Kuinka nopeasti korjata USB-muistitikku, jota ei tunnisteta

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
90

USB-tikku ei tunnistettu

USB-tikut ovat käteviä, mutta voivat silti aiheuttaa paljon päänsärkyä. Jos kärsit loogisista vaurioista kuten korruptoitumisesta, saattaa näyttää siltä, että USB-tikullasi on käyttämätöntä tilaa. Tämä on virheellinen arvio, sillä tietosi ovat yhä olemassa, ne ovat vain saavuttamattomissa. Siksi sinun tulee toimia nopeasti USB-tikun sisällön palauttamiseksi.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä voit tehdä, kun muistitikkua ei tunnisteta missään tietokoneessa ja kuinka voit korjata tilanteen.

Kuinka Palauttaa Tiedot USB-tikulta, Jota Ei Tunnisteta

Vaikka USB-tikkua ei näkyisi Windows Explorerissa, tietokoneesi saattaa silti rekisteröidä sen. Tosiasiassa, kunhan se on näkyvissä Levynhallinnassa ja näyttää oikean koon, voit palauttaa tiedot muistitikulta, jota ei tunnisteta. Jos sitä ei näy Levynhallinnassa, yritä tehdä se luettavaksi ensin.

Tietojen palautukseen käytämme tietojen palautustyökalua Disk Drill. Se on suunniteltu palauttamaan tietoja melkein mistä tahansa laitteesta, mukaan lukien muistitikku, joka ei näy. Ilmaisversiolla voit palauttaa jopa 500 MB tietoja. Onnistuneen palautuksen kannalta on tärkeää toimia nopeasti ja välttää USB-tikun käyttöä ennen kuin tiedot on palautettu.

Noudata alla olevia ohjeita tietojen palauttamiseksi tunnistamattomalta muistitikulta.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill tietokoneellesi. Avaa se.asenna disk drill tietokoneelle
 2. Valitse USB-tikkusi, sitten klikkaa Etsi kadonneita tietoja.valitse usb ja etsi kadonneita tietoja
 3. Klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita kun skannaus on valmis.tarkastele usb:ltä löydettyjä tiedostoja
 4. Merkitse mitkä tiedostot haluat palauttaa. Palautusmahdollisuudet sarakkeessa näkyy kunkin tiedoston onnistuneen palauttamisen todennäköisyys. Voit esikatsella tiedostoa kaksoisklikkaamalla sitä. Kun olet valmis, klikkaa Palauta.esikatsele ja valitse palautettavat tiedostot usb:ltä
 5. Valitse kohdekansio. Varmista, että et palauta tietoja samalle USB-tikulle, sillä se voisi korruptoida sen.valitse sijainti ja palauta tiedostot usb:ltä

Kun prosessi on valmis, näet yhteenvedon palautusprosessista. Voit sitten mennä valitsemaasi kansioon ja tarkastella tiedostojasi.

Ennen Vianetsintää: Eristä Ongelma

Ennen vianetsinnän aloittamista, sinun täytyy ensin selvittää ongelman aiheuttaja. Ongelman lähteen määrittäminen voi säästää sinulta paljon aikaa, joka muuten käytettäisiin asiaankuulumattomien alueiden vianetsintään.

Tehdäksesi tämän, sinun täytyy testata USB:tä eri portissa nähdäksesi, onko käyttämäsi portti viallinen. Jos toinen portti ei toimi, sinun pitäisi yrittää liittää USB toiseen laitteeseen varmistaaksesi, että ongelma ei ole laitteessa, johon olet yhdistämässä.

Jos USB toimii hyvin yhdistettynä toiseen USB-porttiin tai laitteeseen, ongelma ei ole USB-tikussasi. Jos USB:tä ei edelleenkään lueta, siirry seuraavaan osioon.

Kuinka Korjata USB-Muistitikku, Jota Ei Tunnisteta

Jos USB:tä ei näy oikean kokoisena Levynhallinnassa, palautusta ei ole mahdollista tehdä. Mutta on olemassa muutamia ratkaisuja, joita voit kokeilla tehdäksesi siitä luettavan. Alla olevat menetelmät auttavat sinua ymmärtämään, kuinka korjata USB-muistitikku, jota ei tunnisteta.

Menetelmä 1: Kytke Suoraan Emolevyyn

Tietokoneen kotelon USB-portit, jotka sijaitsevat yleensä edessä tai päällä, yhdistetään emolevyyn sisäisillä johdoilla. Nämä johdot voivat vaurioitua jossakin vaiheessa, mikä johtaa siihen, että mikä tahansa laite, joka on kytketty tietokoneen kotelon USB-portteihin, voi tulla lukemattomaksi.

Välttääksesi tämän yritä kytkeä suoraan yhteen tietokoneesi emolevyn USB-porteista, jotka sijaitsevat tietokoneen takapaneelissa, jos USB-muistitikkua ei tunnisteta. Näin voit varmistaa, että saat suoran yhteyden ja vältät mahdolliset ongelmat tietokoneen kotelon sisäisessä johdotuksessa.

Menetelmä 2: Puhdista USB:n kontaktipinnat

Ajan myötä fyysiset aineet kuten pöly ja lika voivat kerääntyä. Tämä voi johtaa fyysiseen esteeseen, joka estää yhteyden muodostumisen USB:n ja USB-portin välillä. USB:n ja USB-porttien säännöllinen puhdistaminen voi estää tämän.

Jos haluat poistaa pölyä, käytä ilmapuhallinta tai puristettua ilmaa puhallellaksesi pölyn pois. Muiden, pysyvämpien esteiden poistamiseksi kostuta vanupuikko kevyesti isopropyylialkoholissa ja puhdista varovasti USB tai portti. Anna kuivua täysin ennen käyttöä. Ole tietoinen USB-yhteyksien herkkyydestä ja puhdista USB-portit vain, kun laite on sammutettu.

Menetelmä 3: Laitevianmääritys

Windowsissa on paljon tehokkaita vianmääritystyökaluja, jotka on suunniteltu tiettyjen ongelmien ratkaisemiseen. Laite- ja laitteistovianmääritystyökalu voi skannata tietokoneesi USB-laitteiden ongelmia varten ja korjata ne, jotta pääset käsiksi tunnistamattomaan USB-asemaan.

Käytä näitä vaiheita laite- ja laitteistovianmääritystyökalun käynnistämiseen ja ajamiseen.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse Windows PowerShell (järjestelmänvalvoja). Napsauta Kyllä, jos UAC pyytää lupaa.Korotetun PowerShell-ikkunan avaaminen.
 2. Kirjoita msdt.exe -id DeviceDiagnostic ja paina Enter.Laite- ja laitteistovianmääritystyökalun käynnistäminen.
 3. Napsauta Seuraava. Noudata näytön ohjeita, jotka perustuvat Windowsin löytämiin ongelmiin.Korjausprosessin aloittaminen Laite- ja laitteistovianmäärityksessä.

Menetelmä 4: Muotoile tunnistamaton USB

USB-muistin muotoilu sisältää olemassa olevan tiedostojärjestelmän päivittämisen tai uuden lisäämisen. Tämä prosessi poistaa kaikki tiedot, jotka sijaitsevat USB-muistissa. Muotoilu on aina ollut nopea ja tehokas tapa korjata USB-muistitikkuja, jos ne eivät ole havaittavissa, koska se on käytännössä palauttaminen tehdasasetuksiin.

Kun olet palauttanut tiedostosi USB-muistista turvalliseen paikkaan, saatat haluta muotoilla sen ratkaistaksesi ongelmat, jotka estävät sen lukemisen normaalisti. Noudata näitä vaiheita muotoillaksesi tunnistamaton USB.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse Levyhallinta.Levyhallinnan avaaminen.
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-asemaa ja valitse Muotoile.USB-muistin muotoilun valinta.
 3. Varoita että Suorita pikamuotoilu on valittu. Vaihda Taltion nimi, Tiedostojärjestelmä, ja Allokaatioyksikön koko tarvittaessa. Paina OK.Pikamuotoilun suorittaminen.
 4. Napsauta OK vahvistaaksesi toimenpiteen, kun siitä pyydetään.Muotoilun päättäminen.

Menetelmä 5: Päivitä tai asenna USB-ajurit uudelleen

Kaikki laitteet, jotka kytket tietokoneeseesi, vaativat ajurin. Ajurit perustavat ja ylläpitävät yhteyden laitteidesi välillä, jotta voit oikeasti käyttää niitä. Jos USB:n ajurit ovat vioittuneet tai vanhentuneet, se voi johtaa siihen, että USB toimii epävakaasti tai ettei flash-asema näy ollenkaan Windows 10:ssä.Seuraa näitä helppoja vaiheita päivittääksesi tai asentaaksesi uudelleen ajurit, jotta saat USB-muistitikun, jota ei tunnisteta, korjattua.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse Laitehallinta.Laitehallinnan avaaminen.
 2. Laajenna Levyasemat ‑valikko. Napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-laitettasi ja klikkaa Ominaisuudet.USB-laitteen ominaisuuksien hakeminen.
 3. Napsauta Ohjain-välilehteä, ja sitten napsauta Päivitä ohjain.Ohjaimen päivittäminen.
 4. Klikkaa Etsi ohjaimet automaattisesti. Windows etsii internetistä ajan tasalla olevat ohjaimet ja lataa sekä asentaa ne. Jos mitään ei löydy, jatka seuraavaan vaiheeseen.Internetistä päivitettyjen ohjainten etsiminen.
 5. Klikkaa Sulje.Hakuikkunan sulkeminen.
 6. Napsauta Poista laite käytöstä.
  Olemassaolevan ohjaimen poistaminen.
 7. Napsauta Poista.
  USB-ohjaimen poistaminen.

Kun ohjain on poistettu, irrota vain USB ja liitä se uudelleen pakottaaksesi ohjainten uudelleenasennuksen.

Menetelmä 6: USB-ohjainten uudelleenasennus

USB-ohjain vastaa kaikkien USB-yhteydellä liitettyjen laitteidesi, kuten näppäimistön, hiiren ja USB-muistitikun, hallinnasta. Se työskentelee laitteesi ohjaimen kanssa ja auttaa järjestelmääsi ymmärtämään, miten laitetta käytetään. Ilman sitä mikään USB-laitteistasi ei toimisi, vaikka niillä olisi omat ohjaimensa.

USB-ohjaimen uudelleenasentaminen voi myös auttaa palauttamaan yhteyden järjestelmäsi ja USB:n välillä. Noudata näitä ohjeita USB-ohjaimen uudelleenasentamiseen.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja klikkaa Laitehallinta.Laitehallinnan avaaminen.
 2. Laajenna Universal Serial Bus -ohjaimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-ohjaintasi ja klikkaa Poista laite käytöstä. Kun sinulta pyydetään, klikkaa Poista uudelleen.USB-ohjaimen poistaminen.
 3. Toista vaihe 2 kaikille USB-ohjaimille, joita näet Universal Serial Bus -ohjaimet -kohdassa. Kun olet valmis, käynnistä tietokoneesi uudelleen pakottaaksesi ohjainten uudelleenasentamisen.

Menetelmä 7: USB-selective suspend -asetuksen poistaminen käytöstä

Windows yrittää säilyttää virtaa niin paljon kuin mahdollista, varsinkin akkukäyttöisillä laitteilla kuten kannettavilla tietokoneilla. USB Select Suspend on asetus, joka sallii Windowsin ottaa käyttämättömät USB-portit pois käytöstä yrittäessään vähentää virrankäyttöä. Tämä asetus voi kuitenkin usein aiheuttaa ongelmia, sillä Windows voi joskus poistaa käytöstä portteja, joita haluatkin käyttää.

Korjataksesi tämän, sinun tulee ottaa USB-selective suspend -asetus pois käytöstä virtasuunnitelmassasi varmistaaksesi, että yhdistämäsi portti on käytettävissä.
Noudata näitä ohjeita poistaaksesi USB-valikoivan keskeytyksen käytöstä virranhallinta-asetusten kautta:

 1. Napsauta Käynnistä. Etsi ”Ohjauspaneeli” ja avaa se.open control panel
 2. Napsauta Laitteisto ja ääni.Click Hardware and Sound
 3. Napsauta Virranhallinta-asetukset.Click Power Options.
 4. Napsauta Muuta suunnitelman asetuksia.Click Change plan settings.
 5. Napsauta Muuta lisävirranhallinta-asetuksia.Change advanced power settings
 6. Napsauta pudotusvalikoita USB-asetukset ja USB-valikoivan keskeytyksen asetus. Muuta arvot valintaan Ei käytössä.Click the dropdowns USB settings then USB selective suspend setting
 7. Napsauta Käytä, sitten OK.

Jos vaihdat toiseen virransäästösuunnitelmaan, tämä asetus on päivitettävä myös siinä suunnitelmassa.

Menetelmä 8: Ota käytöstä energiansäästöasetus USB-juuriliittymälle

Myös USB-juuriliittymilläsi on omat asetuksensa, jotka määräävät, milloin ne tulisi olla käytössä tai ei käytössä energian säästämiseksi. Kun energiansäästöasetus on päällä, Windows pystyy tarvittaessa sammuttamaan USB-portin virransäästön vuoksi.

Windows voi joskus ottaa käytöstä USB-portit jopa niiden ollessa käytössä. Seurauksena USB-asema ei välttämättä tule tunnistetuksi, kun se yhdistetään käytöstä poistettuun USB-porttiin. Voit estää Windowsia tekemästä tätä manuaalisesti ottamalla energiansäästöasetuksen pois käytöstä jokaiselta USB-juuriliittymältä, kuten näytämme seuraavaksi.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja napsauta Laitehallinta.launch device manager
 2. Laajenna Universal Serial Bus controllers ja napsauta hiiren kakkospainikkeella USB Root Hub. Napsauta Ominaisuudet.open usb root hub settings
 3. Napsauta Virranhallinta, ja poista rasti kohdasta Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite energian säästämiseksi. Napsauta OK.prevent Windows from disabling USB port

Menetelmä 9: Palaa aiempaan palautuspisteeseen

Jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei ole toiminut, voit tehdä viimeisen yrityksen korjata ongelman palauttamalla järjestelmäsi aiempaan ajankohtaan.

Palautuspisteet ovat tilannekuvia, jotka sisältävät järjestelmäsi asetukset, ajurit ja ohjelmistot niiden luontihetkellä. Jos ongelman aiheuttaa virheelliset asetukset, voit palauttaa järjestelmäsi aikaan, jolloin USB toimi hyvin.

Huomaa: Järjestelmäsi palauttaminen palautuspisteen avulla poistaa kaikki ohjelmistot tai laiteajurit, jotka olet asentanut sen luontihetken jälkeen. Tee siis varmuuskopiot kaikista tiedostoista, joita haluat säilyttää.

Noudata näitä ohjeita palauttaaksesi järjestelmäsi käyttäen Järjestelmän palautusta:

 1. Napsauta Aloita. Etsi ”Ohjauspaneeli” ja avaa se.open control panel
 2. Vaihda näkymätila Pieniksi kuvakkeiksi tai Suuriksi kuvakkeiksi ja napsauta sitten Palautus.select recovery
 3. Napsauta Avaa järjestelmäpalautus.open system restore
 4. Napsauta Seuraava.begin system restore
 5. Valitse palautuspiste ja napsauta Seuraava.select restore point
 6. Napsauta Valmis.confirm system restoring

Yhteenveto

Kun USB-asema kohtaa ongelman, jonka vuoksi sitä ei tunnisteta, voi olla vaikea määrittää, mikä on mennyt pieleen. Riippumatta syistä, on lukuisia tapoja, joilla voit puuttua asiaan.

Aloita ensin pienestä. Yritä eristää ongelma ja yhdistä USB-asema suoraan emolevyn porttiin. Jos se ei auta, yritä käyttää Windowsin laitteistovianmääritystyökalua ja päivittää tai asentaa uudelleen USB-aseman ajurit. Seuraavaksi voit kokeilla ottaa käyttöön USB-porttien virransäästöasetukset.

Jos mikään edellä mainituista ei auta, voit aina yrittää palauttaa järjestelmäsi käyttämällä palautuspistettä. Huomioi kuitenkin, että se palauttaa kaikki asentamasi sovellukset ja muuttamasi asetukset.

UKK:

USB-muistitikun fyysinen avaaminen on huolellinen prosessi, sillä sisäosiin voi aiheutua vahinkoa. Tyypillisessä USB-tikussa on takaosa ja etuosa, jotka on pidetty yhdessä napsautusmuotoilulla. Sinun tulee varovasti avata kuori käyttäen lattaista työkalua, kuten ruuvimeisseliä. Työskentele USB-tikun ympäri varovasti vipuamalla joka puolelta, kunnes kuori avautuu.
Yhdistä ensin USB emolevyn porttiin, ei tietokoneen koteloon. Jos laite ei silti näy, voit yrittää ajaa Windowsin laitteistojen ja laitteiden vianetsintätyökalun, joka voi korjata ongelman puolestasi.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloita ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 2. Kirjoita msdt.exe -id DeviceDiagnostic ja paina Enter.
 3. Napsauta Seuraava ja noudata ohjeita tietokoneesi skannaamiseen ja liittyvien ongelmien korjaamiseen.
USB:n puuttumisen tietokoneelta voi olla monia syitä. Se voi olla yhtä yksinkertainen kuin viallinen USB-portti. Varmistaaksesi, että USB on luettavissa järjestelmässäsi, on hyvä tarkistaa ajurit varmistaaksesi, että ne ovat ajan tasalla eivätkä ole vioittuneet. Noudata näitä ohjeita päivittääksesi ajurit tai asentaaksesi ne uudelleen ja palauttaaksesi tunnistamattoman USB-aseman.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse Laitehallinta.
 2. Levyasemat-valikossa napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-laitettasi ja napsauta Ominaisuudet.
 3. Napsauta Ajuri-välilehteä ja sitten napsauta Päivitä ajuri.
 4. Napsauta Etsi ajurit automaattisesti. Jos ei löydy ajureita, siirry seuraavaan vaiheeseen.
 5. Napsauta Sulje.
 6. Napsauta Poista laite käytöstä.
 7. Napsauta Poista asennus. Kytke USB-laite irti ja liitä se uudelleen.
Useat eri asiat voivat aiheuttaa USB-muistitikun rikkoutumisen, esimerkiksi (mutta ei rajoittuen):
 • Virheellinen irrottaminen
 • Fyysinen vahinko
 • Tiedostojärjestelmän vioittuminen
 • Malware-infektio
 • Vahingoittuneet tai vanhentuneet ajurit
Sinun tulisi palauttaa data USB-muistitikulta käyttämällä data palautustyökalua ja sitten pikamuotoilla USB-muistitikku korjataksesi ongelman, joka aiheuttaa tämän virheilmoituksen näkymisen.
Vioittunut USB-muistitikku voi viitata alla piilevään vahinkoon, joka pahenee ajan kanssa. Paras toimintatapa on palauttaa data USB-muistitikulta ja sitten muotoilla se käsitelläkseen mahdolliset loogiset vahingot, joita se on voinut kärsiä.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.