Sådan gendannes slettede filer fra et USB-drev [Løst]

Skrevet af
117

Gendan slettede filer fra et USB-drev

USB-drev er essentielle enheder, når det kommer til at flytte data fra en computer til en anden. Men af forskellige årsager kan data blive slettet ved et uheld.

Heldigvis vil filerne stadig være intakte på dit drev, indtil de overskrives med nye data. Dette betyder, at så længe du stopper med at bruge drevet efter datatab, har du en god chance for at gendanne dine filer.

Kan slettede filer gendannes fra et USB-drev?

Ja, slettede filer kan stadig gendannes fra et USB-drev ved hjælp af forskellige datagendannelsesmetoder. Dog vil årsagen til datatabet afgøre dine chancer for succesfuldt at få dine filer tilbage.

Data, der er tabt på grund af ved et uheld at slette, går normalt først til papirkurven. Men på USB-penne drev markeres filer straks som permanent slettede, hvis du ikke manuelt har aktiveret Papirkurven.

Disse permanent slettede filer (på grund af at tømme Papirkurven, tryk Shift+Delete for sletning osv.) findes stadig, men er kun skjult for dit system og markeret som ledig plads.

Og som du bruger din enhed over tid, vil disse filer blive overskrevet af indkommende data og interne processer. Derfor er det vigtigt at udføre datagendannelse ved hjælp af datagendannelsesværktøjer så hurtigt som muligt. Det samme kan siges for andre datatab forårsaget af softwareproblemer, såsom afbrydelser i dataoverførsel, filkorruptioner, filsystemfejl og virusinfektioner blandt andre.

Dog vil datagendannelse for USB-drev med fysisk skade være særligt vanskeligt. I dette tilfælde har datagendannelse lavere chancer for succes og kræver ofte hjælp fra en professionel inden for datagendannelse.

Prøv at gendanne tabte data fra dit USB-drev via Disk Drill

Du behøver ikke at være en computer ekspert for at gendanne slettede USB-filer med Disk Drill. Det tilbyder et intuitivt og brugervenligt interface, der forenkler processen, så brugere med begrænsede computerfærdigheder selv kan gendanne filer.

For at gendanne slettede filer fra et USB-drev:

 1. Download og installer Disk Drill på din computer. Du vil blive bedt om at give en administrators legitimationsoplysninger under installationen og kan have brug for at ændre nogle Systemindstillinger for at softwaren virker ordentligt. Pop-op-vinduer vil guide dig gennem installationen.start Disk Drill
 2. Forbind USB-drevet til din computer. Sørg for, at det bliver genkendt af operativsystemet. Hvis det ikke gør, skal du muligvis adressere problemet inden du fortsætter. Når USB-drevet er genkendt, start Disk Drill og vælg det på listen over tilgængelige diske.vælg usb-drev fra listen
 3. Klik på Søg efter tabte data knappen for at starte scanningen for slettede data. Disk Drill kører alle sine algoritmer i den foretrukne rækkefølge.søg efter tabte data på valgt usb
 4. Forhåndsvis genskabte filer. Under scanningen vil navnene på de gendannede filer blive listet i den passende mappe baseret på filtypen. Du kan derefter forhåndsvise filerne i mapperne Billeder, Video, Lyd, Dokumenter eller Arkiver for at bekræfte, at det er de emner, du ønsker at gendanne. Vælg de filer, du ønsker at genskabe.vælg filerne til gendannelse
 5. Klik på Gendan knappen efter at have foretaget dine valg. Du vil blive bedt om at vælge et sikkert lagringssted, hvor de gendannede data kan gemmes. Brug ikke det berørte flashdrev, da dette kan resultere i korruption eller overskrivning af de data, du ønsker at gendanne.gendan udvalgte filer til en anden placering

Du kan benytte dig af gratis prøveversionen af Disk Drill som tillader dig at gendanne op til 500 MB data uden at skulle opgradere softwaren. Den gratis version tillader dig også at bruge data beskyttelsesfunktionerne i applikationen. Det er en fantastisk måde at gendanne slettede filer fra et flashdrev og se kraften og nytteværdien af dette værdifulde softwareværktøj.

Sådan gendanner du slettede filer fra et flashdrev uden software

Chancerne for at udføre en succesfuld gendannelse af filer fra et flashdrev uden software afhænger af, hvordan enheden bruges og om du har taget dig tid til at tage backup. De fleste brugere anvender flashdrev som supplerende lager og lader dem ikke være tilsluttet deres computere. Dette betyder, at interne Windows-værktøjer såsom Systemgendannelse og gendannelse af Tidligere Versioner sandsynligvis ikke vil kunne gendanne slettede data fra et flashdrev med succes.

Metode 1:Tjek Papirkurven

Eksterne enheder har deres egen Papirkurv-mappe som er skjult som standard. Hvis du har aktiveret papirkurven på dit flashdrev, kan du få adgang til dens indhold enten via Papirkurven på skrivebordet eller fra en mappe på et USB-drev direkte.

Få adgang til din Papirkurv-mappe ved at gå til Fil Explorer > Filmenu > Indstillinger > Vis faneblad > Aktiver Vis skjulte filer, mapper og drev, og sørg for, at Gem beskyttede operativsystemfiler (anbefales) er fravalgt.

Derefter går du til din flashdrevs Papirkurv, som er navngivet $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER eller RECYCLED, afhængig af dit filsystem. Du skulle se dine slettede filer i mappen. Kopiér de filer, du ønsker at gendanne, til den ønskede placering, eller vælg filerne og vælg Gendan.Tjek Papirkurv-mappen på dit USB-drev

For at undgå utilsigtet sletning eller redigering af andre systemfiler, sørg for at aktivere Gem beskyttede operativsystemfiler (Anbefales) igen efter at have gendannet dine filer.

Metode 2:Gendan filer fra en backup

Gendannelse fra en backup er din bedste chance for at gendanne uden software. Desværre tager mange brugere ikke sig tid til at tage backup af deres flashdrev, da de bruger dem til bærbar lagerplads. De kan downloade data til mere permanent lager, og filerne kan være backet op fra den enhed. En anden faktor, der minimerer succes med denne metode, er hvis filerne blev slettet før en backup kunne have været taget. Måske forsøgte du at gemme filerne og slettede dem ved en fejl.

File History er et oprindeligt Windows-værktøj til backup og gendannelse af dine filer. Dette erstattede Backup og Gendan funktionen fra Windows 8 og op.

Hvis du har slået File History-funktionen til på dit flashdrev, kan du forsøge at gendanne dine filer ved at gøre følgende:

 1. For at komme i gang, søg efter “Gendan dine filer med Filhistorik” i Start Menuens søgefunktion.
 2. Filhistorik vil åbne med alle de mapper, du kan gendanne. Vælg dine mapper/filer fra mulighederne.
 3. Derefter skal du klikke på Gendan-knappen (den grønne knap) i midten af vinduets bund for at starte genopretningsprocessen.Gendanner sikkerhedskopierede filer.

Metode 3:Udfør Gendannelse via CMD

Du kan muligvis genskabe tabte data ved at bruge attrib kommandoen. Her er trinnene til at forsøge denne metode:

 1. Tryk på Windows og R tasterne for at starte Kør Programmet.
 2. Skriv cmd og tryk på Enter for at åbne Kommandoprompten.
 3. I Kommandopromptvinduet, skriv chkdsk H: /f og tryk på Enter tasten (Erstat H med drevbogstavet for USB-drevet).
 4. Brug denne kommando på dit USB-drev: ATTRIB -H -R -S /S /D “drevbogstav”:*.*.
 5. Tryk på Enter.hvordan man gendanner slettede filer fra flashdrev uden software via kommandolinje

Hvis det lykkes, vil du finde filer i en ny mappe på USB-drevet. Du skal måske ændre filtypenavne for at gøre dem anvendelige med dine applikationer.

Metode 4:Kontakt et Data Gendannelsescenter

I tilfælde hvor USB-drevet har været udsat for fysisk skade eller ikke kan tilgås af dit operativsystem, kan et data gendannelsescenter muligvis gendanne de mistede oplysninger. Disse data gendannelsesprofessionelle bruger avancerede hardware- og softwareteknikker til at klone den beskadigede enhed, så dens data kan gendannes. En anerkendt tjeneste som CleverFiles Data Recovery Center vil kun opkræve dig, hvis de kan gendanne dine data succesfuldt.

Her er de generelle trin, der bør følges for at benytte en data gendannelsesservice.

 1. Kontakt gendannelsescentret for en indledende konsultation.
 2. Send den påvirkede enhed til centret for en gratis evaluering.
 3. Få et fast estimat af gendannelsesprisen.
 4. Giv din godkendelse til, at genoprettelse kan fortsætte.
 5. Når genoprettelsen er komplet, vil dine data blive returneret via nye medier, efter du har betalt din regning.

Metoder til at forhindre utilsigtet datatab fra USB-nøgler

Det er almindeligt for mange computerbrugere at slette en fil eller mappe ved en fejltagelse. Det kan forårsage unødig stress, da brugeren leder efter en måde at gendanne de tabte data på. I tilfælde af en USB-nøgle, som måske indeholder de eneste kopier af vigtige fotos eller lydfiler, kan datatabet være ødelæggende.

Der kan træffes nogle forholdsregler for at minimere chancerne for datatab på dine USB-nøgler.

 

Forholdsregel Beskrivelse
💾 Tag sikkerhedskopier af dine data Dette er en praksis, der bør følges med alle dine lagringsenheder. At have en enkelt elektronisk kopi af noget vigtigt er at bede om problemer. Hvis du vil beskytte dine data, så tag en sikkerhedskopi!
For en mere bekvem og automatiseret backupproces anbefaler vi, at du bruger gratis backup-software.
🛡 Pas på enheden
En USB-nøgle kan let blive brudt eller fysisk beskadiget, hvilket gør det umuligt at gendanne dataene. At passe på dine data betyder at tage hånd om dine enheder.
☣ Hold dig fra malware Malware kan være årsag til uforklarligt tab af filer. At holde dit system beskyttet med et antivirusværktøj vil hjælpe med at minimere sandsynligheden for, at du bliver påvirket af et skadeligt program.
✋ Defragmentér ikke din USB-enhed At defragmentere din USB-enhed vil ikke gøre nogen gavn for den—det vil ikke øge ydeevnen på drevet eller optimere lagerpladsen. Derudover kan det forårsage datakorruption, når det bliver afbrudt, hvilket fører til datatab.

Konklusion

At miste data er aldrig en behagelig oplevelse. At tage de rette skridt for at beskytte dine data kan minimere din eksponering for scenarier med datatab, men der er ingen ufejlbarlig metode til at sikre sikkerheden af dine værdifulde filer. Du kan blive nødt til at gendanne data fra en USB-nøgle på grund af omstændigheder uden for din kontrol. Data gendannelses software, som Disk Drill til Windows, tilbyder den største chance for at udføre en succesfuld gendannelse. Stop med at bruge USB-nøglen så snart du indser at data er gået tabt for at forhindre informationen i at blive overskrevet, og lad Disk Drill gendanne dine filer.

FAQ

Pladsen som filen besatte markeres som tilgængelig til brug af styresystemet. Dataene er stadig der indtil pladsen overskrives.
For at gendanne slettede filer fra en formateret USB-drev kan du bruge pålidelig data gendannelses software som Disk Drill. Her er hvordan du gør det:
 1. Download og installer Disk Drill.
 2. Tilslut dit formaterede USB-drev til din computer.
 3. Åbn Disk Drill og scan din enhed.
 4. Vent på at scanningen er færdig. Vælg dine filer i resultaterne og klik på Gendan.
 5. Vælg fildestinationen for dine filer og vent på at processen er færdig.
Du kan bruge attrib-kommandoen, som blev diskuteret tidligere i denne artikel.
Tilgå din USB-papirkurv på Windows ved at gå til Fil Stifinder > Filmenu > Indstillinger > Vis-faneblad > Aktivér Vis skjulte filer, mapper og drev, og sørg for, at Skjul beskyttede operativsystemfiler (anbefales) ikke er afkrydset. Find derefter mappen $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER, eller RECYCLED.
Ja. Enhver computer, som har installeret datagendannelsessoftware, kan bruges til at gendanne fra flashdrevet.
Ja. Men permanent slettede filer fra et USB-drev er normalt ikke gendannelsesbart ved hjælp af indbyggede Windows-gendannelsesmetoder. Du kan bruge gratis datagendannelsessoftware til at forsøge datagendannelse eller tjekke, om du har sikkerhedskopieret dine filer.
Du kan gendanne dine USB-data gratis ved hjælp af datagendannelsessoftware som Recuva og PhotoRec. Disse apps kan dog have begrænsninger, herunder begrænset gendannelse af filtyper og forhåndsvisningsfunktioner. Alternativt kan du prøve den gratis prøveversion af Disk Drill for Windows, som tilbyder en bred vifte af filformater, kan forhåndsvise de scannede filer, har backup-funktioner, og tilbyder op til 500 MB datagendannelsesgrænse gratis.
Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.