Hoe u snel een USB-flashstation dat niet wordt herkend kunt repareren

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
253

USB-sticks zijn erg handig, maar kunnen soms voor veel hoofdpijn zorgen. Als ze te maken krijgen met logische schade, zoals corruptie, kan het lijken alsof er Ongealloceerde Ruimte op je USB-stick staat. Dit is een onjuiste lezing, je gegevens zijn er nog steeds, maar gewoon niet toegankelijk. Daarom moet je snel handelen om de inhoud van je USB te herstellen.

In dit artikel bespreken we wat je kunt doen om gegevens te herstellen van een flashdrive die op geen enkele computer wordt herkend en hoe je dit kunt oplossen.

Hoe herstel je gegevens van een niet herkende USB

Zelfs als je USB-stick niet in Windows Verkenner verschijnt, kan je computer deze nog steeds registeren. Zolang hij in Schijfbeheer zichtbaar is en de juiste grootte weergeeft, kun je gegevens van een niet herkende flashdrive herstellen. Als hij niet zichtbaar is in Schijfbeheer, probeer hem dan eerst leesbaar te maken.

Om de gegevens te herstellen, gebruiken we het dataherstelprogramma Disk Drill. Dit programma is ontworpen om gegevens te herstellen van vrijwel elk apparaat, waaronder een niet zichtbare thumbdrive. Met de gratis versie kun je tot 500MB aan gegevens herstellen. De sleutel tot succesvol herstel is snel handelen en de USB niet gebruiken totdat de gegevens zijn hersteld.

Volg de onderstaande instructies om gegevens te herstellen van een thumbdrive die niet wordt herkend.

 1. Download Disk Drill en installeer het op je computer. Open het programma.installeer disk drill op pc
 2. Selecteer je USB en klik vervolgens op Zoek naar verloren gegevens.selecteer usb en zoek naar verloren gegevens
 3. Klik op Bekijk gevonden items als de scan voltooid is.bekijk bestanden gevonden op usb
 4. Selecteer welke bestanden je wilt herstellen. De kolom Herstelkansen geeft de kans aan op succesvol herstel van elk bestand. Je kunt een voorvertoning van een bestand bekijken door erop te dubbelklikken. Wanneer je klaar bent, klik op Herstel.voorvertoning en selecteer bestanden voor herstel van usb
 5. Kies de uitvoerlocatie. Zorg ervoor dat je de gegevens niet terugzet op dezelfde USB, want dat kan de USB beschadigen.kies locatie en herstel bestanden van usb

Eenmaal voltooid, krijg je een overzicht te zien van het herstelproces. Je kunt dan naar de map gaan die je hebt gekozen voor herstel en daar je bestanden bekijken.

Voor het oplossen van problemen: Lokaliseer het probleem

Voordat je problemen gaat oplossen, moet je eerst vaststellen wat het probleem veroorzaakt. Het bepalen van de bron van het probleem kan je veel tijd besparen die anders zou worden besteed aan het oplossen van niet-relevante zaken.

Hiervoor moet je de USB in een andere poort testen om te kijken of de poort die je gebruikt defect is. Als een andere poort ook niet werkt, moet je proberen de USB op een ander apparaat aan te sluiten om er zeker van te zijn dat het niet aan het apparaat ligt waarmee je verbindt.

Als de USB goed werkt wanneer deze is aangesloten op een andere USB-poort of apparaat, dan ligt het probleem niet bij je USB. Als de USB nog steeds niet wordt gelezen, ga dan verder naar de volgende sectie.

Hoe een niet herkende USB flash drive te repareren

Als je USB niet zichtbaar is met de juiste grootte in Schijfbeheer, is herstel niet mogelijk. Maar er zijn enkele oplossingen die je kunt proberen om het leesbaar te maken. De onderstaande methoden helpen je te begrijpen hoe je een niet herkende USB flash drive kunt repareren.

Methode 1: Sluit rechtstreeks aan op het moederbord

De USB-poorten op de behuizing van uw computer, meestal aan de voor- of bovenkant gelegen, verbinden met uw moederbord via interne bedrading. Deze bedrading kan op enig moment beschadigd zijn geraakt, wat tot gevolg kan hebben dat elk apparaat dat aangesloten is op de USB-poorten op uw computerbehuizing niet herkend wordt.

Om dit te voorkomen, probeer rechtstreeks aan te sluiten op een van de USB-poorten van uw moederbord op de achterkant van uw computer als uw USB-stick niet herkend wordt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u een directe verbinding hebt en eventuele complicaties met de interne bedrading van uw computerbehuizing vermijdt.

Methode 2: Reinig de USB-contactpunten

Fysieke stoffen zoals stof en vuil kunnen zich in de loop van de tijd ophopen. Dit kan leiden tot een fysieke barrière die de verbinding tussen uw USB en USB-poort blokkeert. Het regelmatig schoonmaken van uw USB en USB-poorten kan dit voorkomen.

Als u stof wilt verwijderen, gebruik dan een luchtblazer of een bus met samengeperste lucht om het stof eruit te blazen. Voor andere, hardnekkigere obstakels, bevochtig een wattenstaafje licht met isopropylalcohol en reinig voorzichtig de USB of poort. Laat het volledig drogen voordat u het gebruikt. Wees u bewust van hoe delicaat de USB-verbindingen zijn en maak alleen USB-poorten schoon wanneer het apparaat is uitgeschakeld.

Methode 3: Hardwareprobleemoplosser

Windows bevat veel krachtige probleemoplossers die zijn ontworpen om specifieke problemen aan te pakken. De probleemoplosser voor Hardware en Apparaten kan uw computer scannen voor problemen die verband houden met uw USB en deze oplossen, zodat u toegang kunt krijgen tot een USB-station dat niet herkend wordt.

Gebruik deze stappen om de probleemoplosser voor Hardware en Apparaten te starten en uit te voeren.

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Windows PowerShell (Admin). Klik op Ja als daarom wordt gevraagd door UAC.Een verhoogd PowerShell-venster openen.
 2. Type msdt.exe -id DeviceDiagnostic en druk op Enter.De probleemoplosser voor Hardware en Apparaten starten.
 3. Klik op Volgende. Volg de instructies op het scherm op basis van de problemen die Windows ontdekt.Het reparatieproces starten in Hardware en Apparaten.

Methode 4: Formatteer een niet-herkende USB

Een USB formatteren houdt in dat u het bestaande bestandssysteem vernieuwt of een nieuw bestandssysteem toevoegt. Dit proces zal alle data verwijderen die op de USB staat. Formatteren is altijd een snelle en effectieve methode geweest om USB-sticks te repareren als ze niet worden gedetecteerd, aangezien het in wezen terugzetten naar de fabrieksinstellingen is.

Zodra u uw bestanden van de USB naar een veilige locatie hebt hersteld, wilt u misschien formatteren om eventuele problemen die voorkomen dat het als normaal gelezen wordt, op te lossen. Volg deze stappen om een niet-herkende USB te formatteren.

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Schijfbeheer.Schijfbeheer openen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op uw USB-volume en klik op Formatteren.Kiezen om de USB te formatteren.
 3. Zorg dat Snel formatteren uitvoeren geselecteerd is. Wijzig de Schijflabel, Bestandssysteem en Toewijzingsgrootte van eenheid indien nodig. Druk op OK.Een Snel Formatteren uitvoeren.
 4. Klik op OK wanneer u wordt gevraagd de actie te bevestigen.Het formatteren voltooien.

Methode 5: Update of Installeer de USB-stuurprogramma’s opnieuw

Elk hardwarecomponent dat u aansluit op uw computer heeft een stuurprogramma nodig. Stuurprogramma’s zetten en onderhouden de communicatie tussen uw apparaten zodat u ze daadwerkelijk kunt gebruiken. Als de stuurprogramma’s van uw USB beschadigd zijn of verouderd, kan dit resulteren in het onregelmatig functioneren van uw USB, of uw flashdrive wordt helemaal niet getoond in Windows 10.Volg deze eenvoudige stappen om uw stuurprogramma’s bij te werken of opnieuw te installeren om uw USB-stick te herstellen die niet wordt herkend.

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Apparaatbeheer.Apparaatbeheer openen.
 2. Klap het dropdown-menu van Schijfstations uit. Klik met de rechtermuisknop op uw USB en klik op Eigenschappen.Toegang tot de USB-eigenschappen.
 3. Klik op het tabblad Stuurprogramma, klik daarna op Stuurprogramma bijwerken.Het stuurprogramma bijwerken.
 4. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s. Windows zoekt op internet naar actuele stuurprogramma’s en downloadt/installeert ze. Als er geen gevonden worden, ga dan verder met de volgende stap.Op internet zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's.
 5. Klik op Sluiten.Het zoekvenster sluiten.
 6. Klik op Apparaat verwijderen.
  Het bestaande stuurprogramma verwijderen.
 7. Klik op Verwijderen.
  De USB-stuurprogramma verwijderen.

Nadat het stuurprogramma is verwijderd, verwijdert u simpelweg uw USB en sluit deze opnieuw aan om de stuurprogramma’s opnieuw te installeren.

Methode 6: USB-controllers opnieuw installeren

Een USB-controller is verantwoordelijk voor het beheer van al uw USB-aangesloten apparaten, zoals uw toetsenbord, muis en USB-stick. Het werkt met het stuurprogramma van uw apparaat en helpt uw systeem om te begrijpen hoe het apparaat te gebruiken. Zonder dit zou geen van uw USB-apparaten werken, zelfs niet met hun eigen stuurprogramma’s.

Het opnieuw installeren van uw USB-controller kan ook helpen om de communicatie tussen uw systeem en USB opnieuw te vestigen. Volg deze instructies om uw USB-controller opnieuw te installeren.

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Apparaatbeheer.Apparaatbeheer openen.
 2. Klap Universal Serial Bus controllers uit. Klik met de rechtermuisknop op uw USB-controller en klik op Apparaat verwijderen. Wanneer wordt gevraagd, klik nogmaals op Verwijderen.De USB-controller verwijderen.
 3. Herhaal stap 2 voor alle USB-controllers die u onder Universal Serial Bus controllers ziet. Wanneer u klaar bent, herstart uw computer om de stuurprogramma’s opnieuw te laten installeren.

Methode 7: De USB Selective Suspend-instelling uitschakelen

Windows doet wat het kan om energie te besparen, vooral op batterijgevoede apparaten zoals laptops. USB Selective Suspend is een instelling die Windows in staat stelt ongebruikte USB-poorten uit te schakelen in een poging om energieverbruik te verminderen. Deze instelling kan echter vaak problemen veroorzaken, omdat Windows soms poorten kan uitschakelen die u daadwerkelijk wilt gebruiken.

Om dit op te lossen, moet u de USB Selective Suspend-instelling in ons energiebeheer uitschakelen om ervoor te zorgen dat de poort waarmee u verbinding maakt bruikbaar is.Volg deze stappen om USB Selective Suspend via Energiebeheer uit te schakelen:

 1. Klik op Start. Zoek naar “Configuratiescherm” en open het.open control panel
 2. Klik op Hardware en geluiden.Click Hardware and Sound
 3. Klik op Energiebeheer.Click Power Options.
 4. Klik op Instellingen voor energiebeheer wijzigen.Click Change plan settings.
 5. Klik op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.Change advanced power settings
 6. Klik op de dropdowns USB-instellingen en dan USB selectieve onderbreking instelling. Verander de waarden in Uitgeschakeld.Click the dropdowns USB settings then USB selective suspend setting
 7. Klik op Toepassen, daarna op OK.

Als je overschakelt naar een ander energieplan, moet deze instelling ook daarop bijgewerkt worden.

Methode 8: Schakel de energiebesparende optie voor de USB-hoofdhub uit

Je USB-hoofdhubs hebben ook hun eigen instellingen die bepalen wanneer ze wel of niet ingeschakeld moeten zijn om energie te besparen. Wanneer de energiebesparende optie ingeschakeld is, heeft Windows de mogelijkheid om de USB-poort uit te schakelen om energie te besparen.

Soms kan Windows de USB-poorten zelfs uitschakelen terwijl ze in gebruik zijn. Als gevolg hiervan wordt je USB-station niet herkend wanneer het is verbonden met een uitgeschakelde USB-poort. Je kunt voorkomen dat Windows dit doet door handmatig de energiebesparende optie voor elke USB-hoofdhub uit te schakelen, zoals we je hierna zullen laten zien.

 1. Rechtsklik op Start en klik op Apparaatbeheer.launch device manager
 2. Klik op Universele seriële bus-controllers en rechtsklik op USB-hoofdhub. Klik op Eigenschappen.open usb root hub settings
 3. Klik op Energiebeheer, haal het vinkje weg bij Sta toe dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen. Klik op OK.prevent Windows from disabling USB port

Methode 9: Ga terug naar een eerder herstelpunt

Als geen van de voorgaande methoden heeft gewerkt, kun je een laatste poging doen om het probleem op te lossen door je systeem terug te zetten naar een eerder tijdstip.

Herstelpunten zijn momentopnames die je systeeminstellingen, stuurprogramma’s en software bevatten op het moment van creatie. Als dit probleem wordt veroorzaakt door onjuiste instellingen, kun je je systeem herstellen naar een tijd waarop de USB goed werkte.

Opmerking: Het terugzetten van je systeem met een herstelpunt zal elke software of hardwarestuurprogramma’s die je hebt geïnstalleerd sinds het moment dat het werd gecreëerd, verwijderen. Maak daarom een back-up van alles wat je wilt bewaren.

Volg deze stappen om je systeem te herstellen met Systeemherstel:

 1. Klik op Start. Zoek naar “Configuratiescherm” en open het.configuratiescherm openen
 2. Wijzig de weergavemodus naar Kleine pictogrammen of Grote pictogrammen, en klik vervolgens op Herstel.herstel selecteren
 3. Klik op Systeemherstel openen.systeemherstel openen
 4. Klik op Volgende.systeemherstel beginnen
 5. Selecteer een herstelpunt en klik op Volgende.herstelpunt selecteren
 6. Klik op Voltooien.systeemherstel bevestigen

Conclusie

Als uw USB-stick een probleem ondervindt waardoor deze niet herkend wordt, kan het moeilijk zijn om de exacte oorzaak vast te stellen. Ongeacht de oorzaak, er zijn verschillende manieren waarop u het probleem kunt aanpakken.

Begin klein. Probeer het probleem te isoleren en sluit de USB-stick rechtstreeks aan op een poort op uw moederbord. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan de hardware probleemoplosser in Windows uit te voeren en de drivers van de USB-stick te updaten of opnieuw te installeren. Probeer vervolgens de energiebesparende instellingen die met de USB-poorten verbonden zijn, uit te schakelen.

Mocht dit alles niet werken, dan kunt u altijd uw systeem terugzetten met behulp van een herstelpunt. Wees u er echter van bewust dat dit ook alle applicaties die u hebt geïnstalleerd en wijzigingen die u hebt doorgevoerd, terugzet.

FAQ:

Een USB-stick fysiek openen is een voorzichtig proces, omdat u het risico loopt de interne componenten te beschadigen. Een typische USB heeft een achterplaat en een voorplaat die samen worden gehouden door een kliksysteem. U moet de behuizing voorzichtig loswrikken met een plat gereedschap, zoals een platte schroevendraaier. Werk uw weg rond de USB, en wrik voorzichtig elke kant los totdat de behuizing opent.
Sluit eerst de USB aan op een poort op uw moederbord in plaats van op uw computercase. Als uw apparaat nog steeds niet verschijnt, kunt u de Probleemoplosser voor Hardware en Apparaten uitvoeren om Windows het probleem voor u te laten oplossen.
 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Windows PowerShell (Admin).
 2. Type msdt.exe -id DeviceDiagnostic en druk op Enter.
 3. Klik op Volgende en volg de aanwijzingen om uw computer te scannen en gerelateerde problemen op te lossen.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw USB niet wordt weergegeven op uw computer. Het kan iets eenvoudigs zijn als een defecte USB-poort. Om ervoor te zorgen dat uw USB door uw systeem gelezen kan worden, is het goed om de drivers te controleren om ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn en niet beschadigd zijn. Volg deze stappen om uw drivers bij te werken of opnieuw te installeren en een niet herkende USB-stick te herstellen.
 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Apparaatbeheer.
 2. In het uitklapmenu van Schijfstations, klik met de rechtermuisknop op uw USB en klik op Eigenschappen.
 3. Klik op het tabblad Stuurprogramma, klik vervolgens op Stuurprogramma bijwerken.
 4. Klik op Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's. Als er geen worden gevonden, ga dan verder met de volgende stap.
 5. Klik op Sluiten.
 6. Klik op Apparaat verwijderen.
 7. Klik op Verwijderen. Koppel uw USB los en sluit deze opnieuw aan.
Verschillende dingen kunnen ervoor zorgen dat een USB-stick faalt, waaronder (maar niet beperkt tot):
 • Onjuist verwijderen
 • Fysieke schade
 • Bestandssysteemcorruptie
 • Malware-infectie
 • Corrupte of verouderde stuurprogramma's
U zou de gegevens van de USB-stick moeten herstellen met behulp van een dataherstelprogramma, en vervolgens de USB-stick snel formatteren om het probleem op te lossen dat deze foutmelding veroorzaakt.
Een USB-stick die niet meer werkt, kan wijzen op onderliggende schade die verergert met de tijd. De beste handelwijze is om de gegevens van de USB-stick te herstellen en deze vervolgens te formatteren om eventuele logische schade die het kan hebben opgelopen, aan te pakken.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane is een content schrijver met een gepassioneerde interesse in technologie, vaak creëert hij content over hardware, dataherstel en consumentenelektronica. Wanneer hij niet aan het schrijven is, ontdekt hij muziek en werkt hij aan zijn eigen websites.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required