilliä:
 1. Lataa joko Disk Drill Macille tai Disk Drill Windowsille käyttöjärjestelmästäsi riippuen ja asenna se.
 2. Yhdistä alustettu SD-kortti tietokoneeseesi.
 3. Käynnistä Disk Drill ja valitse SD-korttisi.
 4. Käytä Disk Drillin esikatseluominaisuutta valitaksesi palautettavat videot.
 5. Aloita palautusprosessi napsauttamalla Palauta-painiketta.


Voit palauttaa tietoja muotoillulta SD-kortilta ilman tietokonetta käyttämällä DiskDigger-sovellusta, joka on saatavilla Google Play Kaupasta.


Tietojen palauttamiseen muotoillulta SD-kortilta tietokoneen avulla, ohjelmistovaihtoehtosi sisältävät Disk Drillin, Recuvan ja EaseUS Data Recovery Wizardin.