Topp 16 beste reparasjonsverktøy for USB-minnepinner for Windows og Mac

Vi tester hver applikasjon vi anbefaler for å gi deg de mest pålitelige og effektive løsningene.
manuviraj
Skrevet av
Godkjent av
113

beste usb reparasjonsverktøyHyppige feilmeldinger, treg ytelse og manglende data er alle tegn på en logisk skadet USB-enhet. For å reparere enheten din, må du ta i bruk USB-reparasjonsverktøy. Og ja, det er en overflod av slike verktøy på internett. Derfor har vi satt sammen en liste over de 16 beste verktøyene du kan benytte.

Hva er et USB-reparasjonsverktøy og Hvordan Velge Det

Generelt kan USB-enheter bli påført to typer skader – fysisk skade og logisk skade. USB-reparasjonsverktøy vil kun kunne hjelpe deg hvis din flash-enhet har logisk skade. Når du står overfor fysisk skade (slik som bøyde kontakter, en skadet NAND-flashbrikke, vannskade og overoppheting), kontakt en profesjonell USB-reparasjonstjeneste.

Vanlige Logiske Problemer Med USB-enheter

USB-enheter er sårbare for flere logiske feil. Hver av dem kan ha ulike symptomer, men et felles trekk er tap av data og manglende evne til å skrive data til enheten din. USB-reparasjonsprogrammet du bruker vil avhenge av problemet du står overfor.

Bruk følgende tabell som en veiledning:

Problem

Beskrivelse

Løsning

🗂 Korrupt filsystem Du kan ikke lese eller skrive data til USB-enheten, selv om den blir oppdaget av PC-en din. Dette kan skje på grunn av feil håndtering av enheten, plutselige strømbrudd og PC-krasj. Først, gjenopprett dataene dine ved hjelp av datagjenopprettingsprogramvare. Deretter bruk CHKDSK for å skanne USB-enheten din.
🦠 Skadelig programvare Datavirus kan ødelegge USB-enhetens filer og filsystem. Dette oppstår typisk når du kobler USB-enheten til en infisert datamaskin. Bruk Windows Defender eller et tredjeparts antivirusprogram for å skanne PC-en din. Etter skanningen, bruk datagjenopprettingsprogramvare for å få tilbake eventuelle slettede filer. Etter datagjenoppretting kan du formatere enheten på nytt for å reparere filsystemet og dårlige sektorer.
📦 RÅ filsystem Hvis filsystemet på USB-enheten din fullstendig mangler eller er sterkt skadet, vil den vises som i Windows Disk Management. Gjenopprett dataene dine ved hjelp av datagjenopprettingsprogramvare og deretter formatter enheten.
💿 Dårlige sektorer Over tid vil USB-enheten din utvikle dårlige sektorer. Dette er områder i lagringen som ikke kan aksesseres eller brukes. Dårlige sektorer er en del av langvarig bruk av enheten, men kan også forårsakes av feil bruk av flash-disken. Gjenopprett dataene dine ved å bruke et datagjenopprettingsprogram og deretter reparere enheten ved hjelp av CHKDSK. Hvis CHKDSK ikke kan reparere enheten din, bruk ett av betalte USB-reparasjonsverktøyene for å oppdage og reparere dårlige sektorer på flash-enheten din.

Hvordan Gjenopprette Filer Fra Din USB-flashenhet

I de fleste tilfeller av logisk skade, vil du ikke kunne få tilgang til filene som er lagret på minnepennen din.

Før reparasjon, er det lurt å først gjenopprette alle dataene fra den korrupte USB-enheten. Reparasjonsprosessen kan slette filene dine, og noen ganger er den eneste måten å reparere enheten din på, å formatere den.

Heldigvis, så lenge enheten din blir oppdaget av PC-en din, burde du være i stand til å gjenopprette de fleste, om ikke alle, dataene fra den. Hvordan? Vel, ved å bruke tredjeparts datagjenopprettingsprogramvare.

Det finnes mange alternativer å velge mellom, men jeg foreslår at du bruker Disk Drill, da det lar deg skape en sikkerhetskopi (diskbilde) av USB-enheten din, og deretter skanne sikkerhetskopien for å finne gjenopprettbare data. Det er ikke tilrådelig å direkte skanne USB-enheten for gjenopprettbare data, da det belaster enheten og kan forårsake ytterligere datatap.

Her er hvordan du lager et diskbilde av din USB-enhet og skanner det for å få tilbake alle dataene dine:

Lag et Diskbilde av din USB-enhet Ved Bruk av Disk Drill

 1. Last ned Disk Drill og installer det.
 2. Koble til USB-enheten til PC-en din.
 3. Åpne Disk Drill og klikk på Drive Backup-alternativet, under Ekstra Verktøy.
 4. Velg USB-enheten og klikk på Byte-to-byte Backup-knappen.Byte-to-byte Backup-skjerm i Disk Drill
 5. Velg hvor du vil lagre diskbildet av USB-enheten og klikk OK.Målpromt for diskbilde.
 6. Disk Drill vil lage diskbildet.Diskbilde opprettet.

Skann Diskbildet av din USB-enhet Ved Bruk av Disk Drill

 1. Åpne Disk Drill, og sørg for at du er på Lagringsenheter-fanen, under Datagjenoppretting.
 2. Klikk på Koble til diskbilde-alternativet og se etter diskbildet til penneminnen din. Dobbeltklikk på det. Det vil bli mountet til Disk Drill.Alternativet for å koble til diskbilde i Disk Drill.
 3. Velg diskbildet til flash-disken din og klikk på Søk etter tapte data.Alternativ for å søke etter tapte data i Disk Drill.
 4. Klikk Gå gjennom funnet innhold eller klikk direkte på filtypen du ønsker å gjenopprette (Bilder, Video, Lyd, Dokumenter, Arkiver, og Annet).Skjerm for å gå gjennom funnet innhold i Disk Drill.
 5. Bruk avkrysningsboksene for å velge ønskede filer og klikk Gjenopprett. Disk Drill viser et forhåndsvisning av den valgte filen. Alle eksisterende filer på USB-enheten vil være tilgjengelige under Eksisterende-menyen på denne skjermen. For å se og gjenopprette slettede filer, utvid Slettet eller tapt, eller Rekonstruerte-seksjonene.Liste over gjenopprettbare filer i Disk Drill.
 6. Velg et gjenopprettingsmål og klikk Neste.Prompt for gjenopprettingsmål i Disk Drill.
 7. Disk Drill vil gjenopprette filene.

Beste USB-reparasjonsverktøy


På vår liste har vi fordelt verktøyene for reparasjon av USB-minnepinner over tre forskjellige kategorier– gratis innebygde verktøy, betalte verktøy og reparasjonsverktøy spesifikke for USB-minnepinne-merker.

Gratis innebygde reparasjonsverktøy for USB-minnepinner på Windows og macOS


I tilfelle mindre logiske skader på USB-minnepinnene dine, er de innebygde diskreparasjonsverktøyene i Windows og Mac nok til å reparere dem. De tilbyr også den ekstra fordelen av pålitelighet, samtidig som de er gratis og krever ingen ekstra nedlastinger.

1. CHKDSK (Windows)


CHKDSK-syntaks.

CHKDSK (forkortelse for “check disk”) er et kommandolinjeverktøy som har vært rundt siden 1980. Som navnet antyder, sjekker det for og reparerer eventuelle dårlige sektorer på lagringsenhetene dine. Du kan kjøre CHKDSK ved å bruke Kommandoprompt, Windows Terminal, Windows PowerShell eller DOS-prompt.

Pros

 • Gratis å bruke, og kan kjøres på forskjellige måter ved å bruke diverse parametere.
 • Dyktig til å oppdage og fikse dårlige sektorer, eller et skadet filsystem.
 • Kompatibel med både FAT32- og NTFS-filsystemer.


Cons
 • Virker ikke på rå (RAW) USB-minnepinner.
 • Kan slette data under reparasjonsprosessen.
 • Ikke så brukervennlig som GUI-baserte reparasjonsverktøy for USB-minnepinner.

2. Diskpart (Windows)


Diskpart i Windows.

Diskpart er et annet kommandolinjeverktøy som kommer forhåndsinstallert på Windows. I motsetning til CHKDSK, reparerer det ikke filsystemet til USB-minnepinnen din. I stedet kan du bruke det til å rense og formatere USB-minnepinnen til fabrikkstandarden. Diskpart tilbyr masse ekstra funksjonalitet, som muligheten til å konvertere partisjonstabellen, opprette/modifisere/slette partisjoner, og modifisere attributter til en disk.

Her er hvordan du kan bruke diskpart for å formatere en USB-minnepinne.

Pros

 • Tilbyr enorm kontroll og fleksibilitet når det gjelder å håndtere lagringsenheter på datamaskinen din.
 • Som et kommandolinjeverktøy, kan det kjøres i Windows Recovery Environment, dvs. du kan bruke det selv om Windows ikke starter.


Cons
 • Kan ikke reparere en USB-minnepinne uten å først slette dataene.
 • Ikke brukervennlig. Du må skrive en rekke kommandoer på rad for å utføre formatet.

3. GUI Disk Feilsøkingsverktøy (Windows)


Feilsøkingsverktøy i Windows.

Feilsøkingsverktøyet for disk i Windows er i hovedsak en GUI-versjon av chkdsk. Det er mer brukervennlig enn chkdsk ettersom du kan hoppe over hele prosessen med å skrive inn kommandoer i Kommandoprompten. Men det kan ikke tilby samme mengde fleksibilitet og parametere som chkdsk-kommandolinjeverktøyet.

Pros

 • Gir deg muligheten til å skanne USB-minnepinnen din for feil med bare noen få klikk. Lett nok til å bruke selv for nye PC-brukere.
 • Påviser og reparerer USB-minnepinnens filsystem.


Cons
 • Begrenset funksjonalitet sammenlignet med motparten på kommandolinjebasen.
 • Kun virker hvis USB-minnepinnen er synlig i Windows Utforsker.

4. Førstehjelp (macOS)


Diskverktøy i macOS.

Førstehjelp-funksjonen i macOS’ Diskverktøy ligner på CHKDSK i Windows. Det oppdager og reparerer filsystemfeil på lagringsenhetene dine. Du trenger ikke å kjøre noen kommandoer fordi funksjonen er GUI-basert. Faktisk er den lettere å bruke enn Windows’ GUI-baserte feilsøkingsverktøy for disk. Det er et utmerket reparasjonsalternativ hvis du legger merke til forsvinnende filer fra USB-minnepinnen din, langsommere ytelse og tilfeldige feilmeldinger.

Pros

 • Ekstremt brukervennlig.
 • Utmerket for forebyggende vedlikehold av lagringsenhetene dine. Det er en god ide å kjøre Førstehjelp med jevne mellomrom for å fikse mindre filsystemproblemer etter hvert som de oppstår.


Cons
 • Begrenset funksjonalitet. Den er kun dyktig til å reparere mindre feil i filsystemet.
 • Du kan ikke bruke den hvis din macOS ikke oppdager USB-stasjonen.

5. Windows Defender (Windows)


Windows Defender scan options.

Datavirus forårsaker ofte skader og andre logiske problemer på USB-stasjonen din. Dette skjer vanligvis når du kobler USB-stasjonen til en infisert datamaskin. Hvis du mistenker at skadelig programvare forårsaker logiske problemer og skader på USB-en din, er det en god idé å skanne den med Windows Defender (som følger med Windows Vista og senere). Det anbefales også å skanne hele PC-en ved å bruke Full Skanning.

Pros

 • En dyktig antivirusløsning uten tilleggskostnad.
 • Egendefinerte skanninger lar deg skanne bestemte mapper hvor du mistenker tilstedeværelse av skadelig programvare. Dette sparer tid.


Cons
 • Skanner ikke USB-stasjoner automatisk når de er koblet til.
 • Periodisk skanning er begrenset til interne lagringsstasjoner.

Betalte USB reparasjonsverktøy


Hvis ingen av de gratis verktøyene klarte å reparere USB-stasjonen din, må du ty til betalte alternativer. Betalte verktøy tilbyr bredere funksjonalitet, bedre brukervennlighet og gir vanligvis bedre resultater. De kan også hjelpe deg når problemet er mer komplisert enn mindre korrupsjon i filsystemet.

6. AOMEI Partition Assistant (Windows)


Aomei Partition Assistant.

Få verktøyler kan måle seg med AOMEI Partition Assistant når det gjelder partisjonering og diskstyring. Det tilbyr en enklere og mer funksjonell måte å formatere, partisjonere og reparere USB-stasjonen din enn Windows Diskhåndtering. Du kan også gjenopprette tapte partisjoner fra USB-stasjonen din ved å bruke premiumversjonen av programmet.

Pros

 • Evne til å håndtere partisjoner, samt gjenopprette dem, innenfor ett enkelt grensesnitt. AOMEI Partition Assistant’s funksjonalitet strekker seg utover bare reparasjon av USB-stasjonen din.
 • Funksjonsrik gratis plan.
 • Du kan gjenoppbygge Master Boot Record (MBR) ved hjelp av verktøyet.
 • Det kan integreres i gjenopprettingsmiljøet til Windows, som tillater deg å bruke programmet selv om Windows ikke kan starte.


Cons
 • Gratisversjonen har begrensede partisjonsgjenopprettingsfunksjoner. Du kan se gjenopprettelige partisjoner, men ikke gjenopprette dem.
 • Premiumplanene er dyre.
 • Bare kjører på Windows.Priser: Gratis standardversjon med betalte planer som starter fra $39.95.

7. ALSOFT DiskWarrior (Mac)


Alsoft DiskWarrior i macOS.

DiskWarrior er et av de eldste Mac-bare diskreparasjonsprogrammene, og et utmerket valg – hvis målet ditt er å gjenoppbygge USB-stasjonens kataloger og filsystem. Dette begrenser imidlertid bruksområdet betydelig. Hvis du ønsker å gjenopprette slettede filer fra USB-stasjonen din, vil ikke DiskWarrior være til hjelp. Det støtter kun disker formatert med filsystemet HFS+.

Pros

 • Intuitivt, brukervennlig grensesnitt.
 • Utrolig raske reparasjonshastigheter.
 • Reparerer dine korrupte filer og filsystemer som macOS diskverktøy ikke kan.
 • Leveres med et flashdrev som kan brukes til å kjøre DiskWarrior mens Mac-en er i gjenopprettingsmodus.


Cons
 • Ingen gratis prøveperiode.
 • Støtter ingen Windows filsystemer (FAT32, NTFS, exFAT) så vel som det nyeste macOS filsystemet, APFS.
 • Gjenoppretter ikke filene dine.Pris: $119,5 for en enkelt kopi. Inkluderer en DiskWarrior-minnepinne.

8. DiskGenius (Windows)


DiskGenius startsiden.

Hvis dårlige sektorer er årsaken til at USB-stasjonen din er ødelagt, presenterer DiskGenius seg som et godt valg for å verifisere og reparere disse dårlige sektorene. Verifiseringsprosessen er skrivebeskyttet, så du trenger ikke bekymre deg for tap av data. Reparasjonsprosessen kan imidlertid slette filene dine, så det anbefales at du lager et diskbilde av USB-stasjonen før du bruker DiskGenius.

Pros

 • Datarekonstruksjon og diskreparasjon i ett program.
 • En funksjonsladet gratisversjon som lar deg verifisere og reparere dårlige sektorer på USB-stasjonen din.
 • Støtter RAW USB-stasjoner.
 • Det kan brukes til å sikkerhetskopiere og gjenopprette partisjonstabellen.


Cons
 • Komplisert brukergrensesnitt.
 • Underpar støtte uten live chat og telefonstøtte.
 • Støtter ikke Mac-spesifikke filformater.

9. Outbyte Driver Updater (Windows)


Outbyte Driver Updater startsiden.

Utdaterte drivere er en vanlig årsak til at USB-stasjonen din kan fungere feil. Og Windows kan ikke stole på til å oppdatere alle nødvendige drivere så snart nye oppdateringer rulles ut. Outbyte Driver Updater løser dette ved å skanne PC-en og oppdage korrupte eller utdaterte drivere. Du kan deretter fortsette å laste ned og installere driverne fra Outbyte Driver Updater brukergrensesnittet.

Pros

 • Fjerner stresset med manuelt å oppdage korrupte eller utdaterte drivere.
 • Backup av gamle drivere for enkle tilbakestilinger.
 • Inkluderer en PC-optimalisering.


Cons
 • Reparerer ikke USB-stasjonens filsystem eller gjenoppretter ødelagte partisjoner.
 • Ingen engangskjøp-alternativ.Pris: 7-dagers gratis prøveperiode. $29,95 for et tre-måneders abonnement.

10. Norton Antivirusprogramvare (Windows og macOS)


Norton Antivirus startsiden.

Selv om det innebygde antivirusprogrammet på din PC eller Mac er kompetent nok, er det fortsatt ikke bedre enn Norton Antivirus Suite. Ved å bruke Norton, kan du sette opp automatisk USB-skanning som vil skanne USB-stasjonen for skadelig programvare hver gang du kobler den til PC-en din. Videre blir Norton Antivirus’ virusdefinisjoner oppdatert jevnlig, som gjør at den kan oppdage og fjerne de nyeste truslene som datamaskinens innebygde antivirus kanskje ikke klarer.

Pros

 • Bedre virusdeteksjon og fjerning enn innebygde sikkerhetsprogrammer i macOS og Windows.
 • Sett opp periodisk skanning av PC-en for å fjerne trusler så snart de oppdages.
 • Meget tilpasningsdyktig.


Cons
 • Ingen gratisversjon. Bare en begrenset 7-dagers gratis prøveperiode.
 • Gir kun mening hvis PC-en din ofte er utsatt for trusler. Ellers er de innebygde programmene tilstrekkelige.Pris: 7-dagers gratis prøveperiode. Planer starter fra $59,99 per år. Det er tilgjengelig omfattende rabatter.

Produsentspesifikke USB-repareringsverktøy


Populære USB-merker har sine egne USB-repareringsverktøy som vanligvis er gratis å bruke hvis du vil reparere en pennestasjon produsert av dem. Disse verktøyene er pålitelige, og er et godt valg hvis du ønsker noe med mer funksjonalitet enn CHKDSK eller Disk Utility, men ikke ønsker å betale en premie for universelle tredjeparts USB-repareringsprogrammer.

11. Transcend JetFlash Online Recovery


Transcend JetFlash USB Recovery-programvare.Hvis du eier en Transcend JetFlash USB-pinne som ikke fungerer som den skal, kan Transcends JetFlash Online Recovery-verktøy gjenopprette USB-pinnen til fabrikkinnstillingene. Prosessen vil slette alle eksisterende filer på pinnen, så vær sikker på å først gjenopprette dataene dine fra Transcend USB-pinnen før du bruker verktøyet.

Pros

 • Tilbakestillingsverktøy godkjent av produsenten for Transcend JetFlash USB-pinner.
 • Gratis å bruke.
 • Enkelt og brukervennlig grensesnitt.
Cons
 • Sletter alle eksisterende data på USB-pinnen.
 • Støtter kun JetFlash 780-pinner på 16 GB og mindre.

12. Kingston Format Utility

Kingston Format Utility.

Hvis du eier en Kingston USB-pinne, kan produsentens eget formatverktøy gjenopprette pinnen til fabrikkinnstillingene. Det fjerner alle virus, filsystemproblemer, og filene selv i denne prosessen.

Pros

 • Enkel å bruke. Velg bare din pinne, og det filsystemet du ønsker å formatere den til. Klikk OK.
 • Liten nedlastningsstørrelse.
 • Gratis å bruke.
Cons
 • Det er ingen gjenkjennelig forskjell i funksjonalitet sammenlignet med det innebygde Windows formatverktøyet.
 • Har ikke blitt oppdatert på lang tid.

13. Apacer USB Repair Tool

Apacer USB Repair.

Apacer USB Repair Tool fungerer med Apacers egne og andre USB-pinner. Du kan bruke verktøyet til enten å formatere eller «gjenopprette» USB-pinnen til fabrikkinnstillingene. Begge alternativer vil slette alle dataene dine. Verktøyet vil løse eventuelle logiske problemer det støter på under prosessen.

Pros

 • Enkelt grensesnitt med kun to alternativer–Formatere, og Gjenopprette.
 • Fungerer med USB-pinner produsert av andre selskaper.
 • Gratis å bruke.
Cons
 • Ingen offisiell dokumentasjon om hvordan man effektivt bruker programmet.
 • Programmet ser uprofesjonelt ut og gir ikke mye tillit.

Prising: Gratis.

14. Seagate SeaTools

Seagate SeaTools dashboard.

Seagate SeaTools-verktøyet er et program som vanligvis installeres for å sjekke og fikse harddiskene på PC-en din. Det er imidlertid kompatibelt med USB-pinner, og du kan bruke det til å utføre en helsekontroll på pinnen din, og deretter løse eventuelle problemer du støter på. SeaTools kan diagnostisere og fikse dårlige blokker på USB-pinnen din.

Pros

 • Utviklet av et anerkjent merke for ekstra sinnsro.
 • Kan også brukes til å administrere og fikse harddiskene dine.
 • Fungerer også som et formatverktøy i tillegg til et reparasjonsverktøy.
 • Kompatibel med ikke-Seagate-pinner også.
Cons
 • Komplisert grensesnitt.
 • Reparasjonsprosessen tar lang tid.

Prising: Gratis.

15. Silicon Power USB Flash Drive Recovery Software

Silicon Power USB Repair software.

Hvis USB-enheten din er skrivebeskyttet, ikke kan formatteres, eller ikke blir gjenkjent av PC-en din, kan Silicon Power USB Flash Drive Recovery Software hjelpe deg med å reparere USB-stasjonen. Den støtter alle penndraver, men ble spesifikt utviklet for Silicon Power USB-stasjoner.

Pros

 • Enkel å bruke.
 • Liten nedlastningspakke på bare 218 KB.
 • Fungerer med alle USB-stasjoner.
Cons
 • Har ikke blitt oppdatert siden 2016.
 • Kan ikke reparere stasjonen uten å slette dataene dine.

Prising: Gratis.

16. PNY UFIX III

PNY UFIX III vindu.

Hvis du eier en PNY eller HP USB-stasjon, kan PNY UFIX formatere og reparere USB-stasjonen i tilfelle den er skrivebeskyttet eller ikke tilgjengelig i Windows. Grensesnittet er datert, og du kan velge å Gjenopprette eller Avslutte programmet. Igjen, du må sikkerhetskopiere alle dataene dine før du bruker verktøyet.

Pros

 • Kan formatere og reparere stasjoner selv om de er skrivebeskyttet.
 • Grensesnittet forvirrer deg ikke med alternativer.
 • Gratis å laste ned og bruke.
 • Krever ikke installasjon.
Cons
 • PNY UFIX blir ikke regelmessig oppdatert. Siste oppdatering var i 2017.
 • Bare kompatibel med HP og PNY USB-stasjoner.

Prising: Gratis.

FAQ

Både Windows og macOS har innebygde diskkontrollverktøy–CHKDSK og Diskverktøy, henholdsvis. Du kan bruke dem til å reparere USB-stasjonen din. Hvis de ikke fungerer, kan du laste ned en av de merkespesifikke reparasjonsverktøyene for å fikse penndriven din.
En logisk skadet USB-stasjon kan repareres ved hjelp av programvare for reparasjon av flash-stasjoner. Fysisk skadede stasjoner kan fikses ved å kontakte en profesjonell datarecoverytjeneste i ditt område.
For å reparere en USB-flash-stasjon må du bruke innebygde diskkontrollverktøy eller laste ned et tredjeparts flash-stasjonsreparasjonsverktøy. Du kan gå på nettet og kontakte en profesjonell datarecoverytjeneste i tilfelle skaden er fysisk.
manuviraj
Manuviraj Godara er en profesjonell innholdsforfatter med over 4 års erfaring. Hans stadig voksende fascinasjon og erfaring med teknologi driver ham til å skape innhold relatert til datagjenoppretting og forbrukerteknologi. Du kan også finne hans arbeid på MakeUseOf.com og HandyRecovery.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.