Slik gjenoppretter du slettede filer fra en minnepinne [Løst]

Skrevet av
86

Gjenopprett slettede filer fra en minnepenn

USB-enheter er essensielle når det gjelder å flytte data fra en datamaskin til en annen. Men av forskjellige årsaker kan data bli slettet ved et uhell.

Heldigvis vil filene fortsatt være intakt på enheten din til de blir overskrevet av nye data. Dette betyr at så lenge du slutter å bruke enheten etter datatapet, har du en god sjanse til å gjenopprette filene dine.

Kan slettede filer gjenopprettes fra en minnepenn?

Ja, slettede filer kan fortsatt gjenopprettes fra en minnepenn ved hjelp av forskjellige datarekonstruksjonsmetoder. Men årsaken til datatapet vil bestemme sjansene dine for å lykkes med å få filene tilbake.

Data som er tapt på grunn av uhellmessig sletting går vanligvis til papirkurven først. Men på USB-pinner blir filer umiddelbart merket som permanent slettet hvis du ikke har manuelt aktivert papirkurven.

Disse permanent slettede filene (på grunn av tømming av papirkurven, ved å trykke på Shift + Delete for å slette osv.) eksisterer fortsatt men er kun skjulte for systemet ditt og merket som ledig plass.

Ettersom du bruker enheten din over tid, vil disse filene bli overskrevet av innkommende data og interne prosesser. Dette er hvorfor det er viktig å utføre datahenting ved hjelp av datarekonstruksjonsverktøy så snart som mulig. Det samme kan sies for andre datatap forårsaket av programvareproblemer som avbrudd i dataoverføring, korrupte filer, filsystemfeil og virusinfeksjoner, blant andre.

Imidlertid vil datarekonstruksjon for minnepenner med fysisk skade være spesielt vanskelig. I dette tilfellet har datahenting mindre sjanser for suksess og krever ofte assistanse fra en datarekonstruksjonsprofesjonell.

Prøv å gjenopprette tapte data fra minnepennen din med Disk Drill

Du trenger ikke være datamaskinekspert for å lykkes med å gjenopprette slettede USB-filer med Disk Drill. Det leverer et intuitivt og brukervennlig grensesnitt som forenkler prosessen slik at brukere med begrensede dataferdigheter kan gjenopprette filer på egen hånd.

For å gjenopprette slettede filer fra en USB-enhet:

 1. Last ned og installer Disk Drill på datamaskinen din. Du vil bli bedt om å oppgi administratorlegitimasjon under installasjonen og kan trenge å endre noen systeminnstillinger for at programvaren skal fungere riktig. Popup-vinduer vil guide deg gjennom installasjonsprosessen.start Disk Drill
 2. Koble minnepennen til datamaskinen din. Sørg for at den blir gjenkjent av operativsystemet. Hvis den ikke er det, må du kanskje løse problemene før du fortsetter. Når minnepennen gjenkjennes, start Disk Drill og velg den i listen over tilgjengelige disker.velg usb-enhet fra listen
 3. Klikk på Søk etter tapte data-knappen for å starte skanningen etter slettede data. Disk Drill kjører alle algoritmene sine i den foretrukne rekkefølgen.søk etter tapte data på valgt usb
 4. Forhåndsvis gjenopprettelige filer. I løpet av skanneprosessen vil navnene på de gjenopprettede filene bli listet opp i den aktuelle mappen basert på filtypen. Du kan deretter forhåndsvise filene i mappene Bilder, Video, Lyd, Dokumenter eller Arkiver for å bekrefte at de er elementene du ønsker å gjenopprette. Velg filene du ønsker å gjenopprette.velg filene for gjenoppretting
 5. Klikk på Gjenopprett-knappen etter at du har gjort dine valg. Du vil bli bedt om å oppgi en sikker lagringsplassering hvor de gjenopprettede dataene kan lagres. Ikke bruk det påvirkede flash-stasjonen ettersom dette kan resultere i å korrumpere eller overskrive dataene du ønsker å gjenopprette.gjenopprett utvalgte filer til en annen plassering

Du kan dra nytte av gratis prøveversjonen av Disk Drill som lar deg gjenopprette opptil 500 MB data uten å måtte oppgradere programvaren. Gratisversjonen lar deg også bruke programmets databeskyttelsesfunksjoner. Det er en fin måte å gjenopprette slettede filer fra en flash-stasjon og se kraften og nytten av dette verdifulle programverktøyet på.

Hvordan gjenopprette slettede filer fra flash-stasjon uten programvare

Mulighetene for vellykket gjenoppretting av filer fra en flash-stasjon uten programvare avhenger av hvordan enheten brukes og om du har tatt deg tid til å ta en sikkerhetskopi. De fleste brukere bruker flash-stasjoner som supplerende lagring og lar dem ikke være koblet til datamaskinene sine konstant. Dette betyr at interne Windows-verktøy som Systemgjenoppretting og gjenoppretting fra tidligere versjoner sannsynligvis ikke vil være i stand til å gjenopprette slettede data fra en flash-stasjon.

Metode 1:Sjekk papirkurven

Eksterne enheter har sin egen papirkurvmappe som er skjult som standard. Hvis du har aktivert papirkurv på flash-stasjonen din, kan du få tilgang til innholdet enten via Papirkurven på skrivebordet eller fra en mappe på en USB-stasjon direkte.

Tilgang til din Papirkurv-mappe ved å gå til Filutforsker > Filmeny > Alternativer > Vis-fanen > Aktiver Vis skjulte filer, mapper og stasjoner, og forsikre deg om at Skjul beskyttede operativsystemfiler (anbefales) ikke er merket av.

Etterpå, gå til flash-stasjonens papirkurv, med navn som $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER, eller RECYCLED, avhengig av filsystemet ditt. Du skal se dine slettede filer i mappen. Kopier filene du ønsker å gjenopprette til din angitte plassering, eller velg filene og velg Gjenopprett.Sjekk papirkurv-mappe på din USB-stasjon

For å unngå å utilsiktet slette eller redigere andre systemfiler, forsikre deg om å aktivere Skjul beskyttede operativsystemfiler (Anbefales) igjen etter at du har gjenopprettet filene dine.

Metode 2:Gjenopprett filer fra en sikkerhetskopi

Gjenoppretting fra en sikkerhetskopi er din beste mulighet for å gjenopprette uten programvare. Dessverre tar ikke mange brukere seg tid til å ta sikkerhetskopi av sine flash-stasjoner siden de bruker dem til bærbar lagring. De kan laste ned dataene til mer permanent lagring, og filene kan være sikkerhetskopiert fra den enheten. En annen faktor som minsker suksess med denne metoden er om filene ble slettet før en sikkerhetskopi kunne ha blitt tatt. Kanskje du prøvde å lagre filene og slettet dem i stedet.

Filhistorikk er et innebygd Windows-verktøy for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av filer. Dette erstattet funksjonen for Sikkerhetskopiering og gjenoppretting som startet med Windows 8 og oppover

Hvis du har aktivert Filhistorikk-funksjonen på din flash-stasjon, kan du prøve å gjenopprette filene dine ved å gjøre følgende:

 1. For å komme i gang, søk etter «Gjenopprett filene dine med Filhistorikk» i startmenyens søkefunksjon.
 2. Filhistorikk åpner seg med alle mappene du kan gjenopprette. Velg dine mapper/filer fra alternativene.
 3. Etter det, klikk på Gjenopprett-knappen (den grønne knappen) på midten nederst i vinduet for å starte gjenopprettingsprosessen.Gjenoppretting av sikkerhetskopierte filer.

Metode 3:Utfør gjenoppretting via CMD


Du kan klare å gjenopprette tapt data ved å bruke attrib-kommandoen. Her er trinnene for å prøve denne metoden:

 1. Trykk på Windows og R-tastene for å åpne Kjør-programmet.
 2. Skriv cmd og trykk Enter-tasten for å åpne Kommandoprompt.
 3. I Kommandopromptvinduet, skriv chkdsk H: /f og trykk Enter-tasten (Erstatt H med bokstaven til USB-enheten).
 4. Bruk denne kommandoen på USB-enheten din: ATTRIB -H -R -S /S /D “bokstav for enhet”:*.*.
 5. Trykk Enter.hvordan gjenopprette slettede filer fra flash-stasjon uten programvare via kommandolinje


Hvis det er vellykket, vil du finne filer i en ny mappe på USB-stasjonen. Du kan trenge å endre filutvidelsene for å gjøre dem brukbare med dine applikasjoner.

Metode 4:Kontakt et datasenter for gjenoppretting


I tilfeller hvor flash-stasjonen har opplevd fysisk skade eller ikke kan nås av operativsystemet ditt, kan et datasenter for gjenoppretting være i stand til å gjenopprette den tapte informasjonen. Disse profesjonelle innen datagjenoppretting bruker avanserte maskinvare- og programvareteknikker for å klone den skadde enheten slik at dataene kan gjenopprettes. En anerkjent tjeneste som CleverFiles Data Recovery Center vil kun belaste deg hvis de klarer å gjenopprette dataene dine med suksess.

Her er de generelle stegene som bør følges for å benytte seg av en gjenopprettingstjeneste.

 1. Kontakt gjenopprettingssenteret for en første konsultasjon.
 2. Send den berørte enheten til senteret for en gratis evaluering.
 3. Skaff et fast prisoverslag for gjenopprettingsarbeidet.
 4. Gi din godkjenning for å fortsette med gjenopprettingen.
 5. Når gjenopprettingen er fullført, vil dataene dine bli returnert via nytt medium etter at du har betalt regningen din.

Måter å forhindre utilsiktet tap av data fra USB-minnepinner

Det å slette en fil eller mappe ved et uhell er en vanlig hendelse for mange datamaskinbrukere. Det kan forårsake unødvig stress ettersom brukeren leter etter en måte å få tilbake de tapte dataene. I tilfelle av USB-minnepinner som kan inneholde de eneste kopiene av viktige bilder eller lydfiler, kan tapet av data være ødeleggende.

Det finnes noen forholdsregler som kan tas for å minimere sjansene for at datatap påvirker USB-minnepinnene dine.

 


Forholdsregel Beskrivelse
💾 Ta sikkerhetskopi av dataene dine Dette er en praksis som bør følges med alle lagringsenhetene dine. Å ha en enkelt elektronisk kopi av noe viktig er å be om problemer. Hvis du vil beskytte dataene dine, ta en sikkerhetskopi!
For en mer praktisk og automatisert sikkerhetskopieringsprosess anbefaler vi at du bruker gratis sikkerhetskopieringsprogramvare.
🛡 Ta vare på enheten Et minnepinne kan enkelt bli ødelagt eller fysisk skadet, noe som gjør det umulig å gjenopprette dataene. Å ta vare på dine data betyr å ta vare på enhetene dine.
☣ Hold deg unna skadelig programvare Skadelig programvare kan være ansvarlig for uforklarlig tap av filer. Å holde systemet beskyttet med et antivirusverktøy vil hjelpe til med å minimere muligheten for at du blir påvirket av et ondsinnet program.
✋ Ikke defragmenter USB-enheten din Å defragmentere USB-enheten vil ikke gjøre noen nytte for den—det vil ikke øke ytelsen til stasjonen eller optimalisere lagringen. I tillegg kan det forårsake datakorrupsjon når det blir avbrutt, noe som fører til datatap.

Konklusjon


Å miste data er aldri en hyggelig opplevelse. Å ta de riktige tiltakene for å beskytte dataene dine kan minimere din eksponering for scenarioer med datatap, men det finnes ingen narresikker metode for å sikre sikkerheten til dine verdifulle filer. Du kan bli nødt til å gjenopprette data fra et minnepinne på grunn av omstendigheter utenfor din kontroll. Datarekonstruksjonsprogramvare, slik som Disk Drill for Windows, tilbyr den største sjansen for å utføre en vellykket gjenoppretting. Slutt å bruke minnepinnen så snart du innser at data har gått tapt for å forhindre at informasjonen blir overskrevet, og la Disk Drill gjenopprette filene dine.

FAQ


Plassen som filen opptok er merket som tilgjengelig for bruk av operativsystemet. Dataene er fortsatt der inntil plassen blir overskrevet.


For å gjenopprette slettede filer fra en formatert USB-stasjon kan du bruke pålitelig datagjenopprettingsprogramvare som Disk Drill. Slik gjør du det:
 1. Last ned og installer Disk Drill.
 2. Koble den formaterte USB-enheten til datamaskinen din.
 3. Åpne Disk Drill og skann enheten din.
 4. Vent til skanningen er ferdig. Velg filene dine i resultatene og klikk på Gjenopprett.
 5. Velg fildestinasjonen for filene dine og vent til prosessen er ferdig.
Du kan bruke attrib-kommandoen som ble diskutert tidligere i denne artikkelen.
Få tilgang til papirkurven din på USB i Windows ved å gå til Filutforsker > Filmeny > Alternativer > Vis-fane > Aktiver Vis skjulte filer, mapper og enheter, og sørg for at Skjul beskyttede operativsystemfiler (anbefales) ikke er merket av. Deretter finner du $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER, eller RECYCLED-mappen.
Ja. Enhver datamaskin som har installert programvare for datagjenoppretting kan brukes til å gjenopprette fra minnepinnen.
Ja. Men permanent slettede filer fra en USB-enhet er vanligvis ikke gjenopprettbare med Windows' innebygde gjenopprettingsmetoder. Du kan bruke gratis programvare for datagjenoppretting for å prøve å gjenopprette dataene eller sjekke om du har sikkerhetskopiert filene dine.
Du kan gjenopprette dataene dine fra USB gratis ved hjelp av datagjenopprettingsprogramvare som Recuva og PhotoRec. Men, disse appene kan ha begrensninger, inkludert et begrenset antall gjenopprettbare filtyper og forhåndsvisningsfunksjoner. Alternativt kan du prøve gratisversjonen av Disk Drill for Windows, som tilbyr et bredt utvalg av filformater, kan forhåndsvise de skannede filene, har sikkerhetskopieringsfunksjoner, og tilbyr opp til 500 MB gratis datagjenopprettingsgrense.
Emma Collins er en innholdsforfatter som har skrevet tekniske veiledninger og instruksartikler relatert til hennes brede interesse for teknologi. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, sosiale medier, spill og mer som teknologiskribent i over 5 år.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.