Hoe Verwijderde Bestanden van een USB-Stick Terughalen [Opgelost]

Geschreven door
Goedgekeurd door
86

Verwijderde bestanden herstellen van een USB-stick

USB-sticks zijn onmisbare apparaten als het aankomt op het overzetten van gegevens van de ene naar de andere computer. Maar om verschillende redenen kunnen gegevens per ongeluk worden verwijderd.

Gelukkig blijven bestanden intact op uw schijf totdat ze worden overschreven door nieuwe gegevens. Dit betekent dat zolang u stopt met het gebruik van de schijf na dataverlies, u een goede kans heeft om uw bestanden terug te halen.

Kunnen verwijderde bestanden worden hersteld van een USB-stick?

Ja, verwijderde bestanden kunnen nog steeds worden hersteld van een USB-stick met verschillende gegevensherstelmethoden. Echter, de oorzaak van het dataverlies zal uw kansen op succesvol terughalen van uw bestanden bepalen.

Gegevens die verloren gaan door per ongeluk verwijderen gaan meestal eerst naar de Prullenbak. Echter, op een USB-pen worden bestanden onmiddellijk gemarkeerd als permanent verwijderd als u de Prullenbak niet handmatig hebt ingeschakeld.

Deze permanent verwijderde bestanden (door het legen van de Prullenbak, het drukken van Shift+Delete voor verwijdering, enz.) bestaan nog steeds, maar zijn alleen verborgen voor uw systeem en gemarkeerd als vrije ruimte.

En naarmate u uw apparaat over tijd gebruikt, zullen deze bestanden worden overschreven door binnenkomende gegevens en interne processen. Daarom is het belangrijk om data retrieval zo snel mogelijk uit te voeren met gegevenshersteltools. Hetzelfde geldt voor ander dataverlies veroorzaakt door softwareproblemen zoals onderbrekingen bij gegevensoverdrachten, corrupte bestanden, fouten in het bestandssysteem en virusinfecties, onder andere.

Echter, gegevensherstel voor USB-sticks met fysieke schade zal vooral moeilijk zijn. In dit geval is de kans op succesvolle data retrieval kleiner en vereist vaak assistentie van een gegevensherstelprofessional.

Probeer verloren gegevens te herstellen van uw USB-stick via Disk Drill

U hoeft geen computerexpert te zijn om met succes verwijderde USB-bestanden te herstellen met Disk Drill. Het biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die het proces vereenvoudigt, zodat gebruikers met beperkte computerkennis bestanden zelfstandig kunnen herstellen.

Om verwijderde bestanden van een USB-stick te herstellen:

 1. Download en installeer Disk Drill op uw computer. Tijdens de installatie zal u om de inloggegevens van een beheerder worden gevraagd en moet u wellicht enkele Systeemvoorkeuren aanpassen om de software correct te laten werken. Pop-upvensters leiden u door het installatieproces.start Disk Drill
 2. Verbind de USB-stick met uw computer. Zorg ervoor dat deze door het besturingssysteem wordt herkend. Als dit niet het geval is, dient u eerst de problemen aan te pakken voordat u verdergaat. Zodra de USB-stick herkend is, start u Disk Drill en selecteer het in de lijst met beschikbare schijven.selecteer usb-stick uit de lijst
 3. Klik op de Zoeken naar verloren data knop om te beginnen met het scannen naar verwijderde data. Disk Drill doorloopt al zijn algoritmen in de voorkeursvolgorde.zoek verloren data op geselecteerde usb
 4. Bekijk Herstelbare Bestanden. Tijdens het scanproces worden de namen van herstelde bestanden weergegeven in de bijbehorende map op basis van het bestandstype. Vervolgens kunt u een voorbeeld van de bestanden in de mappen Afbeeldingen, Video, Audio, Documenten of Archieven bekijken om te verifiëren of het de items zijn die u wilt herstellen. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen.selecteer de bestanden voor herstel
 5. Klik op de Herstellen knop nadat u uw keuze heeft gemaakt. U wordt gevraagd om een veilige opslaglocatie waar de herstelde data opgeslagen kan worden. Gebruik de getroffen flashdrive niet aangezien dit de data die u wilt herstellen kan corruperen of overschrijven.herstel geselecteerde bestanden naar een andere locatie

U kunt profiteren van de gratis proefversie van Disk Drill waarmee u tot 500 MB aan data kunt herstellen zonder de software te hoeven upgraden. De gratis versie stelt u ook in staat om de databeveiligingsfuncties van de toepassing te gebruiken. Het is een geweldige manier om verwijderde bestanden van een flashdrive te herstellen en de kracht en het nut van deze waardevolle softwaretool te zien.

Hoe Verwijderde Bestanden van een Flashdrive Herstellen Zonder Software


De kans op een succesvolle herstel van bestanden van een flashdrive zonder software hangt af van hoe het apparaat wordt gebruikt en of u de tijd heeft genomen om een back-up te maken. De meeste gebruikers gebruiken flashdrives als aanvullende opslag en laten ze niet aangesloten op hun computers. Dit betekent dat interne Windows-hulpmiddelen zoals Systeemherstel en herstellen van Vorige Versies waarschijnlijk niet in staat zullen zijn om succesvol verwijderde data van een flashdrive te herstellen.

Methode 1:Controleer de Prullenbak


Externe apparaten hebben hun eigen verborgen Prullenbak-map standaard. Als u de prullenbak op uw flashdrive heeft ingeschakeld, kunt u de inhoud ervan toegankelijk maken via de Prullenbak op een desktop of rechtstreeks vanuit een map op een USB-drive.

Toegang tot uw Prullenbak-map door naar de Verkenner > Bestandsmenu > Opties > Weergave Tab > Toon verborgen bestanden, mappen en stations inschakelen, te gaan en zorg ervoor dat Beschermde besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen) niet is aangevinkt.

Ga vervolgens naar de Prullenbak van uw flashdrive, genaamd $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER, of RECYCLED, afhankelijk van uw bestandssysteem. U zou uw verwijderde bestanden in de map moeten zien. Kopieer de bestanden die u wilt herstellen naar uw aangewezen locatie, of selecteer de bestanden en kies Herstellen.Controleer de Prullenbak-map op uw USB-drive

Om per ongeluk verwijderen of bewerken van andere systeembestanden te voorkomen, zorg ervoor dat u Beschermde besturingssysteembestanden verbergen (Aanbevolen) weer inschakelt nadat u uw bestanden hebt hersteld.

Methode 2:Bestanden Herstellen van een Back-up


Herstellen van een back-up is uw beste gok om zonder software te herstellen. Helaas nemen veel gebruikers niet de tijd om een back-up van hun flashdrives te maken aangezien zij ze gebruiken voor draagbare opslag. Ze kunnen de data downloaden naar meer permanente opslag en de bestanden kunnen vanaf dat apparaat worden geback-upped. Een andere factor die succes met deze methode verkleint, is als de bestanden zijn verwijderd voordat er een back-up van kon worden gemaakt. Misschien probeerde u de bestanden op te slaan en heeft u ze per ongeluk verwijderd.

Bestandsgeschiedenis is een Windows-tool voor het maken van back-ups van en het herstellen van uw bestanden. Dit verving de functie Back-up en Herstel vanaf Windows 8 en verder

Als u de Bestandsgeschiedenis-functie op uw flashdrive heeft ingeschakeld, kunt u proberen uw bestanden te herstellen door het volgende te doen:

 1. Om te beginnen, zoek naar “Herstel je bestanden met Bestandsgeschiedenis” in de zoekfunctie van het Start Menu.
 2. Bestandsgeschiedenis zal openen met alle mappen die je kunt herstellen. Kies je mappen/bestanden uit de opties.
 3. Daarna, klik op de Herstellen knop (de groene knop) in het midden onderaan het venster om het herstelproces te beginnen.Terughalen van geback-upte bestanden.

Methode 3:Herstel Uitvoeren via CMD


Je kunt mogelijk verloren data terugvinden door gebruik te maken van het attrib commando. Hier zijn de stappen om deze methode te proberen:

 1. Druk op de Windows en R toetsen om het programma Uitvoeren te starten.
 2. Type cmd en druk op de Enter toets om de Opdrachtprompt te openen.
 3. In het Opdrachtprompt venster, type chkdsk H: /f en druk op de Enter toets (Vervang H met de schijfletter van de USB-stick).
 4. Gebruik dit commando op je USB-stick: ATTRIB -H -R -S /S /D “schijfletter”:*.*.
 5. Druk op Enter.hoe verwijderde bestanden van een flashdrive te herstellen zonder software via de opdrachtregel


Als het succesvol is, vind je de bestanden in een nieuwe map op de USB-stick. Je moet mogelijk de bestandsextensies wijzigen om ze bruikbaar te maken met je applicaties.

Methode 4:Schakel een Datarecoverycentrum in


In gevallen waar de USB-stick fysieke schade heeft opgelopen of niet toegankelijk is via je besturingssysteem, kan een datarecoverycentrum mogelijk de verloren informatie herstellen. Deze datarecoveryprofessionals gebruiken geavanceerde hardware- en softwaretechnieken om het beschadigde apparaat te klonen zodat de data hersteld kan worden. Een gerenommeerde dienst zoals CleverFiles Data Recovery Center zal je alleen kosten in rekening brengen als ze je data succesvol kunnen herstellen.

Hier zijn de algemene stappen die gevolgd moeten worden om gebruik te maken van een datarecoverydienst.

 1. Contacteer het recoverycentrum voor een eerste consultatie.
 2. Verzend het getroffen apparaat naar het centrum voor een gratis evaluatie.
 3. Verkrijg een vaste prijsopgave voor het herstel.
 4. Geef uw goedkeuring voor het doorgaan van het herstel.
 5. Wanneer het herstel voltooid is, zullen uw gegevens via een nieuw medium worden teruggegeven nadat u uw rekening heeft vereffend.

Manieren om per ongeluk gegevensverlies van een USB-stick te voorkomen

Het per ongeluk verwijderen van een bestand of map komt vaak voor bij veel computergebruikers. Het kan onnodige stress veroorzaken terwijl de gebruiker haastig zoekt naar een manier om de verloren gegevens te herstellen. In het geval van een USB-stick die misschien de enige kopieën van belangrijke foto’s of audiobestanden bevat, kan het verlies van gegevens verwoestend zijn.

Er kunnen enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen om de kans op gegevensverlies van uw USB-sticks te minimaliseren.

 


Voorzorg Omschrijving
💾 Maak back-ups van uw gegevens Dit is een praktijk die u voor al uw opslagapparaten zou moeten volgen. Het hebben van een enkele elektronische kopie van iets belangrijks is vragen om problemen. Als u uw gegevens wilt beschermen, maak dan een back-up!
Voor een meer gemakkelijk en geautomatiseerd back-upproces raden we aan dat u gratis back-upsoftware gebruikt.
🛡 Zorg goed voor het apparaat Een USB-stick kan gemakkelijk breken of fysiek worden beschadigd, waardoor het onmogelijk wordt om de gegevens te herstellen. Zorgen voor je gegevens betekent zorgen voor je apparaten.
☣ Vermijd malware Malware kan verantwoordelijk zijn voor het onverklaarbare verlies van bestanden. Je systeem beschermen met een antivirusprogramma kan de kans minimaliseren dat je wordt getroffen door een kwaadwillend programma.
✋ Defragmenteer je USB-apparaat niet Je USB-apparaat defragmenteren doet geen goed voor het apparaat—het zal de prestaties van de schijf niet verbeteren of opslag optimaliseren. Bovendien kan het gegevenscorruptie veroorzaken wanneer het wordt onderbroken, wat leidt tot gegevensverlies.

Conclusie


Gegevens verliezen is nooit een plezierige ervaring. De juiste stappen ondernemen om je gegevens te beveiligen, kan je blootstelling aan scenario’s van gegevensverlies minimaliseren, maar er is geen waterdichte methode om de veiligheid van je waardevolle bestanden te waarborgen. Het kan zijn dat je gegevens moet herstellen van een USB-stick vanwege omstandigheden buiten je controle. Dataherstelsoftware, zoals Disk Drill voor Windows, biedt de beste kans op een succesvolle hersteloperatie. Stop met het gebruik van de USB-stick zodra je je realiseert dat gegevens verloren zijn gegaan om te voorkomen dat informatie wordt overschreven, en laat Disk Drill je bestanden herstellen.

FAQ


De ruimte die het bestand innam wordt gemarkeerd als beschikbaar voor gebruik door het besturingssysteem. De gegevens zijn er nog steeds totdat die ruimte wordt overschreven.


Om verwijderde bestanden te herstellen van een geformatteerde USB-stick, kun je betrouwbare dataherstelsoftware zoals Disk Drill gebruiken. Hier lees je hoe je dat doet:
 1. Download en installeer Disk Drill.
 2. Sluit uw geformatteerde USB-station aan op uw computer.
 3. Open Disk Drill en scan uw apparaat.
 4. Wacht tot de scan is voltooid. Kies uw bestanden in de resultaten en klik op Herstellen.
 5. Kies de bestemming voor uw bestanden en wacht tot het proces voltooid is.
U kunt de attrib-opdracht gebruiken die eerder in dit artikel is besproken.
Toegang tot uw USB Prullenbak op Windows door te gaan naar de Verkenner > Bestandsmenu > Opties > Weergave-tabblad > Toon verborgen bestanden, mappen en stations inschakelen, en zorg ervoor dat Verborgen beveiligde besturingsbestanden (aanbevolen) niet aangevinkt is. Zoek vervolgens naar de $RECYCLE.BIN, BIN, RECYCLER, of RECYCLED map.
Ja. Elke computer met geïnstalleerde gegevensherstelsoftware kan worden gebruikt om bestanden van de flashdrive te herstellen.
Ja. Maar permanent verwijderde bestanden van een USB-station zijn meestal niet te herstellen met ingebouwde Windows-herstelmethoden. U kunt gratis dataherstelsoftware gebruiken om een poging tot gegevensherstel te doen of controleren of u uw bestanden heeft geback-upt.
U kunt uw USB-gegevens gratis herstellen met gegevensherstelsoftware zoals Recuva en PhotoRec. Deze apps kunnen echter beperkingen hebben, waaronder een beperkt aantal herstelbare bestandstypen en voorbeeldfuncties. Als alternatief kunt u de gratis proefversie van Disk Drill voor Windows proberen, die een breed scala aan bestandsformaten biedt, een voorbeeld van de gescande bestanden kan weergeven, back-upfuncties heeft en tot 500 MB aan gratis gegevensherstel biedt.
Emma Collins is een inhoudsschrijver die technische handleidingen en how-to gidsen schrijft over haar brede interesse in technologie. Ze schrijft al meer dan 5 jaar artikelen over Windows, Android, iOS, sociale media, gaming en meer als technologieauteur.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.