Slik reparerer du raskt en USB-minnepinne som ikke blir gjenkjent

Godkjent av
248

USB-minnepinner, så praktiske som de er, kan fortsatt forårsake mange hodebry. Hvis de lider av logisk skade som for eksempel korrupsjon, kan det hende at USB-minnepinnen din viser Ufordelt Plass. Dette er en feilavlesning, ettersom dataene fortsatt er der, de er bare utilgjengelige. Derfor må du handle raskt for å kunne gjenopprette innholdet på USB-minnepinnen din.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva du kan gjøre for å gjenopprette data fra en flash-minnepinne som ikke blir oppdaget på noen datamaskiner og hvordan du kan fikse det.

Hvordan gjenopprette data fra en ikke-gjenkjent USB-minnepinne

Selv om USB-minnepinnen din ikke vises i Windows Utforsker, kan datamaskinen din fortsatt registrere den. Faktisk, så lenge den er synlig i Diskbehandling og viser riktig størrelse, vil du kunne gjenopprette data fra en flash-minnepinne som ikke blir gjenkjent. Hvis den ikke er synlig i Diskbehandling, prøv å gjøre den lesbar først.

For å gjenopprette dataene skal vi bruke datarekonstruksjonsverktøyet Disk Drill. Det er designet for å gjenopprette data fra nesten enhver enhet, inkludert en tommelstasjon som ikke vises. Med gratisversjonen kan du gjenopprette opptil 500 MB med data. Nøkkelen til vellykket gjenoppretting er å handle raskt og å avstå fra å bruke USB-minnepinnen til dataene er gjenopprettet.

Følg instruksjonene nedenfor for å gjenopprette data fra en tommelstasjon som ikke blir gjenkjent.

 1. Last ned og installer Disk Drill på datamaskinen din. Åpne det.install disk drill på pc
 2. Velg USB-en din, og klikk deretter Søk etter tapte data.velg usb og søk etter tapte data
 3. Klikk på Gjennomgå funnede elementer når skanningen er fullført.gjennomgå filer funnet på usb
 4. Merk hvilke filer du ønsker å gjenopprette. Kolonnen Sjanser for gjenoppretting viser dine sjanser for å lykkes med å gjenopprette hver fil. Og, du kan forhåndsvise en fil ved å dobbeltklikke på den. Når du er klar, klikk Gjenopprett.forhåndsvis og velg filer for gjenoppretting fra usb
 5. Velg målmappen. Pass på at du ikke gjenoppretter dataene til samme USB, da det kan korruptere den.velg plassering og gjenopprett filer fra usb

Når fullført, vil du bli møtt med en oversiktsskjerm som detaljert beskriver gjenopprettingsprosessen. Du kan deretter gå til mappen du valgte for gjenoppretting og se gjennom filene dine.

Før feilsøking: Isoler problemet

Før feilsøking må du først identifisere hva som forårsaker problemet. Å bestemme kilden til problemet kan spare deg for mye tid som ellers ville blitt brukt på å feilsøke områder som ikke er relevante.

For å gjøre dette, må du teste USB-en i en annen port for å se om porten du bruker er defekt. Hvis en annen port ikke fungerer, bør du prøve å koble USB-minnepinnen til en annen enhet for å være sikker på at det ikke er et problem med enheten du kobler til.

Hvis USB-minnepinnen fungerer fint når den er koblet til en annen USB-port eller enhet, så er ikke problemet med din USB. Hvis USB-minnepinnen fortsatt ikke blir lest, kan du fortsette til neste seksjon.

Hvordan fikse en USB minnepinne som ikke blir gjenkjent

Hvis USB-en din ikke er synlig med korrekt størrelse i Diskbehandling, vil gjenoppretting ikke være mulig. Men det er noen løsninger du kan prøve for å gjøre den lesbar. De følgende metodene vil hjelpe deg å forstå hvordan du fikser en USB minnepinne som ikke blir gjenkjent.

Metode 1: Koble til direkte til hovedkortet

USB-portene på datamaskinkabinettet, som vanligvis er plassert foran eller på toppen, kobles til hovedkortet ditt ved hjelp av interne ledninger. Disse ledningene kan ha blitt skadet på et tidspunkt, noe som resulterer i at enhver enhet som er koblet til USB-portene på datamaskinkabinettet ditt, blir uleselig.

For å unngå dette, prøv å koble direkte til en av USB-portene på hovedkortet på baksiden av datamaskinen hvis USB-minnepinnen din ikke blir gjenkjent. På denne måten kan du sikre deg at du får en direkte tilkobling og unngår eventuelle komplikasjoner med den interne kablingen av datamaskinkabinettet ditt.

Metode 2: Rengjør USB-kontaktpunktene

Fysiske stoffer som støv og skitt kan bygge seg opp over tid. Dette kan føre til en fysisk barriere som blokkerer tilkoblingen mellom USB-en og USB-porten. Å regelmessig rengjøre USB-en og USB-portene kan forhindre dette.

Hvis du vil fjerne støv, bruk en luftpumpe eller boks med trykkluft for å blåse ut støvet. For andre, mer vedvarende obstruksjoner, fukt lett en bomullspinne med isopropanol og rengjør forsiktig ut USB-en eller porten. La den tørke helt før bruk. Vær oppmerksom på hvor delikate USB-tilkoblingene er og bare rengjør USB-porter når enheten er slått av.

Metode 3: Maskinvare-feilsøker

Windows kommer med mange kraftige feilsøkingsverktøy som er designet for å målrette spesifikke problemer. Feilsøkeren for maskinvare og enheter kan skanne datamaskinen din for problemer relatert til USB-en og fikse dem, slik at du kan få tilgang til en USB-stasjon som ikke blir gjenkjent.

Bruk disse trinnene for å starte og kjøre feilsøkeren for maskinvare og enheter.

 1. Høyreklikk Start og velg Windows PowerShell (Admin). Klikk Ja hvis du blir bedt om det av UAC.Åpner et hevet PowerShell-vindu.
 2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic og trykk Enter.Starter feilsøkeren for maskinvare og enheter.
 3. Klikk Neste. Følg instruksjonene på skjermen basert på problemene som Windows oppdager.Starter reparasjonsprosessen i Maskinvare og Enheter.

Metode 4: Formater en ukjent USB

Å formatere en USB innebærer å fornye det eksisterende filsystemet eller legge til et nytt. Denne prosessen vil slette alle data som ligger på USB-en. Formatering har alltid vært en rask og effektiv metode for å fikse USB-flash-stasjoner som ikke blir oppdaget, ettersom det i praksis er å gjenopprette den til fabrikkinnstillingene.

Når du har gjenopprettet filene dine fra USB-en til et sikkert sted, kanskje du vil formatere den for å fikse eventuelle problemer som hindrer den i å bli lest som normalt. Følg disse trinnene for å formatere en ukjent USB.

 1. Høyreklikk Start og velg Diskbehandling.Åpner Diskbehandling.
 2. Høyreklikk din USB-volum og klikk Format.Velger å formatere USB-en.
 3. Sørg for at Utfør en rask formatering er valgt. Endre Volumetikett, Filsystem, og Tildelingsenhetsstørrelse om nødvendig. Trykk OK.Gjennomfører en Rask Formatering.
 4. Klikk OK når du blir bedt om å bekrefte handlingen.Fullfører formateringen.

Metode 5: Oppdater eller Installer USB-driverne på nytt

All maskinvare du kobler til datamaskinen krever en driver. Drivere etablerer og opprettholder kommunikasjon mellom enhetene dine slik at du faktisk kan bruke dem. Hvis USB-driverne dine er korrupte eller utdaterte, kan det føre til at USB-en din oppfører seg uforutsigbart, eller at USB-minnepinnen ikke vises i Windows 10 i det hele tatt.Følg disse enkle trinnene for å oppdatere eller installere driverne dine på nytt for å fikse USB-minnepinnen som ikke gjenkjennes.

 1. Høyreklikk Start og velg Enhetsbehandling.Åpner Enhetsbehandling.
 2. Utvid dropdown-menyen for Diskdrivere. Høyreklikk USB-enheten din og klikk Egenskaper.Får tilgang til USB-egenskapene.
 3. Klikk på Driver-fanen, og deretter klikk Oppdater driver.Oppdaterer driveren.
 4. Klikk Søk automatisk etter drivere. Windows vil søke på internett etter oppdaterte drivere og laste ned/installere dem. Hvis ingen finnes, gå videre til neste steg.Søker på internett etter oppdaterte drivere.
 5. Klikk Lukk.Lukker søkevinduet.
 6. Klikk Avinstaller enhet.
  Avinstallerer den eksisterende driveren.
 7. Klikk Avinstaller.
  Avinstallerer USB-driveren.

Når driveren er avinstallert, fjern ganske enkelt USB-en din og koble den til igjen for å tvinge driverne til å installeres på nytt.

Metode 6: Installer USB-kontrollerne på nytt

En USB-kontroller er ansvarlig for å administrere alle USB-tilkoblede enheter, som tastaturet, musen og USB-minnepinnen. Den fungerer sammen med enhetens driver og hjelper systemet ditt å forstå hvordan enheten skal brukes. Uten den ville ingen av USB-enhetene dine fungert, selv med deres egne drivere.

Å installere USB-kontrolleren på nytt kan også bidra til å gjenopprette kommunikasjonen mellom systemet ditt og USB. Følg disse instruksjonene for å installere USB-kontrolleren på nytt.

 1. Høyreklikk Start og klikk Enhetsbehandling.Åpner Enhetsbehandling.
 2. Utvid Universal Serial Bus-kontrollere. Høyreklikk USB-kontrolleren din og klikk Avinstaller enhet. Når du blir bedt om det, klikk Avinstaller igjen.Avinstallerer USB-kontrolleren.
 3. Gjenta steg 2 for alle USB-kontrollere du ser under Universal Serial Bus-kontrollere. Når du er ferdig, start datamaskinen på nytt for å tvinge driverne til å installeres igjen.

Metode 7: Deaktiver innstillingen for selektiv USB-suspensjon

Windows gjør det den kan for å spare strøm, spesielt på batteridrevne enheter som bærbare datamaskiner. Selektiv USB-suspensjon er en innstilling som lar Windows deaktivere ubrukte USB-porter i et forsøk på å redusere strømforbruket. Imidlertid kan denne innstillingen ofte forårsake problemer, ettersom Windows noen ganger kan deaktivere porter som du faktisk ønsker å bruke.

For å fikse dette, må du deaktivere innstillingen for selektiv USB-suspensjon i strømplanen din for å sikre at porten du kobler til er brukbar.
Følg disse stegene for å deaktivere USB Selective Suspend gjennom Strømalternativer:

 1. Klikk Start. Søk etter «Kontrollpanel» og åpne det.open control panel
 2. Klikk Maskinvare og lyd.Klikk Maskinvare og lyd
 3. Klikk Strømalternativer.Klikk Strømalternativer.
 4. Klikk Endre planinnstillinger.Klikk Endre planinnstillinger.
 5. Klikk Endre avanserte strøminnstillinger.Endre avanserte strøminnstillinger
 6. Klikk på rullegardinen USB-innstillinger deretter USB Selective Suspend-innstilling. Endre verdiene til Deaktivert.Klikk på rullegardinene USB-innstillinger deretter USB Selective Suspend-innstilling
 7. Klikk Bruk, deretter OK.

Hvis du bytter til en annen strømplan, må denne innstillingen oppdateres for den planen også.

Metode 8: Deaktiver strømsparingsvalget for USB-rothub

USB-rothubene dine har også sine egne innstillinger som bestemmer når de skal og ikke skal aktiveres for å spare strøm. Når strømsparingsvalget er aktivert, vil Windows ha muligheten til å slå av USB-porten for å spare strøm.

Igjen, Windows kan noen ganger deaktivere USB-portene selv når de er i bruk. Som et resultat vil ikke USB-stasjonen din bli gjenkjent når den er tilkoblet en deaktivert USB-port. Du kan hindre Windows i å gjøre dette ved manuelt å deaktivere strømsparingsvalget for hver USB-rothub, som vi vil vise deg neste.

 1. Høyreklikk Start og klikk Enhetsbehandling.launch device manager
 2. Utvid Universal Serial Bus-controllere og høyreklikk på USB-rothub. Klikk Egenskaper.open usb root hub settings
 3. Klikk Energistyring, fjern deretter markeringen fra Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm. Klikk OK.prevent Windows from disabling USB port

Metode 9: Rull tilbake til et tidligere gjenopprettingspunkt

Hvis ingen av de tidligere metodene har fungert, kan du gjøre et siste forsøk på å løse problemet ved å rulle systemet tilbake til et tidligere tidspunkt.

Gjenopprettingspunkter er øyeblikksbilder som inneholder systeminnstillingene, driverne og programvaren din på opprettingstidspunktet. Hvis dette problemet skyldes feil innstillinger, kan du gjenopprette systemet til en tid da USB-en fungerte fint.

Merk: Å gjenopprette systemet med et gjenopprettingspunkt vil slette alle programmer eller maskinvaredrivere du har installert siden tidspunktet det ble opprettet. Derfor, lag en sikkerhetskopi av alt du ønsker å beholde.

Følg disse trinnene for å gjenopprette systemet ditt ved hjelp av Systemgjenoppretting:

 1. Klikk Start. Søk etter «Kontrollpanel» og åpne det.open control panel
 2. Endre visningsmodus til Små ikoner eller Store ikoner, deretter klikk Gjenoppretting.select recovery
 3. Klikk Åpne Systemgjenoppretting.open system restore
 4. Klikk Neste.begin system restore
 5. Velg et gjenopprettingspunkt og klikk Neste.select restore point
 6. Klikk Fullfør.confirm system restoring

Konklusjon

Når USB-enheten din møter et problem som gjør at den ikke blir gjenkjent, kan det være vanskelig å fastslå hva som har gått galt. Uavhengig av årsaken, er det en rekke måter du kan ta tak i problemet på.

For det første, start lite. Prøv å isolere problemet og koble USB-enheten direkte til en port på hovedkortet ditt. Hvis det ikke fikser problemet, prøv å kjøre maskinvarefeilsøkingen i Windows og oppdater eller installer USB-enhetens drivere på nytt. Deretter, prøv å deaktivere strømspareinnstillingene som er tilknyttet USB-portene du bruker.

Hvis ingen av de ovennevnte løsningene fungerer, kan du alltid prøve å rulle systemet tilbake ved hjelp av et gjenopprettingspunkt. Vær imidlertid klar over at dette også vil rulle tilbake alle programmer du har installert og innstillinger du har endret.

FAQ:

Fysisk åpning av en USB-minnepinne er en forsiktig prosess, da du risikerer å skade de interne komponentene. En typisk USB har en bakplate og en frontplate som holdes sammen med et klikkdesign. Du må forsiktig bruke et flatt verktøy, som en flat skrutrekker, for å lirke kabinettet av. Arbeid deg rundt USB-en, forsiktig lirkende hver side til kabinettet åpner seg.
For det første, koble USB til en port på hovedkortet ditt i stedet for datamaskinkabinettet. Hvis enheten fremdeles ikke vises, kan du prøve å kjøre maskinvare- og enhetsfeilsøkingen for å la Windows løse problemet for deg.
 1. Høyreklikk Start og velg Windows PowerShell (Admin).
 2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic og trykk Enter.
 3. Klikk Neste og følg anvisningene for å skanne datamaskinen din og fikse relaterte problemer.
Det er flere grunner til at USB-en din kanskje ikke vises på datamaskinen din. Det kan være noe så enkelt som en feilaktig USB-port. For å sikre at USB-en din er lesbar av systemet ditt, er det bra å sjekke driverne for å forsikre deg om at de er oppdaterte og ikke korrupte. Følg disse trinnene for å oppdatere driverne dine eller installere dem på nytt og gjenopprette en USB-stasjon som ikke blir gjenkjent.
 1. Høyreklikk på Start og velg Enhetsbehandling.
 2. I nedtrekksmenyen for Diskstasjoner, høyreklikk på USB-en din og klikk Egenskaper.
 3. Klikk på Driver-fanen, deretter klikk på Oppdater driver.
 4. Klikk på Søk automatisk etter drivere. Hvis ingen blir funnet, fortsett til neste steg.
 5. Klikk på Lukk.
 6. Klikk på Avinstaller enhet.
 7. Klikk på Avinstaller. Koble fra USB-en din og koble den til igjen.
Et hvilket som helst antall ting kunne føre til at en USB-minnepinne svikter, inkludert (men ikke begrenset til):
 • Feil avkobling
 • Fysisk skade
 • Korrupt filsystem
 • Malware-infeksjon
 • Ødelagte eller utdaterte drivere
Du bør gjenopprette dataene fra USB-stasjonen ved hjelp av et datagjenopprettingsverktøy, og deretter raskt formatere USB-stasjonen for å løse problemet som fører til at denne feilmeldingen vises.
En USB-stasjon som fungerer dårlig kan tyde på underliggende skader som forverres over tid. Det beste tiltaket er å gjenopprette dataene fra USB-stasjonen, og deretter formatere den for å adressere eventuelle logiske skader den måtte ha pådratt seg.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en innholdsforfatter med en lidenskapelig interesse for teknologi, og produserer ofte innhold relatert til maskinvare, datagjenoppretting og forbrukerelektronikk. Når han ikke skriver, oppdager han musikk og jobber med sine egne nettsider.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required