Top 16 beste USB-flashdrive reparatietools voor Windows en Mac

Wij testen elke applicatie die we aanbevelen om u te voorzien van de meest betrouwbare en effectieve oplossingen.
manuviraj
Geschreven door
Goedgekeurd door
129

beste usb reparatie toolVeelvoorkomende foutmeldingen, trage prestaties en ontbrekende gegevens zijn allemaal tekenen van een logisch beschadigde USB-stick. Om je stick te repareren moet je gebruik maken van USB-reparatiehulpmiddelen. En ja, er is een overvloed aan zulke hulpmiddelen op het internet. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de 16 beste hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Wat is een USB Reparatiehulpmiddel en Hoe Selecteer Je Deze

Over het algemeen zijn USB-sticks gevoelig voor twee soorten schade: fysieke schade en logische schade. USB-reparatiehulpmiddelen kunnen je alleen helpen als je flashdrive logisch is beschadigd. Bij fysieke schade (zoals gebogen connectors, een beschadigde NAND flashchip, waterschade en oververhitting) moet je contact opnemen met een professionele USB-reparatiedienst.

Gewoonlijke Logische Problemen met USB-sticks

USB-sticks zijn kwetsbaar voor talrijke logische problemen. Elk probleem heeft verschillende symptomen, maar vaak resulteert dit in dataverlies en de onmogelijkheid om gegevens op je stick te schrijven. Het USB-reparatieprogramma dat je gebruikt zal afhangen van het probleem waarmee je te maken hebt.

Gebruik de volgende tabel als gids:

Probleem

Beschrijving

Oplossing

🗂 Corrupt bestandssysteem Je kunt geen gegevens lezen of schrijven naar de USB-stick, ook al wordt deze door jouw pc gedetecteerd. Dit kan gebeuren vanwege onjuiste verwijdering, plotseling stroomverlies en pc-crashes. Eerst je gegevens herstellen met dataherstelsoftware. Dan, je USB-stick scannen met CHKDSK.
🦠 Malware Computervirussen kunnen de bestanden op de USB en het bestandssysteem beschadigen. Doet zich doorgaans voor wanneer je de USB-stick aansluit op een geïnfecteerde computer. Gebruik Windows Defender of een antivirusprogramma van derden om je pc te scannen. Na de scan, gebruik dataherstelsoftware om teruggehaalde verwijderde bestanden. Na dataherstel, kun je het schijfstation formatteren om het bestandssysteem en slechte sectoren te herstellen.
📦 RAW bestandssysteem Als het bestandssysteem van je USB-stick volledig ontbreekt of ernstig beschadigd is, zal het verschijnen als RAW in Windows Schijfbeheer. Je gegevens terughalen met dataherstelsoftware en dan het schijfstation formatteren.
💿 Slechte sectoren Na verloop van tijd zal je USB-stick slechte sectoren ontwikkelen. Dit zijn gebieden in de opslag die niet toegankelijk of bruikbaar zijn. Slechte sectoren zijn een onderdeel van langdurig gebruik van de stick, maar kunnen ook veroorzaakt worden door onjuist gebruik van de flashdisk. Herstel je gegevens met een dataherstelprogramma en repareer dan het schijfstation met CHKDSK. Als CHKDSK je schijfstation niet kan repareren, gebruik dan een van de betaalde USB-reparatiehulpmiddelen om slechte sectoren op je flashdrive te detecteren en te herstellen.

Hoe Bestanden Herstellen van Je USB-flashdrive

In de meeste gevallen van logische schade zal je niet in staat zijn toegang te krijgen tot de bestanden die op je pen-drive zijn opgeslagen.

Voordat je gaat repareren, is het een goed idee om eerst al je gegevens van de beschadigde USB-stick te herstellen. Het reparatieproces kan je bestanden verwijderen, en soms is de enige manier om je stick te repareren deze te formatteren.

Gelukkig, zolang je stick wordt gedetecteerd door je pc, zou je in staat moeten zijn om het merendeel, zo niet alle, van je gegevens te herstellen. Hoe dan? Wel, met gebruik van dataherstelsoftware van derden.

Er zijn genoeg opties om uit te kiezen, maar ik stel voor dat je Disk Drill gebruikt, aangezien het je toestaat een back-up (schijfbeeld) te maken van je USB-stick, en vervolgens het back-up te scannen voor herstelbare gegevens. Het is niet aan te raden om rechtstreeks de USB-stick te scannen op herstelbare gegevens, omdat dit de stick belast en verdere gegevensverlies kan veroorzaken.

Hier is hoe je een schijfbeeld van je USB-stick maakt en deze scant om al je gegevens terug te krijgen:

Maak een Schijfbeeld van je USB-stick met Disk Drill

 1. Download Disk Drill en installeer het.
 2. Sluit de USB-stick aan op je pc.
 3. Open Disk Drill en klik op de Schijfbackup optie, onder Extra Hulpmiddelen.
 4. Selecteer de USB-stick en klik op de Byte-voor-byte Backup knop.Byte-voor-byte Backup scherm in Disk Drill
 5. Selecteer waar je het schijfbeeld van de USB-stick wilt opslaan en klik OK.Schijfbeeld opslagbestemming.
 6. Disk Drill zal het schijfbeeld maken.Schijfbeeld gemaakt.

Scan het Schijfbeeld van je USB-stick met Disk Drill

 1. Open Disk Drill en zorg ervoor dat je op het Opslagapparaten tabblad bent, onder Dataherstel.
 2. Klik op de Koppel schijfbeeld optie en zoek naar het schijfbeeld van je pen-drive. Dubbelklik erop. Het zal gemonteerd worden in Disk Drill.Koppel schijfbeeld optie in Disk Drill.
 3. Selecteer het schijfbeeld van je flashdisk en klik op Zoek naar verloren gegevens.Zoek naar verloren gegevens optie in Disk Drill.
 4. Klik Bekijk gevonden items of klik direct op het bestandstype dat je wilt herstellen (Afbeeldingen, Video, Audio, Documenten, Archieven, en Overig).Bekijk gevonden items scherm in Disk Drill.
 5. Gebruik de selectievakjes om de gewenste bestanden te selecteren en klik Herstellen. Disk Drill toont een voorbeeld van het momenteel geselecteerde bestand. Alle bestaande bestanden op je USB-stick zijn beschikbaar onder het Bestaande menu op dit scherm. Om verwijderde bestanden te bekijken en te herstellen, ontvouw de Verwijderd of verloren, of Gereconstrueerd secties.Lijst van herstelbare bestanden in Disk Drill.
 6. Choose a recovery destination and click Next.Herstelbestemming prompt in Disk Drill.
 7. Disk Drill zal de bestanden herstellen.

Beste USB-reparatietools

In onze lijst hebben we de USB-stick reparatietools verdeeld over drie verschillende categorieën – gratis ingebouwde tools, betaalde tools en merkspecifieke reparatietools voor USB-sticks.

Gratis ingebouwde Flash Drive reparatieprogramma’s op Windows en macOS

In geval van kleine logische schade aan je USB-sticks, zijn de ingebouwde schijfreparatieprogramma’s in Windows en Mac genoeg om deze te herstellen. Ze bieden ook het bijkomende voordeel van betrouwbaarheid, terwijl ze gratis zijn en geen extra downloads vereisen.

1. CHKDSK (Windows)

CHKDSK syntax.

CHKDSK (afkorting voor “check disk”) is een opdrachtregelprogramma dat bestaat sinds 1980. Zoals de naam al doet vermoeden, controleert het op slechte sectoren op je opslagschijven en repareert deze. Je kunt CHKDSK uitvoeren via de opdrachtprompt, Windows Terminal, Windows PowerShell of DOS Prompt.

Pros

 • Gratis te gebruiken en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd met behulp van diverse parameters.
 • Bekwaam in het detecteren en repareren van slechte sectoren, of een beschadigd bestandssysteem.
 • Compatibel met zowel FAT32 als NTFS-bestandssystemen.
Cons
 • Werkt niet op RAW USB-sticks.
 • Kan gegevens verwijderen tijdens het reparatieproces.
 • Niet zo gebruiksvriendelijk als GUI-gebaseerde reparatietools voor flashdrives.

2. Diskpart (Windows)

Diskpart in Windows.

Diskpart is een ander opdrachtregelprogramma dat vooraf is geïnstalleerd met Windows. In tegenstelling tot CHKDSK, repareert het niet precies het bestandssysteem van je USB. In plaats daarvan kun je het gebruiken om je USB-stick schoon te maken en te formatteren naar de fabrieksstaat. Diskpart biedt tal van extra functionaliteiten, zoals het vermogen om de partitietabel te converteren, het creëren/aanpassen/verwijderen van partities en het wijzigen van de attributen van een schijf.

Hier is hoe je diskpart kunt gebruiken om een USB-stick te formatteren.

Pros

 • Biedt enorme controle en flexibiliteit als het gaat om het beheren van de opslagschijven op je computer.
 • Als een opdrachtregelprogramma, kan het worden uitgevoerd in Windows Recovery Environment, d.w.z. je kunt het gebruiken, zelfs als Windows niet opstart.
Cons
 • Kan een USB-stick niet repareren zonder eerst de gegevens te verwijderen.
 • Niet gebruiksvriendelijk. Je moet talrijke opdrachten achtereenvolgens typen om het formatteren uit te voeren.

3. GUI Schijffoutcontroleprogramma (Windows)

Foutcontroletool in Windows.

Het Schijffoutcontroleprogramma in Windows is in wezen een GUI-versie van chkdsk. Het is gebruiksvriendelijker dan chkdsk omdat het je toestaat om het hele proces van het typen in opdrachten in de opdrachtprompt over te slaan. Echter, het biedt niet dezelfde mate van flexibiliteit en parameters als de chkdsk opdrachtregelprogramma.

Pros

 • Stelt je in staat om binnen een paar klikken je USB-stick op fouten te scannen. Makkelijk genoeg om te gebruiken voor nieuwe PC-gebruikers ook.
 • Detecteert en repareert het bestandssysteem van de USB-stick.
Cons
 • Beperkte functionaliteit vergeleken met zijn tegenhanger gebaseerd op opdrachtregels.
 • Werkt alleen als de USB-stick zichtbaar is in Windows Verkenner.

4. Eerste Hulp (macOS)

Schijfhulpprogramma in macOS.

De Eerste Hulp-functie binnen macOS’ Schijfhulpprogramma is vergelijkbaar met CHKDSK in Windows. Het detecteert en repareert eventuele bestandssysteemfouten op je schijven. Je hoeft geen opdrachten uit te voeren omdat de functie GUI-gebaseerd is. Sterker nog, het is makkelijker te gebruiken dan het GUI Schijffoutcontroleprogramma van Windows. Het is een uitstekende reparatieoptie als je verdwijnende bestanden opmerkt van je USB-stick, tragere prestaties en willekeurige foutmeldingen.

Pros

 • Uiterst gebruiksvriendelijk.
 • Uitstekend voor preventief onderhoud van je opslagschijven. Het is een goed idee om periodiek Eerste Hulp uit te voeren om kleine bestandssysteemproblemen te herstellen zodra ze zich voordoen.


Cons
 • Beperkte functionaliteit. Het is alleen geschikt voor het repareren van kleine bestandssysteemfouten.
 • Je kunt het niet gebruiken als je macOS de USB-stick niet detecteert.

5. Windows Defender (Windows)


Windows Defender scanopties.

Computervirussen veroorzaken vaak corruptie en andere logische problemen op je USB-stick. Dit gebeurt meestal wanneer je de USB-stick aansluit op een besmette computer. Als je vermoedt dat malware logische problemen en corruptie veroorzaakt op je USB, is het een goed idee om het te scannen met Windows Defender (meegeleverd met Windows Vista en hoger). Het wordt ook aanbevolen om je hele pc te scannen met de Volledige Scan.

Pros

 • Een capabele antivirusoplossing zonder extra kosten.
 • Aangepaste scans stellen je in staat om specifieke mappen te scannen waarvan je vermoedt dat er malware in aanwezig is. Dit bespaart tijd.


Cons
 • Scan USB-sticks niet automatisch wanneer ze worden aangesloten.
 • Periodiek scannen is beperkt tot interne opslagschijven.

Betaalde USB-reparatietools


Als geen van de gratis tools je USB-stick kon repareren, zul je moeten uitwijken naar betaalde opties. Betaalde tools bieden bredere functionaliteiten, betere gebruiksvriendelijkheid en leveren doorgaans betere resultaten. Ze kunnen je ook helpen wanneer het probleem ingewikkelder is dan kleine bestandssysteemcorruptie.

6. AOMEI Partition Assistant (Windows)


Aomei Partition Assistant.

Er zijn weinig tools die zich kunnen meten met de partitionering- en schijfbeheer capaciteiten van AOMEI Partition Assistant. Het biedt een makkelijkere en meer functionele manier om je USB-stick te formatteren, partitioneren en te repareren dan Windows Schijfbeheer. Met de premium versie van het programma kun je ook verloren partities van je USB-stick herstellen.

Pros

 • De mogelijkheid om partities te beheren en te herstellen binnen een enkele interface. De functionaliteit van AOMEI Partition Assistant strekt zich uit verder dan alleen het repareren van je USB-stick.
 • Rijke gratis versie.
 • Je kunt de Master Boot Record (MBR) herbouwen met het gereedschap.
 • Het kan worden geïntegreerd in de Windows Herstelomgeving, waardoor je het programma zelfs kunt gebruiken als Windows niet kan opstarten.


Cons
 • De gratis versie heeft beperkte mogelijkheden voor het herstel van partities. Je kunt herstelbare partities bekijken, maar niet herstellen.
 • De premium plannen zijn prijzig.
 • Werkt alleen op Windows.Prijsstelling: Gratis Standaard versie met betaalde plannen vanaf $39.95.

7. ALSOFT DiskWarrior (Mac)


Alsoft DiskWarrior in macOS.

DiskWarrior is een van de oudste diskreparatieprogramma’s alleen voor Mac en een uitstekende keuze – als je doel is om de mappen en het bestandssysteem van je USB-stick te herbouwen. Dit beperkt echter sterk zijn gebruiksmogelijkheden. Als je verwijderde bestanden van je USB-stick wilt herstellen, zal DiskWarrior je niet kunnen helpen. Het ondersteunt alleen schijven die zijn geformatteerd met het HFS+ bestandssysteem.

Pros

 • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface.
 • Bliksemsnelle reparatiesnelheden.
 • Repareert je corrupte bestanden en bestandssystemen die de macOS schijfhulpprogramma niet kan.
 • Wordt geleverd met een flashdrive die kan worden gebruikt om DiskWarrior uit te voeren terwijl je Mac zich in de herstelmodus bevindt.


Cons
 • Geen gratis proefversie.
 • Ondersteunt geen Windows-bestandssystemen (FAT32, NTFS, exFAT) evenals het nieuwste macOS-bestandssysteem, APFS.
 • Herstelt je bestanden niet.Prijzen: $119,5 voor een enkele kopie. Inclusief een DiskWarrior USB-drive.

8. DiskGenius (Windows)


DiskGenius startscherm.

Indien slechte sectoren de oorzaak zijn van beschadiging op uw USB-stick, biedt DiskGenius een goede keuze om deze te verifiëren en te herstellen. Het verificatieproces is alleen-lezen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over gegevensverlies. Het herstelproces kan echter uw bestanden verwijderen, dus het wordt aanbevolen om eerst een schijfkopie van uw USB-stick te maken voordat u DiskGenius gebruikt.

Pros

 • Dataherstel en schijfherstelsoftware in één pakket.
 • Een gratis versie met veel functies waarmee u slechte sectoren op uw USB-stick kunt verifiëren en herstellen.
 • Ondersteunt RAW USB-sticks.
 • Kan worden gebruikt om de partitietabel te back-uppen en te herstellen.


Cons
 • Gecompliceerde gebruikersinterface.
 • Ondermaatse ondersteuning zonder live chat en telefonische hulp.
 • Ondersteunt geen Mac-specifieke bestandsformaten.

9. Outbyte Driver Updater (Windows)


Outbyte Driver Updater startscherm.

Verouderde stuurprogramma’s zijn een veelvoorkomende reden waarom uw USB-stick niet goed functioneert. En op Windows kunt u niet vertrouwen om alle noodzakelijke stuurprogramma’s snel te updaten wanneer er nieuwe updates zijn uitgerold. Outbyte Driver Updater lost dit op door uw pc te scannen en corrupte of verouderde stuurprogramma’s te detecteren. Vervolgens kunt u vanuit de Outbyte Driver Updater-gebruikersinterface doorgaan met het downloaden en installeren van de stuurprogramma’s.

Pros

 • Neemt de moeite weg van het handmatig ontdekken van corrupte of verouderde stuurprogramma’s.
 • Maakt een back-up van oude stuurprogramma’s voor eenvoudige rollbacks.
 • Bevat een PC-optimalisator.


Cons
 • Herstelt het bestandssysteem van de USB of herstelt corrupte partities niet.
 • Geen eenmalige aankoopoptie beschikbaar.Prijzen: 7 dagen gratis proefperiode. $29,95 voor een abonnement van drie maanden.

10. Norton Antivirus Software (Windows en macOS)


Norton Antivirus startscherm.

Hoewel de ingebouwde antivirusoplossing op uw pc of Mac capabel genoeg is, is het nog steeds niet beter dan Norton’s Antivirus Suite. Met behulp van Norton kunt u automatische USB-scans instellen die uw USB-stick zullen scannen op malware elke keer dat u deze aansluit op uw pc. Verder worden de virusdefinities van Norton Antivirus regelmatig bijgewerkt, waardoor het de nieuwste bedreigingen kan detecteren en verwijderen die het ingebouwde antivirusprogramma van uw computer mogelijk niet kan.

Pros

 • Betere virusdetectie en verwijdering dan ingebouwde beveiligingsprogramma’s in macOS en Windows.
 • Stel periodieke scanning van uw pc in om dreigingen te verwijderen zodra ze worden gedetecteerd.
 • Uitgebreid aanpasbaar.


Cons
 • Geen gratis versie. Alleen een beperkte proefperiode van 7 dagen.
 • Heeft alleen zin als uw pc regelmatig wordt blootgesteld aan bedreigingen. Anders zijn de ingebouwde programma's voldoende.Prijzen: 7 dagen gratis proefperiode. Abonnementen beginnen vanaf $59,99 per jaar met uitgebreide kortingen beschikbaar.

Fabrikant-specifieke USB Hersteltools


Populaire USB-merken hebben hun eigen USB-hersteltools, die doorgaans gratis te gebruiken zijn als u een pen drive wilt repareren die door hen is geproduceerd. Deze tools zijn betrouwbaar en zijn een goede keuze als u iets wilt met meer functionaliteit dan CHKDSK of Schijfhulpprogramma, maar geen premium wilt betalen voor universele USB-herstelprogramma’s van derden.

11. Transcend JetFlash Online Recovery


Transcend JetFlash USB Herstelsoftware.Als u een Transcend JetFlash USB-station bezit dat niet werkt zoals het hoort, kan Transcends JetFlash Online Recovery Tool het USB-station herstellen naar de standaardinstellingen. Het proces zal alle bestaande bestanden op het station wissen, dus zorg ervoor dat u eerst uw gegevens van de Transcend USB-drive herstelt voordat u de tool gebruikt.

Pros

 • Door de fabrikant goedgekeurde resettool voor Transcend JetFlash USB-stations.
 • Gratis te gebruiken.
 • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface.
Cons
 • Wist alle bestaande gegevens op het USB-station.
 • Ondersteunt alleen JetFlash 780 drives van 16 GB en kleiner.

12. Kingston Format Utility

Kingston Format Utility.

Als u een Kingston USB-station bezit, kan de eigen format utility van de fabrikant het station herstellen naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden alle virussen, problemen met het bestandssysteem en de bestanden zelf verwijderd terwijl dit gebeurt.

Pros

 • Makkelijk te gebruiken. Selecteer gewoon uw station en het bestandssysteem waar u het naar wilt formatteren. Klik op OK.
 • Kleine downloadgrootte.
 • Gratis te gebruiken.
Cons
 • Er is geen merkbaar verschil in functionaliteit in vergelijking met het ingebouwde Windows formatteer gereedschap.
 • Al lange tijd niet bijgewerkt.

13. Apacer USB Repair Tool

Apacer USB Repair.

Het Apacer USB Repair Tool werkt met Apacers eigen en andere USB-stations. U kunt het gereedschap gebruiken om het station ofwel te formatteren, ofwel “herstellen” naar de fabrieksinstellingen. Beide opties zullen al uw gegevens verwijderen. Het gereedschap zal eventuele logische problemen oplossen die het tijdens het proces tegenkomt.

Pros

 • Eenvoudige interface met slechts twee opties – Formatteren, en Herstellen.
 • Werkt met USB-stations van andere bedrijven.
 • Gratis te gebruiken.
Cons
 • Geen officiële documentatie over hoe het programma effectief te gebruiken.
 • Het programma ziet er onprofessioneel uit en wekt niet veel vertrouwen.

Prijzen: Gratis.

14. Seagate SeaTools

Seagate SeaTools dashboard.

Seagates SeaTools utility is een programma dat meestal wordt geïnstalleerd om de harde schijven op uw pc te controleren en te repareren. Het is echter compatibel met USB-stations, en u kunt het gebruiken om een gezondheidscontrole op uw station uit te voeren en eventuele problemen die u tegenkomt, op te lossen. SeaTools kan diagnose stellen en slechte blokken op uw USB-station repareren.

Pros

 • Ontwikkeld door een gerenommeerd merk voor extra gemoedsrust.
 • Kan ook worden gebruikt om uw harde schijven te beheren en te repareren.
 • Functioneert ook als formatteringsgereedschap naast een reparatie-tool.
 • Compatibel met niet-Seagate stations.
Cons
 • Ingewikkelde gebruikersinterface.
 • Het reparatieproces duurt lang.

Prijsstelling: Gratis.

15. Silicon Power USB Flash Drive Herstel Software

Silicon Power USB Reparatiesoftware.

Als je USB schijf schrijfbeveiligd is, niet geformatteerd kan worden, of niet herkend wordt door je PC, dan kan de Silicon Power USB Flash Drive Herstel Software je helpen bij het repareren van de USB schijf. Het ondersteunt alle pen drives, maar is specifiek ontworpen voor Silicon Power USB schijven.

Pros

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Kleine downloadpakket van slechts 218 KB.
 • Werkt met alle USB-schijven.
Cons
 • Is sinds 2016 niet meer bijgewerkt.
 • Kan je schijf niet repareren zonder je gegevens te verwijderen.

Prijsstelling: Gratis.

16. PNY UFIX III

PNY UFIX III venster.

Als je een PNY of HP USB-schijf bezit, kan PNY UFIX deze formatteren en repareren in het geval dat deze schrijfbeveiligd is of niet toegankelijk in Windows. De interface is verouderd en je kunt kiezen om Herstellen of het programma te Verlaten. Ook hier moet je al je gegevens back-uppen voordat je de tool gebruikt.

Pros

 • Kan schijven formatteren en repareren, zelfs als ze schrijfbeveiligd zijn.
 • De interface verwart je niet met opties.
 • Gratis te downloaden en te gebruiken.
 • Vereist geen installatie.
Cons
 • PNY UFIX wordt niet regelmatig bijgewerkt. De laatste update was in 2017.
 • Alleen compatibel met HP en PNY USB-schijven.

Prijsstelling: Gratis.

FAQ

Zowel Windows als macOS hebben ingebouwde schijfcontrole hulpprogramma’s–CHKDSK, en Schijfhulpprogramma, respectievelijk. Je kunt ze gebruiken om je USB schijf te repareren. Werken ze niet, download dan een van de merkspecifieke reparatietools om je pen drive te fixen.
Een logisch beschadigde USB schijf kan gerepareerd worden met software voor het herstellen van flash drives. Fysiek beschadigde schijven kunnen worden gerepareerd door contact op te nemen met een professionele datarecovery service bij jou in de buurt.
Om een USB flash drive te repareren, zul je ingebouwde schijfcontrole tools moeten gebruiken of een externe flashdrive reparatie utility moeten downloaden. Je kunt online een professionele datarecovery service contacteren in het geval de schade fysiek is.
Om slechte sectoren op je USB schijf schoon te maken, gebruik je CHKDSK op Windows, of het Schijfhulpprogramma in macOS. Als alternatief kun je ook een volledige format van je schijf uitvoeren.
manuviraj
Manuviraj Godara is een professioneel content schrijver met meer dan 4 jaar ervaring. Zijn steeds groeiende fascinatie en ervaring met technologie drijft hem om content te creëren gerelateerd aan gegevensherstel en consumententechnologie. Je kunt zijn werk ook vinden op MakeUseOf.com en HandyRecovery.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.