USB-asema näyttää “Ei mediaa” levynhallinnassa: Kuinka korjata

Kirjoittanut
Hyväksymä.
48

usb drive shows no mediaKun työnnät USB-aseman tietokoneeseesi, etkä näe sitä, olet hämmentynyt siitä, miksi USB-asemasi ei yhtäkkiä toimi. Menet nopeasti Levynhallinta-konsoliin, mutta USB-asemasi näyttää ”Ei mediaa” levyn nimen alla.

Olet luultavasti paniikin partaalla, mutta ota hetki aikaa. Tässä oppaassa kerromme, mikä USB-asemassa meni pieleen, miten saat tietosi takaisin USB-asemalta ja miten palautat sen aikaisempaan käyttökelpoiseen kuntoon.

Mitä Ei media-laitetta tarkoittaa?

Levyhallinta antaa yleensä täydellisen katsauksen PC:hen liitettyjen tallennuslaitteiden tilasta. Jos USB-asema näyttää ”Ei mediaa” -viestin Levyhallinnan konsolissa, et pysty käyttämään sitä mistään muualta PC:llä. Vaikka yrittäisit tarkastella levyn tilaa käyttämällä Diskpartia, näet ”Ei mediaa” USB-aseman vieressä ja koossa listattuna 0 tavua.

Kun et tiedä, mikä aiheutti laitteesi toimintahäiriön, on vähän mahdollisuuksia, että pystyt korjaamaan sen. Koska sekä Levyhallinta että Diskpart eivät anna sinulle selvää vastausta, sinun on käytettävä deduktiivista päättelyä syyn selvittämiseksi.

Tässä on mahdollisia syitä, jotka voivat johtaa muistitikun ”Ei mediaa” -ongelmaan:

Syy Kuvaus
🔌Irti oleva USB-portti Jos USB-portin liitäntä on löystynyt, se voi aiheuttaa ongelman.
❌ Vanhentunut tai vioittunut USB-ajuri USB-ajurit tietokoneellasi saattavat olla vanhentuneet tai vioittuneet, mikä aiheuttaa ”Ei Mediaa” -ongelman.
⚠️ Loogiset virheet Mahdollinen tiedostojärjestelmän vioittuminen tai aseman Master Boot Recordin (MBR) vaurioituminen voi johtaa siihen, että USB-näyttää ”Ei Mediaa” -ongelman.
☠️ Äkillinen poisto USB-aseman äkillinen poistaminen voi aiheuttaa loogisia virheitä, mikä voi seurauksena aiheuttaa ”Ei Mediaa” -virheen.
🐞 Haittaohjelma tai virus Haittaohjelma- tai virusinfektio voi tehdä USB-asemastasi käyttökelvottoman ja aiheuttaa ”Ei Mediaa” -ongelman.
🤕 Fyysinen vahinko Kovat bad sektorit fyysisen vahingon seurauksena asemalla voi johtaa ”Ei Mediaa” -ongelmaan.

Kuinka palauttaa tietoja ”Ei mediaa” -laitteesta

On parasta palauttaa tärkeät tiedot USB-asemalta, ennen kuin yrität korjata sitä. Jos aiheutat lisävahinkoja vianetsinnän aikana ja päädyt kuolleeseen USB-muistitikkuun, saatat menettää kaikki mahdollisuudet tietojen palauttamiseen.

Helpoin tapa on käyttää tietojenpalautusohjelmistoa, kuten Disk Drill. Tämä kattava tietojenpalautustyökalu pystyy skannaamaan ja palauttamaan tietoja erilaisilta tallennuslaitteilta, kuten USB-asemilta.

Se pystyy myös skannaamaan satoja tiedostomuotoja, mukaan lukien valokuvat, videot, äänen, asiakirjat, Adoben tuotetiedostot ja monet muut. Sen lisäksi se mahdollistaa tiedostojen esikatselun ennen niiden palauttamista, joten tiedät, mitkä tiedostot ovat ehjiä.

Jos et ole aiemmin käyttänyt tiedonpalautustyökalua, opastamme sinut alla nelivaiheisen yksinkertaisen prosessin läpi.

 1. Lataa Disk Drill ja asenna se tietokoneellesi. Ilmainen versio mahdollistaa jopa 500MB datan palauttamisen.Suoritetaan Disk Drill asennusta.
 2. Kun Disk Drill on asennettu, käynnistä sovellus. Valitse USB-asema sovelluksen kotiruudulta ja valitse Etsi kadonnutta dataa. Anna Disk Drill -sovelluksen suorittaa skannaus.valitse usb ja etsi kadonnutta dataa
 3. Kun skannaus on valmis, näet listan tiedostoista, jotka voidaan palauttaa. Valitse palautettavat tiedostot rastittamalla niiden vieressä olevat ruudut. Tämän jälkeen klikkaa Palauta nappia.esikatsele ja valitse palautettavat tiedostot usb:lta
 4. Kun painat Palauta nappia, sinun tulee valita sijainti, johon haluat tiedostot palauttaa. Varmista, että valitset sijainnin, joka on eri kuin USB-asema, josta tiedostoja olet palauttamassa, jotta vältät datan ylikirjoittamisen. Kun olet valinnut sijainnin, klikkaa Seuraava.valitse sijainti ja palauta tiedostot usb:lta

Kuinka korjata ”Ei mediaa” -ongelma USB-asemassa?

Nyt kun osaat palauttaa tietoja USB-asemalta, joka näyttää ”Ei mediaa” Levyhallinnassa, voit aloittaa sen korjaamisen. Keskustelemme alla joistakin menetelmistä tällaisten muistitikkujen korjaamiseksi.

Menetelmä 1: Tarkista laite toisessa tietokoneessa tai portissa

Jos USB-tikku ei ole kunnolla kiinni, portti on löystynyt tai USB-tikku ei saa riittävästi virtaa portista, voit kokeilla liittää USB-tikun toiseen porttiin tietokoneessasi. Jos se ei auta, kokeile liittää USB-tikku toiseen tietokoneeseen selvittääksesi, onko ongelma PC:ssä vai USB-tikussa.

Menetelmä 2: Päivitä, asenna uudelleen tai ota laiteajuri käyttöön

Vanhentuneet tai vioittuneet ajurit voivat myös aiheuttaa USB:n ”Ei mediaa” -ongelman, ja ne ovat melko helppoja korjata.

Voit päivittää ajurin automaattisesti Windowsin kautta, mutta koska Windows ei ole erityisen hyvä löytämään päivitettyjä ajureita, saatat haluta ladata uusimman ajurin suoraan valmistajan verkkosivustolta.

Vaihtoehtoisesti voit asentaa saman ajurin uudelleen, jos se on vioittunut. Asentaaksesi uudelleen:

 1. Etsi laitteistonhallinta Käynnistä-valikosta ja paina Enter.
 2. Laajenna Levyasemat -listaa, napsauta USB-laitettasi hiiren kakkospainikkeella ja klikkaa Poista laite.laitteiston ajurin poistaminen Windowsissa
 3. Kun laite katoaa listalta, napsauta yläreunasta Toimenpide-välilehteä ja valitse Etsi laitteiston muutoksia. Tämän pitäisi asentaa ajuri uudelleen ja korjata ajurin korruptio.laitteiston ajurin uudelleenasentaminen Windowsissa

Joissakin tapauksissa USB-laitteet on saatettu poistaa käytöstä kokonaan. Siinä tapauksessa sinun tarvitsee vain napsauttaa oikealla ja valita Ota käyttöön sen sijaan, että päivittäisit tai asentaisit ajurin uudelleen.

Menetelmä 3: Virustarkistus

Jos virus tai haittaohjelma on syy siihen, ettei laitteessa ole mediaa, voit suorittaa virustarkistuksen poistaaksesi viruksen. Virustarkistus poistaa viruksen ja haittaohjelman useimmissa tapauksissa, mutta ei aina. Joka tapauksessa, se on kokeilemisen arvoinen ennen kuin alustat koko aseman.

Skannauksen suorittamisen tarkka menetelmä riippuu käyttämästäsi virustorjuntaohjelmasta. Voit kuitenkin noudattaa samaa yleistä prosessia työn suorittamiseen. Tässä näytämme, kuinka suoritetaan skannaus käyttäen Windows Defenderiä:

 1. Etsi virusta ja paina Enter, jotta voit käynnistää Virus- ja uhkasuojaus -osion Windows Defenderissä.
 2. Valitse Pikatarkistus-painike. Voit myös klikata Tarkistusvaihtoehdot-kohtaa, jos haluat suorittaa täydellisen tai räätälöidyn tarkistuksen.tarkistuksen käynnistäminen windows defenderissa
 3. Anna tarkistuksen valmistua.windows defender tarkistus käynnissä
 4. Jos uhkia löytyy, Defender yrittää automaattisesti poistaa ne tai siirtää ne karanteeniin. Jos ei, näet viestin 0 uhkaa löytynyt.windows defender näyttää, ettei uhkia löytynyt

Menetelmä 4: Vaihda aseman kirjain

Joskus yksinkertaisimmatkin menetelmät voivat ratkaista monimutkaisimmat ongelmat Windowsissa. Jos et ole vielä onnistunut korjaamaan USB-aseman ”Ei mediaa” -ongelmaa, aseman kirjaimen vaihtaminen saattaa juuri ratkaista sen.

Vaihtaaksesi aseman kirjaimen:

 1. Käynnistä Levyhallinta ja napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-asemaa.
 2. Valitse Muuta aseman kirjainta ja polkuja.aseman kirjaimen vaihtaminen windowsissa
 3. Napsauta Muuta.muuta-painikkeen napsauttaminen
 4. Laajenna pudotusvalikkoa kohdasta Osoita seuraava aseman kirjain ja valitse eri kirjain. Napsauta OK poistuaksesi ja tallentaaksesi muutokset.aseman kirjaimen valitseminen

Menetelmä 5: Suorita CHKDSK

Jos ”USB-asema näyttää ’Ei mediaa'” -ongelma Levynhallinnassa johtuu tiedostojärjestelmän virheistä, voit yrittää korjata sen komentorivin CHKDSK-työkalulla. CHKDSK:n suorittaminen voi auttaa korjaamaan tiedostojärjestelmän virheet ja vialliset sektorit erilaisilla tallennuslaitteilla.

Tässä on nopea opas CHKDSK:n käyttämiseen USB-asemallasi:

 1. Yhdistä USB-asemasi tietokoneeseesi. Tämän jälkeen avaa Komentokehote ylläpitäjänä etsimällä ”Komentokehote” Aloitusvalikosta ja valitsemalla Suorita ylläpitäjänä.
 2. Kirjoita chkdsk N: /r, korvaa N USB-asemasi kirjaimella.CHKDSK-komennon käyttäminen Windowsissa.
 3. Tarvittaessa käynnistä tietokoneesi uudelleen ja yhdistä asema uudelleen tarkistaaksesi, onko ongelma korjattu.

Menetelmä 6: Yritä korjata MFT

Master File Table (MFT) on tiedosto, joka sisältää kaikki tiedot tiedostojen käsittelyyn ja hakemiseen NTFS-osiolta.

Kun USB-asema, jossa on NTFS-osio, näyttää ”Ei mediaa” Levyhallinnassa, se voi tarkoittaa, että MFT itse on vioittunut. Tässä tapauksessa voit käyttää TestDiskiä yrittääksesi korjata MFT:n. Tässä mitä voit tehdä:

 1. Lataa TestDisk ja pura zip-tiedosto kansioon. Suorita sitten testdisk_win.exe tiedosto.
 2. Sinua tervehtii vaihtoehto luoda kirjaus istunnollesi. Valitse Luo luodaksesi lokin istunnollesi. Käytä Nuolinäppäimiä valitaksesi seuraavan toiminnon. Paina sitten Enter.create log for testdisk
 3. Valitse USB-asemasi. Valitse Jatka ja paina Enter.select your drive in testdisk
 4. Valitse osiotaulukon tyyppi, jos haluat valita toisen aseman. Muussa tapauksessa paina vain Enter, koska TestDisk yrittää automaattisesti tunnistaa osiotaulukon puolestasi.select prtition type in testdisk
 5. Valitse Edistynyt ja paina Enter.select advanced options
 6. Valitse osiosi uudelleen ja valitse Boot-toiminto ikkunan alaosasta. Paina sitten Enter.choose boot action
 7. Valitse Korjaa MFT -vaihtoehto ja paina Enter.

Nämä vaiheet suoritettuasi TestDisk yrittää nyt korjata MFT:si. Tämä menetelmä ei kuitenkaan takaa onnistumista. Jos USB-asemasi pää-MFT ja MFTmirr ovat molemmat vahingoittuneet, onnistumisen mahdollisuudet ovat heikommat, elleivät mahdottomat.

Menetelmä 7: Alusta USB-asema

Jos kyseessä ei ole MBR-ongelma ja mikään muu korjaus ei ole auttanut, on aika alustaa. Koska olet jo palauttanut tiedot, alustaminen ei pitäisi olla suuri ongelma. Lisäksi se korjaa ongelman myös, jos se johtuu käyttämättömästä tilasta USB-asemalla.

Muotoile:

 1. Etsi levynhallinta Käynnistä-valikosta ja paina Enter.
 2. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella USB-laitetta ja valitse Alusta.
 3. Valitse tiedostojärjestelmä, merkitse ruutu kohtaan Pika-alustus, ja klikkaa Käynnistä.aseman alustaminen

Johtopäätökset

Jos USB-asemasi näyttää ’Ei mediaa’ Levynhallinnassa, se ei tarkoita, etteikö aseman korjaaminen ja tiedostojen uudelleen käyttöön saaminen olisi mahdotonta. Ennen kuin kuitenkaan ryhdyt mihinkään korjaustoimenpiteisiin, varmista, että kaikki tärkeät tiedot, jotka sinulla on USB-asemalla, on varmuuskopioitu. Jos sinulla ei ollut varmuuskopiota ennen tätä, voit käyttää tietojen palautustyökaluja kuten Disk Drill palauttaaksesi tiedostosi.

Ohjeiden avulla, jotka annoimme yllä, sinulla pitäisi nyt olla käsitys siitä, miksi USB-asemasi käyttäytyy tällä tavalla ja kaikista tavoista, joilla voit korjata tämän ongelman.

UKK

USB-asemasi saattaa näyttää "Ei mediaa" Diskpartissa useiden syiden vuoksi, mukaan lukien ohjelmisto-ongelmat kuten huonot sektorit, tiedostojärjestelmän vioittuminen ja osiotaulukon vioittuminen tai virheet. Tämä voi myös johtua aseman fyysisestä vaurioitumisesta.
USB-muistin ‘Ei mediaa’ -ongelman korjaamiseksi CMD:n avulla voit suorittaa CHKDSKin komentokehotteessa. Avaa CMD ylläpitäjänä ja kirjoita komento chkdsk N: /r, korvaten N USB-asemasi kirjaimella. Paina sitten Enter-näppäintä ja odota prosessin päättymistä. Sen jälkeen yritä kytkeä USB-asemasi uudelleen ja tarkista, jatkuuko ongelma.
Kun USB-muistitikkusi näyttää nollaa tavua, se yleensä tarkoittaa, että tiedostojärjestelmäsi on vioittunut. Voit korjata tämän ongelman suorittamalla komentokehotteen järjestelmänvalvojana. Kirjoita sen jälkeen chkdsk N: /r, ja korvaa N USB-asemasi kirjaimella, ja paina Enter yrittääksesi korjata mahdolliset tiedostojärjestelmän virheet tai vialliset sektorit.
Arjun on tekninen ninja, koodaa HTML:ää ja CSS:ää ja on saanut kunniamaininnan perheen go-to teknisenä apuna kokoontumisten aikana. Hän on kirjoittanut oppaita noin kuuden vuoden ajan ja tällä hetkellä hän on kirjoittajana merkittävillä teknologia-alan verkkosivustoilla.
Hyväksymä.
Senior Data Recovery Engineer. Maisterin tutkinto fysiikassa, tietotekniikka tieteellisiin kokeisiin.