Hoe verwijderde bestanden met Shift te herstellen op Windows: Beste methoden

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
52

Herstel shift verwijderde bestanden

Het ervaren van gegevensverlies kan je tot wanhoop drijven. Of je nu permanent gegevens verliest door een ongeluk of bewust, er zijn verschillende manieren waarop je shift-verwijderde bestanden in Windows kunt herstellen.

Kun je met Shift verwijderde bestanden herstellen?

Wanneer je een bestand selecteert op je Windows PC en op de delete-toets drukt, worden je bestanden verplaatst naar de Prullenbak die je bestanden tijdelijk opslaat. In tegenstelling tot wanneer je een bestand verwijdert met de shift+delete combinatie, worden je bestanden de prullenbak voorbijgegaan en definitief verwijderd.

Echter, u kunt verwijderde bestanden die Shift-Delete zijn gebruikt nog steeds herstellen. Windows markeert simpelweg het door het bestand bezette opslaggebied als beschikbaar voor gebruik door de bestandstabel aan te passen. Uw bestanden zijn nog steeds aanwezig op de schijf, ze zijn alleen niet toegankelijk voor Windows OS via traditionele methoden.

Maar, u moet zich ervan bewust zijn dat uw bestanden niet voor altijd in deze staat zullen blijven. Zodra de locatie van uw bestanden beschikbaar wordt gesteld aan het besturingssysteem, kunnen er nieuwe gegevens naar die locatie geschreven worden, wat ze zal overschrijven. Eenmaal overschreven kunnen bestanden beschadigd raken of voorgoed verdwenen zijn.

Daarom moet je snel handelen om je definitief verwijderde bestanden te herstellen voordat ze voorgoed verdwenen zijn.

5 Methoden om Shift-verwijderde Bestanden te Herstellen

Er zijn genoeg manieren om shift-verwijderde bestanden te herstellen, zoals je misschien al weet. Het wordt aanbevolen dat je, bij het besluiten om shift-verwijderde bestanden te herstellen, vermijdt om wijzigingen aan je schijf aan te brengen, omdat dit je pogingen tot gegevensherstel mogelijk vruchteloos kan maken.

Methode 1:Bestanden Herstellen met Professionele Dataherstelsoftware

Snelheid is van essentieel belang – hoe sneller we proberen bestanden te herstellen, hoe groter de kans is dat alle bestanden succesvol worden teruggevonden.

We gebruiken in dit geval Disk Drill Data Recovery Software omdat het een indrukwekkende lijst van ondersteunde bestandstypen en bestandssystemen heeft, dit samen met een gemakkelijk te navigeren UI en 500MB aan gratis herstel op Windows maakt het perfect in ons geval.

 1. Download Disk Drill voor Windows.
 2. Open het gedownloade bestand en installeer Disk Drill.disk drill setup
 3. Start Disk Drill, selecteer het opslagapparaat waarvan je de shift verwijderde bestanden wilt herstellen, en klik tenslotte op de Zoek naar verloren data optie aan de rechterkant van de app.shift verwijderde bestanden herstellen met disk drill
 4. Wacht een paar momenten totdat Disk Drill een volledige scan van het opslagapparaat heeft afgerond.
 5. Gebruik de voorvertoningsfunctie van Disk Drill, selecteer welke bestanden je wilt herstellen en kies je voorkeurslocatie voor het herstel.shift delete herstel via disk drill
 6. Tenslotte, klik op de Herstellen om toegang te krijgen tot je verloren bestanden. Kies de Herstelbestemming en klik vervolgens op Volgende.shift verwijderde bestanden herstellen in disk drill

In tegenstelling tot veel andere dataherstel-apps die veel beloven maar niet voldoen aan hun hoofddoel, steekt Disk Drill er met kop en schouders bovenuit. Met Disk Drill kunt u niet alleen definitief verwijderde bestanden herstellen, maar u kunt ook gegevens herstellen uit zeer complexe situaties zoals schijffalen en corruptie. U kunt meer te weten komen over Disk Drill en de bijbehorende functies.

Methode 2:Gegevens herstellen met behulp van Bestandsgeschiedenis

Bestandsgeschiedenis is een back-upprogramma dat is geïntroduceerd met Windows 8. Het is gecreëerd als de vervanging van Backup en Restore en is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, zodat het voor gebruikers eenvoudig is om hun gegevens te back-uppen. Als u Bestandsgeschiedenis had geconfigureerd voordat de bestanden werden verwijderd, kunt u snel en eenvoudig een kopie van deze bestanden herstellen.

File History is de voorkeursmethode voor back-up voor zowel Windows 10 als Windows 11. Maar het proces om bestanden te herstellen ziet er op elke versie van Windows net iets anders uit. Daarom laten we u zien hoe u File History op elk van beide kunt gebruiken.

Herstel met behulp van Bestandsgeschiedenis in Windows 10

 1. Ga naar de map waar voorheen de permanent verwijderde bestanden stonden.
 2. Klik op Geschiedenis (gelegen in het Start tabblad bovenaan).Het openen van Bestandsgeschiedenis op Windows 10.
 3. Selecteer de bestanden die je wilt herstellen en klik op de groene Herstellen knop.Het herstellen van een document vanuit Bestandsgeschiedenis.

Zodra je op Herstellen klikt, zullen de bestanden terugkeren naar hun oorspronkelijke locatie. Om de bestanden op te slaan op een nieuwe locatie, klik je met de rechtermuisknop op de Herstellen-knop en klik je op Herstellen naar.

Herstellen met behulp van Bestandsgeschiedenis in Windows 11

 1. Open Start en zoek naar Configuratiescherm. Open het eerste resultaat.Configuratiescherm openen in Windows 11.
 2. Klik op Systeem en beveiliging.Systeem en beveiliging openen in het Configuratiescherm.
 3. Klik op Herstel uw bestanden met Bestandsgeschiedenis.Kiezen om gegevens te herstellen met Bestandsgeschiedenis op Windows 11.
 4. Selecteer de bestanden die je wilt herstellen en klik vervolgens op de groene Herstellen knop.Een map herstellen uit Bestandsgeschiedenis.

Nogmaals, als u de bestanden naar een andere locatie wilt herstellen, zorg er dan voor dat u met de rechtermuisknop klikt op de Herstellen knop en klik op Herstellen naar.

Methode 3:Bestanden herstellen met Backup en Herstel

Backup en Herstellen werd geïntroduceerd met Windows 7. Hoewel Bestandsgeschiedenis de back-upoplossing in Windows 10 is, wordt Backup en Herstellen nog steeds door velen gebruikt omdat het nog altijd een betrouwbare methode is voor het maken van back-ups van bestanden. Als je een back-up hebt gemaakt met de Backup en Herstellen-functie die bij Windows is inbegrepen, kun je een kopie van elk bestand dat met shift verwijderd werd rechtstreeks vanuit de back-up herstellen.

 1. Als je een externe harde schijf gebruikt om back-ups op te slaan – sluit deze aan.
 2. Druk op Windows-toets + S en zoek Backupinstellingen. Open het eerste resultaat.
  (op Windows 11 vind je ze misschien niet via zoeken. Open in dat geval het Configuratiescherm en gebruik in plaats daarvan het zoekvenster van de verkenner)
  zoek Backupinstellingen
 3. Klik op Ga naar Backup en Herstel (Windows 7).Klik Ga naar Backup en Herstel
 4. Klik op Herstel mijn bestanden.Klik Herstel mijn bestanden
 5. Klik op Blader naar bestanden. Zoek naar en selecteer de permanent verwijderde bestanden die je wilt herstellen.Klik Blader naar bestanden
 6. Klik op Volgende.kies bestand en klik volgende
 7. Kies of je de bestanden wilt herstellen naar hun oorspronkelijke locatie, of naar een specifieke map. Wanneer je klaar bent, klik op Herstel.kies locatie en herstel

Methode 4:Gebruik Windows Bestandsherstel Tool

Windows Bestandsherstel is het officiële gegevensherstelhulpmiddel van Microsoft dat beschikbaar is op Windows 10 en 11. Het is volledig gratis. Met behulp van CMD kunt u verschillende commando’s gebruiken om aan te passen wat u wilt herstellen. U heeft een andere fysieke partitie nodig om bestanden die met ‘shift-delete’ zijn verwijderd te herstellen, omdat Windows Bestandsherstel niet naar dezelfde partitie zal herstellen vanwege het risico op beschadiging van uw gegevens. Als u er geen heeft, gebruik dan een USB-stick of externe schijf.

 1. Installeer Windows Bestandsherstel vanuit de Microsoft Store door op Ophalen te klikken.Installeer Windows Bestandsherstel
 2. Druk op Windows-toets + S en zoek Windows Bestandsherstel. Open het eerste resultaat. Als je wordt gevraagd om toestemming, klik dan op Ja.zoek Windows Bestandsherstel en voer het uit
 3. Voer in
  winfr C: E:\DataHerstel /regulier

  Vervang C: met het station waarvan je wilt herstellen, en E:\DataHerstel met de locatie waar je de data hersteld wilt hebben. Druk op Enter. Als wordt gevraagd om door te gaan, druk dan op Y om te bevestigen. Dit commando zal alles herstellen wat het Windows Herstel Tool vindt tijdens de scan, inclusief eventuele shift verwijderde bestanden.

  herstel bestanden met Windows Bestandsherstel

 4. Wanneer de scan voltooid is, druk op Y om de herstelde bestanden te bekijken.bekijk de herstelde bestanden

Methode 5:Schakel Professionele Hulp in

Data recovery software werkt, maar er zijn enkele gevallen waarin het niet voldoende is om je shift verwijderde bestanden te herstellen. Dit betekent niet dat ze niet te herstellen zijn, alleen dat je ze misschien niet zelf kunt herstellen. In gevallen waarin je bestanden te belangrijk zijn om te verliezen, moet je de diensten inschakelen van een dataherstel professional.

Het gebruik van een professionele service brengt wel kosten met zich mee, maar het is de enige haalbare optie als je alle andere mogelijkheden hebt uitgeput. Een dataherstelspecialist kan industriële apparatuur gebruiken om uw schijf te inspecteren en de inhoud ervan te herstellen. Zo’n service is het Data Recovery Center van Clever Files. In wezen maak je een werkorder met alle benodigde informatie, stuur je je apparaat op en dan wacht je tot de herstelling is voltooid en je bestanden terug zijn. Laten we het proces bekijken:

 1. Ga naar het Data Herstel Centrum en klik op Start Herstel.Ga naar het Data Herstel Centrum en klik op Start Herstel
 2. Vul het werkorderformulier volledig in met alle benodigde informatie. Dit zal uw informatie bevatten, het niveau van dienstverlening, evenals informatie over het apparaat en de problemen die u ervaart.
 3. Wanneer het formulier volledig is ingevuld en u de Algemene Voorwaarden heeft doorgenomen, klik op Mijn werkorder voltooien.klik op Mijn werkorder voltooien

Conclusie

Toegang verliezen tot je bestanden kan een van de meest zenuwslopende ervaringen zijn die je als individu kunt hebben. Om het gedoe van het proberen van verschillende opties om je verloren gegevens te herstellen te voorkomen, is het in je eigen belang dat je een back-up van je bestanden maakt op een aparte en veilige locatie om toegang in de toekomst makkelijk te maken.

Veelgestelde vragen:

Wanneer u Shift + Delete indrukt om een bestand te verwijderen, wordt dat bestand permanent verwijderd. Het zal de Prullenbak overslaan, wat betekent dat er geen manier is om het onmiddellijk te herstellen, tenzij u een direct beschikbare back-up heeft. Windows doet dit door de locatie waar dat bestand opgeslagen was te markeren als beschikbaar, zodat nieuwe gegevens deze plek in kunnen nemen en overschrijven. Als u een bestand heeft verwijderd met Shift + Delete en het moet herstellen zonder een back-up, is uw enige optie data recovery software of gebruikmaken van een professionele datahersteldienst.
Aangezien bestanden die met Shift + Delete worden verwijderd de Prullenbak overslaan, kunnen ze daarvandaan niet worden hersteld. In plaats daarvan zul je deze verwijderde bestanden moeten herstellen vanuit een backup. Als je geen backup beschikbaar hebt, is je volgende beste optie het gebruik van dataherstelsoftware om je gegevens te scannen en terug te halen. Houd er rekening mee dat er geen garantie is dat dit werkt, aangezien het afhangt van hoe lang geleden het bestand is verwijderd en of de gegevens al dan niet overschreven zijn. Als dataherstelsoftware niet voor je heeft gewerkt, dan is het inschakelen van een specialist in dataherstel je laatste redmiddel. Zij zijn uitgerust met de kennis en industrieel-grade apparatuur die gespecialiseerd is in dit soort dataherstel.
Niet echt. Wanneer bestanden worden verwijderd met shift-delete, slaan ze alleen de Prullenbak over. Hoewel ze niet onmiddellijk via de Prullenbak te herstellen zijn, blijft de data nog steeds op je schijf staan totdat deze wordt overschreven met nieuwe gegevens. In dit tijdsvenster kan gespecialiseerde herstelsoftware worden gebruikt om de verwijderde bestanden te herstellen.
U kunt snel en eenvoudig shift verwijderde bestanden herstellen van een Windows 10 desktop computer met behulp van Disk Drill, een gegevenshersteltool die uw schijf kan scannen op de verloren bestanden en deze kan herstellen naar een locatie naar keuze.
 1. Download en installeer Disk Drill op een aparte schijf.
 2. Selecteer de harde schijf waar de verloren bestanden zich bevinden en klik op Zoek naar verloren gegevens.
 3. Klik op Bekijk gevonden voorwerpen zodra de scan compleet is.
 4. Markeer de shift verwijderde bestanden voor herstel en klik op Herstellen.
 5. Kies een herstellocatie op een aparte schijf en klik op Volgende.
De beste manier om permanent verwijderde bestanden in Windows 10 gratis te herstellen, is het gebruik van gegevensherstelsoftware. Als uw bestanden minder dan 500 MB waren, raden we Disk Drill aan voor de taak, omdat u tot 500 MB gratis kunt herstellen. Anders stellen we Windows File Recovery voor, een opdrachtregel-dataherstelhulpmiddel uitgegeven door Microsoft dat volledig gratis is.
De beste manier om shift-verwijderde bestanden te herstellen zonder software is door ze te herstellen vanaf een back-up. Als je File History of Backup en Restore had ingesteld vóór het verwijderen van de bestanden, kun je een kopie van de bestanden herstellen vanuit een van deze back-ups. Als je dat niet had gedaan, raden we aan contact op te nemen met een gegevenshersteldienst om de bestanden voor jou te laten herstellen.
Avatar photo
Michael is een Content Schrijver die bijna tien jaar lang artikelen heeft geschreven met een focus op Technologie. Hij brengt meer dan 6 jaar ervaring mee op het gebied van Kunstmatige Intelligentie, IOT, RegTech, Futuretech, Cybersecurity. Zijn passie voor technologie heeft ertoe geleid dat hij freelance content schrijfwerk heeft opgepakt voor verschillende softwareontwikkelingsorganisaties.
Goedgekeurd door
Andrey is een software-engineer expert met uitgebreide expertise in gegevensherstel, computerforensiek en gegevensrechtzaken.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required