Slik gjenoppretter du slettede data fra en USB-minnepinne på Mac

Avatar photo
Skrevet av
47

gjenopprett usb-stasjon på mac

Uten tvil er USB-minnepinner utrolig praktiske enheter for datalagring eller overføring av filer mellom datamaskiner. Men akkurat som med hvilken som helst annen lagringsenhet, er de ikke feilfrie. Det er alltid en liten sjanse for at noe kan gå galt, og du vil miste en verdifull fil.

Så hva bør du gjøre hvis en fil du har lastet opp til USB-stasjonen mystisk har forsvunnet? Hvordan gjenopprette data fra en minnepinne på Mac? Les videre for å finne svarene.

Er det mulig å gjenopprette tapte filer fra USB-stasjon på Mac?

I de fleste tilfeller, ja. Takket være moderne løsninger for datagjenoppretting, vil du kunne gjenopprette de fleste, om ikke alle, slettede filer fra USB-stasjonen din med noen enkle innstillinger. Dette gjelder for datatapsscenarioer som mindre ødeleggelser, en avbrutt flytteoperasjon, eller en ved et uhell formatert minnepinne.

Men, det er avgjørende å handle raskt og unngå å skrive nye filer til disken før du gjenoppretter dataene dine.

Hvis USB-stasjonen er fysisk skadet eller alvorlig korrupt, er vanligvis ikke DIY-gjenoppretting av data mulig. I disse tilfellene, slutt å bruke stasjonen umiddelbart og kontakt en profesjonell datagjenopprettingstjeneste for å få tilbake dataene dine.

Hvordan gjenopprette filer fra USB på Mac

Det første du bør gjøre er å slutte å bruke USB-stasjonen. Bare hold den frakoblet fra datamaskinen din til du er klar til å starte gjenopprettingen av data fra USB-stasjonen på Mac.

Det er umulig å understreke nok viktigheten av å gjøre dette ettersom det vil forhindre muligheten for overskriving av data og dermed vil hjelpe med å gjenopprette filene dine.

Metode 1:Bruk programvare for datagjenoppretting

Nå skal vi starte USB-datagjenoppretting på Mac. Den mest pålitelige og effektive metoden for å gjenopprette USB på Mac er ved å bruke et verktøy for datagjenoppretting.

Disk Drill er et godt eksempel på en slik applikasjon siden den er enkel å navigere og er ganske allsidig. Dessuten støtter den alle typer USB-enheter og kan gjenopprette nesten hvilken som helst fil (bilder, videoer, dokumenter, arkiv, og mer).

Slik gjenoppretter du en USB-stasjon på Mac med Disk Drill:

 1. Last ned og installer Disk Drill hvis du ikke allerede har gjort det. Klikk på filen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.
 2. Koble din USB-enhet til din Mac og start Disk Drill. Fra listen over lagringsenheter, velg den tilkoblede minnepinnen.
 3. Klikk på Søk etter tapte data-knappen som er plassert nederst til høyre på skjermen for å starte skanning av enheten din.disk drill Mac enhetsliste
 4. Klikk Gjennomgå funnete elementer for å forhåndsvise filene mens applikasjonen skanner disken din, eller vent til den er ferdig med skanningen.hvordan gjennomgå filer på disk drill Mac
 5. Når du har funnet filene du trenger, klikk på boksen ved siden av den filen for å velge den. Hvis du vil gjenopprette alle filene, klikk på boksen på toppen av fillisten. Når du er klar, klikk Gjenopprett.gjenopprett-knapp disk drill Mac
 6. Et pop-up vindu vil dukke opp og spørre deg om å velge en mappe hvor du vil beholde den gjenopprettede filen. Klikk på ønsket plassering og klikk Neste.lagre gjenopprettede filer disk drill Mac

Metode 2:Gjenopprett Nylig Slettede Filer fra Papirkurven

Når du sletter en fil fra USB-stasjonen din, forsvinner den ikke for godt med det samme — den blir først flyttet til Papirkurven. Så hvis det ikke har gått mye tid siden du manuelt slettet en fil fra minnepinnen din, er sjansene store for at den fortsatt kan finnes i Papirkurven på din Mac og enkelt gjenopprettes.

Viktig: Hvis du allerede har tømt papirkurven etter at du slettet filen fra USB-stasjonen din, vil ikke denne metoden fungere i din situasjon. Den eneste løsningen vil være å bruke et gjenopprettingsverktøy for Mac USB til å gjenopprette filen.

Slik gjenoppretter du filer fra en USB på Mac via Søppel (hvis du nettopp har slettet dem):

 1. Start Papirkurven på Macen din. Den er som regel plassert på høyre side av Dokken.hvordan finne papirkurv på dokk Mac
 2. Sjekk filene som ligger der.
 3. Når du finner den tapte filen fra minnepinnen din, dra og slipp den over i en annen mappe eller tilbake til USB-stasjonen.flytte fil fra papirkurv til USB-stasjon på Mac

Metode 3:Vis skjulte filer på USB-stasjonen

For å unngå utilsiktede endringer og slettinger, kan macOS skjule visse mapper på USB-stasjonen. Typisk inneholder disse mappene appinnstillinger, slettede filer og annen data. Det er mulig at filene du prøver å gjenopprette rett og slett har blitt skjult av macOS.

Slik gjør du disse filene synlige igjen:

 1. Koble USB-stasjonen til Mac-en din.
 2. Naviger til USB-stasjonen i Finder.
 3. Trykk Kommando + Skift + . (punktum) for å vise skjulte filer. Du kan bruke samme hurtigtast for å gjemme filene igjen.
 4. Du kan se i .Trashes-mappen for å se eventuelle filer som har blitt slettet fra USB-stasjonen.Søppel-mappen på et USB-stasjon.

Hvordan fikse en korrupt USB-stasjon

Hvis data forsvant fra minnepinnen din uten din innblanding, er det mulig at USB-stasjonen er skadet. I et slikt tilfelle er det best å fikse problemet før du begynner å bruke den igjen.

Løsning 1: Kjør Førstehjelp

Diskverktøy har en funksjon som kalles Førstehjelp som kan fikse feil på hvilken som helst lagringsenhet på Mac. Så hvis USB-stasjonen din ikke fungerer som den skal, bør du prøve å fikse den med Førstehjelp. Hvis dette ikke hjelper, er den siste muligheten du har igjen å formatere enheten.

Slik reparerer du en korrupt minnepinne på Macen din via Disk Utility:

 1. Gå til Launchpad og klikk på Diskverktøy for å åpne det.
 2. Se gjennom listen over enheter i sidefeltet. Klikk på USB-enheten din for å velge den.
 3. Klikk på Førstehjelp øverst.førstehjelp-knapp Mac
 4. Klikk Kjør for å bekrefte.
 5. Vent til Førstehjelp-prosessen er ferdig. Klikk Ferdig.førstehjelp-prosessen avsluttet Mac USB-stasjon

Du kan også kjøre Førstehjelp ved hjelp av macOS’ Terminal. Slik gjør du:

 1. Søk etter Terminal i Spotlight-søk (Kommando + mellomrom), og åpne Terminal-appen.
 2. Skriv inn diskutil list og trykk Enter. Denne kommandoen lister opp alle disker som er tilkoblet Mac-en din. Se etter USB-disken din i listen.
 3. Skriv inn diskutil repairDisk /DIN USB-DISK og trykk Enter. Erstatt “DIN USB-DISK,” med disknummeret til USB-disken din. I mitt tilfelle var kommandoen diskutil repairDisk /dev/disk4.diskutil repairDisk
 4. Førstehjelp vil skanne og reparere eventuelle feil på USB-disken.

Merk: Den gratis versjonen av Disk Drill for Mac lar deg ikke gjenopprette filer fra en USB-stasjon, men kun forhåndsvise dem. Så hvis skanningen har avdekket den nødvendige filen og du ønsker å fortsette med gjenopprettingen, bør du skaffe deg pro-versjonen.

Løsning 2: Formatter USB-stasjonen

Du bør også bruke Diskverktøy for å formatere USB-stasjonen din på Mac. Sørg for at det ikke er noen filer på enheten før du formatterer den, siden alle data vil bli slettet fra USB-stasjonen etter at prosessen er ferdig.

Slik formaterer du en USB-minnepinne på Mac-en din via Disk Utility:

 1. Gå til Launchpad og klikk på Diskverktøy for å åpne det.
 2. Klikk på USB-stasjonen din fra listen over enheter på venstre side av skjermen.
  Klikk på knappen Slett øverst.hvordan formatere USB-stasjon på Mac via diskverktøy
 3. Skriv inn et navn for USB-stasjonen din i Navnefeltet. Hvis du planlegger å fortsette å bruke stasjonen med Macen din, velg Mac OS Extended (Journaled) format eller et annet passende format.slette USB-stasjon via diskverktøy Mac
 4. Klikk på Slett.
 5. Når USB-stasjonen er formatert, klikk på Ferdig og kast ut enheten din.

Nå får du en frisk start med minnepinnen din. Du kan begynne å laste opp filer til den og bruke USB-pinnen som ønsket.

Løsning 3: Reparer korrupt USB-drive med TestDisk

TestDisk er et utmerket verktøy for reparasjon av partisjoner som kan gjenopprette korrupte og tapte partisjoner fra USB-stasjonen din. I de fleste tilfeller gjenoppretter TestDisk partisjoner med eksisterende data intakt.

Programmets mangel på et grafisk brukergrensesnitt gjør det tungvint for nybegynnerbrukere. Du kan bare navigere programmet med et tastatur—bruk piltastene for å markere et alternativ, og trykk Enter for å velge det.

Her er en steg-for-steg-guide om hvordan du fikser en korrupt USB-enhet ved å bruke TestDisk for Mac:

 1. Last ned TestDisk og pakk ut arkivet.
 2. Kjør TestDisk fra den utpakkede mappen.
 3. Velg om du ønsker å lage en loggfil eller ikke. En loggfil vil lagre hendelsene fra gjenopprettingsprosessen av partisjonen. Det har ingen innvirkning på selve reparasjons-/gjenopprettingsprosessen.create log
 4. Velg USB-stasjonen din fra listen og trykk Enter.Select your USB drive
 5. Velg typen partisjonstabell. TestDisk oppdager dette automatisk, så du trenger bare å trykke Enter på denne skjermen, med mindre du er sikker på at USB-stasjonen din har en annen partisjonstabell.Select the partition table type
 6. Velg Analyse og trykk Enter. Trykk Enter på bekreftelsesskjermen også.Select Analyse
 7. Velg Quick Search og trykk Enter. TestDisk vil liste opp alle partisjonene den finner.Quick Search
 8. Hver partisjon vil ha et prefiks ved siden av seg—D(slettet), *(Bootable), P(primær), L(logisk). En partisjon oppført som Slettet vil forbli slettet hvis du ikke endrer prefikset. For å endre prefikset, fremhev den valgte partisjonen, og bruk piltastene for å sykle gjennom prefiksene. For å gjenopprette en partisjon, sørg for at den har prefikset P foran. Når du har endret prefikset, trykk Enter.
 9. Fremhev en partisjon og trykk P for å liste opp filene dens. Trykk Q for å gå tilbake til forrige skjerm. Hvis den nødvendige partisjonen ikke er oppført, velg alternativet Deeper Search—dette vil ta lang tid.Select a partition
 10. Når du har bekreftet at de nødvendige partisjonene og filene er der, velg Write, og trykk Enter.select Write
 11. Trykk Y på bekreftelsesprompten.
 12. confirm writing partition tableTestDisk vil reparere USB-stasjonen.

Løsning 4: Se etter programvareoppdateringer

Å kjøre den nyeste versjonen av macOS sikrer at du har de nyeste USB-stasjonsdriverne installert på din Mac. Hvis du har problemer med å få tilgang til USB-stasjonen din, kan det være verdt å sjekke etter den nyeste programvareoppdateringen på din Mac og installere den. Dette vil teknisk sett ikke «reparere» USB-stasjonen, men det vil utelukke muligheten for at problemet skyldes utdatert programvare.

Slik sjekker du etter programvareoppdateringer på macOS:

 1. Klikk på Apple-logoen i øvre venstre hjørne av skjermen din.
 2. Velg Systeminnstillinger, eller System Preferences, avhengig av versjonen av macOS du har.
 3. Klikk på Generelt > Programvareoppdatering.sjekk etter programvareoppdateringer på macOS
 4. MacOS vil automatisk sjekke etter oppdateringer på denne skjermen.MacOS sjekk for oppdateringer

Hvorfor filer forsvinner fra USB-enheter

La oss gå gjennom de viktigste grunnene til at data kan gå tapt på et USB-minne:

 • Minnepluggen er ødelagt: Hvis USB-en ikke vil montere, Mac’en din gjenkjenner den ikke, eller den lager merkelige lyder, er det en sjanse for at pluggen er ødelagt, og derfor kan alt skje med den, inkludert at filer forsvinner.
 • USB-en ble formatert ved en feiltakelse: Denne handlingen vil slette all data på kjøretøyet ditt. Men hvis du stopper å bruke kjøretøyet med en gang, vil det fortsatt være en sjanse for at spesialisert programvare kan gjenopprette data fra en minneplugg på Mac.
 • Du kastet ut kjøretøyet mens filene fortsatt ble kopiert til den: Hvis du avbrøt prosessen med å kopiere filer fra din Mac til USB-kjøretøyet, vil du selvfølgelig ikke kunne finne dem der.
 • USB-enheten er korrupt: Det er noen handlinger som kan føre til dette, spesielt hvis du bruker USB-kjøretøyet mellom datamaskiner med forskjellige operativsystemer (Windows og macOS, for eksempel).
 • Du slettet ved et uhell filene: Bare ett feil klikk med musen, og du kan slette en viktig fil. Heldigvis, hvis du innser hva du gjorde med en gang, vil du kunne gjenopprette den filen fra Papirkurven. Ellers er den eneste måten å gjøre det på å bruke et datagjenopprettingsprogram.
 • USB-kjøretøyet har blitt infisert med skadelig programvare: Datavirus kan låse, og ofte slette all eksisterende data fra USB-kjøretøyet. Det er mulig at skadelig programvare forårsaket uforklarlig datatap på USB-kjøretøyet ditt. Skann USB-kjøretøyet ditt med et kompetent antivirusprogram for å fikse dette.

Konklusjon

Gjenoppretting av data fra en USB-stasjon er mulig ved hjelp av tredjeparts datagjenopprettingsverktøy. Sørg imidlertid for at minnepinnen ikke er fysisk skadet og er synlig i macOS’ Diskverktøy. Hvis ikke, vil du være bedre tjent med å kontakte en profesjonell tjeneste for datagjenoppretting.

Hvis datatapet var uforklarlig, kan det være fordi USB-stasjonen er ødelagt. Å gjøre en av følgende ting bør fikse det—kjør Førstehjelp på stasjonen, bruk TestDisk for å gjenopprette korrupte partisjoner, sørg for at din Mac er oppdatert, og formater minnepinnen.

Ofte Stilte Spørsmål:

For å gjenopprette data fra en USB-stasjon på macOS, bruk et datagjenopprettingsprogram:
 1. Last ned Disk Drill og installer det.
 2. Åpne Disk Drill, velg USB-stasjonen og klikk på Søk etter tapte data.
 3. Klikk på Gjennomgå funne elementer.
 4. Velg filene du ønsker å gjenopprette, og klikk på Gjenopprett.
 5. Velg et gjenopprettingssted for filene og klikk Neste.
For å gjenopprette slettede filer fra en minnepinne uten å bruke programvare, følg disse trinnene:
 1. Åpne Søppel fra Dock.
 2. Se etter de slettede filene, høyreklikk på dem, og velg Legg tilbake.
 3. Alternativt kan du åpne USB-disken i Finder, avsløre .Trashes-mappen og se om filene er der.
Du kan finne eventuelle filer som forsvant fra minnepinnen i macOS Papirkurven, eller .Trashes-mappen på selve USB-minnepinnen. Hvis filene ikke er der, er det best å bruke et datagjenopprettingsprogram for å få dem tilbake.
Dette er sannsynligvis på grunn av en filsystemfeil, eller en annen type logisk ødeleggelse. Du kan forsøke å fikse dette ved å bruke Førstehjelp-funksjonen i Mac Diskverktøy.
Avatar photo
Romana Levko er en profesjonell innholdsforfatter med stor interesse for teknologirelaterte emner. Hennes hovedfokus er på datagjenoppretting, Apple-produkter og cybersikkerhet. Hun bruker fritiden sin på å fikse på sin Mac og brenne gjennom sine favorittmusikkalbum.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.