USB-drev viser “Intet medie” i Diskhåndtering: Sådan rettes det

Skrevet af
Godkendt af
43

usb drive viser ingen medierNår du indsætter et USB-drev i din PC, og det ikke vises, er du forvirret over, hvorfor dit USB-drev pludselig ikke virker. Du går hurtigt til Diskhåndteringskonsollen, men dit USB-drev viser “Intet medie” under diskenavnet.

Du er sandsynligvis ved at gå i panik, men tag en pause. I denne guide fortæller vi dig, hvad der gik galt med USB-drevet, hvordan du får dine data tilbage fra USB-drevet, og hvordan du får det tilbage til sin tidligere anvendelige tilstand.

Hvad betyder Ingen medieenhed?

Diskhåndtering giver dig normalt et komplet overblik over lagerenheder tilsluttet din pc. Hvis et USB-drev viser meddelelsen “Intet medie” i Diskhåndteringskonsollen, vil du ikke kunne få adgang til det fra andre steder på pc’en. Selv når du prøver at kigge på diskens status ved hjælp af Diskpart, vil du se “Intet medie” ved siden af USB-drevet og størrelsen opført som 0 bytes.

Når du ikke ved, hvad der har forårsaget, at din enhed er gået i stykker, er der lille chance for, at du vil være i stand til at reparere den. Eftersom hverken Diskhåndtering eller Diskpart giver dig et klart svar, bliver du nødt til at bruge deduktiv logik for at fastslå årsagen.

Her er mulige årsager der kan føre til problemet med flashdrevet “Intet Medie”:

Årsag Beskrivelse
🔌Løs USB-port Hvis USB-portens forbindelse er blevet løs, kan det medføre problemet.
❌ Forældede eller korrupte USB-drivere USB-driverne på din PC kan være blevet forældede eller korrupte, hvilket kan forårsage “No Media”-problemet.
⚠️ Logiske fejl Potentielle filsystemsforringelser eller skader på drevets Master Boot Record (MBR) kan føre til, at USB’en viser “No Media”-problemet.
☠️ Pludselig fjernelse Pludselig fjernelse af USB-drevet kan resultere i logiske fejl, som i sidste ende kan forårsage “No Media”-fejlen.
🐞 Malware eller virus En malware- eller virusinfektion kan gøre dit USB-drev ubrugeligt og forårsage “No Media”-problemet.
🤕 Fysisk skade Store dårlige sektorer som et resultat af fysisk skade på drevet kan føre til “No Media”-problemet.

Sådan gendanner du data fra en “Ingen Medie” enhed

Det er bedst at gendanne vigtige data fra USB-drevet, før du begynder at forsøge at reparere det. Hvis du forårsager yderligere skader under fejlfinding og ender med et defekt USB-flashdrev, kan du miste enhver chance for at gendanne data.

Den nemmeste måde er at bruge data recovery software som Disk Drill. Dette omfattende data recovery værktøj er i stand til at scanne og gendanne fra forskellige lagerenheder som USB-drev.

Det kan også scanne hundredvis af filformater, herunder fotos, videoer, lyd, dokumenter, Adobe-produktfiler og mange flere. Derudover giver det dig mulighed for at forhåndsvise filer, før du gendanner dem, så du ved, hvilke filer der er intakte.

Hvis du ikke har brugt et datagendannelsesværktøj før, vil vi guide dig gennem den simple fire-trins proces nedenfor.

 1. Download Disk Drill og installer det på din PC. Den gratis version tillader dig at gendanne op til 500MB data.Kørende Disk Drill installation.
 2. Når Disk Drill er installeret, start appen. Vælg USB-drevet fra appens hjemmeskærm og vælg Søg efter mistede data. Lad Disk Drill fuldføre scanningen.vælg usb og søg efter mistede data
 3. Når scanningen er fuldført, vil du se en liste over filer, der kan gendannes. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, ved at markere boksen ved siden af dem. Derefter klikker du på Gendan-knappen.forhåndsvis og vælg filer til gendannelse fra usb
 4. Når du trykker på Gendan-knappen, skal du vælge et sted, hvor du ønsker at gendanne filerne. Sørg for at vælge en placering forskellig fra USB-drevet, som du gendanner filerne fra, for at undgå at overskrive dataene. Når du har valgt en placering, klikker du på Næste.vælg placering og gendan filer fra usb

Sådan løser du “Ingen Medier” problem på et USB-drev?

Nu hvor du ved, hvordan du gendanner data fra et USB-drev, der viser “Ingen medier” i Diskhåndtering, kan du begynde at reparere det. Vi diskuterer nogle metoder til at reparere sådanne flashdrev nedenfor.

Metode 1: Tjek enheden på en anden pc eller port

Hvis dit USB-drev ikke er isat korrekt, porten er blevet løs, eller USB-drevet ikke kan trække nok strøm fra porten, kan du prøve at indsætte USB-drevet i en anden port på din computer. Hvis det ikke virker, prøv at indsætte USB-drevet i en anden computer for at se, om problemet er med PC’en eller USB-drevet.

Metode 2: Opdater, geninstaller eller aktiver enhedsdriveren

Forældede eller korrupte drivere kan også forårsage USB “Ingen Medier” problemet, og de er ret nemme at rette.

Du kan opdatere driveren automatisk fra Windows, men da Windows ikke er særlig god til at finde opdaterede drivere, vil du måske hellere downloade den seneste driver direkte fra producentens hjemmeside.

Alternativt kan du geninstallere den samme driver, hvis den er blevet korrupt. For at geninstallere:

 1. Søg efter enhedshåndtering i Start-menuen og tryk på Enter.
 2. Udvid listen Diskdrev, højreklik på dit USB-drev og klik på Afinstaller enhed.afinstallation af enhedsdriver på windows
 3. Når enheden forsvinder fra listen, klik på Handling-fanen øverst og vælg Søg efter hardwareændringer. Det burde geninstallere driveren og løse eventuel driverkorruption.geninstallation af enhedsdriver på Windows

I nogle tilfælde kan USB-enhederne være blevet helt deaktiveret. I det tilfælde skal du blot højreklikke og vælge Aktiver i stedet for at opdatere eller geninstallere driveren.

Metode 3: Antivirus-scanning

Hvis en virus eller malware er årsagen til, at der ikke er noget medie på enheden, kan du køre en antivirus-scanning for at fjerne virussen. En antivirus-scanning vil i de fleste tilfælde fjerne virussen og malwaren, men ikke altid. Uanset hvad er det værd at forsøge, før du formaterer hele drevet.

Den præcise måde at udføre en scanning på afhænger af det antivirus, du bruger. Du kan dog anvende den samme generelle proces for at få arbejdet gjort. Her illustrerer vi, hvordan man udfører en scanning ved brug af Windows Defender:

 1. Søg efter virus og tryk på Enter for at starte Virus- & trusselsbeskyttelse-afsnittet i Windows Defender.
 2. Vælg knappen Hurtig scanning. Alternativt kan du klikke på Scan muligheder, hvis du ønsker at køre en fuld eller brugerdefineret scanning.start af scanning i windows defender
 3. Lad scanningen fuldføre.Windows defender scanning i gang
 4. Hvis der findes trusler, vil Defender forsøge at fjerne eller sætte dem i karantæne automatisk. Hvis ikke, vil du se en 0 trusler fundet-besked.Windows defender viser ingen fundne trusler

Metode 4: Skift Drevbogstav

Nogle gange kan de enkleste metoder løse de mest komplekse problemer på Windows. Hvis du ikke har været i stand til at løse USB-drevets “Ingen Medier” problem indtil nu, kan det at ændre drevbogstavet måske lige gøre tricket.

For at ændre drevbogstavet:

 1. Start Diskhåndtering og højreklik på USB-drevet.
 2. Vælg Skift drevbogstav og stier.ændring af drevbogstav i windows
 3. Klik på Skift.klikker på skift-knappen
 4. Udvid rullemenuen ved siden af ​​muligheden Tildel følgende drevbogstav og vælg et andet bogstav. Klik på OK for at afslutte og gemme ændringer.vælger et drevbogstav

Metode 5: Kør CHKDSK

Hvis problemet “USB-drevet viser ‘Intet medie'” i Diskhåndtering er forårsaget af filsystemfejl, kan du bruge kommandopromptværktøjet CHKDSK til at forsøge at løse det. Kørsel af CHKDSK kan hjælpe med at rette filsystemfejl og dårlige sektorer på forskellige lagringsenheder.

Her er en hurtig guide til, hvordan du bruger CHKDSK til dit USB-drev:

 1. Tilslut dit USB-drev til din computer. Åbn derefter Kommandoprompt som administrator ved at søge efter “Kommandoprompt” fra startmenuen og vælge Kør som administrator.
 2. Skriv chkdsk N: /r, og erstat N med bogstavet for dit USB-drev.Brug af CHKDSK-kommandoen på Windows.
 3. Hvis det er nødvendigt, genstart din computer og tilslut dit drev igen for at tjekke, om problemet er blevet løst.

Metode 6: Forsøg på at reparere MFT

Master File Table (MFT) er filen, der indeholder alle de oplysninger, som er nødvendige for at behandle og hente filer fra en NTFS-partition.

Når et USB-drev med en NTFS-partition viser “Intet Medie” i Diskhåndtering, kan det betyde, at MFT’en i sig selv er beskadiget. I dette tilfælde kan du bruge TestDisk til at forsøge at reparere MFT. Her er hvad du kan gøre:

 1. Download TestDisk og udpak zip-filen i en mappe. Kør derefter testdisk_win.exe-filen.
 2. Du vil blive mødt med muligheden for at oprette en optegnelse for din session. Vælg Opret for at lave en log for din session. Brug piletasterne til at vælge din næste handling. Tryk derefter på Enter.opret log for testdisk
 3. Vælg dit USB-drev. Vælg Fortsæt og tryk på Enter.vælg dit drev i testdisk
 4. Vælg typen af partitionstabel hvis du ønsker at vælge et andet drev. Hvis ikke, så tryk blot på Enter, da TestDisk automatisk forsøger at detektere partitionstabellen for dig.vælg partitionstype i testdisk
 5. Vælg Avanceret og tryk på Enter.vælg avancerede muligheder
 6. Vælg din partition igen og vælg Boot-handlingen i den nederste del af vinduet. Tryk derefter på Enter.vælg boot handling
 7. Vælg Muligheden for at reparere MFT og tryk på Enter.

Efter at have fulgt disse trin, vil TestDisk nu forsøge at reparere din MFT. Men denne metode er ikke garanteret at lykkes. Hvis både den primære MFT og MFTmirr på dit USB-drev er beskadigede, vil chancerne være mindre, hvis ikke umulige.

Metode 7: Formatér USB-drevet

Hvis det ikke er et MBR-problem, og ingen af de andre løsninger har virket for dig, er det tid til at formatere. Eftersom du allerede har gendannet dataene, burde formatering ikke være et stort problem. Desuden vil det også løse problemet, hvis det skyldes uudnyttet plads på USB-drevet.

At formatere:

 1. Søg efter diskhåndtering i Start-menuen og tryk Enter.
 2. Højreklik på USB-enheden og vælg Formater.
 3. Vælg et filsystem, sæt kryds ved Hurtig formatering, og klik på Start.formatering af drevet

Konklusion

Hvis dit USB-drev viser ‘Ingen Medier’ i Diskhåndtering, betyder det ikke, at det er umuligt at reparere dit drev og få adgang til dine filer igen. Men før du forsøger at reparere noget, skal du sørge for, at alle vigtige data, du har på dit USB-drev, er sikkerhedskopieret. Hvis du ikke havde nogen sikkerhedskopi før dette, kan du bruge datagendannelsesværktøjer som Disk Drill til at gendanne dine filer.

Med vejledningen vi har givet ovenfor, skulle du nu have en idé om, hvorfor dit USB-drev opfører sig på denne måde og alle de måder, du kan gøre for at løse dette problem.

OSS

Dit USB-drev kan vise "Ingen medier" i Diskpart af flere årsager, herunder softwareproblemer som dårlige sektorer, filsystemkorruption og korruption eller fejl i partitionstabellen. Dette kan også skyldes fysisk skade på dit drev.
For at rette 'No Media'-USB-problemet med CMD, kan du køre CHKDSK i Kommandoprompt. Åbn blot CMD som administrator og skriv kommandoen chkdsk N: /r, hvor du erstatter N med bogstavet på dit USB-drev. Tryk derefter på Enter og vent på, at processen er færdig. Efter det, prøv at tilslutte dit USB-drev igen og se, om problemet fortsætter.
Når din USB-nøgle vises til at have 0 bytes, betyder det generelt, at dit filsystem er beskadiget. Du kan løse dette problem ved at køre Kommandoprompt som administrator. Derefter, skriv chkdsk N: /r, og erstat N med dit USB-drevs bogstav, og tryk Enter for at forsøge at rette eventuelle fejl i filsystemet eller dårlige sektorer.
Arjun er en tech-ninja, der koder HTML og CSS, og har modtaget en æresbevisning som familiens foretrukne tech-hjælp under sammenkomster. Han har skrevet vejledninger i omkring seks år, og han er i øjeblikket bidragsyder på store tech-websteder.
Godkendt af
Senior Data Recovery Engineer. Kandidatgrad i fysik, informationsteknologi til videnskabelige eksperimenter.