Slik sjekker du helsen til en USB-minnepinne: Instruksjoner for Windows-brukere

Godkjent av
57

sjekk helse til USB-stasjonDet er ingen tvil om at USB-en har vært en uvurderlig følgesvenn for å bære med seg bilder, videoer og musikk hvor som helst du går. Så praktisk som det er, blir dette satt i tvil når en ukjent feil oppstår som låser deg ute fra å få tilgang til dataene dine.

Du bør sjekke USB-helsen din med jevne mellomrom for å forsikre deg om at det ikke er noe galt med den, siden det er ingen garanti for at Windows vil varsle deg om problemer i tide. Les videre for å finne ut hvordan du sjekker helsen til USB-minnepinnen din.

Når man skal sjekke helsen til USB-minnepinner

Du bør sjekke USB-disken sin helse hvis og når du legger merke til at den oppfører seg uvanlig. Slike indikasjoner kan inkludere:

Indikasjon Beskrivelse
🐌 Treg ytelse Det samme gjelder hvis datamaskinen begynner å bli treg så snart USB-en er koblet til.
👻 Filer forsvinner eller dupliseres Skadde USB-er kan få sine filer og mapper til å begynne å forsvinne eller dupliseres uten at noen griper inn.
💬 Feilmeldinger vises Følg med på eventuelle feilmeldinger som dukker opp når du kobler til USB-en. Dette inkluderer alle varsler der Windows foreslår at du bør sjekke eller reparere USB-stasjonen.
🚫 Filer eller mapper vil ikke åpne seg Sjekk en minnepinne hvis filene og mappene som er lagret på den nekter å åpne seg.
💥 Synlige tegn på skade Se nøye etter ved USB-tilkoblingspunktet. Kontroller også om det er skader som kan utsette de indre komponentene.
🔌 Avbrutte lese-skrive-prosesser Hvis du plutselig mistet strømmen mens du utførte lese-skrive-prosesser på stasjonen, sjekk helsen dens umiddelbart.
👤 Kjøpt fra en ubekreftet selger Noen USB-stasjoner kan være modifiserte slik at de ser ut til å ha større kapasitet enn de egentlig støtter.

Hvordan se informasjon om USB-stasjonen

Det er viktig å sjekke informasjonen på USB-stasjonen din og sammenligne den med informasjonen som leverandøren har oppgitt. På denne måten kan du se om USB-en gir deg en nøyaktig lesning av lagringskapasiteten.

For å sjekke informasjonen på USB-stasjonen din, kan du bruke tredjepartsprogramvare som Flash Drive Information Extractor av ANTSpec Software. Dette vil sjekke USB-stasjonens kapasitet, blant annet. Ikke sikker på hvor mye det er i Bytes? Bruk et Bytes til Gigabytes konverteringsverktøy.
Sjekker informasjonen på USB-minnepinnen.

Hvis du kjøpte USB-minnepinnen din fra en uverifisert selger, kan den være falsk. Det vil si at den kan være modifisert for å virke større i kapasitet enn den egentlig er, noe som kan korruptere dataene dine eller få kortet til å kræsje. Hvis du har tvil om dens ekthet, bruk Fake Flash Test for å teste den.

Hvordan sjekke USB-disker på Windows

Etter at du har bekreftet at informasjonen om USB-enheten din er korrekt, kan du se disse metodene for hvordan du sjekker USB-enheten for feil.

Metode 1: Visuell sjekk

Start med en visuell sjekk. Kontroller USB-lagringskabinettet for å se om det har blitt kompromittert. Deretter, flytt oppmerksomheten din til tilkoblingspunktet. Er det bøyd? Selv om tilkoblingspunktene var designet for å være robuste (med tanke på at USB-minnepinner kan byttes mens datamaskinen er på), kan betydelig skade forårsake at datapinnene slutter å fungere. Enda verre, de kan til og med forårsake en kortslutning i enheten, ødelegge minnet og la USB-minnepinnen bli ubrukelig. Til slutt, hvis USB-en din har noen indikatorlys, se om de fungerer når de er koblet til datamaskinen.

Metode 2: Kommandoprompt (CMD)

CheckDisk er et pålitelig verktøy du kan bruke til å skanne og fikse en USB-stasjon som har oppstått problemer. Det kan til og med fikse USB dårlige sektorer ved å omkartlegge dem til fungerende ene. For å bruke det, må du bruke Kommandoprompt, eller andre lignende applikasjoner som PowerShell eller Terminal (for Windows 11).

Følg disse instruksjonene for å kjøre CheckDisk ved hjelp av Kommandoprompt:

 1. Klikk Start og søk Kommandoprompt. Åpne det første resultatet.Åpning av Kommandoprompt.
 2. Skriv chkdsk *: /r. Erstatt * med bokstaven for USB-stasjonen din. Trykk Enter.Kjører CheckDisk-kommandoen.

Metode 3:  Antivirus-skanning

Sørg for at USB-stasjonen din ikke har blitt infisert med et virus. Du kan skanne USB-stasjonen for virus ved hjelp av antivirusprogrammet som følger med Windows Sikkerhet, Microsoft Defender Antivirus.

Følg disse trinnene for å skanne etter virus ved hjelp av Microsoft Defender:

 1. Åpne Filutforsker, høyreklikk på USB-stasjonen din, deretter klikk Skann med Microsoft Defender. På Windows 11 må du først klikke Vis flere alternativer. Dette vil utføre en rask skanning automatisk.Skanner USB-en for virus.
 2. For en mer grundig og omfattende skanning, velg Microsoft Defender Antivirus (offline skanning) og deretter klikk Skann nå. Offline skanningen kjøres fra et pålitelig miljø som ligger utenfor Windows-kjernen for å målrette seg mot skadelig programvare som prøver å overskrive hovedoppstartsrekorden.Utfører en offline skanning.

Metode 4: Kontroll av diskfeil

Diskfeilsjekking er i hovedsak et grensesnitt for CheckDisk. Windows lar deg utføre feilsjekking på tilkoblede stasjoner for feil relatert til filsystemet. Hvis den oppdager feil, vil den også gi deg muligheten til å fikse dem.

Slik utfører du feilsjekking av disk på en USB-minnepinne:

 1. Åpne Filutforsker, høyreklikk på USB-stasjonen din, og klikk deretter Egenskaper.Sjekker USB-minnepinnens egenskaper.
 2. Gå til Verktøy-fanen og klikk på Kontroller.Sjekker USB-stasjon for feil.
 3. Klikk på Skann og reparer stasjon.Skanner og reparerer USB-en.

Metode 5: Programvare fra tredjepart

Verktøyet Check Flash ble utviklet av Cherkes Mihail. Det er et gratis verktøy som ble laget for å utføre ulike oppgaver på USB-stasjoner, som skanning etter feil og sjekking av lese-/skrivehastigheter. Programmet lager også et kjørekart over USB-en din, slik at du raskt kan se eventuelle dårlige sektorer som blir funnet under skanningen. Som standard vil skanningen gjennomføre én fullstendig gjennomgang, men du har noen alternativer for å tilpasse skanningens lengde.

Den har også noen andre nyttige funksjoner. I tillegg til de vi har nevnt, lar programmet deg også lagre et bilde av USB-stasjonen din og gjenopprette det om nødvendig. Du har også muligheten til å utføre en full sletting for å sikre at USB-en blir tømt for innhold slik at ingenting kan gjenopprettes.

Følg disse trinnene for å sjekke USB-nøkkelen din ved hjelp av Check Flash:

 1. Last ned og pakk ut Check Flash. Åpne ChkFlsh.exe.
 2. Velg din USB-enhet fra rullegardinlisten.Velg din USB-enhet
 3. Klikk på Start!. Se på resultatene.skann falash-stasjon

Merk: Hvis du er usikker på hva de fargede blokkene indikerer, klikk på Fanen Legende for en forklaring.

Hvordan gjenopprette data fra en korrupt USB-minnepinne

Hvis USB-en din slutter å fungere før du ser noen tegn som peker på en mulig svikt, kan du forsøke å gjenopprette dataene dine med et datarekonstruksjonsverktøy slik som Disk Drill Data Recovery. Disk Drill er i stand til å skanne USB-stasjonen din for tapte data og gjenopprette dem. Det har også et byte-for-byte backup-verktøy, som lar deg ta et øyeblikksbilde av USB-en din og gjenopprette data fra det. Tross alt, er det mye tryggere å jobbe fra en kopi.

Slik kan du ta sikkerhetskopi av USB-stasjonen din og gjenopprette data fra den:

 1. Last ned og åpne Disk Drill.
 2. Klikk Drive Backup.Tilgang til Drive Backup-funksjonen.
 3. Velg USB-stasjonen, og klikk deretter Byte-for-byte Backup.Opprette en byte-for-byte sikkerhetskopi.
 4. Navngi sikkerhetskopien og spesifiser hvor den skal lagres. Klikk OK.Lagre sikkerhetskopi.
 5. Gå tilbake til Lagringsenheter og koble til bildefilen.Koble til diskbildet.
 6. Velg bildefilen og klikk Søk etter tapt data.Skanner bildefilen.
 7. Klikk Se over funne objekter når skanningen er fullført.Se gjennom skanneresultatene.
 8. Marker filene du vil gjenopprette. Bruk filtrene på toppen for å organisere søkeresultatene. Når du er klar, klikk Gjenopprett.Velge filene for gjenoppretting.
 9. Velg en passende gjenopprettingsplassering og klikk Neste for å fullføre gjenoppretting av USB.Fullfører datagjenoppretting med Disk Drill.

Etter datarekonstruksjon, er du fri til å reparere USB-en din ved å formatere den med et nytt filsystem for å overskrive eventuelle skader den har fått. Imidlertid, for mer alvorlige tilfeller (som fysisk skade), må du kanskje stole på en datagjenopprettingstjeneste for å utføre mer dyptgående gjenoppretting for deg.

Konklusjon

Når du sjekker helsen til USB-minnepinnen din, begynn med å skanne den med Flash Drive Information Extractor og sammenligne resultatene med produsentens spesifikasjoner for å forsikre deg om at USB-pinnen er ekte. Hvis alt er korrekt, start med å gjøre en rask visuell inspeksjon for å se etter fysiske feil. Du kan deretter utføre flere tester for å verifisere dens helse ved å scanne den med CheckDisk, sjekke for virus med Microsoft Defender, og utføre sjekk av diskfeil.

Hvis USB-stasjonen din allerede har støtt på en feil og sluttet å fungere, ta umiddelbart sikkerhetskopi og gjenopprett dataene dine ved hjelp av et datagjenopprettingsverktøy som Disk Drill. Når dataene dine er gjenopprettet, formater USB-stasjonen for å gjenopprette den til sin opprinnelige tilstand. I fremtiden, praktiser gode vaner for datalagring ved å trygt koble fra USB-en og alltid være ekstra forsiktig når du kobler til eller fra.

Ofte stilte spørsmål

Når du kobler til en korrupt USB, vil du ikke kunne få tilgang til filene på den. Windows kan til og med foreslå at du formaterer den. Uansett vil et korrupt USB-minne ikke tillate deg å få tilgang til noe av innholdet. Dette er vanligvis nok til å trygt si at den er korrupt, men du kan også utføre en sjekk ved å bruke verktøyet for diskfeilsjekking som er tilgjengelig i USB-egenskapene.
Kjøring av CheckDisk på en USB kan gjøres som vanlig, alt du trenger å gjøre er å spesifisere dens stasjonsbokstav.
 1. Åpne Kommandoprompt.
 2. Skriv inn chkdsk *: /r. Erstatt * med bokstaven til din USB-stasjon. Trykk Enter.
Du kan teste en USB-stasjon for å sjekke dens helse ved å bruke terminalapplikasjonen.
 1. Åpne terminalen.
 2. Sett inn USB-en din.
 3. Skriv inn badblock -w -s -o error.log /dev/sdX.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en innholdsforfatter med en lidenskapelig interesse for teknologi, og produserer ofte innhold relatert til maskinvare, datagjenoppretting og forbrukerelektronikk. Når han ikke skriver, oppdager han musikk og jobber med sine egne nettsider.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.