Sådan gendanner du ved et uheld formateret SD-kort gratis

Skrevet af
135

Gendan Formateret SD-Kort

Nogle brugere kan se ordet formatering som en intimiderende teknisk term. I virkeligheden er formatering blot en metode til at forberede et lagermedium, i vores tilfælde et SD-kort, til brug med et digitalt kamera, en mobil enhed eller en computer. Det er et nødvendigt skridt for at gøre et lagermedium tilgængeligt til opbevaring af data.

Kan et Formateret SD-Kort Gendannes?

Så, du har ved et uheld formateret dit SD-kort og er nu i panik og spekulerer på, om nogen data kan gendannes fra den lille, men kritisk vigtige lagringsenhed. Heldigvis for dig er svaret ofte ja – du kan gendanne data fra et formateret SD-kort.

Når du formaterer et SD-kort, er det du i realiteten gør at slette indholdsfortegnelsen – filsystemet der holder styr på, hvor hver fil er lagret. Dataene er stadig der; din computer eller enhed ved bare ikke, hvordan den skal finde dem længere. Faktisk tror din computer eller enhed, at lagerpladsen nu er tom og tilgængelig for nye data.

Her kommer risikoen for overskrivning ind i billedet. Når du tilføjer nye filer til kortet, ser enheden de sektorer, hvor dine gamle data stadig fysisk befinder sig, som “fri plads” og kunne skrive de nye data direkte over de gamle. Når det sker, bliver gendannelse meget mere vanskelig, hvis ikke umulig.

For at øge dine chancer for succes med at gendanne filer fra et SD-kort, bør du:

 • ⛔ Stoppe med at bruge SD-kortet, så snart det er formateret, hvis du har til hensigt at forsøge data gendannelse. Hvis du ved et uheld har formateret et SD-kort, er der meget stor sandsynlighed for, at du kan få alle eller de fleste af dataene tilbage, hvis du handler hurtigt.
 • 📥 Fjerne kortet fra dets enhed, indtil du er klar til at udføre data gendannelsen.

Lad os se på nogle metoder, du kan bruge til at gendanne data fra et formateret SD-kort.

3 Metoder til at Gendanne Filer fra et Formateret SD-Kort

Så, du har forstået situationens alvor og har taget SD-kortet ud af din enhed – værende en mobiltelefon, der bærer dit liv i fotos, eller et kamera fyldt med minder fra den rejse, der kun sker en gang i livet. Hvad nu? Det er tid til at tage fat på ærmerne og starte selve gendannelsesprocessen. I det følgende afsnit vil vi guide dig gennem tre gennemprøvede metoder til at redde dine dyrebare data fra et formateret SD-kort.

Metode 1:Gendan et Formateret SD-Kort ved Hjælp af Data Gendannelses Software

Data gendannelses software er den mest pålidelige metode til at gendanne data fra et formateret SD-kort fordi det kan reparere de logiske forbindelser, der blev fjernet under formatering. Som et resultat kan det gøre tabte data tilgængelige for styresystemet og andre applikationer igen.Vores foretrukne SD-kortgendannelsessoftware er Disk Drill på grund af dens brugervenlighed og imponerende gendannelsesevner. Disk Drill fås til både Windows og macOS, og det ser ud og fungerer ens på begge platforme, med kun få mindre forskelle:

 • Windows-brugere får en gratis prøveversion, der giver dem mulighed for at gendanne op til 500 MB data.
 • macOS-brugere nyder bekvemmeligheden ved at scanne deres SD-kort uden engang at fjerne det fra deres telefon.

Lad os nu vise dig, hvordan du bruger værktøjet effektivt ved at guide dig gennem dets trinvise gendannelsesproces på Windows og macOS.

Sådan gendanner du filer på en Windows-computer

Følg trinene nedenfor for at gendanne filer på Windows-computere ved hjælp af Disk Drill data gendannelsessoftware. Husk, at Windows-versionen af Disk Drill kan gendanne op til 500 MB data gratis, så brug denne mulighed for at teste dens evner og gendanne vigtige filer uden at bruge en eneste dollar.

 1. Download og installer Disk Drill til Windows på din maskine. Da du gendanner data fra et SD-kort, kan du bruge din computers primære harddisk til download og installation.installér disk drill på computer
 2. Forbind SD-kortet med maskinen via en intern eller ekstern kortlæser.
 3. Start Disk Drill og vælg SD-kortet fra programmets diskliste.
  vælg formatteret sd-kort
 4. Klik på Søg efter mistede data-knappen for at starte scanningen. søg efter mistede data
 5. Forhåndsvis de gendannede filer ved at klikke på ikonet, der repræsenterer den type fil, du er ved at gendanne. Fundne filer er kategoriseret som Billeder, Video, Lyd, Dokumenter, Arkiver og Andre filer, så du hurtigt kan navigere til den type fil, du er interesseret i.forhåndsvis filer
 6. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, og vælg en sikker placering til at opbevare de gendannede data, som ikke er på det berørte SD-kort. Dette forhindrer datakorruption eller overskrivning under gendannelsesprocessen.  vælg og gendan filer
 7. Klik på Gendan-knappen og lad softwaren hente dine filer til den angivne lagringsplacering.

Sådan gendanner du filer på en Mac-computer

En fremragende funktion i Mac-versionen af Disk Drill er dens evne til at scanne og gendanne data direkte fra din smartphones SD-kort—ingen grund til at fjerne det. Sådan gør du med Disk Drill data gendannelsessoftware på en Mac.

 1. Download og installer Disk Drill til Mac. Det er sikkert at udføre download og installation på din Mac’s hoveddisk, da du gendanner data fra et eksternt lagringsmedie.
 2. Tilslut smartphonen med SD-kortet, som har mistet data, til din Mac ved hjælp af et passende USB-kabel.
 3. Start Disk Drill og naviger til sektionen Android-enheder.
  android enheder sektion fremhævet disk drill
 4. Sørg for at aktivere USB-fejlsøgning på din Android-enhed og tillad din Mac at få adgang til den. Du kan blive bedt om at roote din enhed. Dette er nødvendigt for at Disk Drill kan få adgang til dens indhold. disk drill android root enhed prompt
 5. Når din enhed er rootet, kan du scanne den ligesom du ville med et almindeligt lagringsmedie. Derefter skal du blot vælge dine mistede filer og gendanne dem til en sikker destination.

Metode 2:Gendan data fra et formateret SD-kort med kommandolinjen på Windows

Windows-brugere kan prøve at gendanne et SD-kort efter en formatering via kommandolinjen. Brug følgende trin for at prøve denne metode til at gendanne dine data.

For at reparere et SD-kort ved hjælp af CMD skal du:

 1. Åbn en kommandoprompt ved at skrive cmd i Windows-søgefeltet.
 2. Vælg Kør som administrator.
 3. Indtast denne kommando: chkdsk F: /r /x. Erstat G med dit formaterede SD-korts drevbogstav.
  kører chkdsk-kommandoen
 4. Tryk på Enter og lad processen fuldføre.

Metode 3:Gendan data fra et formateret SD-kort ved hjælp af Terminal-appen på Mac

 1. Åbn Terminal-applikationen, som er placeret i din Mac’s Værktøjsmappe.
 2. Naviger til SD-kortet ved at bruge cd kommandoen i Terminalen.
 3. Indtast denne kommando mv filnavn ../ og erstat filnavn med navnet på den fil, du ønsker at gendanne. Tryk derefter på Return.Gendan filer i mac terminal
 4. Skriv Quit for at afslutte Terminalen.
 5. Gå til den forrige mappe og se, om din fil er blevet gendannet.

Hvad sker der under formatering af SD-kort?

Når du formatterer et SD-kort, overskriver du den nuværende filstruktur med en ny. De filer og mapper, der tidligere var synlige på kortet, er ikke længere tilgængelige efter at kortet er blevet formateret. De fleste operativsystemer og enheder tilbyder mulighed for at udføre en Hurtig eller Fuldstændig formatering. Det valg du træffer, vil påvirke din evne til at gendanne filer, hvis du utilsigtet har formateret kortet, før du har gemt dets indhold på et sikkert sted.

 • En Hurtig formatering lægger blot et nyt filsystem oven på de data, der tidligere var gemt på SD-kortet. Det sletter ikke fysisk dataene men gør dem tilgængelige til at blive gendannet med en af de metoder, vi snart vil diskutere. De logiske links til filer og mapper fjernes, hvilket gør dataene utilgængelige for operativsystemet, men de underliggende data forbliver fysisk intakte.
 • En Fuldstændig formatering tager længere tid at udføre og forsøger at fjerne alle data fra SD-kortet. Afhængig af operativsystemet kan dette gøres ved at overskrive kortet for at skjule de data, der var gemt på enheden. Det vil være sværere, hvis ikke umuligt, at gendanne mistede data fra et SD-kort, der har gennemgået en Fuldstændig formatering.

Konklusion

Mange mennesker antager, at det at lære at gendanne filer fra et formateret SD-kort er lige så svært som at dechifrere Enigma-maskinen. I virkeligheden er gendannelse af filer fra SD-kort gjort simpelt takket være moderne data gendannelsessoftwareløsninger som Disk Drill, som præsenterer en meget tilgængelig et-klik tilgang til datagendannelse. Ved at følge de trinvise instruktioner, der er angivet i denne artikel, bør du kunne få alle dine ved en fejltagelse slettede filer tilbage på ingen tid, men du skal handle hurtigt og starte gendannelsen, før filerne bliver overskrevet.

FAQ

For at gendanne et SD-kort efter formatering, brug Disk Drill:
 1. Download den rigtige version af Disk Drill til dit operativsystem og installér det.
 2. Tilslut det formaterede SD-kort til din computer.
 3. Start Disk Drill og vælg SD-kortet.
 4. Brug Disk Drills forhåndsvisningsfunktion til at vælge billeder til gendannelse.
 5. Start gendannelsesprocessen ved at klikke på Genopret-knappen.
For at gendanne data fra et formateret SD-kort på Android anbefaler vi en gratis app kaldet DiskDigger for Android. Den vil hjælpe dig med at gendanne dine data uden brug af en PC.
 1. Download DiskDigger fra Google Play Butik.
 2. Start DiskDigger og vælg en af de tilgængelige scanneindstillinger.
 3. Vælg filer til gendannelse.
 4. Vælg hvordan du ønsker at gendanne de valgte filer.
Du kan nemt gendanne videoer (såvel som hundredvis af andre filformater) fra et formateret SD-kort ved hjælp af Disk Drill:
 1. Download enten Disk Drill til Mac eller Disk Drill til Windows afhængig af dit operativsystem og installer det.
 2. Tilslut det formaterede SD-kort til din computer.
 3. Start Disk Drill og vælg dit SD-kort.
 4. Brug Disk Drills forhåndsvisningsfunktion til at vælge videoer til gendannelse.
 5. Start gendannelsesprocessen ved at klikke på Genopret-knappen.


For at gendanne data fra et formateret SD-kort uden en computer, kan du bruge DiskDigger appen, der er tilgængelig på Google Play Butik.


For at gendanne data fra et formateret SD-kort ved brug af en computer inkluderer dine software muligheder Disk Drill, Recuva og EaseUS Data Recovery Wizard.0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required