Kuinka palauttaa poistetut tiedostot muistitikulta [Ratkaistu]

Kirjoittanut
72

Palauta Poistetut Tiedostot USB-muistilta

USB-muistit ovat olennaisia laitteita tiedon siirtämiseksi tietokoneelta toiselle. Mutta eri syistä johtuen tietoja voidaan vahingossa poistaa.

Onneksi tiedostosi pysyvät ehjinä asemallasi kunnes ne korvataan uusilla tiedoilla. Tämä tarkoittaa, että niin kauan kun lopetat muistin käytön tiedon menetyksen jälkeen, sinulla on hyvä mahdollisuus palauttaa tiedostosi.

Voidaanko Poistettuja Tiedostoja Palauttaa USB-muistilta?

Kyllä, poistetut tiedostot voidaan vielä palauttaa USB-muistilta käyttämällä eri tietojen palautusmenetelmiä. Tietojen menetyksen syy kuitenkin määrittää mahdollisuutesi onnistuneesti saada tiedostosi takaisin.

Tieto, joka on menetetty vahingossa tapahtuneen poiston seurauksena, siirtyy yleensä ensin Roskakoriin. Mutta USB-tikkulla tiedostot merkitään heti pysyvästi poistetuiksi, jos et ole manuaalisesti aktivoinut Roskakoria.

Nämä pysyvästi poistetut tiedostot (johtuen Roskakorin tyhjentämisestä, Shift+Delete painalluksesta poistettaessa, yms.) ovat edelleen olemassa, mutta vain piilotettuina järjestelmältäsi ja merkittyinä vapaaksi tilaksi.

Ja kun käytät laitettasi ajan myötä, nämä tiedostot kirjoitetaan yli saapuvilla tiedoilla ja sisäisillä prosesseilla. Tästä syystä on tärkeää suorittaa tietojen haku käyttämällä tietojen palautustyökaluja mahdollisimman pian. Sama pätee muihin tietojen menetyksiin, jotka aiheutuvat ohjelmistoon liittyvistä ongelmista, kuten datansiirron keskeytykset, tiedosto vauriot, tiedostojärjestelmän virheet ja virustartunnat, muun muassa.

Kuitenkin tietojen palautus fyysisesti vaurioituneilta USB-muisteilta voi olla erityisen vaikeaa. Tässä tapauksessa tietojen haku on pienemmillä onnistumismahdollisuuksilla ja usein vaatii avun hakemista tietojen palautus ammattilaiselta.

Yritä Palauttaa Kadonneet Tiedot USB-muistiltasi Disk Drill -ohjelman avulla

Sinun ei tarvitse olla tietokoneasiantuntija palauttaaksesi onnistuneesti poistettuja USB-tiedostoja Disk Drill:n avulla. Se tarjoaa intuitiivisen ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka yksinkertaistaa prosessia, jotta myös rajoitetuilla tietokonetaidoilla varustetut käyttäjät voivat itse palauttaa tiedostoja.

USB-muistilta poistettujen tiedostojen palauttamiseksi:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill tietokoneellesi. Asennuksen aikana sinulta pyydetään ylläpitäjän tunnistetietoja ja saatat joutua muokkaamaan joitakin Järjestelmäasetuksia ohjelmiston asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Ponnahdusikkunat ohjaavat sinut asennusprosessin läpi.käynnistä Disk Drill
 2. Yhdistä flash-asema tietokoneeseesi. Varmista, että käyttöjärjestelmä tunnistaa sen. Jos ei, saatat joutua käsittelemään ongelmia ennen jatkamista. Kun USB-muisti on tunnistettu, käynnistä Disk Drill ja valitse se listalta saatavilla olevista levyistä.valitse usb-muisti listalta
 3. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi skannauksen poistetun datan löytämiseksi. Disk Drill suorittaa kaikki algoritminsä haluamassaan järjestyksessä.search for lost data on selected usb
 4. Esikatsele palautettavia tiedostoja. Skannaamisen aikana löydettyjen tiedostojen nimet listataan asianmukaiseen kansioon tiedostotyypin perusteella. Sen jälkeen voit esikatsella tiedostoja Kuvat-, Video-, Audio-, Asiakirjat- tai Arkistokansioissa varmistaaksesi, että ne ovat haluamiasi kohteita. Valitse palautettavat tiedostot.select the files for recovery
 5. Napsauta Palauta-painiketta valintojesi jälkeen. Sinulta pyydetään turvallista tallennuspaikkaa, johon palautetut tiedot voidaan tallentaa. Älä käytä viallista muistitikkua, sillä se voi johtaa haluamiesi tietojen korruptoitumiseen tai ylikirjoittamiseen.recover selected files to another location

Voit hyödyntää Disk Drill -ohjelman ilmaista kokeiluversiota, joka mahdollistaa jopa 500 MB datan palautuksen päivittämättä ohjelmistoa. Ilmaisversio mahdollistaa myös ohjelman datansuojatoiminnot. Se on erinomainen tapa palauttaa poistetut tiedostot muistitikulta ja nähdä tämän arvokkaan ohjelmatyökalun voima ja käyttökelpoisuus.

Kuinka palauttaa poistetut tiedostot muistitikulta ilman ohjelmistoa

Mahdollisuutesi onnistuneesti palauttaa tiedostoja muistitikulta ilman ohjelmistoa riippuvat siitä, kuinka laitetta käytetään ja onko sinulla ollut aikaa varmuuskopioida se. Useimmat käyttäjät käyttävät muistitikkuja lisäsäilytystilana eivätkä pidä niitä jatkuvasti tietokoneeseensa liitettynä. Tämä tarkoittaa sitä, että sisäisiä Windows-työkaluja kuten Järjestelmän palautus ja palautus Aiemmat versiot eivät todennäköisesti pysty onnistuneesti palauttamaan poistettuja tietoja muistitikulta.

Menetelmä 1:Tarkista Roskakori

Ulkopuoliset laitteet käyttävät omaa piilotettua Roskakorin kansiotaan. Jos olet ottanut roskakorin käyttöön muistitikullasi, voit käyttää sen sisältöä joko työpöydän Roskakorista tai suoraan USB-asemalta.

Voit käyttää Roskakori-kansiota siirtymällä Tiedostonhallinta > Tiedostovalikko > Asetukset > Näkymä-välilehti > Ota käyttöön Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat, ja varmista, että Piilota suojatut käyttöjärjestelmän tiedostot (suositus) ei ole valittu.

Tämän jälkeen siirry muistitikkusi Roskakori-kansioon, jonka nimi on $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER tai RECYCLED riippuen tiedostojärjestelmästäsi. Sinun pitäisi nähdä poistetut tiedostot kansiosta. Kopioi haluamasi tiedostot valitsemaasi sijaintiin tai valitse tiedostot ja valitse Palauta.Check Recycle Bin folder on your USB drive

Välttääksesi vahingossa muiden järjestelmätiedostojen poistamisen tai muokkaamisen, varmista, että olet ottanut Piilota suojatut käyttöjärjestelmän tiedostot (Suositus) uudelleen käyttöön tiedostojen palauttamisen jälkeen.

Menetelmä 2:Palauta tiedostot varmuuskopiosta

Varmuuskopiosta palauttaminen on paras tapa palauttaa tiedostoja ilman ohjelmistoa. Valitettavasti monet käyttäjät eivät varmuuskopioi muistitikkujaan, koska käyttävät niitä siirrettävään tallennukseen. He saattavat ladata tiedot pysyvämpään tallennusvälineeseen ja tiedostot voivat olla varmuuskopioitu siitä laitteesta. Toinen tekijä, joka vähentää onnistumisen mahdollisuutta tällä menetelmällä, on jos tiedostot on poistettu ennen kuin varmuuskopio olisi voitu ottaa. Ehkä yritit tallentaa tiedostoja ja poistit ne vahingossa.

File History on Windowsin natiivityökalu tiedostojen varmuuskopioimiseen ja palauttamiseen. Se korvasi Varmuuskopiointi ja palautus -ominaisuuden alkaen Windows 8:sta ja uudemmista.

Jos olet ottanut käyttöön File History -toiminnon muistitikullasi, voit yrittää palauttaa tiedostosi tekemällä seuraavaa:

 1. Aloittaaksesi, etsi ”Palauta tiedostosi tiedostohistorian avulla” Aloitusvalikon hakutoiminnolla.
 2. Tiedostohistoria avautuu kaikkien palautettavissa olevien kansioidesi kanssa. Valitse kansiot/tiedostot vaihtoehdoista.
 3. Tämän jälkeen klikkaa Palauta -nappia (vihreä nappi) ikkunan alaosan keskellä aloittaaksesi palautusprosessin.Varmuuskopioidut tiedostot palautetaan.

Menetelmä 3:Suorita palautus CMD:n kautta

Saattaa olla mahdollista palauttaa kadonneet tiedot käyttämällä attrib-komentoa. Tässä ovat askeleet tähän menetelmään:

 1. Paina Windows ja R näppäimiä avataksesi Suorita-ohjelman.
 2. Kirjoita cmd ja paina Enter-näppäintä avataksesi komentorivin.
 3. Komentorivillä, kirjoita chkdsk H: /f ja paina Enter-näppäintä (Korvaa H USB-aseman kirjaimella).
 4. Käytä tätä komentoa USB-asemallasi: ATTRIB -H -R -S /S /D “aseman kirjain”:*.*.
 5. Paina Enter.kuinka palauttaa poistettuja tiedostoja muistitikulta ilman ohjelmistoa komentorivin kautta

Jos onnistut, löydät tiedostoja uudessa kansiossa USB-asemalla. Saatat joutua vaihtamaan tiedostopäätteitä, jotta ne toimivat sovelluksiesi kanssa.

Menetelmä 4:Käännynnä yhteyttä tietojen palautuskeskukseen

Tapauksissa, joissa muistitikku on kärsinyt fyysisiä vaurioita tai sitä ei voida käyttää käyttöjärjestelmässä, tietojen palautuskeskus saattaa pystyä palauttamaan kadonneet tiedot. Nämä tietojen palautusammattilaiset käyttävät edistyneitä laitteisto- ja ohjelmistotekniikoita kloonatakseen vaurioituneen laitteen, jotta sen tiedot voidaan palauttaa. Luotettava palvelu kuten CleverFiles Data Recovery Center veloittaa sinulta vain, jos he pystyvät onnistuneesti palauttamaan tietosi.

Tässä ovat yleiset askeleet, joita tulisi noudattaa käyttäessäsi tietojen palautuspalvelua.

 1. Ota yhteyttä palautuskeskukseen alustavaa konsultointia varten.
 2. Lähetä vaikutut laitteet keskukselle ilmaista arviointia varten.
 3. Saa tarkka arvio palautuksen hinnasta.
 4. Anna hyväksyntäsi palautuksen jatkamiseksi.
 5. Kun palautus on valmis, tietosi palautetaan uudella medialla sen jälkeen, kun olet suorittanut laskusi.

Tapoja estää vahingossa tapahtuva tietojen menetys muistitikulta

Tiedoston tai kansion tahaton poistaminen on yleinen tapahtuma monelle tietokoneen käyttäjälle. Se voi aiheuttaa tarpeetonta stressiä, kun käyttäjä etsii tapaa kadonneen tiedon palauttamiseksi. Kun kyseessä on muistitikku, jossa saattaa olla ainoat kopiot tärkeistä valokuvista tai äänitiedostoista, tietojen menetys voi olla tuhoisaa.

Joitakin varotoimia voidaan ottaa käyttöön minimoidakseen mahdollisuuden, että tietojen menetys vaikuttaisi muistitikkuihisi.

 

Varotoimi Kuvaus
💾 Tee varmuuskopioita tiedoistasi Tämä on käytäntö, jota tulisi noudattaa kaikkien tallennuslaitteidesi kanssa. Yhden sähköisen kopion pitäminen mistä tahansa tärkeästä hakee vaikeuksia. Jos haluat suojata tietosi, varmuuskopioi ne!
Jotta varmuuskopiointiprosessi olisi helpompaa ja automatisoitua, suosittelemme, että käytät ilmaista varmuuskopiointiohjelmistoa.
🛡 Huolehdi laitteesta Muistitikku voi helposti rikkoontua tai vaurioitua fyysisesti, jolloin tietojen palauttaminen muuttuu mahdottomaksi. Tietojesi huolehtiminen tarkoittaa laitteidesi huolehtimista.
☣ Pysy kaukana haittaohjelmista Haittaohjelmat voivat aiheuttaa selittämätöntä tiedostojen katoamista. Järjestelmäsi suojaaminen virustorjuntaohjelmalla auttaa minimoimaan mahdollisuuden, että vaarallinen ohjelma vaikuttaisi sinuun.
✋ Älä tee eheyttämistä USB-laitteellesi USB-laitteesi eheyttäminen ei tee siitä hyvää – se ei lisää aseman suorituskykyä, eikä optimoi tallennustilaa. Lisäksi se voi johtaa tietojen korruptoitumiseen keskeytyksen yhteydessä, minkä seurauksena voi tapahtua tietojen menetystä.

Johtopäätös

Tietojen menetys ei ole koskaan miellyttävä kokemus. Oikeilla toimenpiteillä voit minimoida tietojen menetykseen joutumisen riskiä, mutta ei ole olemassa varmaa keinoa varmistaa arvokkaiden tiedostojesi turvallisuutta. Sinun voi tulla tarve palauttaa tietoja muistitikulta tilanteissa, joihin et voi vaikuttaa. Tietojen palautusohjelmat, kuten Disk Drill Windowsille, tarjoavat suurimman mahdollisuuden onnistuneeseen palautukseen. Lopeta muistitikun käyttäminen heti, kun huomaat tietojen katoamisen, jotta tiedot eivät ylikirjoitu, ja anna Disk Drillin palauttaa tiedostosi.

UKK

Käyttöjärjestelmä merkitsee tiedoston käyttämän tilan vapaaksi uudelleen käytettäväksi. Tieto on edelleen paikallaan, kunnes kyseinen tila ylikirjoitetaan.
Voit palauttaa poistetut tiedostot alustetulta USB-asemalta käyttämällä luotettavaa tietojen palautusohjelmistoa, kuten Disk Drill. Näin se tehdään:
 1. Lataa ja asenna Disk Drill.
 2. Yhdistä formatoitava USB-asema tietokoneeseesi.
 3. Avaa Disk Drill ja skannaa laitteesi.
 4. Odota skannauksen valmistumista. Valitse tuloksista tiedostosi ja klikkaa Palauta.
 5. Valitse tiedostojesi kohdekansio ja odota prosessin valmistumista.
Voit käyttää aiemmin tässä artikkelissa käsiteltyä attrib-komentoa.
Pääset käsiksi USB:n Roskakoriin Windowsissa menemällä tiedostonhallintaan > Tiedosto-valikko > Asetukset > Näytä-välilehti > Ota käyttöön Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat, ja varmista, että Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot (suositus) ei ole valittuna. Etsi sitten $RECYCLE.BIN-, BIN-, RECYCLER- tai RECYCLED-kansio.
Kyllä. Mikä tahansa tietokone, johon on asennettu tietojen palautusohjelmisto, voidaan käyttää tietojen palauttamiseen muistitikulta.
Kyllä. Mutta USB-asemalta pysyvästi poistetut tiedostot eivät tavallisesti ole palautettavissa Windowsin sisäänrakennetuilla palautusmenetelmillä. Voit käyttää ilmaista tietojen palautusohjelmistoa, kuten Recuvaa tai PhotoRecia, tai tarkistaa, oletko varmuuskopioinut tiedostosi.
Voit palauttaa USB-tietosi ilmaiseksi käyttämällä tietojen palautusohjelmistoa, kuten Recuva ja PhotoRec. Kuitenkin nämä sovellukset voivat olla rajoitettuja, mukaan lukien palautettavien tiedostotyyppien määrä ja esikatselutoiminnot. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla Disk Drill for Windowsin ilmaista kokeiluversiota, joka tarjoaa useita tiedostomuotoja, mahdollistaa skannattujen tiedostojen esikatselun, sisältää varmuuskopiointitoimintoja ja tarjoaa jopa 500 MB:n ilmaisen tietojen palautusrajan.
Emma Collins on sisällöntuottaja, joka on kirjoittanut teknologiaan liittyviä ohjeita ja oppaita laajoihin kiinnostuksen kohteisiinsa. Hän on kirjoittanut artikkeleita Windowsista, Androidista, iOS:stä, sosiaalisesta mediasta, pelaamisesta ja muista aiheista teknisenä kirjoittajana yli 5 vuoden ajan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.