Sådan gendannes slettede data fra et USB-flashdrev på Mac

Avatar photo
Skrevet af
56

gendan usb-drev på mac

Uden tvivl er USB-drev utroligt bekvemme enheder til datalagring eller overførsel af filer mellem computere. Men ligesom enhver anden lagringsenhed er de ikke fejlfri. Der er altid en lille chance for, at noget kan gå galt, og du vil miste en værdifuld fil.

Så hvad skal du gøre, hvis en fil, som du har uploadet til USB-drevet, mystisk er forsvundet? Hvordan gendanner man data fra et flashdrev på Mac? Læs videre for at finde svarene.

Er det muligt at gendanne tabte filer fra USB-drev på Mac?

I de fleste tilfælde, ja. Takket være moderne data recovery-løsninger vil du kunne gendanne de fleste, hvis ikke alle, slettede filer fra dit USB-drev med nogle få enkle indstillinger. Dette gælder data tab scenarier som mindre korruption, en afbrudt flytning operation, eller et ved en fejl formateret pen drev.

Men, det er afgørende at handle hurtigt og undgå at skrive nye filer til drevet før du gendanner dine data.

Hvis USB-drevet er fysisk beskadiget eller alvorligt ødelagt, er det normalt ikke muligt at gendanne data selv. I disse tilfælde skal du straks stoppe med at bruge drevet og kontakte en professionel data recovery-service for at få dine data tilbage.

Sådan gendannes filer fra USB på Mac

Det første, du bør gøre, er at holde op med at bruge USB-drevet. Lad det bare være frakoblet fra din computer, indtil du er klar til at starte gendannelsen af data på flashdrevet på Mac.

Det er umuligt at understrege vigtigheden af at gøre dette nok, da det vil forhindre muligheden for at overskrive data og derfor vil hjælpe med at gendanne dine filer.

Metode 1:Brug Data Recovery Software

Nu skal vi starte USB datagendannelse på Mac. Den mest pålidelige og effektive metode til at gendanne USB på Mac er ved at bruge et datagendannelsesværktøj.

Disk Drill er et godt eksempel på en sådan applikation, da den er nem at navigere i og er ret alsidig. Desuden understøtter den alle typer af USB-enheder og kan gendanne næsten enhver fil (billeder, videoer, dokumenter, arkiver og mere).

Sådan gendanner du en USB-drev på Mac ved hjælp af Disk Drill:

 1. Download og installer Disk Drill, hvis du ikke allerede har gjort det. Klik på filen og følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre installationen.
 2. Tilslut din USB-nøgle til din Mac og start Disk Drill. Vælg flashdrevet fra listen over lagringsenheder.
 3. Klik på Søg efter tabte data-knappen placeret nederst til højre på skærmen for at starte scanning af din enhed.disk drill Mac-enhedsliste
 4. Klik på Gennemse fundne elementer for at forhåndsvise filerne, mens programmet scanner dit drev, eller vent til det er færdigt med at scanne.hvordan man gennemser filer på disk drill Mac
 5. Når du har fundet de nødvendige filer, klik på boksen ved siden af filen for at vælge den. Hvis du ønsker at gendanne alle filerne, klik på boksen øverst i filfortegnelsen. Når du er klar, klik på Gendan.gendan knap disk drill Mac
 6. Et pop-op-vindue vil dukke op og bede dig om at vælge en mappe, hvor du ønsker at gemme den gendannede fil. Klik på den ønskede placering og klik på Næste.gemning af gendannede filer disk drill Mac

Metode 2:Gendan nyligt slettede filer fra Papirkurven

Når du sletter en fil fra dit USB-drev, forsvinder den ikke for altid med det samme — den flyttes først ind i Papirkurven. Så hvis der ikke er gået meget tid, siden du manuelt har slettet en fil fra dit flashdrev, er chancerne gode for, at den stadig kan findes i Papirkurven på din Mac og let gendannes.

Vigtigt: Hvis du allerede har tømt papirkurven efter at have slettet filen fra dit USB-drev, så vil denne metode ikke fungere i din situation. Den eneste løsning vil være at bruge et Mac USB-genoprettelsesværktøj til at gendanne filen.

Sådan gendanner du filer fra en USB på Mac via Papirkurv (hvis du lige har slettet dem for nylig):

 1. Start Papirkurv på din Mac. Den er som regel placeret på højre side af Dock.hvordan man finder papirkurv på dock Mac
 2. Gennemgå de filer, der er placeret der.
 3. Når du har fundet den tabte fil fra dit USB-drev, træk og slip den til en anden mappe eller tilbage til USB-drevet.flytter fil fra papirkurv til USB-drev på Mac

Metode 3:Gør skjulte filer synlige på USB-drevet

For at undgå utilsigtede ændringer og sletninger kan macOS skjule visse mapper på USB-drevet. Typisk indeholder disse mapper app-indstillinger, slettede filer og andre data. Det er muligt, at de filer, du forsøger at gendanne, simpelthen er blevet skjult af macOS.

Sådan viser du disse filer:

 1. Tilslut USB-drevet til din Mac.
 2. Naviger til USB-drevet i Finder.
 3. Tryk Kommando + Skift + . (punktum) for at vise skjulte filer. Du kan bruge den samme genvej til at skjule filerne igen.
 4. Du kan kigge i mappen .Trashes for at se eventuelle filer, der er blevet slettet fra USB-drevet.The Trashes mappe på et USB-drev.

Sådan reparerer du et korrupt USB-drev

Hvis data forsvandt fra dit USB-drev uden din indgriben, er det muligt, at USB-drevet er beskadiget. I et sådant tilfælde er det bedst at løse problemet, før du begynder at bruge det igen.

Løsning 1: Kør Førstehjælp

Disk Utility har en funktion kaldet Førstehjælp, der kan rette fejl på enhver lagerenhed på Mac. Så hvis dit USB-drev ikke fungerer korrekt, bør du prøve at rette det med Førstehjælp. Hvis dette ikke hjælper, er den sidste mulighed, du har tilbage, at formatere enheden.

Sådan reparerer du et beskadiget flashdrev på din Mac via Disk Utility:

 1. Gå til Launchpad og klik på Disk Utility for at åbne det.
 2. Gennemse listen over enheder i sidepanelet. Klik på dit USB-drev for at vælge det.
 3. Klik på Førstehjælp øverst.førstehjælp knap Mac
 4. Klik på Kør for at bekræfte.
 5. Vent på at førstehjælpsprocessen er færdig. Klik på Færdig.førstehjælpsproces afsluttet Mac USB-drev

Du kan også køre Førstehjælp ved hjælp af macOS’ Terminal. Her er hvordan:

 1. Søg efter Terminal i Spotlight-søgning (Kommando + Mellemrum), og åbn Terminal-appen.
 2. Skriv diskutil list og tryk Enter. Denne kommando lister alle drev, der er tilsluttet din Mac. Find dit USB-drev på listen.
 3. Skriv diskutil repairDisk /DIN USB-DREV og tryk Enter. Erstat “DIN USB-DREV” med disknummeret på dit USB-drev. I mit tilfælde var kommandoen diskutil repairDisk /dev/disk4.diskutil repairDisk
 4. Førstehjælp vil scanne og reparere eventuelle fejl på USB-drevet.

Bemærk: Den gratis version af Disk Drill til Mac tillader dig ikke at gendanne filer fra et USB-drev, men kun at forhåndsvise dem. Så hvis scanningen har afsløret den ønskede fil, og du ønsker at fortsætte med gendannelsen, bør du anskaffe dig pro-versionen.

Løsning 2: Formatér USB-drevet

Du bør også bruge Diskværktøj til at formatere dit flashdrev på Mac. Sørg for, at der ikke er nogen filer placeret på enheden, før du formaterer den, da alle data vil blive slettet fra USB-drevet, efter processen er afsluttet.

Sådan formaterer du et USB-flashdrev på din Mac via Diskværktøj:

 1. Gå til Launchpad og klik på Disk Utility for at åbne den.
 2. Klik på dit USB-drev fra listen over enheder i venstre side af skærmen.
  Klik på knappen Slet øverst.how to format USB Drive on Mac via disk utility
 3. Indtast et navn til dit flashdrev i Navnefeltet. Hvis du planlægger at fortsætte med at bruge drevet med din Mac, vælg Mac OS Extended (Journaled) format eller et andet passende format.erase USB Drive via disk utility Mac
 4. Klik på Slet.
 5. Når USB-drevet er formateret, klik på Udført, og udstød din enhed.

Nu får du en frisk start med dit USB-drev. Du kan begynde at uploade filer til det og bruge USB-drevet som ønsket.

Løsning 3: Reparer en korrupt USB-drev ved hjælp af TestDisk

TestDisk er et fremragende værktøj til reparation af partitioner, der kan gendanne korrupte og tabte partitioner fra dit USB-drev. I de fleste tilfælde gendanner TestDisk partitioner med de eksisterende data intakte.

Programmets mangel på et GUI gør det besværligt at bruge for nye brugere. Du kan kun navigere i programmet ved hjælp af et tastatur – brug piletasterne til at fremhæve en valgmulighed og tryk på Enter for at vælge den.

Her er en trin-for-trin vejledning til, hvordan du reparerer et korrupt USB-drev ved hjælp af TestDisk til Mac:

 1. Download TestDisk og udpak arkivet.
 2. Start TestDisk fra den udpakkede mappe.
 3. Vælg om du ønsker at oprette en logfil eller ej. En logfil vil gemme hændelser fra processen med genoprettelse af partitionen. Det har ingen indvirkning på selve reparations-/gendannelsesprocessen overhovedet.create log
 4. Vælg dit USB-drev fra listen og tryk på Enter.Vælg dit USB-drev
 5. Vælg partitionstabellens type. TestDisk opdager dette automatisk, så du skal blot trykke på Enter på denne skærm, medmindre du er sikker på, at dit USB-drev har en anden partitionstabel.Vælg partitionstabellens type
 6. Vælg Analyse og tryk på Enter. Tryk på Enter på bekræftelsesskærmen også.Vælg Analyse
 7. Vælg Quick Search og tryk på Enter. TestDisk vil liste alle de partitioner, den finder.Quick Search
 8. Hver partition vil have et præfiks ved siden af—D(eleted), *(Bootable), P(rimary), L(ogical). En partition opført som Deleted vil forblive slettet, hvis du ikke ændrer præfikset. For at ændre præfikset, fremhæv den valgte partition, og brug piletasterne til at skifte gennem præfikserne. For at gendanne en partition, sørg for, at den har præfikset P foran sig. Når du har ændret præfikset, tryk på Enter.
 9. Fremhæv en partition og tryk på P for at se dens filer. Tryk på Q for at gå tilbage til den forrige skærm. Hvis den påkrævede partition ikke er opført, vælg muligheden Deeper Search—dette vil tage lang tid.Vælg en partition
 10. Når du har bekræftet, at de nødvendige partitioner og filer er der, vælg Write, og tryk på Enter.vælg Write
 11. Tryk på Y på bekræftelsesprompten.
 12. bekræft skrivning af partitionstabelTestDisk vil reparere USB-drevet.

Løsning 4: Tjek for softwareopdateringer

At køre den nyeste version af macOS sikrer, at du har de seneste USB-drev-drivere installeret på din Mac. Hvis du har problemer med at få adgang til dit USB-drev, er det værd at tjekke for den seneste softwareopdatering på din Mac og installere den. Dette løser måske ikke teknisk set USB-drevet, men det udelukker muligheden for, at problemet skyldes forældet software.

Sådan tjekker du for softwareopdateringer på macOS:

 1. Klik på Apple-logoet i øverste venstre hjørne af din skærm.
 2. Vælg Systemindstillinger, eller Systempræferencer, afhængig af din macOS version.
 3. Klik på Generelt > Softwareopdatering.check for softwareopdateringer på macOS
 4. MacOS vil automatisk tjekke for opdateringer på denne skærm.MacOS tjek for opdateringer

Hvorfor filer forsvinder fra USB-drev

Lad os gennemgå de primære årsager til, at data kan gå tabt på et USB-drev:

 • USB-nøglen er beskadiget: Hvis USB’en ikke kan monteres, din Mac ikke genkender den, eller den laver mærkelige lyde, er der en chance for, at drevet er beskadiget, og derfor kan alt ske med det, inklusiv forsvinden af filer.
 • USB’en blev ved et uheld formateret: Denne handling vil slette alle data på dit drev. Men hvis du stopper med at bruge drevet med det samme, vil der stadig være en chance for, at specialiseret software kan gendanne data fra et flashdrev på Mac.
 • Du udstødte drevet, mens filerne stadig blev kopieret til det: Hvis du afbrød processen med at kopiere filer fra din Mac til USB-drevet, vil du selvfølgelig ikke kunne finde dem der.
 • USB-enheden er korrupt: Der er nogle handlinger, der kan føre til dette, især hvis du bruger USB-drevet mellem computere med forskellige operativsystemer (Windows og macOS, for eksempel).
 • Du slettede ved et uheld filerne: Bare et forkert klik med musen, og du kan slette en vigtig fil. Heldigvis, hvis du indser hvad du har gjort med det samme, vil du kunne gendanne den fil fra skraldespanden. Ellers er den eneste måde at gøre det på at bruge et data recovery program.
 • USB-drevet er blevet inficeret med malware: Computervirusser kan låse, og ofte helt slette alle eksisterende data fra USB-drevet. Det er muligt, at malware har forårsaget uforklaret datatab på dit USB-drev. Scan dit USB-drev med et kompetent antivirusprogram for at løse dette

Konklusion

Gendannelse af data fra et USB-drev er mulig ved brug af tredjeparts data recovery-værktøjer. Sørg dog for, at pen-drevet ikke er fysisk beskadiget og er synligt i macOS’ Disk Utility. Hvis ikke, vil det være bedre at kontakte en professionel datarecoverytjeneste.

Hvis datatabet var uforklarligt, kan det skyldes, at USB-drevet er korrupt. En af følgende handlinger bør rette op på det – kør Førstehjælp på drevet, brug TestDisk til at gendanne korrupte partitioner, sørg for at din Mac er opdateret, og formatér USB-drevet.

OSS:

For at gendanne data fra et USB-drev på macOS skal du bruge et datagendannelsesprogram:
 1. Download Disk Drill og installer det.
 2. Åbn Disk Drill, vælg USB-drevet og klik på Søg efter tabte data.
 3. Klik på Gennemse fundne elementer.
 4. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, og klik på Gendan.
 5. Vælg en gendannelsesdestination for filerne og klik på Næste.
For at gendanne slettede filer fra et USB-drev, uden at bruge software, skal du følge disse trin:
 1. Åbn Papirkurv fra Docken.
 2. Leder efter de slettede filer, højreklik på dem, og vælg Gendan.
 3. Alternativt kan du åbne USB-drevet i Finder, afsløre mappen .Trashes og se, om filerne er der.
Du kan finde eventuelle filer, der er forsvundet fra USB-drevet, i macOS Papirkurven, eller i .Trashes-mappen på selve USB-drevet. Hvis filerne ikke er der, er det bedst at bruge et datarekonstruktionsprogram til at få dem tilbage.
Dette skyldes sandsynligvis en fejl i filsystemet eller en anden type logisk korruption. Du kan forsøge at afhjælpe dette ved at bruge Førstehjælp-funktionen i Mac Diskværktøj.
Avatar photo
Romana Levko er en professionel indholdsforfatter med en stærk interesse for teknologirelaterede emner. Hendes hovedfokus er på datagendannelse, Apple-produkter og cybersikkerhed. Hun bruger sin fritid på at rode med sin Mac og brænde igennem sine yndlingsmusikalbum.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.