Hoe herstel je verwijderde gegevens van een USB-stick op Mac

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
55

herstel usb-station op mac

Zonder twijfel zijn USB-sticks ongelofelijk handige apparaten voor dataopslag of het overzetten van bestanden tussen computers. Maar net als elk ander opslagapparaat, zijn ze niet feilloos. Er is altijd een kleine kans dat er iets misgaat en je een waardevol bestand verliest.

Dus wat moet je doen als een bestand dat je naar de USB-stick hebt geüpload op mysterieuze wijze verdwenen is? Hoe gegevens herstellen van een flashdrive op Mac? Lees verder voor de antwoorden.

Is het mogelijk om verloren bestanden te herstellen van een USB-station op een Mac?

In de meeste gevallen, ja. Dankzij moderne gegevenshersteloplossingen kunt u de meeste, zo niet alle, verwijderde bestanden van uw USB-station herstellen in een paar eenvoudige stappen. Dit is van toepassing op gegevensverlies scenario’s zoals lichte corruptie, een onderbroken verplaatsingsoperatie of een per ongeluk geformatteerde pen drive.

Maar het is van cruciaal belang om snel te handelen en te voorkomen dat je nieuwe bestanden naar de schijf schrijft voordat je je gegevens hebt hersteld.

Als de USB-stick fysiek beschadigd is of ernstig corrupt, is doe-het-zelf dataherstel meestal niet mogelijk. Stop in deze gevallen direct met het gebruik van de schijf en neem contact op met een professionele datahersteldienst om uw gegevens terug te krijgen.

Hoe herstel je bestanden van een USB op een Mac

Het eerste wat u moet doen is stoppen met het gebruik van de USB-stick. Houd deze losgekoppeld van uw computer totdat u klaar bent om te beginnen met het herstel van gegevens op de flashdrive op Mac.

Het is onmogelijk om genoeg te benadrukken hoe belangrijk het is om dit te doen, aangezien het de kans op het overschrijven van gegevens voorkomt en daardoor zal helpen bij het herstellen van uw bestanden.

Methode 1: Gebruik Dataherstelsoftware

Laten we nu beginnen met het herstellen van USB-gegevens op Mac. De meest betrouwbare en effectieve methode om USB op Mac te herstellen is door gebruik te maken van een gegevenshersteltool.

Disk Drill is een uitstekend voorbeeld van zo’n applicatie omdat het eenvoudig te gebruiken is en zeer veelzijdig. Bovendien ondersteunt het alle soorten USB-apparaten en kan het vrijwel elk bestand herstellen (afbeeldingen, video’s, documenten, archieven en meer).

Hier is hoe je een USB-station kunt herstellen op een Mac met behulp van Disk Drill:

 1. Download en installeer Disk Drill als je dat nog niet hebt gedaan. Klik op het bestand en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
 2. Sluit je USB-station aan op je Mac en start Disk Drill. Kies vanuit de lijst met opslagapparaten het aangesloten flashstation.
 3. Klik op de knop Zoek naar verloren gegevens onderaan rechts op het scherm om het scannen van je apparaat te starten.lijst met Mac-apparaten in disk drill
 4. Klik op Bekijk gevonden items om de bestanden te voorvertonen terwijl de applicatie je schijf scant of wacht tot het scannen is voltooid.hoe bestanden te beoordelen op disk drill Mac
 5. Zodra je de benodigde bestanden hebt gevonden, klik je op het vakje naast dat bestand om het te kiezen. Als je alle bestanden wilt herstellen, klik je op het vakje bovenaan de lijst met bestanden. Klik, wanneer je klaar bent, op Herstellen.herstelknop disk drill Mac
 6. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je wordt gevraagd een map te kiezen waar je het herstelde bestand wilt opslaan. Klik op de gewenste locatie en klik op Volgende.opslaan van herstelde bestanden disk drill Mac

Methode 2:Recent Verwijderde Bestanden Herstellen uit de Prullenbak

Wanneer je een bestand van je USB-stick verwijdert, verdwijnt het niet meteen voorgoed — het wordt eerst verplaatst naar de Prullenbak. Dus als er nog niet veel tijd verstreken is sinds je handmatig een bestand van je flashdrive hebt verwijderd, is de kans groot dat het nog steeds te vinden is in de Prullenbak op je Mac en gemakkelijk hersteld kan worden.

Belangrijk: Als u de Prullenbak al heeft geleegd nadat u het bestand van uw USB-stick hebt verwijderd, dan zal deze methode niet werken in uw situatie. De enige oplossing is om een Mac USB-herstelprogramma te gebruiken om het bestand te herstellen.

Zo kun je bestanden herstellen vanaf een USB op een Mac via Prullenmand (als je ze pas recentelijk hebt verwijderd):

 1. Start Prullenbak op uw Mac. Deze bevindt zich meestal aan de rechterkant van het Dock.hoe prullenbak op dock Mac te vinden
 2. Zoek door de bestanden die daar staan.
 3. Zodra u het verloren bestand van uw USB-stick heeft gevonden, sleep en plaats het in een andere map of terug op de USB-stick.bestand van prullenbak naar USB-stick verplaatsen op Mac

Methode 3:Verborgen bestanden zichtbaar maken op de USB-stick

Om onbedoelde wijzigingen en verwijderingen te voorkomen, kan macOS bepaalde mappen op de USB-schijf verbergen. Deze mappen bevatten doorgaans app-instellingen, verwijderde bestanden en andere gegevens. Het is mogelijk dat de bestanden die u probeert te herstellen gewoon door macOS zijn verborgen.

Zo kun je deze bestanden weer zichtbaar maken:

 1. Sluit de USB-stick aan op je Mac.
 2. Navigeer in Finder naar de USB-stick.
 3. Druk op Command + Shift + . (punt) om verborgen bestanden te tonen. Je kunt dezelfde sneltoets gebruiken om de bestanden weer te verbergen.
 4. Je kunt in de map .Trashes kijken om eventuele bestanden te bekijken die van de USB-stick zijn verwijderd.De Prullenbak-map op een USB-station.

Hoe repareer je een corrupte USB-stick

Als gegevens zonder uw tussenkomst van uw USB-stick zijn verdwenen, is het mogelijk dat de USB-stick beschadigd is. In een dergelijk geval is het het beste om het probleem op te lossen, voordat u deze weer gaat gebruiken.

Oplossing 1: Voer Eerste hulp uit

Disk Utility heeft een functie genaamd Eerste Hulp die fouten kan herstellen van elk opslagapparaat op een Mac. Dus als je USB-stick niet goed werkt, moet je proberen deze te repareren met Eerste Hulp. Als dit niet helpt, dan is de laatste optie die je over hebt het formatteren van het apparaat.

Zo repareer je een beschadigde usb-stick op je Mac via Schijfhulpprogramma:

 1. Ga naar Launchpad en klik op Schijfhulpprogramma om het te openen.
 2. Kijk door de lijst met apparaten in de zijbalk. Klik op je USB-station om het te selecteren.
 3. Klik bovenaan op EHBO.EHBO-knop Mac
 4. Klik op Voer uit om te bevestigen.
 5. Wacht tot het EHBO-proces is voltooid. Klik op Gereed.EHBO-proces voltooid Mac USB-station

Je kunt ook Eerste hulp gebruiken via de Terminal van macOS. Zo doe je dat:

 1. Zoek naar Terminal in Spotlight Search (Command + Space), en open de Terminal app.
 2. Type diskutil list en druk op Enter. Dit commando toont alle schijven die zijn aangesloten op je Mac. Zoek je USB-stick in de lijst.
 3. Type diskutil repairDisk /JOUW USB-STICK en druk op Enter. Vervang “JOUW USB-STICK,” door het schijfnummer van jouw USB-stick. In mijn geval was het commando diskutil repairDisk /dev/disk4.diskutil repairDisk
 4. Eerste Hulp zal de USB-stick scannen en eventuele fouten herstellen.

Opmerking: De gratis versie van Disk Drill voor Mac staat je niet toe om bestanden van een USB-drive te herstellen, maar alleen om ze te bekijken. Dus als de scan de benodigde bestanden heeft gevonden en je wilt doorgaan met het herstel, moet je de pro-versie aanschaffen.

Oplossing 2: Formatteer het USB-station

U moet ook Schijfhulpprogramma gebruiken om uw USB-stick te formatteren op een Mac. Zorg ervoor dat er geen bestanden op het apparaat staan voordat u het formatteert, want na afloop van het proces worden alle gegevens van de USB-stick gewist.

Zo formatteer je een USB-stick op je Mac via Schijfhulpprogramma:

 1. Ga naar Launchpad en klik op Schijfhulpprogramma om het te openen.
 2. Klik op je USB-station in de lijst met apparaten aan de linkerkant van het scherm.
  Klik op de knop Wis bovenaan.hoe USB-station op Mac formatteren via schijfhulpprogramma
 3. Typ een naam voor je flashdrive in het Naamveld. Als je van plan bent de drive te blijven gebruiken met je Mac, kies dan de Mac OS Uitgebreid (Journaled) indeling of een andere geschikte indeling.USB-station wissen via schijfhulpprogramma Mac
 4. Klik op Wis.
 5. Zodra het USB-station is geformatteerd, klik je op Gereed en verwijder je je apparaat.

Nu krijg je een nieuwe start met je USB-stick. Je kunt beginnen met het uploaden van bestanden ernaar toe en de USB-stick naar wens gebruiken.

Oplossing 3: Corrupte USB Drive Herstellen met TestDisk

TestDisk is een uitstekend hulpprogramma voor het herstellen van partities dat beschadigde en verloren partities van uw USB-station kan herstellen. In de meeste gevallen herstelt TestDisk partities met de bestaande gegevens intact.

Het gebrek aan een grafische gebruikersinterface (GUI) van het programma maakt het gebruik ervan omslachtig voor beginnende gebruikers. Je kunt het programma alleen met een toetsenbord bedienen—gebruik de pijltoetsen om een optie te markeren, en druk op Enter om deze te selecteren.

Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe je een corrupte USB-stick kunt repareren met TestDisk voor Mac:

 1. Download TestDisk en pak het archief uit.
 2. Start TestDisk vanuit de uitgepakte map.
 3. Kies of u een logbestand wilt maken of niet. Een logbestand zal de gebeurtenissen van het herstelproces van de partitie opslaan. Het heeft geen enkele impact op het daadwerkelijke reparatie-/herstelproces.create log
 4. Selecteer uw USB-station uit de lijst en druk op Enter.Selecteer uw USB-station
 5. Selecteer het type partitietabel. TestDisk detecteert dit automatisch, dus druk gewoon op Enter in dit scherm, tenzij u zeker weet dat uw USB-station een andere partitietabel heeft.Selecteer het type partitietabel
 6. Selecteer Analyse en druk op Enter. Druk ook op Enter op het bevestigingsscherm.Selecteer Analyse
 7. Selecteer Quick Search en druk op Enter. TestDisk zal alle partities vermelden die het vindt.Quick Search
 8. Elke partitie zal een voorvoegsel naast zich hebben—D(eleted), *(Bootable), P(rimary), L(ogical). Een als Deleted weergegeven partitie zal verwijderd blijven als u het voorvoegsel niet wijzigt. Om het voorvoegsel te wijzigen, markeer de geselecteerde partitie, en gebruik de pijltjestoetsen om door de voorvoegsels te bladeren. Om een partitie te herstellen, zorg ervoor dat het voorvoegsel P ervoor staat. Nadat u het voorvoegsel hebt gewijzigd, drukt u op Enter.
 9. Markeer een partitie en druk op P om de bestanden te tonen. Druk op Q om terug te gaan naar het vorige scherm. Als de benodigde partitie niet wordt vermeld, selecteer dan de optie Deeper Search—dit zal lang duren.Selecteer een partitie
 10. Zodra u bevestigd hebt dat de benodigde partities en bestanden aanwezig zijn, selecteer Write, en druk op Enter.selecteer Write
 11. Druk op Y bij de bevestigingsprompt.
 12. bevestiging schrijven partitietabelTestDisk zal de USB-stick repareren.

Oplossing 4: Controleren op Software-updates

Het uitvoeren van de nieuwste versie van macOS zorgt ervoor dat je de meest recente USB-drive drivers op je Mac hebt geïnstalleerd. Als je problemen ondervindt met het toegang krijgen tot je USB-drive, is het de moeite waard om te controleren op de laatste software-update op je Mac en deze te installeren. Dit zal technisch gezien de USB-drive niet “repareren”, maar het zal de mogelijkheid uitsluiten dat het probleem wordt veroorzaakt door verouderde software.

Zo controleer je op software-updates op macOS:

 1. Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van je scherm.
 2. Kies Systeeminstellingen, of Systeemvoorkeuren, afhankelijk van je macOS-versie.
 3. Klik op Algemeen > Software-update.controleer op software-updates op macOS
 4. MacOS controleert automatisch op updates op dit scherm.MacOS controleert op updates

Waarom bestanden verdwijnen van USB-sticks

Laten we de belangrijkste redenen doornemen waarom gegevens verloren kunnen gaan op een USB-stick:

 • De USB-stick is beschadigd: Als de USB niet kan worden aangekoppeld, je Mac deze niet herkent, of er vreemde geluiden produceert, is er een kans dat de stick beschadigd is, en daardoor kan er van alles gebeuren, inclusief het verdwijnen van bestanden.
 • De USB is per ongeluk geformatteerd: Deze actie zal alle gegevens van je USB-stick wissen. Maar als je direct stopt met het gebruik van de stick, is er nog steeds een kans dat gespecialiseerde software gegevens kan herstellen van een USB-stick op een Mac.
 • Je hebt de USB-stick uitgeworpen terwijl de bestanden nog werden gekopieerd: Als je het proces van het kopiëren van bestanden van je Mac naar de USB-stick onderbreekt, dan zul je ze daar natuurlijk niet kunnen vinden.
 • Het USB-apparaat is corrupt: Er zijn enkele acties die hiertoe kunnen leiden, vooral als je de USB-stick gebruikt tussen computers met verschillende besturingssystemen (Windows en macOS, bijvoorbeeld).
 • Je hebt per ongeluk de bestanden verwijderd: Slechts één verkeerde muisklik, en je kunt een belangrijk bestand verwijderen. Gelukkig kun je dat bestand uit de Prullenbak herstellen als je je direct realiseert wat je hebt gedaan. Anders is de enige manier om dit te doen het gebruik van een dataherstel applicatie.
 • De USB-stick is geïnfecteerd met malware: Computervirussen kunnen gegevens op de USB-stick vergrendelen en vaak volledig wissen. Het is mogelijk dat malware onverklaarbaar gegevensverlies heeft veroorzaakt op je USB-stick. Scan je USB-stick met een bekwaam antivirusprogramma om dit op te lossen

Conclusie

Gegevens herstellen van een USB-stick is mogelijk met behulp van programma’s van derden voor gegevensherstel. Zorg er echter voor dat de USB-stick niet fysiek beschadigd is en zichtbaar is in macOS’ Schijfhulpprogramma. Zo niet, dan kunt u beter contact opnemen met een professionele dienst voor gegevensherstel.

Als het gegevensverlies onverklaarbaar was, kan het zijn omdat de USB-stick beschadigd is. Een van de volgende dingen doen, zou het moeten oplossen – Eerste hulp uitvoeren op de schijf, TestDisk gebruiken om beschadigde partities te herstellen, zorgen dat je Mac bijgewerkt is en de flashdrive formatteren.

Veelgestelde vragen:

Om gegevens van een USB-station op macOS te herstellen, gebruik een gegevensherstelprogramma:
 1. Download Disk Drill en installeer het.
 2. Open Disk Drill, selecteer de USB-stick en klik op Zoek naar verloren gegevens.
 3. Klik op Bekijk gevonden items.
 4. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op Herstellen.
 5. Kies een herstelbestemming voor de bestanden en klik op Volgende.
Om verwijderde bestanden van een USB-stick te herstellen, zonder software te gebruiken, volg deze stappen:
 1. Open Prullenbak vanuit het Dock.
 2. Zoek naar de verwijderde bestanden, klik er met de rechtermuisknop op en kies Zet Terug.
 3. Als alternatief, kun je de USB-stick openen in Finder, de .Trashes map zichtbaar maken en kijken of de bestanden daar zijn.
Je kunt eventuele bestanden die vermist zijn geraakt van de USB-stick vinden in de macOS Prullenbak-map, of de .Trashes-map op de USB-stick zelf. Als de bestanden daar niet zijn, is het het beste om een gegevensherstelprogramma te gebruiken om ze terug te krijgen.
Dit komt waarschijnlijk door een bestandssysteemfout of een ander type logische corruptie. Je kunt proberen dit op te lossen door de functie Eerste hulp te gebruiken in het schijfhulpprogramma van de Mac.
Avatar photo
Romana Levko is een professionele content schrijver met een sterke interesse in technologiegerelateerde onderwerpen. Haar voornaamste focus ligt op dataherstel, Apple producten en cybersecurity. In haar vrije tijd knutselt ze graag aan haar Mac en verslijt ze haar favoriete muziekalbums.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.