Slik gjenoppretter du ved et uhell formatert SD-kort gratis

Skrevet av
221

Gjenopprett Formatert SD-kort

Noen brukere kan oppfatte ordet formatering som en skremmende teknisk term. I virkeligheten er formatering ganske enkelt en metode for å forberede et lagringsmedium, i vårt tilfelle et SD-kort, for bruk med et digitalt kamera, en mobil enhet oder en datamaskin. Det er et nødvendig skritt for å gjøre et lagringsmedium tilgjengelig for lagring av data.

Kan et formatert SD-kort gjenopprettes?

Så, du har ved et uhell formatert SD-kortet ditt og er nå i panikk, og lurer på om det er mulig å gjenvinne data fra den lille, men svært viktige lagringsenheten. Heldigvis for deg, er svaret ofte ja—du kan gjenopprette data fra et formatert SD-kort.

Når du formaterer et SD-kort, det du i grunnen gjør er å tørke bordet med innholdet – filsystemet som holder orden på hvor hver fil er lagret. Dataene er fremdeles der; datamaskinen eller enheten vet bare ikke lenger hvordan den skal finne dem. Faktisk tror datamaskinen eller enheten at lagringsplassen nå er tom og tilgjengelig for nye data.

Dette er hvor risikoen for overskriving kommer inn i bildet. Når du legger til nye filer på kortet, ser enheten sektorene der dine gamle data fortsatt fysisk ligger som «ledig plass,» og kan skrive de nye dataene direkte over de gamle. Når det skjer, blir gjenoppretting mye vanskeligere, om ikke umulig.

For å øke sjansene dine for suksess når du gjenoppretter filer fra et SD-kort, bør du:

 • ⛔ Slutt å bruke SD-kortet så snart det er formatert hvis du har til hensikt å forsøke datarekonstruksjon. Hvis du ved et uhell har formatert et SD-kort, er det veldig gode sjanser for at du kan få tilbake alle eller de fleste dataene hvis du handler raskt.
 • 📥 Fjern kortet fra enheten til du er klar for å utføre datarekonstruksjonen.

La oss se på noen metoder som du kan bruke for å gjenopprette data fra et formatert SD-kort.

3 metoder for å gjenopprette filer fra et formatert SD-kort

Så, du har forstått alvoret i situasjonen og trukket ut SD-kortet fra enheten din – være seg en mobiltelefon som inneholder livet ditt i bilder, eller et kamera fullt av minner fra den unike turen. Hva nå? Det er på tide å brette opp ermene og starte selve gjenopprettingsprosessen. I neste avsnitt vil vi guide deg gjennom tre beviste metoder for å berge dine verdifulle data fra et formatert SD-kort.

Metode 1:Gjenopprett et formatert SD-kort ved hjelp av programvare for datagjenoppretting

Datarekonstruksjonsprogramvare er den mest pålitelige metoden for å gjenopprette data fra et formatert SD-kort fordi det kan reparere de logiske koblingene som ble fjernet under formateringen. Som et resultat, kan det gjøre tapt data tilgjengelig for operativsystemet og andre programmer på nytt.

Vårt foretrukne SD-kortgjenopprettingsprogram er Disk Drill på grunn av dets brukervennlighet og imponerende gjenopprettingsegenskaper. Disk Drill er tilgjengelig for både Windows og macOS, og det ser ut og fungerer likt på begge plattformene, med bare noen få mindre forskjeller:

 • Windows-brukere får en gratis prøveperiode som lar dem gjenopprette opptil 500MB med data.
 • macOS-brukere nyter bekvemmeligheten av å skanne SD-kortet sitt uten å engang fjerne det fra telefonen.

La oss nå vise deg hvordan du bruker verktøyet på en god måte ved å guide deg gjennom den steg-for-steg gjenopprettingsprosessen på Windows og macOS.

Hvordan gjenopprette filer på en Windows-datamaskin

Følg trinnene nedenfor for å gjenopprette filer på Windows-datamaskiner ved hjelp av Disk Drill datagjenopprettingsprogramvare. Husk at Windows-versjonen av Disk Drill kan gjenopprette opptil 500 MB data gratis, så bruk denne muligheten til å teste ut dens kapasiteter og gjenopprett viktige filer uten å bruke en eneste dollar.

 1. Last ned og installer Disk Drill for Windows på maskinen din. Siden du henter tilbake data fra et SD-kort, kan du bruke datamaskinens hovedharddisk for nedlasting og installasjon.installer disk drill på datamaskinen
 2. Koble SD-kortet til maskinen via en intern eller ekstern kortleser.
 3. Start Disk Drill og velg SD-kortet fra programmets diskliste.
  velg formatert sd-kort
 4. Klikk på Søk etter tapte data-knappen for å starte skanningen. søk etter tapte data
 5. Forhåndsvis de gjenopprettede filene ved å klikke på ikonet som representerer filtypen du henter tilbake. Funnede filer er kategorisert som Bilder, Video, Lyd, Dokumenter, Arkiver og Andre filer slik at du raskt kan navigere til filtypen du er interessert i.forhåndsvis filer
 6. Velg filene du ønsker å gjenopprette og velg en sikker plassering for å lagre de gjenopprettede dataene som ikke er på det påvirkede SD-kortet. Dette forhindrer datakorrupsjon eller overskriving under gjenopprettingsprosessen.  velg og gjenopprett filer
 7. Klikk på Gjenopprett-knappen og la programvaren hente filene dine til den angitte lagringsplasseringen.

Hvordan gjenopprette filer på en Mac-datamaskin

En utmerket funksjon med Mac-versjonen av Disk Drill er dens evne til å skanne og gjenopprette data direkte fra SD-kortet til smarttelefonen din – ingen grunn til å ta det ut. Her er hvordan du går frem med Disk Drill datagjenopprettingsprogramvare på en Mac.

 1. Last ned og installer Disk Drill for Mac. Det er trygt å utføre nedlastingen og installasjonen på hoveddisken til Macen siden du gjenoppretter data fra en ekstern lagringsenhet.
 2. Koble smarttelefonen med SD-kortet som har mistet data til Macen din ved hjelp av en passende USB-kabel.
 3. Start Disk Drill og naviger til Android-enheter-seksjonen.
  android-enheter-seksjonen uthevet disk drill
 4. Sørg for å aktivere USB-feilsøking på Android-enheten din og tillat Macen å få tilgang til den. Det kan hende du blir bedt om å rote (root) enheten din. Dette er nødvendig for at Disk Drill skal kunne få tilgang til innholdet. disk drill android rotende enhet-prompt
 5. Etter at enheten er rotet, kan du skanne den på samme måte som du ville med en vanlig lagringsenhet. Deretter trenger du bare å velge de tapte filene dine og gjenopprette dem til en sikker destinasjon.

Metode 2:Gjenopprett data fra et formatert SD-kort med kommandolinjen i Windows

Windows-brukere kan prøve å gjenopprette et SD-kort etter en formatering gjennom kommandolinjen. Bruk følgende trinn for å prøve denne metoden for å gjenopprette dataene dine.

For å reparere et SD-kort ved hjelp av CMD, må du:

 1. Åpne en kommandoprompt ved å skrive cmd i søkeboksen i Windows.
 2. Velg Kjør som administrator.
 3. Skriv inn denne kommandoen: chkdsk F: /r /x. Erstatt F med bokstaven for det formaterte SD-kortet.
  kjører chkdsk kommandoen
 4. Trykk Enter og la prosedyren fullføres.

Metode 3: Gjenopprett data fra et formatert SD-kort ved hjelp av Terminal-appen på Mac

 1. Åpne Terminal-applikasjonen som ligger i Mac-ens Verktøy-mappe.
 2. Naviger til SD-kortet ved å bruke cd-kommandoen i Terminal.
 3. Skriv inn denne kommandoen mv filnavn ../ og erstatt filnavn med navnet på filen du ønsker å gjenopprette. Trykk deretter Retur.Gjenopprett filer i mac terminal
 4. Skriv Quit for å avslutte Terminal.
 5. Gå til den forrige mappen og se om filen din har blitt gjenopprettet.

Hva skjer under formatering av SD-kort?

Når du formatterer et SD-kort, overskriver du den nåværende filstrukturen med en ny. Filene og mappene som tidligere var synlige på kortet, er ikke lenger tilgjengelige etter at kortet er formatert på nytt. De fleste operativsystemer og enheter tilbyr muligheten til å gjennomføre en Hurtig- eller Fullformatert. Den du velger vil påvirke evnen din til å gjenopprette filer hvis du ved et uhell har formatert kortet før du lagret innholdet på et sikkert sted.

 • Hurtigformat legger bare et nytt filsystem over de tidligere lagrede dataene på SD-kortet. Det sletter ikke dataene fysisk, men gjør dem tilgjengelig for å bli gjenopprettet med en av metodene vi snart vil diskutere. De logiske koblingene til filene og mappene blir fjernet, noe som gjør dataene utilgjengelige for operativsystemet, men de underliggende dataene blir fysisk intakte.
 • Fullformat tar lengre tid å utføre og forsøker å fjerne alle data fra SD-kortet. Avhengig av operativsystemet, kan dette gjøres ved å overskrive kortet for å skjule dataene som var lagret på enheten. Det vil være vanskeligere, om ikke umulig, å gjenopprette tapt data fra et SD-kort som har gjennomgått en Fullformat.

Avslutning

Mange tror at det å lære seg å gjenopprette filer fra et formatert SD-kort er like vanskelig som å dekode Enigma-maskinen. I virkeligheten har gjenoppretting av filer fra SD-kort blitt enkelt takket være moderne programvareløsninger for datagjenoppretting som Disk Drill, som tilbyr en svært tilgjengelig tilnærming til datagjenoppretting med ett klikk. Ved å følge de trinnvise instruksjonene som er gitt i denne artikkelen, burde du kunne få tilbake alle utilsiktet slettede filer på kort tid, men du må handle raskt og begynne gjenopprettingen før filene blir overskrevet.

OSS

For å gjenopprette et SD-kort etter formatering, bruk Disk Drill:
 1. Last ned riktig versjon av Disk Drill for ditt operativsystem og installer det.
 2. Koble det formaterte SD-kortet til datamaskinen din.
 3. Start Disk Drill og velg SD-kortet.
 4. Bruk Disk Drills forhåndsvisningsfunksjon for å velge bilder for gjenoppretting.
 5. Start gjenopprettingsprosessen ved å klikke på Gjenopprett-knappen.
For å gjenopprette data fra et formatert SD-kort på Android anbefaler vi en gratis app kalt DiskDigger for Android. Den vil hjelpe deg å gjenopprette dataene uten PC.
 1. Last ned DiskDigger fra Google Play Store.
 2. Start DiskDigger og velg et av de tilgjengelige skannealternativene.
 3. Velg filer for gjenoppretting.
 4. Velg hvordan du ønsker å gjenopprette de valgte filene.
Du kan enkelt gjenopprette videoer (så vel som hundrevis av andre filformater) fra et formatert SD-kort ved å bruke Disk Drill:
 1. Last ned enten Disk Drill for Mac eller Disk Drill for Windows avhengig av operativsystemet ditt og installer det.
 2. Koble det formaterte SD-kortet til datamaskinen din.
 3. Start Disk Drill og velg SD-kortet ditt.
 4. Bruk Disk Drill sin forhåndsvisningsfunksjon for å velge videoer for gjenoppretting.
 5. Start gjenopprettingsprosessen ved å klikke på Gjenopprett-knappen.
For å gjenopprette data fra et formatert SD-kort uten en datamaskin, kan du bruke DiskDigger-appen som er tilgjengelig på Google Play Store.
For å gjenopprette data fra et formatert SD-kort ved bruk av en datamaskin, inkluderer programvarealternativene dine Disk Drill, Recuva og EaseUS Data Recovery Wizard.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required