Κορυφαία 16 Καλύτερα Εργαλεία Επισκευής USB Flash Drive για Windows και Mac

Δοκιμάζουμε κάθε εφαρμογή που συστήνουμε για να σας προσφέρουμε τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις.
manuviraj
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
113

καλύτερο εργαλείο επισκευής usbΣυχνά μηνύματα σφάλματος, αργή λειτουργία και απώλεια δεδομένων είναι όλα σημάδια ενός λογικά κατεστραμμένου USB. Για να επισκευάσετε τη συσκευή σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια εργαλείων επισκευής USB. Και ναι, υπάρχει πληθώρα τέτοιων εργαλείων στο διαδίκτυο. Έτσι, για να κάνουμε τη δουλειά σας ευκολότερη, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα 16 καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι ένα εργαλείο επισκευής USB και Πώς να το Επιλέξετε

Ευρέως, οι μονάδες USB είναι ευάλωτες σε δύο τύπους βλάβης – φυσική βλάβη και λογική βλάβη. Τα εργαλεία επισκευής USB θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν μόνο αν η μονάδα flash σας έχει πάθει λογική βλάβη. Όταν αντιμετωπίζετε φυσική βλάβη (όπως λυγισμένες συνδέσεις, κατεστραμμένο chip NAND flash, ζημιά από νερό και υπερθέρμανση), επικοινωνήστε με μια επαγγελματική υπηρεσία επισκευής USB.

Κοινά Λογικά Προβλήματα με τις Μονάδες USB

Οι μονάδες USB είναι ευάλωτες σε πολλά λογικά ζητήματα. Το καθένα έχει διαφορετικά συμπτώματα, αλλά μια κοινή κλωστή είναι η απώλεια δεδομένων και η αδυναμία εγγραφής δεδομένων στη συσκευή σας. Το πρόγραμμα επισκευής USB που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από το ζήτημα με το οποίο αντιμετωπίζετε.

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα ως οδηγό:

Πρόβλημα

Περιγραφή

Λύση

🗂 Κατεστραμμένο σύστημα αρχείων Δεν μπορείτε να διαβάσετε ή να γράψετε δεδομένα στη μονάδα USB, παρόλο που ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ακατάλληλων αποσυνδέσεων, ξαφνικές διακοπές ρεύματος και κρασαρίσματα του υπολογιστή. Πρώτα, ανακτήστε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το CHKDSK για να σαρώσετε τη μονάδα USB σας.
🦠 Malware Οι υπολογιστικοί ιοί μπορούν να καταστρέψουν τα αρχεία του USB και το σύστημα αρχείων. Συνήθως συμβαίνει όταν συνδέετε τη μονάδα USB σε έναν μολυσμένο υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε το Windows Defender ή ένα τρίτο αντιιικό πρόγραμμα για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας. Μετά τη σάρωση, χρησιμοποιήστε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε τυχόν διαγραμμένα αρχεία. Μετά την ανάκτηση δεδομένων, μπορείτε να μορφοποιήσετε ξανά τη μονάδα για να επιδιορθώσετε το σύστημα αρχείων και τους κακούς τομείς.
📦 Σύστημα αρχείων RAW Εάν το σύστημα αρχείων της μονάδας USB σας λείπει ολοκληρωτικά ή είναι σοβαρά κατεστραμμένο, θα εμφανιστεί ως RAW στη Διαχείριση Δίσκων των Windows. Ανακτήστε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων και μετά μορφοποιήστε τη μονάδα.
💿 Κακοί τομείς Με τον καιρό, η μονάδα USB θα αναπτύξει κακούς τομείς. Αυτές είναι περιοχές στην αποθήκευση που δεν μπορούν να προσπελαστούν ή να χρησιμοποιηθούν. Οι κακοί τομείς είναι μέρος της παρατεταμένης χρήσης της μονάδας, αλλά μπορεί επίσης να προκληθούν από ακατάλληλη χρήση του flash δίσκου. Ανακτήστε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων και μετά επιδιορθώστε τη μονάδα χρησιμοποιώντας το CHKDSK. Αν το CHKDSK δεν μπορεί να επιδιορθώσει τη μονάδα σας, χρησιμοποιήστε ένα από τα επί πληρωμή εργαλεία επισκευής USB για να ανιχνεύσετε και να επιδιορθώσετε τους κακούς τομείς στη μονάδα flash.

Πώς να Ανακτήσετε Αρχεία από τη Μονάδα Flash USB σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις λογικής βλάβης, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο USB stick σας.

Πριν από την επισκευή, είναι καλή ιδέα να ανακτήσετε όλα τα δεδομένα σας από το χαλασμένο USB stick. Η διαδικασία επισκευής μπορεί να διαγράψει τα αρχεία σας και μερικές φορές ο μόνος τρόπος να επισκευάσετε το stick σας είναι να το μορφοποιήσετε.

Ευτυχώς, αρκεί το stick σας να ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να μπορείτε να ανακτήσετε τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα δεδομένα σας από αυτό. Πώς; Λοιπόν, χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων τρίτων.

Υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, αλλά προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Disk Drill, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας (εικόνα δίσκου) του USB stick σας, και στη συνέχεια να σαρώσετε το αντίγραφο για δεδομένα που μπορούν να ανακτηθούν. Δεν συνιστάται να σαρώνετε απευθείας το USB stick για δεδομένα που μπορούν να ανακτηθούν, καθώς αυτό επιβαρύνει τον δίσκο και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω απώλεια δεδομένων.

Ακολουθεί πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα δίσκου του USB stick σας και να τη σαρώσετε για να ανακτήσετε όλα τα δεδομένα σας:

Δημιουργία Εικόνας Δίσκου του USB Stick σας Χρησιμοποιώντας το Disk Drill

 1. Κατεβάστε το Disk Drill και εγκαταστήστε το.
 2. Συνδέστε το USB stick στον υπολογιστή σας.
 3. Ανοίξτε το Disk Drill και κάντε κλικ στην επιλογή Drive Backup, κάτω από το Extra Tools.
 4. Επιλέξτε το USB stick και κάντε κλικ στο κουμπί Byte-to-byte Backup.Byte-to-byte Backup screen in Disk Drill
 5. Επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε την εικόνα δίσκου του USB stick και κάντε κλικ ΟΚ.Disk image save destination.
 6. Το Disk Drill θα δημιουργήσει την εικόνα δίσκου.Disk image created.

Σάρωση της Εικόνας Δίσκου του USB Stick σας Χρησιμοποιώντας το Disk Drill

 1. Ανοίξτε το Disk Drill, και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Storage Devices, κάτω από Data Recovery.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Attach disk image και αναζητήστε την εικόνα δίσκου του USB stick σας. Κάντε διπλό κλικ σε αυτήν. Θα προσαρτηθεί στο Disk Drill.Attach disk image option in Disk Drill.
 3. Επιλέξτε την εικόνα δίσκου του USB stick σας και κάντε κλικ στο Search for lost data.Search for lost data option in Disk Drill.
 4. Κάντε κλικ Review found items ή κάντε κατευθείαν κλικ στον τύπο αρχείου που θέλετε να ανακτήσετε (Εικόνες, Βίντεο, Ήχος, Έγγραφα, Αρχεία, και Άλλα).Review found items screen in Disk Drill.
 5. Χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου για να επιλέξετε τα επιθυμητά αρχεία και κάντε κλικ Recover. Το Disk Drill εμφανίζει μια προεπισκόπηση του τρέχοντος επιλεγμένου αρχείου. Όλα τα υπάρχοντα αρχεία στο USB stick σας θα είναι διαθέσιμα κάτω από το μενού Existing σε αυτήν την οθόνη. Για να δείτε και να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία, αναπτύξτε τις ενότητες Deleted or lost, ή Reconstructed.List of recoverable files in Disk Drill.
 6. Επιλέξτε έναν προορισμό ανάκτησης και κάντε κλικ Next.Recovery destination prompt in Disk Drill.
 7. Το Disk Drill θα ανακτήσει τα αρχεία.

Καλύτερα Εργαλεία Επισκευής USB

Στη λίστα μας, έχουμε διανείμει τα εργαλεία επισκευής για USB stick σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες–δωρεάν ενσωματωμένα εργαλεία, επί πληρωμή εργαλεία και εργαλεία επισκευής που είναι συγκεκριμένα για συγκεκριμένες μάρκες USB stick.

Δωρεάν Ενσωματωμένα Εργαλεία Επισκευής Flash Drive σε Windows και macOS

Σε περίπτωση μικρής λογικής βλάβης στα USB stick σας, τα ενσωματωμένα εργαλεία δισκών επισκευής σε Windows και Mac είναι αρκετά για να τα επισκευάσουν. Προσφέρουν επίσης το πλεονέκτημα της αξιοπιστίας, ενώ είναι δωρεάν και δεν απαιτούν καμία επιπλέον λήψη.

1. CHKDSK (Windows)

CHKDSK syntax.

Το CHKDSK (συντομογραφία για το “check disk”) είναι ένα πρόγραμμα κονσόλας εντολών που υπάρχει από το 1980. Όπως προδίδει η ονομασία του, ελέγχει και επισκευάζει τυχών κακά τομείς στους σκληρούς σας δίσκους. Μπορείτε να τρέξετε το CHKDSK χρησιμοποιώντας το Command Prompt, το Windows Terminal, το Windows PowerShell ή το DOS Prompt.

Pros

 • Δωρεάν στη χρήση, και μπορεί να τρέξει με διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας διάφορους παραμέτρους.
 • Έμπειρο στην ανίχνευση και επιδιόρθωση κακών τομέων ή ενός κατεστραμμένου συστήματος αρχείων.
 • Συμβατό τόσο με τα συστήματα αρχείων FAT32 όσο και NTFS.
Cons
 • Δεν λειτουργεί σε ακατέργαστα USB (RAW USB) διαστήματα.
 • Μπορεί να προκαλέσει διαγραφή δεδομένων κατά τη διαδικασία επιδιόρθωσης.
 • Δεν είναι τόσο φιλικό στον χρήστη όσο τα εργαλεία επιδιόρθωσης USB με βάση τη γραφική διασύνδεση (GUI).

2. Diskpart (Windows)

Diskpart στα Windows.

Diskpart είναι ένα άλλο εργαλείο γραμμής εντολών που παρέχεται μαζί με τα Windows. Σε αντίθεση με το CHKDSK, δεν επιδιορθώνει ακριβώς το σύστημα αρχείων του USB σας. Αντ’ αυτού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να μορφοποιήσετε το USB σας στην εργοστασιακή του κατάσταση. Το Diskpart προσφέρει μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως η δυνατότητα μετατροπής του πίνακα τμημάτων, δημιουργία/τροποποίηση/διαγραφή τμημάτων και τροποποίηση των χαρακτηριστικών ενός δίσκου.

Εδώ είναι πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το diskpart για να μορφοποιήσετε ένα USB δίσκο.

Pros

 • Προσφέρει τεράστιο έλεγχο και ευελιξία όταν πρόκειται για τη διαχείριση των αποθηκευτικών μέσων στον υπολογιστή σας.
 • Ως εργαλείο γραμμής εντολών, μπορεί να εκτελεστεί στο Περιβάλλον Ανάκαμψης των Windows, δηλαδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, ακόμα και αν τα Windows δεν ξεκινήσουν.
Cons
 • Περιορισμένη λειτουργικότητα συγκριτικά με το αντίστοιχο εργαλείο που βασίζεται σε γραμμή εντολών.
 • Λειτουργεί μόνο αν το USB drive είναι ορατό στον Windows Explorer.

4. First Aid (macOS)

Disk Utility in macOS.

Η δυνατότητα First Aid στο Disk Utility του macOS είναι παρόμοια με το CHKDSK στα Windows. Ανιχνεύει και διορθώνει τυχόν σφάλματα αρχείων συστήματος στους δίσκους σας. Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε καμία εντολή, καθώς η δυνατότητα βασίζεται σε GUI. Στην πραγματικότητα, είναι ευκολότερη στη χρήση από το εργαλείο ελέγχου δίσκου GUI των Windows. Είναι μια εξαιρετική επιλογή επιδιόρθωσης αν παρατηρήσετε εξαφανιζόμενα αρχεία από το USB drive σας, πιο αργή απόδοση και τυχαία μηνύματα σφαλμάτων.

Pros

 • Εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη.
 • Εξαιρετικό για προληπτική συντήρηση των αποθηκευτικών σας δίσκων. Είναι καλή ιδέα να τρέχετε το First Aid περιοδικά για να διορθώνετε μικροπροβλήματα στο αρχείο συστήματος καθώς και όταν αυτά εμφανίζονται.
Cons
 • Περιορισμένη λειτουργικότητα. Είναι μόνο ικανό για την επιδιόρθωση μικρών σφαλμάτων αρχείων συστήματος.
 • Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν το macOS δεν ανιχνεύει το USB drive.

5. Windows Defender (Windows)

Windows Defender scan options.

Οι ιοί υπολογιστών προκαλούν συνήθως διαφθορά και άλλα λογικά προβλήματα στο USB drive σας. Συνήθως, αυτό συμβαίνει όταν συνδέετε το USB drive σε έναν μολυσμένο υπολογιστή. Αν υποπτεύεστε ότι οι λογικές διαταραχές και η διαφθορά στο USB σας προκαλούνται από κακόβουλο λογισμικό, η σάρωση με το Windows Defender (που παρέχεται με τα Windows Vista και ανώτερα) είναι καλή ιδέα. Συνιστάται επίσης η σάρωση ολόκληρου του PC σας χρησιμοποιώντας την Πλήρη Σάρωση.

Pros

 • Μια ικανή αντιική λύση χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Οι προσαρμοσμένες σαρώσεις σας επιτρέπουν να σαρώσετε συγκεκριμένους φακέλους όπου υποπτεύεστε την παρουσία κακόβουλου λογισμικού. Αυτό γλιτώνει χρόνο.
Cons
 • Δεν σαρώνει αυτόματα τα USB drives όταν συνδέονται.
 • Η περιοδική σάρωση περιορίζεται στους εσωτερικούς αποθηκευτικούς δίσκους.

Εργαλεία Επιδιόρθωσης USB με Χρέωση

Αν κανένα από τα δωρεάν εργαλεία δεν κατάφερε να επιδιορθώσει το USB stick σας, θα πρέπει να στραφείτε σε επιλογές με χρέωση. Τα επί πληρωμή εργαλεία προσφέρουν ευρύτερη λειτουργικότητα, καλύτερη χρηστικότητα και συνήθως παράγουν καλύτερα αποτελέσματα. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν όταν το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο από μικρές διαφθορές στο αρχείο συστήματος.

6. AOMEI Partition Assistant (Windows)

Βοηθός Διαμερίσματος Aomei.

Λίγα εργαλεία μπορούν να συγκριθούν με τις δυνατότητες διαμερισματοποίησης και διαχείρισης δίσκων του AOMEI Partition Assistant. Προσφέρει μια πιο εύκολη και λειτουργική μέθοδο για τη μορφοποίηση, διαμερισματοποίηση και επισκευή του USB σας απ’ ό,τι η Διαχείριση Δίσκων των Windows. Επίσης, μπορείτε να ανακτήσετε χαμένα διαμερίσματα από το USB σας με την πρόσημη έκδοση του προγράμματος.

Pros

 • Η δυνατότητα να διαχειρίζεται διαμερίσματα, καθώς και να τα ανακτά, μέσα από μία μόνο διεπαφή. Η λειτουργικότητα του AOMEI Partition Assistant επεκτείνεται πέρα από την απλώς επισκευή του USB σας.
 • Πλούσιο σε δυνατότητες δωρεάν πρόγραμμα.
 • Μπορείτε να ανασυγκροτήσετε το Master Boot Record (MBR) χρησιμοποιώντας το εργαλείο.
 • Μπορεί να ενσωματωθεί στο Περιβάλλον Ανάκτησης των Windows, επιτρέποντας σας να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ακόμα και αν τα Windows αδυνατούν να εκκινήσουν.
Cons
 • Η δωρεάν έκδοση έχει περιορισμένες δυνατότητες ανάκτησης διαμερισμάτων. Μπορείτε να δείτε τα ανακτήσιμα διαμερίσματα, αλλά δεν μπορείτε να τα ανακτήσετε.
 • Τα πρόσημα πλάνα είναι ακριβά.
 • Λειτουργεί μόνο σε Windows.

Τιμολόγηση: Δωρεάν Στάνταρ έκδοση με πληρωμένα πλάνα από $39.95.

7. ALSOFT DiskWarrior (Mac)

Alsoft DiskWarrior στο macOS.

Το DiskWarrior είναι ένα από τα παλαιότερα προγράμματα επισκευής δίσκων μόνο για Mac και μια εξαιρετική επιλογή–εάν ο στόχος σας είναι να ανασυγκροτήσετε τους καταλόγους και το σύστημα αρχείων του USB σας. Ωστόσο, αυτό περιορίζει σημαντικά το πεδίο χρήσης του. Αν θέλετε να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από το USB σας, το DiskWarrior δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει. Υποστηρίζει μόνο δίσκους που έχουν μορφοποιηθεί με το σύστημα αρχείων HFS+.

Pros

 • Διαισθητική, εύκολη στη χρήση διεπαφή.
 • Πολύ γρήγορες ταχύτητες επισκευής.
 • Επισκευάζει τα κατεστραμμένα αρχεία και συστήματα αρχείων που το macOS disk utility δεν μπορεί.
 • Συνοδεύεται από ένα flash drive που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρέξει το DiskWarrior ενώ ο Mac είναι σε λειτουργία ανάκτησης.
Cons
 • Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμαστική έκδοση.
 • Δεν υποστηρίζει κανένα σύστημα αρχείων Windows (FAT32, NTFS, exFAT) καθώς και το τελευταίο σύστημα αρχείων του macOS, APFS.
 • Δεν ανακτά τα αρχεία σας.

Τιμολόγηση: $119.5 για ένα αντίτυπο. Περιλαμβάνει USB Drive DiskWarrior.

8. DiskGenius (Windows)

Αρχική οθόνη DiskGenius.

Αν κακοί τομείς είναι η αιτία που ο USB σκληρός δίσκος σας έχει καταστραφεί, το DiskGenius αποτελεί μια καλή επιλογή για τον έλεγχο και την επιδιόρθωσή τους. Η διαδικασία ελέγχου είναι μόνο για ανάγνωση, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για απώλεια δεδομένων. Ωστόσο, η διαδικασία επιδιόρθωσης μπορεί να διαγράψει τα αρχεία σας, οπότε συνιστάται να δημιουργήσετε μια εικόνα δίσκου του USB drive πριν χρησιμοποιήσετε το DiskGenius.

Pros

 • Λογισμικό ανάκτησης δεδομένων και επιδιόρθωσης δίσκου σε ένα πακέτο.
 • Μια δωρεάν έκδοση γεμάτη δυνατότητες που σας επιτρέπει να ελέγχετε και να επιδιορθώνετε κακούς τομείς στον USB δίσκο σας.
 • Υποστηρίζει RAW USB δίσκους.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιγραφή ασφαλείας και την αποκατάσταση του πίνακα κατάτμησης.
Cons
 • Περίπλοκο UI.
 • Κάτω του μετρίου υποστήριξη χωρίς live chat και τηλεφωνική υποστήριξη.
 • Δεν υποστηρίζει ειδικούς τύπους αρχείων του Mac.

9. Outbyte Driver Updater (Windows)

Αρχική οθόνη Outbyte Driver Updater.

Οι παλιοί οδηγοί είναι ένας συνηθισμένος λόγος που ο USB σκληρός δίσκος σας μπορεί να μη λειτουργεί σωστά. Και τα Windows δεν μπορούν να εξαρτηθούν για να ενημερώσουν όλους τους απαραίτητος οδηγούς μόλις οι νέες ενημερώσεις κυκλοφορήσουν. Το Outbyte Driver Updater διορθώνει αυτό σκανάροντας τον υπολογιστή σας και ανιχνεύοντας τους κατεστραμμένους ή παλιούς οδηγούς. Μπορείτε στη συνέχεια να προχωρήσετε στο κατέβασμα και την εγκατάσταση των οδηγών μέσα από το UI του Outbyte Driver Updater.

Pros

 • Απομακρύνει την ταλαιπωρία της χειροκίνητης ανακάλυψης κατεστραμμένων ή παλιών οδηγών.
 • Δημιουργεί αντίγραφο ασφαλείας των παλιών οδηγών για εύκολες επαναφορές.
 • Περιλαμβάνει βελτιστοποιητή Η/Υ.
Cons
 • Δεν επιδιορθώνει το σύστημα αρχείων του USB ή αποκαθιστά κατεστραμμένες κατατμήσεις.
 • Δεν υπάρχει επιλογή αγοράς μιας φοράς.

Τιμολόγηση: Δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. 29,95$ για συνδρομή τριών μηνών.

10. Πρόγραμμα Αντιικού Norton (Windows και macOS)

Αρχική οθόνη του Norton Antivirus.

Παρόλο που ο ενσωματωμένος αντιιός του PC ή Mac σας είναι αρκετά ικανός, δεν είναι καλύτερος από το πακέτο Antivirus της Norton. Χρησιμοποιώντας το Norton, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτόματες σαρώσεις USB που θα ανιχνεύουν malware στο USB σας κάθε φορά που το συνδέετε στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, οι ορισμοί ιών του Norton Antivirus ενημερώνονται τακτικά, επιτρέποντάς του να ανιχνεύει και να αφαιρεί τις τελευταίες απειλές που ο ενσωματωμένος αντιιός του υπολογιστή σας μπορεί να μην μπορεί να το κάνει.

Pros

 • Καλύτερη ανίχνευση και αφαίρεση ιών από τα ενσωματωμένα προγράμματα ασφαλείας σε macOS και Windows.
 • Ρύθμιση περιοδικών σαρώσεων στον υπολογιστή σας για την αφαίρεση απειλών μόλις εντοπιστούν.
 • Πολύ προσαρμόσιμο.
Cons
 • Καμία δωρεάν έκδοση. Μόνο μια περιορισμένη δοκιμή 7 ημερών.
 • Έχει νόημα μόνο αν ο υπολογιστής σας είναι συχνά εκτεθειμένος σε απειλές. Διαφορετικά, τα ενσωματωμένα προγράμματα είναι αρκετά.

Τιμολόγηση: Δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. Οι τιμές ξεκινούν από 59.99$ ανά χρόνο. Υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις διαθέσιμες.

Ειδικά Εργαλεία Επισκευής USB των Παραγωγών

Δημοφιλείς μάρκες USB διαθέτουν τα δικά τους εργαλεία επισκευής USB, τα οποία είναι συνήθως δωρεάν για χρήση εάν θέλετε να επισκευάσετε έναν φορητό δίσκο που κατασκευάστηκε από αυτούς. Αυτά τα εργαλεία είναι αξιόπιστα και αποτελούν καλή επιλογή αν θέλετε κάτι με περισσότερη λειτουργικότητα από το CHKDSK ή το Disk Utility, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε πολύ για κάποιο συμβατικό εργαλείο επισκευής USB τρίτων.

11. Εργαλείο Ανάκτησης Online Transcend JetFlash

Λογισμικό Ανάκτησης USB Transcend JetFlash.

Αν έχετε έναν USB δίσκο Transcend JetFlash που δεν λειτουργεί όπως πρέπει, το εργαλείο JetFlash Online Recovery της Transcend μπορεί να επαναφέρει τον USB δίσκο στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα υπάρχοντα αρχεία στο δίσκο, οπότε βεβαιωθείτε ότι πρώτα ανακτήσατε τα δεδομένα σας από τον USB δίσκο Transcend πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Pros

 • Εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή εργαλείο επαναφοράς για τους USB δίσκους Transcend JetFlash.
 • Δωρεάν χρήση.
 • Απλή και εύκολη στη χρήση διεπαφή.
Cons
 • Διαγράφει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα στον USB δίσκο.
 • Υποστηρίζει μόνο USB δίσκους JetFlash 780 έως 16 GB.

12. Εργαλείο Μορφοποίησης Kingston

Εργαλείο Μορφοποίησης Kingston.

Αν κατέχετε ένα USB drive της Kingston, το επίσημο εργαλείο μορφοποίησης του κατασκευαστή μπορεί να επαναφέρει τον δίσκο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του. Καθαρίζει όλους τους ιούς, προβλήματα του συστήματος αρχείων, και τα ίδια τα αρχεία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Pros

 • Εύκολο στη χρήση. Απλώς επιλέξτε τον δίσκο σας και το σύστημα αρχείων στο οποίο θέλετε να τον μορφοποιήσετε. Κάντε κλικ OK.
 • Μικρό μέγεθος λήψης.
 • Δωρεάν χρήση.
Cons
 • Δεν υπάρχει αντιληπτή διαφορά στη λειτουργικότητα σε σύγκριση με το ενσωματωμένο εργαλείο μορφοποίησης των Windows.
 • Δεν έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό.

13. Εργαλείο Επισκευής USB Apacer

Επισκευή USB Apacer.

Το Εργαλείο Επισκευής USB της Apacer λειτουργεί με ιδία USB drives της Apacer αλλά και με άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να μορφοποιήσετε, ή “να επαναφέρετε” το USB drive σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Και οι δύο επιλογές θα διαγράψουν όλα τα δεδομένα σας. Το εργαλείο θα επιλύσει όλα τα λογικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κατά τη διαδικασία.

Pros

 • Απλή διεπαφή χρήστη με μόνο δύο επιλογές–Μορφοποίηση και Επαναφορά.
 • Λειτουργεί με USB drives που κατασκευάζονται από άλλες εταιρείες.
 • Δωρεάν χρήση.
Cons
 • Δεν υπάρχει επίσημη τεκμηρίωση για το πώς να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα φαίνεται μη επαγγελματικό και δεν εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη.

Τιμολόγηση: Δωρεάν.

14. Seagate SeaTools

Πίνακας ελέγχου Seagate SeaTools.
Το πρόγραμμα SeaTools της Seagate είναι ένα πρόγραμμα που συνήθως εγκαθίσταται για να ελέγξει και να διορθώσει τους σκληρούς δίσκους στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, είναι συμβατό με USB δίσκους, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τρέξετε έναν έλεγχο υγείας στον δίσκο σας, και στη συνέχεια να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Το SeaTools μπορεί να διαγνώσει και να διορθώσει κακές μπλοκές στον USB δίσκο σας.

Pros

 • Αναπτύχθηκε από μια διάσημη μάρκα για πρόσθετη επιβεβαίωση ασφάλειας.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχειριστείτε και να διορθώσετε τους σκληρούς σας δίσκους επίσης.
 • Λειτουργεί ως εργαλείο μορφοποίησης επιπλέον από εργαλείο επισκευής.
 • Συμβατό επίσης με μη-Seagate δίσκους.
Cons
 • Σύνθετη διεπαφή χρήσης.
 • Η διαδικασία επισκευής διαρκεί πολύ χρόνο.

Τιμολόγηση: Δωρεάν.

15. Λογισμικό Ανάκτησης USB Flash Drive Silicon Power

Λογισμικό επισκευής USB της Silicon Power.

Εάν το USB σας είναι προστατευμένο από εγγραφή, δεν μπορεί να μορφοποιηθεί, ή δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας, το Λογισμικό Ανάκτησης USB Flash Drive Silicon Power μπορεί να σας βοηθήσει στην επισκευή του USB δίσκου. Υποστηρίζει όλα τα pen drives, αλλά σχεδιάστηκε ειδικά για τα USB δίσκους της Silicon Power.

Pros

 • Απλό στη χρήση.
 • Μικρό μέγεθος πακέτου λήψης μόνο 218 KB.
 • Λειτουργεί με όλα τα USB δίσκους.
Cons
 • Δεν έχει ενημερωθεί από το 2016.
 • Δεν μπορεί να επισκευάσει τον δίσκο σας χωρίς να διαγράψει τα δεδομένα σας.

Τιμολόγηση: Δωρεάν.

16. PNY UFIX III

Παράθυρο PNY UFIX III.
Εάν κατέχετε ένα USB flash δίσκο PNY ή HP, το PNY UFIX μπορεί να διαμορφώσει και να επισκευάσει τον δίσκο USB σε περίπτωση που είναι προστατευμένος κατά την εγγραφή ή δεν είναι προσβάσιμος στα Windows. Η διεπαφή είναι παρωχημένη και μπορείτε να επιλέξετε να Ανακτήσετε ή να Εξέλθετε από το πρόγραμμα. Και πάλι, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Pros

 • Μπορεί να διαμορφώσει και να επισκευάσει δίσκους ακόμα και αν είναι προστατευμένοι κατά την εγγραφή.
 • Η διεπαφή δεν σας μπερδεύει με επιλογές.
 • Δωρεάν για λήψη και χρήση.
 • Δεν απαιτεί εγκατάσταση.
Cons
 • Το PNY UFIX δεν ενημερώνεται τακτικά. Η τελευταία ενημέρωση ήταν το 2017.
 • Συμβατό μόνο με USB δίσκους HP και PNY.

Τιμολόγηση: Δωρεάν.

Συχνές Ερωτήσεις

Και τα Windows και το macOS έχουν ενσωματωμένα εργαλεία έλεγχου δίσκου–CHKDSK και Εργαλείο Δίσκου, αντίστοιχα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να επισκευάσετε το USB δίσκο σας. Εάν δεν λειτουργούν, κατεβάστε ένα από τα εργαλεία επισκευής συγκεκριμένης μάρκας για να επιδιορθώσετε το pen drive σας.
Ένας λογικά κατεστραμμένος USB δίσκος μπορεί να επισκευαστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό επισκευής flash δίσκων. Φυσικά κατεστραμμένοι δίσκοι μπορούν να επισκευαστούν επικοινωνώντας με μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων στην περιοχή σας.
Για να επισκευάσετε έναν USB flash δίσκο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία έλεγχου δίσκου ή να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό επισκευής flash δίσκων τρίτου κατασκευαστή. Μπορείτε να πάτε online και να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων σε περίπτωση που η ζημιά είναι φυσική.
Για να καθαρίσετε τους κακούς τομείς στον USB δίσκο σας, χρησιμοποιήστε το CHKDSK στα Windows, ή το Εργαλείο Δίσκου στο macOS. Ως εναλλακτική, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε πλήρη διαμόρφωση του δίσκου σας.
manuviraj
Ο Manuviraj Godara είναι ένας επαγγελματίας συγγραφέας περιεχομένου με πάνω από 4 χρόνια εμπειρίας. Η συνεχώς αυξανόμενη γοητεία και εμπειρία του με την τεχνολογία τον οδηγεί να δημιουργεί περιεχόμενο σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων και την καταναλωτική τεχνολογία. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα έργα του στο MakeUseOf.com και στο HandyRecovery.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.