USB-stasjonen viser “Ingen medier” i Diskbehandling: Slik fikser du

Skrevet av
Godkjent av
40

usb drive shows no mediaNår du setter inn en USB-minnepinne i PC-en din og den ikke dukker opp, blir du forvirret over hvorfor USB-minnepinnen din plutselig ikke fungerer. Du går raskt til konsollen for Diskbehandling, men USB-minnepinnen din viser «Ingen media» under disknavnet.

Du er sannsynligvis i ferd med å få panikk, men ta en pause. I denne guiden forteller vi deg hva som gikk galt med USB-minnet, hvordan du får dataene tilbake fra USB-minnet, og hvordan du gjenoppretter det til sin tidligere brukbare tilstand.

Hva betyr ingen medieenhet?

Diskbehandling gir vanligvis deg en komplett oversikt over lagringsenheter som er koblet til PC-en din. Hvis et USB-minne viser meldingen «Ingen Media» i Diskbehandling-konsollen, vil du ikke kunne få tilgang til det fra noe annet sted på PC-en. Selv når du prøver å se på diskens status ved hjelp av Diskpart, vil du se «Ingen Media» ved siden av USB-minnet og størrelsen oppført som 0 bytes.

Når du ikke vet hva som forårsaket at enheten din fungerer feil, er det liten sjanse for at du vil kunne reparere den. Siden verken Diskbehandling eller Diskpart gir deg et klart svar, må du bruke deduktiv resonnering for å fastslå årsaken.

Her er mulige årsaker som kan føre til problemet med «Ingen medier» på minnepinnen:

Årsak Beskrivelse
🔌Løs USB-port Hvis USB-portens tilkobling har blitt løs, kan det forårsake problemet.
❌ Utdaterte eller korrupte USB-drivere USB-driverne på PC-en din kan ha blitt utdaterte eller ødelagte, noe som forårsaker «Ingen medier»-problemet.
⚠️ Logiske feil Mulig filsystemkorrumpering eller skade på stasjonens Master Boot Record (MBR) kan føre til at USB-en viser «Ingen medier»-problem.
☠️ Plutselig fjerning Plutselig fjerning av USB-stasjonen kan resultere i logiske feil, som igjen kan forårsake «Ingen medier»-feilen.
🐞 Skadeprogram eller virus En infeksjon av skadeprogram eller virus kan gjøre USB-stasjonen ubrukelig og forårsake «Ingen medier»-problemet.
🤕 Fysiske skader Harde dårlige sektorer som følge av fysiske skader på stasjonen kan lede til «Ingen medier»-problemet.

Hvordan gjenopprette data fra en enhet med «Ingen medier»

Det er best å gjenopprette viktige data fra USB-stasjonen før du begynner å prøve å fikse den. Hvis du forårsaker ytterligere skade under feilsøking og ender opp med en ødelagt USB-minnepinne, kan du miste alle sjanser for å gjenopprette data.

Den enkleste måten er å bruke datagjenopprettingsprogramvare som Disk Drill. Dette omfattende datagjenopprettingsverktøyet er i stand til å skanne og gjenopprette fra forskjellige lagringsenheter som USB-stasjoner.

Den kan også skanne hundrevis av filformater, inkludert bilder, videoer, lyd, dokumenter, Adobe-produktfiler og mange flere. I tillegg tillater den deg å forhåndsvise filer før du gjenoppretter dem, slik at du vet hvilke filer som er intakte.

Hvis du ikke har brukt et datagjenopprettingsverktøy før, skal vi guide deg gjennom den enkle firtrinnsprosessen nedenfor.

 1. Last ned Disk Drill og installer det på din PC. Gratisversjonen lar deg gjenopprette opptil 500MB av data.Kjører installasjon av Disk Drill.
 2. Når Disk Drill er installert, start appen. Velg USB-stasjonen fra programmets hovedskjerm og velg Søk etter tapt data. La Disk Drill fullføre skanningen.velg usb og søk etter tapt data
 3. Når skanningen er fullført, vil du se en liste over filer som kan gjenopprettes. Velg filene du vil gjenopprette ved å merke av i boksen ved siden av dem. Deretter, klikk på Gjenopprett-knappen.forhåndsvis og velg filer for gjenoppretting fra usb
 4. Når du trykker på Gjenopprett-knappen, må du velge et lagringssted hvor du ønsker å gjenopprette filene. Sørg for at du velger en lokasjon som er forskjellig fra USB-stasjonen du gjenoppretter filene fra for å unngå å overskrive dataene. Når du har valgt en plassering, klikk Neste.velg plassering og gjenopprett filer fra usb

Hvordan fikse «Ingen medier» problemet på en USB-stasjon?

Nå som du vet hvordan du gjenoppretter data fra en USB-stasjon som viser «Ingen Media» i Diskbehandling, kan du begynne å fikse det. Vi diskuterer noen metoder for å reparere slike flash-stasjoner nedenfor.

Metode 1: Sjekk enheten på en annen PC eller port

Hvis USB-enheten ikke er satt inn riktig, porten har blitt løs, eller USB-enheten ikke kan trekke nok strøm fra porten, kan du prøve å sette USB-enheten inn i en annen port på datamaskinen. Hvis det ikke virker, prøv å sette USB-enheten i en annen datamaskin for å se om problemet er med PC-en eller USB-enheten.

Metode 2: Oppdater, installer på nytt eller aktiver enhetsdriveren

Utdaterte eller korrupte drivere kan også forårsake USB-«Ingen medier»-problemet, og de er ganske enkle å fikse.

Du kan oppdatere driveren automatisk fra Windows, men ettersom Windows ikke er så flink til å finne oppdaterte drivere, kan det hende du vil laste ned den nyeste driveren direkte fra produsentens nettsted.

Alternativt kan du installere den samme driveren på nytt hvis den har blitt ødelagt. For å installere på nytt:

 1. Søk etter enhetsbehandling i Start-menyen og trykk Enter.
 2. Utvid listen over Diskdrivere, høyreklikk på USB-enheten din, og klikk Avinstaller enhet.avinstallering av enhetsdriver på Windows
 3. Når enheten forsvinner fra listen, klikk på Handling-fanen øverst og velg Søk etter maskinvareendringer. Det burde installere driveren på nytt og ordne opp i driverkorrumpering.installering av enhetsdriver på nytt i Windows

I noen tilfeller kan USB-enhetene ha blitt deaktivert helt. I dette tilfellet trenger du bare å høyreklikke og velge Aktiver i stedet for å oppdatere eller installere driveren på nytt.

Metode 3: Antivirus-skanning

Hvis en virus eller skadelig programvare er grunnen til at det ikke er noe media på enheten, kan du kjøre et antivirus-søk for å fjerne viruset. Et antivirus-søk vil i de fleste tilfeller fjerne virus og skadelig programvare, men ikke alltid. Uansett er det verdt et forsøk før du formaterer hele stasjonen.

Den eksakte måten å utføre en skanning på avhenger av antivirusprogrammet du bruker. Imidlertid kan du bruke den samme generelle prosessen for å få jobben gjort. Her illustrerer vi hvordan man utfører en skanning ved bruk av Windows Defender:

 1. Søk etter virus og trykk Enter for å starte Virus- og trusselbeskyttelse-delen av Windows Defender.
 2. Velg Hurtigskanning-knappen. Eventuelt kan du klikke på Skanningsalternativer hvis du ønsker å kjøre en fullstendig eller tilpasset skanning.starter en skanning på windows defender
 3. La skanningen fullføre.windows defender skanning pågår
 4. Hvis det oppdages trusler, vil Defender forsøke å automatisk fjerne eller sette dem i karantene. Hvis ikke, vil du se en melding om 0 trusler funnet.windows defender viser ingen funne trusler

Metode 4: Endre stasjonsbokstav

Noen ganger kan de enkleste metodene løse de mest komplekse problemene i Windows. Hvis du ikke har klart å løse USB-stasjonens «Ingen Medier»-problem så langt, kan det å endre stasjonsbokstaven være løsningen.

For å endre stasjonsbokstaven:

 1. Start Diskbehandling og høyreklikk på USB-stasjonen.
 2. Velg Endre Bokstav og Stier.endre stasjonsbokstav i windows
 3. Klikk Endre.klikker på endre-knappen
 4. Utvid rullegardinmenyen ved siden av alternativet Tildel følgende stasjonsbokstav og velg en annen bokstav. Klikk OK for å avslutte og lagre endringene.velger en stasjonsbokstav

Metode 5: Kjør CHKDSK

Hvis problemet der «USB-stasjonen viser ‘Ingen medier'» i Diskbehandling skyldes feil i filsystemet, kan du bruke Kommandoprompt-verktøyet CHKDSK for å forsøke å rette opp i det. Å kjøre CHKDSK kan hjelpe til med å fikse feil i filsystemet og dårlige sektorer på ulike lagringsenheter.

Her er en kjapp veiledning for hvordan du bruker CHKDSK for USB-stasjonen din:

 1. Koble USB-stasjonen til datamaskinen din. Deretter åpner du Kommandoprompt som administrator ved å søke etter «Kommandoprompt» fra Start-menyen og velge Kjør som administrator.
 2. Skriv inn chkdsk N: /r, og erstatt N med bokstaven for USB-stasjonen din.Bruk av CHKDSK-kommandoen på Windows.
 3. Hvis nødvendig, start datamaskinen på nytt og koble til stasjonen igjen for å sjekke om problemet er løst.

Metode 6: Forsøk på å reparere MFT

Masterfiltabellen (MFT) er filen som inneholder all informasjonen for å behandle og hente filer fra en NTFS-partisjon.

Når en USB-stasjon med en NTFS-partisjon viser «Ingen Media» i Diskbehandling, kan det bety at MFT-en selv er ødelagt. I dette tilfellet kan du bruke TestDisk for å prøve å reparere MFT. Her er hva du kan gjøre:

 1. Last ned TestDisk og pakk ut zip-filen til en mappe. Deretter kjører du testdisk_win.exe-filen.
 2. Du vil bli møtt med muligheten til å lage en logg for økten din. Velg Create (Opprett) for å lage en logg for økten din. Bruk piltastene for å velge din neste handling. Deretter trykker du Enter.create log for testdisk
 3. Velg din USB-enhet. Velg Proceed (Fortsett) og trykk Enter.select your drive in testdisk
 4. Velg partisjonstabelltypen hvis du ønsker å velge en annen kjøring. Hvis ikke, bare trykk Enter, siden TestDisk automatisk forsøker å detektere partisjonstabellen for deg.select prtition type in testdisk
 5. Velg Advanced (Avansert) og trykk Enter.select advanced options
 6. Velg partisjonen din igjen og velg Boot-handlingen nederst i vinduet. Deretter trykker du Enter.choose boot action
 7. Velg Repair MFT-alternativet og trykk Enter.

Etter å ha fulgt disse stegene, vil TestDisk nå forsøke å reparere MFT-en din. Imidlertid er det ikke garantert at metoden vil lykkes. Hvis både hoved-MFT-en og MFTmirr på USB-stasjonen din er skadet, vil sjansene være mindre, om ikke umulige.

Metode 7: Formatter USB-stasjonen

I tilfelle det ikke er et MBR-problem og ingen av de andre løsningene fungerte for deg, er det på tide med en formatering. Siden du allerede har gjenopprettet dataene, burde ikke formatering være et stort problem. I tillegg vil det også løse problemet hvis det skyldes uallokert plass på USB-stasjonen.

Å formatere:

 1. Søk etter diskbehandling i Start-menyen og trykk Enter.
 2. Høyreklikk på USB-enheten og velg Formater.
 3. Velg et filsystem, kryss av boksen ved siden av Hurtigformatering og klikk Start.formatering av disken

Konklusjon

Hvis USB-stasjonen din viser ‘Ingen Media’ i Diskbehandling, betyr det ikke at det er umulig å reparere stasjonen og få tilgang til filene dine igjen. Men før du forsøker noen reparasjon, sørg for at alle de viktige dataene du har på USB-stasjonen din er sikkerhetskopiert. Hvis du ikke hadde noen sikkerhetskopi før dette, kan du bruke datagjenopprettingsverktøy som Disk Drill for å gjenopprette filene dine.

Med instruksjonene vi har gitt ovenfor, bør du nå ha en idé om hvorfor USB-stasjonen din oppfører seg slik og alle måtene du kan gjøre for å løse dette problemet.

Ofte stilte spørsmål

USB-stasjonen din kan vise "Ingen Medier" i Diskpart av flere grunner, inkludert programvareproblemer som dårlige sektorer, filsystemkorrupsjon, og korrupt eller feilaktig partisjonstabell. Dette kan også skyldes fysisk skade på stasjonen din.
For å fikse "Ingen medier"-problemet med USB via CMD, kan du kjøre CHKDSK i Kommandoprompt. Åpne CMD som administrator og skriv inn kommandoen chkdsk N: /r, erstatt N med bokstaven til USB-en din. Deretter trykker du Enter og venter på at prosessen skal bli ferdig. Etter det, prøv å koble til USB-en din igjen og se om problemet fortsatt er der.
Når din USB-minnepinne vises med 0 bytes, betyr det vanligvis at filsystemet er korrupt. Du kan fikse dette problemet ved å kjøre Kommandoprompt som administrator. Skriv deretter chkdsk N: /r, hvor du erstatter N med bokstaven til din USB-minnepinne, og trykk Enter for å forsøke å rette opp eventuelle filsystemfeil eller dårlige sektorer.
Arjun er en teknologininja som koder HTML og CSS, og har fått en æresbevisning som familiens faste tekniske hjelp under sammenkomster. Han har skrevet veiledninger i omtrent seks år og er for tiden bidragsyter på store teknologinettsider.
Godkjent av
Senior Datarekonstruksjonsingeniør. Mastergrad i fysikk, Informasjonsteknologi for vitenskapelige eksperimenter.