Kuinka palauttaa poistetut tiedot USB-muistitikulta Mac-tietokoneessa

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
55

palauta usb-asema macissa

Epäilemättä USB-tikut ovat uskomattoman käteviä laitteita tiedon tallentamiseen tai tiedostojen siirtämiseen tietokoneiden välillä. Mutta kuten mikä tahansa muu tallennuslaite, ne eivät ole virheettömiä. Aina on pieni mahdollisuus, että jotain menee pieleen ja menetät arvokkaan tiedoston.

Mitä sinun tulisi tehdä, jos tiedosto, jonka olet ladannut USB-asemalle, on mystisesti kadonnut? Kuinka palauttaa tietoja muistitikulta Macissa? Jatka lukemista löytääksesi vastaukset.

Onko mahdollista palauttaa kadonneet tiedostot USB-asemalta Macilla?

Useimmissa tapauksissa kyllä. Nykyaikaisten tietojenpalautusratkaisujen ansiosta voit palauttaa suurimman osan, ellei kaikkia, poistettuja tiedostoja USB-asemaltasi muutaman yksinkertaisen asetuksen avulla. Tämä pätee tietojen menetysskenaarioihin, kuten lievään korruptoitumiseen, keskeytyneeseen siirto-operaatioon tai vahingossa alustettuun muistitikkuun.

On kuitenkin välttämätöntä toimia nopeasti ja välttää uusien tiedostojen kirjoittamista asemalle ennen tietojesi palauttamista.

Jos USB-asema on fyysisesti vahingoittunut tai vakavasti vioittunut, DIY-tietojen palautus ei yleensä ole mahdollista. Näissä tapauksissa lopeta aseman käyttö välittömästi ja ota yhteyttä ammattimaiseen tietojen palautuspalveluun tietojesi takaisin saamiseksi.

Kuinka palauttaa tiedostoja USB-laitteelta Macilla

Ensimmäinen asia, jonka sinun tulisi tehdä, on lopettaa USB-muistitikun käyttö. Pidä se vain irrotettuna tietokoneestasi, kunnes olet valmis aloittamaan muistitikun tietojen palautuksen Macissa.

On mahdotonta korostaa liikaa tämän tekemisen tärkeyttä, koska se estää tietojen ylikirjoittamisen mahdollisuuden ja auttaa siten tiedostojen palauttamisessa.

Menetelmä 1:Käytä tietojen palautusohjelmistoa

Aloitetaan nyt USB-tietojen palautus Macilla. Luotettavin ja tehokkain tapa palauttaa USB Macilla on käyttää tietojen palautustyökalua.

Disk Drill on erinomainen esimerkki kyseisestä sovelluksesta, sillä se on helppokäyttöinen ja varsin monipuolinen. Lisäksi se tukee kaikkia USB-laitteita ja pystyy palauttamaan lähes minkä tahansa tiedoston (kuvat, videot, asiakirjat, arkistot ja paljon muuta).

Näin voit palauttaa USB-aseman Macissa käyttäen Disk Drill -ohjelmaa:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill, jos et ole jo sitä tehnyt. Avaa tiedosto ja noudata näytölle tulevia ohjeita asennuksen loppuun suorittamiseksi.
 2. Yhdistä USB-asema Mac-tietokoneeseesi ja käynnistä Disk Drill. Valitse tallennuslaitteiden luettelosta kytketty muistitikku.
 3. Napsauta näytön oikeasta alakulmasta Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi laitteen skannauksen.disk drill Mac devices list
 4. Napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita, jos haluat esikatsella tiedostoja sovelluksen skannatessa asemaasi tai odota sen valmistumista.how to review files on disk drill Mac
 5. Kun olet löytänyt tarvitsemasi tiedostot, napsauta kyseisen tiedoston vieressä olevaa ruutua valitaksesi sen. Jos haluat palauttaa kaikki tiedostot, napsauta tiedostoluettelon yläreunassa olevaa ruutua. Kun olet valmis, napsauta Palauta.recover button disk drill Mac
 6. Ponnahdusikkuna ilmestyy, jonka avulla voit valita kansion, johon haluat tallentaa palautetun tiedoston. Napsauta tarvittavaa sijaintia ja sitten Seuraava.saving recovered files disk drill Mac

Menetelmä 2:Palauta äskettäin roskakorista poistetut tiedostot

Kun poistat tiedoston USB-asemalta, se ei heti häviä pysyvästi — se siirretään ensin Roskakori-kansioon. Joten jos tiedoston manuaalisesta poistamisesta muistitikulta ei ole kulunut paljoa aikaa, on suuri todennäköisyys, että se löytyy yhä Macin Roskakorista ja sen palauttaminen on helppoa.

Tärkeää: Jos olet jo tyhjentänyt Roskakorin, kun tiedosto on poistettu USB-asemalta, tämä menetelmä ei toimi tilanteessasi. Ainoa ratkaisu on käyttää Macin USB-palautustyökalua tiedoston palauttamiseen.

Näin voit palauttaa tiedostoja USB-laitteelta Macissa Roskakorin kautta (jos olet juuri äskettäin poistanut ne):

 1. Käynnistä Roskakori Macillasi. Se sijaitsee tavallisesti Telakan oikealla puolella.kuinka löytää roskakori telakalta Mac
 2. Katso läpi siellä sijaitsevat tiedostot.
 3. Kun löydät kadonneen tiedoston muistitikultasi, raahaa ja pudota se eri kansioon tai takaisin USB-tikulle.tiedoston siirtäminen roskakorista USB-tikulle Macilla

Menetelmä 3:Piilotettujen tiedostojen näyttäminen USB-asemalla

Välttääkseen tahattomat muutokset ja poistot macOS voi piilottaa tiettyjä kansioita USB-asemalla. Tyypillisesti nämä kansiot sisältävät sovellusasetuksia, poistettuja tiedostoja ja muita tietoja. On mahdollista, että tiedostot, joita yrität palauttaa, on yksinkertaisesti piilotettu macOS:lla.

Tässä on ohjeet näiden tiedostojen paljastamiseen:

 1. Yhdistä USB-asema Maciisi.
 2. Siirry USB-asemalle Finderissa.
 3. Paina Command + Shift + . (piste) nähdäksesi piilotetut tiedostot. Voit käyttää samaa pikanäppäinyhdistelmää piilottaaksesi tiedostot uudelleen.
 4. Voit katsoa .Trashes kansiosta poistettuja tiedostoja USB-asemalta.Trashed-kansio USB-asemassa.

Kuinka korjata vioittunut USB-asema

Jos tiedot katosivat USB-muistitikultasi ilman, että sekaannuit asiaan, on mahdollista, että USB-asema on vioittunut. Tässä tapauksessa on parasta korjata ongelma ennen kuin alat käyttää sitä uudelleen.

Ratkaisu 1: Suorita Ensiapu

Disk Utility sisältää ominaisuuden nimeltä First Aid, joka voi korjata virheitä minkä tahansa tallennuslaitteen osalta Macissa. Joten jos USB-asemasi ei toimi kunnolla, sinun kannattaa yrittää korjata se First Aidin avulla. Jos tämä ei auta, sinulla on jäljellä viimeisenä vaihtoehtona laitteen alustaminen.

Näin korjaat vioittuneen USB-muistitikun Macissasi Levynhallinta-ohjelman kautta:

 1. Siirry Launchpad-sovellukseen ja klikkaa Levytyökalu avataksesi sen.
 2. Katso sivupalkin laiteluetteloa. Klikkaa USB-asemaa valitaksesi sen.
 3. Klikkaa Ensimmäinen apu ylälaidassa.first aid button Mac
 4. Klikkaa Aja vahvistaaksesi.
 5. Odotä, että Ensimmäisen avun prosessi on valmis. Klikkaa Valmis.first aid process finished Mac USB Drive

Voit myös suorittaa Ensiapu-toiminnon käyttäen macOS:n Terminaalia. Näin se tapahtuu:

 1. Etsi Terminal Spotlight-haulla (Command + Välilyönti) ja avaa Terminaali-sovellus.
 2. Kirjoita diskutil list ja paina Enter. Tämä komento listaa kaikki Maciin kytketyt asemat. Etsi USB-asemasi listasta.
 3. Kirjoita diskutil repairDisk /SINUN USB-ASEMASI ja paina Enter. Korvaa ”SINUN USB-ASEMASI” USB-asemasi levytunnuksella. Minun tapauksessani komento oli diskutil repairDisk /dev/disk4.diskutil repairDisk
 4. Ensimmäinen apu skannaa ja korjaa mahdolliset virheet USB-asemalla.

Huomio: Ilmainen Disk Drill for Mac -version ei salli tiedostojen palauttamista USB-asemalta, ainoastaan niiden esikatselua. Joten jos skannaus on paljastanut tarvittavan tiedoston ja haluat jatkaa sen palauttamisella, sinun tulisi hankkia pro-versio.

Ratkaisu 2: Alusta USB-asema

Sinun tulisi myös käyttää Levynhallinta-ohjelmaa muotoilemaan muistitikkusi Macilla. Varmista, että laitteella ei ole tiedostoja ennen sen muotoilua, sillä prosessin päätyttyä kaikki tiedot poistetaan USB-asemalta.

Tässä on ohjeet USB-muistitikun alustamiseen Macillasi Levytyökalun kautta:

 1. Siirry Launchpadiin ja napsauta Levynhallinta, avataksesi sen.
 2. Napsauta USB-asemaasi laiteluettelosta näytön vasemmalla puolella.
  Napsauta Tyhjennä-painiketta yläreunassa.kuinka alustaa USB-asema Macissa levynhallinnan kautta
 3. Anna muistitikullesi nimi Nimi-kenttään. Jos aiot jatkaa aseman käyttöä Macillasi, valitse Mac OS Extended (Journaled) -muoto tai joku muu sopiva muoto.USB-aseman tyhjentäminen Macin levynhallinnan kautta
 4. Napsauta Tyhjennä.
 5. Kun USB-asema on alustettu, napsauta Valmis ja poista laitteesi.

Nyt saat uuden alun muistitikkusi kanssa. Voit alkaa ladata tiedostoja sille ja käyttää USB-asemaa haluamallasi tavalla.

Ratkaisu 3: Korjaa korruptoitunut USB-asema käyttämällä TestDiskiä

TestDisk on erinomainen osion korjaustyökalu, joka pystyy palauttamaan vioittuneet ja kadonneet osiot USB-asemaltasi. Useimmissa tapauksissa TestDisk palauttaa osiot olemassa olevine tietoineen ehjinä.

Ohjelman puuttuva käyttöliittymä tekee sen käytöstä hankalaa aloittelijoille. Voit liikkua ohjelmassa vain näppäimistöä käyttäen—käytä nuolinäppäimiä korostaaksesi valinnan ja paina Enter valitaksesi sen.

Tässä on vaiheittainen opas korruptoituneen USB-aseman korjaamiseen käyttäen TestDiskiä Macille:

 1. Lataa TestDisk ja pura tiedostopaketti.
 2. Käynnistä TestDisk puretusta kansiosta.
 3. Valitse haluatko luoda lokitiedoston vai et. Lokitiedosto tallentaa osioiden palautusprosessin tapahtumat. Se ei vaikuta varsinaiseen korjaus- / palautusprosessiin mitenkään.create log
 4. Valitse USB-asemasi luettelosta ja paina Enter.Valitse USB-asemasi
 5. Valitse osiotaulukon tyyppi. TestDisk havaitsee tämän automaattisesti, joten paina vain Enter tällä näytöllä, ellet ole varma, että USB-asemallasi on erilainen osiotaulukko.Valitse osiotaulukon tyyppi
 6. Valitse Analyse ja paina Enter. Paina myös Enter vahvistusnäytöllä.Valitse Analyse
 7. Valitse Quick Search ja paina Enter. TestDisk listaa kaikki löytämänsä osiot.Quick Search
 8. Kullakin osiolla on edessään etuliite—D(eleted), *(Bootable), P(rimary), L(ogical). Poistetuna listattu osio pysyy poistettuna, ellet muuta etuliitettä. Jos haluat vaihtaa etuliitettä, korosta valittu osio ja käytä nuolinäppäimiä etuliitteiden läpikäyntiin. Osiota palauttaessasi varmista, että sen edessä on P etuliite. Kun olet muuttanut etuliitteen, paina Enter.
 9. Korosta osio ja paina P listataksesi sen tiedostot. Paina Q palataksesi edelliseen näyttöön. Jos tarvittavaa osiota ei ole listattu, valitse Deeper Search -vaihtoehto—tämä kestää kauan.Valitse osio
 10. Kun olet varmistanut, että tarvittavat osiot ja tiedostot ovat olemassa, valitse Write, ja paina Enter.valitse Write
 11. Paina Y vahvistuskehotteessa.
 12. vahvista osiotaulukon kirjoittaminenTestDisk korjaa USB-aseman.

Ratkaisu 4: Tarkista ohjelmistopäivitykset

Uusimman macOS-version käyttäminen varmistaa, että Macissasi on asennettuna uusimmat USB-aseman ajurit. Jos USB-aseman käytössä ilmenee ongelmia, kannattaa tarkistaa, onko Macissasi saatavilla uusin ohjelmistopäivitys ja asentaa se. Tämä ei välttämättä teknisesti ”korjaa” USB-asemaa, mutta se poissulkee mahdollisuuden, että ongelma johtuu vanhentuneesta ohjelmistosta.

Näin voit tarkistaa ohjelmistopäivitykset macOS:ssa:

 1. Napsauta Omena-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa.
 2. Valitse Järjestelmäasetukset tai Järjestelmän asetukset, macOS-version mukaan.
 3. Napsauta Yleiset > Ohjelmistopäivitys.tarkista ohjelmistopäivitykset macOS:ssä
 4. MacOS tarkistaa automaattisesti päivitykset tällä näytöllä.MacOS tarkistaa päivitykset

Miksi tiedostot katoavat USB-asemilta

Käydään läpi pääsyyt, miksi tiedot voivat kadota USB-asemalta:

 • Muistitikku on vaurioitunut: Jos USB-tikku ei kytketä, Mac ei tunnista sitä tai se tuottaa outoja ääniä, on mahdollista, että asema on vahingoittunut ja siksi mitä tahansa voi sille tapahtua, mukaan lukien tiedostojen katoaminen.
 • USB muotoiltiin vahingossa: Tämä toimenpide pyyhkii kaikki tiedot asemalta. Mutta jos lopetat aseman käytön heti, on silti mahdollisuus käyttää erikoisohjelmistoa palauttaaksesi tietoja Macin muistitikulta.
 • Poistit aseman, kun tiedostoja oli vielä kopioimassa sille: Jos keskeytit tiedostojen kopiointiprosessin Macista USB-asemalle, et tietenkään löydä niitä sieltä.
 • USB-laite on korruptoitunut: On muutamia toimia, jotka voivat johtaa tähän, erityisesti jos käytät USB-asemaa eri käyttöjärjestelmien (Windows ja macOS esimerkiksi) välillä.
 • Poistit tiedostot vahingossa: Vain yhdellä väärällä hiiren napsautuksella voit poistaa tärkeän tiedoston. Onneksi, jos tajuat mitä olet tehnyt heti, kykenet palauttamaan tiedoston Roskakorista. Muussa tapauksessa ainoa keino on käyttää tiedonpalautussovellusta.
 • USB-asema on saanut haittaohjelmatartunnan: Tietokonevirukset voivat lukita ja usein poistaa kaikki olemassa olevat tiedot USB-asemalta. On mahdollista, että haittaohjelma aiheutti selittämätöntä tietojen katoamista USB-asemallasi. Skannaa USB-asema käyttäen kykenevää antivirusohjelmaa korjataksesi tämän

Yhteenveto

Tietojen palauttaminen USB-asemalta on mahdollista käyttämällä kolmannen osapuolen tietojenpalautustyökaluja. Varmista kuitenkin, että muistitikku ei ole fyysisesti vaurioitunut ja että se näkyy macOS:n Levytyökalussa. Jos näin ei ole, ota mieluummin yhteyttä ammattimaiseen tietojenpalautuspalveluun.

Jos datan katoaminen oli selittämätöntä, se saattaa johtua siitä, että USB-asema on vioittunut. Yhden seuraavista toimista tulisi korjata tilanteen — aja Ensiapu asemalle, käytä TestDisk-ohjelmaa korruptoituneiden osioiden palauttamiseen, varmista, että Macisi on päivitetty, ja alusta muistitikku.

UKK:

Palauttaaksesi tietoja USB-asemalta macOS:ssa, käytä tietojen palautusohjelmaa:
 1. Lataa Disk Drill ja asenna se.
 2. Avaa Disk Drill, valitse USB-asema ja klikkaa Etsi kadonneita tietoja.
 3. Klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita.
 4. Valitse tiedostot, jotka haluat palauttaa, ja klikkaa Palauta.
 5. Valitse palautettavien tiedostojen kohde ja klikkaa Seuraava.
Palauttaaksesi poistetut tiedostot USB-muistitikulta ilman ohjelmiston käyttämistä, noudata näitä vaiheita:
 1. Avaa Roskakori telakasta.
 2. Etsi poistetut tiedostot, klikkaa niitä oikealla napilla ja valitse Palauta.
 3. Vaihtoehtoisesti voit avata USB-aseman Finderissa, poistaa .Trashes-kansion piilotuksen ja tarkistaa, ovatko tiedostot siellä.
Voit löytää kaikki flash-asemalta puuttuvat tiedostot macOS:in Roskakori-kansiosta tai USB-aseman sisällä olevasta .Trashes-kansiosta. Jos tiedostoja ei ole siellä, on parasta käyttää tiedostonpalautusohjelmaa niiden takaisin saamiseksi.
Tämä johtuu todennäköisesti tiedostojärjestelmän virheestä tai jostain muunlaisesta loogisesta vioittumisesta. Voit yrittää korjata tämän käyttämällä Macin Levytyökalun Ensimmäinen apu -toimintoa.
Avatar photo
Romana Levko on ammattimainen sisällöntuottaja, jolla on suuri kiinnostus teknologiaan liittyviä aiheita kohtaan. Hänen pääpainoalueensa ovat tietojen palautus, Applen tuotteet ja kyberturvallisuus. Vapaa-ajallaan hän näpertää Mac-tietokoneensa parissa ja kuluttaa suosikkimusiikkialbumeitaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.