Top 16 Bedste USB-nøgle Reparationsværktøjer til Windows og Mac

Vi tester hver eneste applikation, vi anbefaler for at give dig de mest pålidelige og effektive løsninger.
manuviraj
Skrevet af
Godkendt af
110

bedste usb reparationsværktøjHyppige fejlmeddelelser, langsom ydeevne, og manglende data er alle tegn på en logisk beskadiget USB-nøgle. For at reparere dit drev skal du bruge hjælp fra USB reparationsværktøjer. Og ja, der findes en overflod af sådanne værktøjer på internettet. Så for at gøre dit arbejde lettere, har vi samlet en liste over de 16 bedste værktøjer, du kan bruge.

Hvad er et USB reparationsværktøj, og hvordan vælger man det

Generelt er USB-nøgler udsatte for to typer af skader – fysiske skader og logiske skader. USB reparationsværktøjer vil kun kunne hjælpe dig, hvis din flashdrev er logisk beskadiget. Når du håndterer fysiske skader (såsom bøjede stik, en beskadiget NAND flash chip, vandskade, og overophedning), kontakt en professionel USB reparationservice.

Almindelige logiske problemer med USB-nøgler

USB-nøgler er sårbare over for mange logiske problemer. Hvert problem har varierende symptomer, men et fælles træk er tab af data og manglende evne til at skrive data til dit drev. Det USB reparationsprogram, du bruger, vil afhænge af det problem, du står overfor.

Brug følgende tabel som en guide:

Problem

Beskrivelse

Løsning

🗂 Korrupt filsystem Du er ude af stand til at læse eller skrive data til USB-drevet, selvom det registreres af din PC. Dette kan ske på grund af upassende udkobling, pludselige strømafbrydelser og PC-nedbrud. Først, gendan dine data ved hjælp af data gendannelsessoftware. Derefter, brug CHKDSK til at scanne dit USB-drev.
🦠 Malware Computervira kan korruptere USB’ens filer og filsystemet. Typisk forekommer det, når du tilslutter USB-drevet til en inficeret computer. Brug Windows Defender eller et tredjeparts antivirusprogram til at scanne din PC. Efter scanningen, brug data gendannelsessoftware til at få tilbage eventuelle slettede filer. Efter data gendannelse, kan du omformatere drevet for at rette filsystemet og dårlige sektorer.
📦 RAW filsystem Hvis dit USB-drevs filsystem helt mangler, eller er alvorligt beskadiget, vil det vise sig som RAW i Windows Diskhåndtering. Gendan dine data ved hjælp af data gendannelsessoftware og formater derefter drevet.
💿 Dårlige sektorer Over tid vil dit USB-drev udvikle dårlige sektorer. Det er områder i dets lagring der ikke kan tilgås eller bruges. Dårlige sektorer er en del af langvarigt brug af drevet, men kan også skyldes upassende brug af flashdrevet. Gendan dine data ved hjælp af et data gendannelsesprogram og derefter fix drevet ved brug af CHKDSK. Hvis CHKDSK ikke kan reparere dit drev, brug et af de betalte USB reparationsværktøjer til at opdage og reparere dårlige sektorer på dit flashdrev.

Hvordan man gendanner filer fra dit USB flashdrev

I de fleste tilfælde af logisk skade vil du ikke være i stand til at tilgå filerne gemt på din pen drive.

Før reparation, er det en god ide først at gendanne alle dine data fra det korrupte USB-drev. Reparationsprocessen kan slette dine filer, og nogle gange er den eneste måde at reparere dit drev på at formatere det.

Heldigvis, så længe dit drev registreres af din PC, bør du være i stand til at gendanne det meste, hvis ikke alle, dine data fra det. Hvordan? Nå, ved brug af data gendannelsessoftware fra tredjeparter.

Der er masser af muligheder at vælge imellem, men jeg foreslår, at du bruger Disk Drill, da det lader dig skabe en sikkerhedskopi (diskbillede) af dit USB-drev, og derefter scanne sikkerhedskopien for gendannelsesmulige data. Det er ikke tilrådeligt at direkte scanne USB-drevet for gendannelsesmulige data, da det belaster drevet og kan forårsage yderligere datatab.

Her er hvordan du skaber et diskbillede af dit USB-drev og scanner det for at få tilbage alle dine data:

Skab et Diskbillede af dit USB-Drev ved Brug af Disk Drill

 1. Download Disk Drill og installer det.
 2. Tilslut USB-drevet til din PC.
 3. Åben Disk Drill og klik på Drive Backup muligheden, under Extra Tools.
 4. Vælg USB-drevet og klik på Byte-to-Byte Backup knappen.Byte-to-Byte Backup skærm i Disk Drill
 5. Vælg hvor du vil gemme USB-drevets diskbillede og klik OK.Diskbillede gemme destination.
 6. Disk Drill vil skabe diskbilledet.Diskbillede skabt.

Scan Diskbilledet af dit USB-Drev ved Brug af Disk Drill

 1. Åben Disk Drill, og sørg for at du er på Storage Devices fanen, under Data Recovery.
 2. Klik på Attach disk image muligheden og søg efter dit pen drives diskbillede. Dobbeltklik på det. Det vil blive monteret til Disk Drill.Attach disk image mulighed i Disk Drill.
 3. Vælg dit flashdrevs diskbillede og klik på Search for lost data.Search for lost data mulighed i Disk Drill.
 4. Klik Review found items eller direkte klik på filtypen du vil gendanne (Pictures, Video, Audio, Documents, Archives, og Other).Review found items skærm i Disk Drill.
 5. Brug afkrydsningsfelterne til at vælge de ønskede filer og klik Recover. Disk Drill viser et forhåndsvisning af den aktuelt valgte fil. Alle eksisterende filer på dit USB-drev vil være tilgængelige under Existing menuen på denne skærm. For at se og gendanne slettede filer, udvid Deleted or lost, eller Reconstructed sektionerne.Liste over gendannelsesmulige filer i Disk Drill.
 6. Vælg en gendannelsesdestination og klik Next.Gendannelsesdestination prompt i Disk Drill.
 7. Disk Drill vil gendanne filerne.

Bedste USB Reparationsværktøjer

På vores liste har vi fordelt reparationsværktøjerne for USB-drev over tre forskellige kategorier – gratis indbyggede værktøjer, betalte værktøjer og mærkespecifikke reparationsværktøjer for USB-drev.

Gratis Indbyggede Reparationsværktøjer til USB-drev på Windows og macOS

I tilfælde af mindre logisk skade på dine USB-drev, er de indbyggede diskreparationsværktøjer i Windows og Mac nok til at reparere det. De tilbyder også den ekstra fordel af pålidelighed, mens de er gratis og kræver ingen yderligere downloads.

1. CHKDSK (Windows)

CHKDSK syntaks.

CHKDSK (kort for “check disk”) er et kommandolinjeværktøj, der har eksisteret siden 1980. Som navnet antyder, tjekker det for og reparerer eventuelle dårlige sektorer på dine lagerdrev. Du kan køre CHKDSK ved hjælp af Kommandoprompt, Windows Terminal, Windows PowerShell eller DOS-prompt.

Pros

 • Gratis at bruge, og kan køres på forskellige måder ved hjælp af forskellige parametre.
 • Dygtig til at opdage og rette dårlige sektorer eller et beskadiget filsystem.
 • Kompatibelt med både FAT32 og NTFS filsystemer.
Cons
 • Virker ikke på RAW USB-drev.
 • Kan slette data under reparationsprocessen.
 • Ikke så brugervenligt som GUI-baserede reparationsværktøjer for USB-drev.

2. Diskpart (Windows)

Diskpart i Windows.

Diskpart er et andet kommandolinjeværktøj, der medfølger Windows. I modsætning til CHKDSK reparerer det ikke filsystemet på din USB. I stedet kan du bruge det til at rense og formatere dit USB-drev til dets fabrikstilstand. Diskpart tilbyder masser af yderligere funktionalitet, såsom muligheden for at konvertere partitionstabellen, oprette/ændre/slette partitioner og ændre attributter på et drev.

Sådan kan du bruge diskpart til at formatere et USB-drev.

Pros

 • Tilbyder enorm kontrol og fleksibilitet, når det kommer til at håndtere lagerdrev på din computer.
 • Da det er et kommandolinjeværktøj, kan det køres i Windows Recovery Environment, dvs. du kan bruge det, selv hvis Windows ikke booter.
Cons
 • Kan ikke reparere et USB-drev uden først at slette dets data.
 • Ikke brugervenlig. Du skal indtaste adskillige kommandoer efter hinanden for at udføre formatet.

3. GUI Disk Fejlkontrolværktøj (Windows)

Fejlkontrolværktøj i Windows.

Disk Fejlkontrolværktøjet i Windows er i bund og grund en GUI-version af chkdsk. Det er mere brugervenligt end chkdsk, da det tillader dig at springe hele processen med at indtaste kommandoer i kommandoprompten over. Dog tilbyder det ikke den samme mængde fleksibilitet og parametre som kommandolinjeværktøjet chkdsk.

Pros

 • Giver dig mulighed for at scanne dit USB-drev for fejl med få klik. Nemt nok til at bruge for nye PC-brugere også.
 • Opdager og reparerer USB-drevets filsystem.
Cons
 • Begrænset funktionalitet sammenlignet med dets kommandolinjebaserede modstykke.
 • Virker kun, hvis USB-drevet er synligt i Windows Stifinder.

4. Førstehjælp (macOS)

Diskværktøj i macOS.

Featuren Førstehjælp i macOS’ Disk Utility er ligesom CHKDSK i Windows. Den opdager og reparerer eventuelle fejl på filsystemet på dine drev. Du behøver ikke at køre nogen kommandoer, fordi funktionen er GUI-baseret. Faktisk er den nemmere at bruge end Windows GUI Disk Fejlkontrolværktøj. Det er en fremragende reparationsmulighed, hvis du bemærker, at filer forsvinder fra dit USB-drev, langsommere ydeevne og tilfældige fejlmeddelelser.

Pros

 • Meget brugervenlig.
 • Perfekt til forebyggende vedligeholdelse af dine lagerdrev. Det er en god ide at køre Førstehjælp periodisk for at rette mindre filsystemproblemer, efterhånden som de opstår.


Cons
 • Begrænset funktionalitet. Det er kun dygtigt til at reparere mindre filsystemfejl.
 • Du kan ikke bruge den, hvis dit macOS ikke registrerer USB-drevet.

5. Windows Defender (Windows)


Windows Defender skanningsmuligheder.

Computer virusser er ofte årsagen til korruption og andre logiske problemer på dit USB-drev. Dette sker sædvanligvis, når du tilslutter USB-drevet til en inficeret computer. Hvis du mistænker, at malware er årsag til logiske problemer og korruption på dit USB, er det en god ide at skanne det med Windows Defender (inkluderet med Windows Vista og nyere). Det anbefales også at skanne hele din PC ved hjælp af Fuld Skanning.

Pros

 • En kapabel antivirusløsning uden ekstra omkostninger.
 • Brugerdefinerede skanninger lader dig skanne specifikke mapper, hvor du mistænker tilstedeværelsen af malware. Dette sparer tid.


Cons
 • Automatisk skanner ikke USB-drev, når de tilsluttes.
 • Periodisk skanning er begrænset til interne lagringsdrev.

Betalte USB reparationsværktøjer


Hvis ingen af de gratis værktøjer kunne reparere dit USB-stik, bliver du nødt til at ty til betalte muligheder. Betalte værktøjer tilbyder bredere funktionalitet, bedre anvendelighed og producerer typisk bedre resultater. De kan også hjælpe dig, når problemet er mere kompliceret end mindre filsystemkorruption.

6. AOMEI Partition Assistant (Windows)


Aomei Partition Assistant.

Få værktøjer kan måle sig med AOMEI Partition Assistant’s partitionering- og diskstyringsevner. Det tilbyder en nemmere og mere funktionel måde at formatere, partitionere og reparere dit USB-drev end Windows Diskhåndtering. Med premiumversionen af programmet kan du også gendanne tabte partitioner fra dit USB-drev.

Pros

 • Evnen til at håndtere partitioner såvel som at gendanne dem indenfor et enkelt interface. AOMEI Partition Assistant’s funktionalitet strækker sig ud over bare at reparere dit USB-drev.
 • Rig på funktioner gratis plan.
 • Du kan genopbygge Master Boot Record (MBR) ved hjælp af værktøjet.
 • Kan integreres i Windows Genoprettelsesmiljø, hvilket tillader dig at bruge programmet selvom Windows ikke kan starte.


Cons
 • Den gratis version har begrænsede partitionsgendannelsesevner. Du kan se gendannbare partitioner, men ikke gendanne dem.
 • Premiumplanerne er dyre.
 • Kører kun på Windows.Priser: Gratis standardversion med betalte planer, der starter fra $39.95.

7. ALSOFT DiskWarrior (Mac)


Alsoft DiskWarrior i macOS.

DiskWarrior er et af de ældste Mac-kun diskreparationsprogrammer og et fremragende valg – hvis dit mål er at genopbygge dit USB-drevs kataloger og filsystem. Dog begrænser dette alvorligt dets anvendelsesområder. Hvis du vil gendanne slettede filer fra dit USB-drev, vil DiskWarrior ikke være i stand til at hjælpe dig. Det understøtter kun diske formateret med HFS+ filsystemet.

Pros

 • Intuitivt, nemt-til-brug interface.
 • Lynhurtige reparationshastigheder.
 • Reparerer dine korrupte filer og filsystemer, som macOS’s diskutility ikke kan.
 • Leveres med et flashdrev, som kan bruges til at køre DiskWarrior, mens din Mac er i genoprettelsesmode.


Cons
 • Ingen gratis prøveversion.
 • Understøtter ikke Windows-filsystemer (FAT32, NTFS, exFAT) samt det seneste macOS filsystem, APFS.
 • Gendanner ikke dine filer.Pris: $119,5 for en enkelt kopi. Inkluderer en DiskWarrior Flashdrev.

8. DiskGenius (Windows)


DiskGenius startskærm.

Hvis dårlige sektorer er årsagen til, at dit USB-drev er blevet korrupt, præsenterer DiskGenius sig som et godt valg til at verificere og reparere disse dårlige sektorer. Verificeringsprocessen er skrivebeskyttet, så du behøver ikke at bekymre dig om datatab. Reparationsprocessen kan dog slette dine filer, så det anbefales, at du opretter et diskbillede af dit USB-drev, før du bruger DiskGenius.

Pros

 • Datarecovery og diskreparationssoftware i én pakke.
 • En funktionsrig gratis version, der lader dig verificere og reparere dårlige sektorer på dit USB-drev.
 • Understøtter RAW USB-drev.
 • Kan bruges til at tage backup og gendanne partitionstabellen.


Cons
 • Komplekst UI.
 • Underordnet support uden live chat og telefonhjælp.
 • Understøtter ikke Mac-specifikke filformater.

9. Outbyte Driver Updater (Windows)


Outbyte Driver Updater startskærm.

Forældede drivere er en almindelig årsag til, at dit USB-drev muligvis fungerer dårligt. Og Windows kan ikke regnes med til at opdatere alle nødvendige drivere, så snart nye opdateringer bliver rullet ud. Outbyte Driver Updater løser dette ved at skanne din PC og opdage korrupte eller forældede drivere. Du kan derefter fortsætte med at downloade og installere driverne inden for Outbyte Driver Updaters UI.

Pros

 • Fjerner besværet med manuelt at opdage korrupte eller forældede drivere.
 • Tager backup af gamle drivere for nem tilbagelægning.
 • Inkluderer en PC-optimerer.


Cons
 • Reparerer ikke USB-drevets filsystem eller gendanner korrupte partitioner.
 • Ingen mulighed for engangskøb.Pris: 7 dages gratis prøveperiode. $29,95 for et tremåneders abonnement.

10. Norton Antivirussoftware (Windows og macOS)


Norton Antivirus startskærm.

Selvom den indbyggede antivirusløsning på din PC eller Mac er kapabel nok, er den stadig ikke bedre end Nortons Antivirus Suite. Med Norton kan du indstille automatisk skanning af dit USB-drev, der vil skanne dit USB-drev for malware hver gang du tilslutter det til din PC. Desuden bliver Norton Antivirus’ virusdefinitioner regelmæssigt opdateret, hvilket gør det muligt at opdage og fjerne de seneste trusler, som din computers indbyggede antivirus muligvis ikke kan.

Pros

 • Bedre virusopdagelse og fjernelse end indbyggede sikkerhedsprogrammer i macOS og Windows.
 • Indstil periodisk skanning af din PC for at fjerne trusler, så snart de opdages.
 • Stærkt tilpasselig.


Cons
 • Ingen gratis version. Kun en begrænset 7-dages gratis prøveperiode.
 • Giver kun mening, hvis din PC ofte er udsat for trusler. Ellers er de indbyggede programmer nok.Pris: 7 dages gratis prøveperiode. Planer starter fra $59,99 om året. Der er betydelige rabatter tilgængelige.

Producent-specifikke USB reparationsværktøjer


Populære USB mærker har deres egne USB reparationsværktøjer, der typisk er gratis at bruge, hvis du ønsker at reparere en pen drev produceret af dem. Disse værktøjer er pålidelige, og er et godt valg, hvis du ønsker noget med mere funktionalitet end CHKDSK eller Disk Utility, men ikke ønsker at betale en præmie for universelle tredjeparts USB reparationsprogrammer.

11. Transcend JetFlash Online Recovery


Transcend JetFlash USB Recovery software.Hvis du ejer et Transcend JetFlash USB-drev, der ikke fungerer som det skal, kan Transcends JetFlash Online Recovery-værktøj gendanne USB-drevet til dets standardindstillinger. Processen vil slette alle eksisterende filer på drevet, så sørg for at gendanne dine data fra Transcend USB-drevet før brug af værktøjet.

Pros

 • Producentgodkendt nulstillingsværktøj til Transcend JetFlash USB-drev.
 • Gratis at bruge.
 • Enkel og brugervenlig brugergrænseflade.
Cons
 • Sletter alle eksisterende data på USB-drevet.
 • Understøtter kun 16 GB og mindre JetFlash 780 drev.

12. Kingston Format Utility

Kingston Format Utility.

Hvis du ejer et Kingston USB-drev, kan producentens eget formatværktøj gendanne drevet til fabriksindstillingerne. Det fjerner alle vira, filsystemproblemer og filerne selv i processen.

Pros

 • Let at bruge. Vælg blot dit drev og det filsystem, du ønsker at formatere det til. Klik på OK.
 • Lille download størrelse.
 • Gratis at bruge.
Cons
 • Der er ikke en mærkbar forskel i funktionalitet sammenlignet med Windows' indbyggede formatværktøj.
 • Er ikke blevet opdateret i lang tid.

13. Apacer USB Repair Tool

Apacer USB Repair.

Apacer USB Repair Tool fungerer med Apace’s egne og andre USB-drev. Du kan bruge værktøjet til enten at formatere eller “gendanne” dit USB-drev til fabriksindstillingerne. Begge muligheder vil slette alle dine data. Værktøjet vil løse eventuelle logiske problemer, det støder på under processen.

Pros

 • Enkel brugergrænseflade med kun to muligheder – Format og Gendan.
 • Fungerer med USB-drev fremstillet af andre selskaber.
 • Gratis at bruge.
Cons
 • Ingen officiel dokumentation om, hvordan programmet bruges effektivt.
 • Programmet ser uprofessionelt ud og indgyder ikke meget tillid.

Pris: Gratis.

14. Seagate SeaTools

Seagate SeaTools dashboard.

Seagates SeaTools-værktøj er et program, der normalt installeres for at kontrollere og reparere harddiske på din PC. Det er dog kompatibelt med USB-drev, og du kan bruge det til at køre en sundhedstjek på dit drev og derefter løse eventuelle problemer, du støder på. SeaTools kan diagnosticere og udbedre dårlige blokke på dit USB-drev.

Pros

 • Udviklet af et velkendt mærke for ekstra ro i sindet.
 • Kan også bruges til at administrere og reparere dine harddiske.
 • Fungerer også som et formatværktøj udover et reparationsværktøj.
 • Kompatibel med ikke-Seagate drev også.
Cons
 • Komplekst brugerinterface.
 • Reparationsprocessen tager lang tid.

Prissætning: Gratis.

15. Silicon Power USB Flash Drive Recovery Software

Silicon Power USB Repair software.

Hvis din USB er skrivebeskyttet, ikke kan formateres, eller ikke genkendes af din PC, kan Silicon Power USB Flash Drive Recovery Software hjælpe dig med at reparere USB-drevet. Det understøtter alle pen-drev, men er specielt designet til Silicon Power USB-drev.

Pros

 • Nem at bruge.
 • Lille downloadpakke på kun 218 KB.
 • Fungerer med alle USB-drev.
Cons
 • Er ikke blevet opdateret siden 2016.
 • Kan ikke reparere dit drev uden at slette dine data.

Prissætning: Gratis.

16. PNY UFIX III

PNY UFIX III-vindue.

Hvis du ejer et PNY eller HP USB-drev, kan PNY UFIX formatere og reparere USB-drevet i tilfælde af, at det er skrivebeskyttet eller ikke kan tilgås i Windows. Interfacet er forældet, og du kan vælge at Gendanne eller Afslutte programmet. Igen skal du sikkerhedskopiere alle dine data, før du bruger værktøjet.

Pros

 • Kan formatere og reparere drev selvom de er skrivebeskyttede.
 • Interfacet forvirrer dig ikke med muligheder.
 • Gratis at downloade og bruge.
 • Kræver ikke installation.
Cons
 • PNY UFIX opdateres ikke regelmæssigt. Den sidste opdatering var i 2017.
 • Kun kompatibel med HP og PNY USB-drev.

Prissætning: Gratis.

FAQ

Både Windows og macOS har indbyggede diskkontrolværktøjer – CHKDSK og Disk Utility, henholdsvis. Du kan bruge dem til at reparere dit USB-drev. Hvis de ikke virker, kan du downloade en af de mærkespecifikke reparationsværktøjer for at fikse din pen-drev.
Et logisk beskadiget USB-drev kan repareres ved hjælp af reparationssoftware til flashdrev. Fysisk beskadigede drev kan blive repareret ved at kontakte en professionel datagendannelsestjeneste i dit område.
For at reparere et USB-flashdrev skal du bruge indbyggede diskkontrolværktøjer eller downloade en tredjeparts flashdrevreparationsværktøj. Du kan gå online og kontakte en professionel datagendannelsestjeneste, hvis skaden er fysisk.
For at rense dårlige sektorer på dit USB-drev, brug CHKDSK på Windows, eller Disk Utility på macOS. Alternativt kan du også foretage en fuld formatering af dit drev.
manuviraj
Manuviraj Godara er en professionel indholdsforfatter med mere end 4 års erfaring. Hans stadigt voksende fascination og erfaring med teknologi driver ham til at skabe indhold relateret til datagendannelse og forbrugerteknologi. Du kan også finde hans arbejde på MakeUseOf.com og HandyRecovery.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.