Πώς να διορθώσετε γρήγορα ένα USB Flash Drive που δεν αναγνωρίζεται

Avatar photo
Γράφτηκε από
Εγκρίθηκε από
438

Οι φορητές μνήμες USB, όσο βολικές και αν είναι, μπορεί επίσης να προκαλέσουν πολλούς πονοκεφάλους. Αν υποστούν λογική βλάβη όπως διαφθορά, μπορεί να φαίνεται ότι η φορητή μνήμη USB έχει Μη Διατεθέν Χώρο. Πρόκειται για λανθασμένη ένδειξη, καθώς τα δεδομένα σας παραμένουν εκεί, είναι απλώς απρόσιτα. Έτσι, πρέπει να δράσετε γρήγορα προκειμένου να ανακτήσετε τα περιεχόμενα της φορητής μνήμης USB.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε δεδομένα από μια φορητή μνήμη flash που δεν ανιχνεύεται από κανέναν υπολογιστή και πώς μπορείτε να την επιδιορθώσετε.

Πώς να Ανακτήσετε Δεδομένα από μια Μη Αναγνωρισμένη USB

Ακόμα κι αν η φορητή μνήμη USB δεν εμφανίζεται στον Εξερευνητή Windows, ο υπολογιστής σας μπορεί ακόμα να την αναγνωρίζει. Πράγματι, εφόσον είναι ορατή στην Διαχείριση Δίσκων και εμφανίζεται με το σωστό μέγεθος, θα είστε σε θέση να ανακτήσετε δεδομένα από μια φορητή μνήμη flash που δεν αναγνωρίζεται. Αν δεν είναι ορατή στην Διαχείριση Δίσκων, προσπαθήστε να την διαβάσετε πρώτα.

Για να ανακτήσετε τα δεδομένα, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων Disk Drill. Έχει σχεδιαστεί για να ανακτά δεδομένα από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένης μιας φορητής μνήμης flash που δεν εμφανίζεται. Με την δωρεάν έκδοση μπορείτε να ανακτήσετε έως και 500MB δεδομένων. Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανάκτηση είναι η γρήγορη δράση και η αποφυγή χρήσης της USB μέχρι να ανακτηθούν τα δεδομένα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω για να ανακτήσετε δεδομένα από μια φορητή μνήμη που δεν αναγνωρίζεται.

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε το.install disk drill on pc
 2. Επιλέξτε την USB σας, στη συνέχεια κάντε κλικ στο Αναζήτηση χαμένων δεδομένων.select usb ans search for lost data
 3. Κάντε κλικ στο Ανασκόπηση αρχείων που βρέθηκαν μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση.review files found on usb
 4. Σημειώστε ποια αρχεία θέλετε να ανακτήσετε. Η στήλη Πιθανότητες ανάκτησης εμφανίζει τις πιθανότητές σας να ανακτήσετε επιτυχώς κάθε αρχείο. Επίσης, μπορείτε να προεπισκοπήσετε ένα αρχείο κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Ανάκτηση.preview and select files for recovery from usb
 5. Επιλέξτε την τοποθεσία εξαγωγής. Βεβαιωθείτε ότι δεν ανακτάτε τα δεδομένα στην ίδια USB, καθώς θα μπορούσε να την διαφθείρει.select location and recover files from usb

Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας εμφανιστεί μια οθόνη επισκόπησης που περιγράφει τη διαδικασία ανάκτησης. Στη συνέχεια μπορείτε να πάτε στον φάκελο που επιλέξατε για ανάκτηση και να δείτε τα αρχεία σας.

Πριν την Αντιμετώπιση Προβλημάτων: Απομονώστε το Πρόβλημα

Πριν αρχίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τι προκαλεί το πρόβλημα. Η προσδιορισμός της πηγής του ζητήματος μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο που διαφορετικά θα ξοδευόταν στην αντιμετώπιση περιοχών που δεν είναι σχετικές.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να δοκιμάσετε τη φορητή μνήμη USB σε διαφορετική θύρα για να δείτε αν η θύρα που χρησιμοποιείτε είναι ελαττωματική. Αν η άλλη θύρα δεν λειτουργεί, τότε πρέπει να συνδέσετε τη φορητή μνήμη USB σε μια άλλη συσκευή για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πρόβλημα της συσκευής στην οποία συνδέεστε.

Αν η φορητή μνήμη USB λειτουργεί καλά όταν συνδέεται σε άλλη θύρα USB ή συσκευή, τότε το πρόβλημα δεν είναι με την USB σας. Αν η φορητή μνήμη USB δεν αναγνωρίζεται ακόμα, προχωρήστε στο επόμενο τμήμα.

Πώς να Διορθώσετε μια Φορητή Μνήμη Flash USB που Δεν Αναγνωρίζεται

Εάν η φορητή μνήμη USB σας δεν είναι ορατή με το σωστό μέγεθος στη Διαχείριση Δίσκων, δεν θα είναι δυνατή η ανάκτηση. Αλλά υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να την κάνετε αναγνώσιμη. Οι παρακάτω μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς να διορθώσετε μια φορητή μνήμη flash USB που δεν αναγνωρίζεται.

Μέθοδος 1: Συνδέστε Απευθείας στη Μητρική Πλακέτα

Οι θύρες USB στον υπολογιστή σας, που συνήθως βρίσκονται μπροστά ή στο επάνω μέρος, συνδέονται με τη μητρική σας κάρτα μέσω εσωτερικών καλωδίων. Αυτά τα καλώδια θα μπορούσαν να έχουν υποστεί βλάβη κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα οτιδήποτε συνδέεται στις θύρες USB στη θήκη του υπολογιστή σας να γίνεται αδιάβαστο.

Για να αποφύγετε αυτό, δοκιμάστε να συνδέσετε απευθείας σε μία από τις θύρες USB της μητρικής σας κάρτας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας εάν το USB stick σας δεν αναγνωρίζεται. Έτσι, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια άμεση σύνδεση και αποφεύγετε οποιαδήποτε προβλήματα με τα εσωτερικά καλώδια της θήκης του υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Καθαρισμός των Επαφών USB

Φυσικές ουσίες όπως η σκόνη και το λίπος μπορούν να συσσωρευτούν με τον καιρό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια φυσική απομόνωση που μπλοκάρει τη σύνδεση μεταξύ του USB και της θύρας USB. Ο τακτικός καθαρισμός του USB και των θυρών USB μπορεί να αποτρέψει αυτό.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε τη σκόνη, χρησιμοποιήστε έναν αεροσυμπιεστή ή ένα κουτί με συμπιεσμένο αέρα για να φυσήξετε τη σκόνη έξω. Για άλλες, πιο επίμονες αποφράξεις, βρέξτε ελαφρώς ένα βαμβάκι με ισοπροπυλική αλκοόλη και καθαρίστε απαλά το USB ή τη θύρα. Αφού ολοκληρώσετε, αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε υπόψη πόσο λεπτές είναι οι συνδέσεις USB και καθαρίστε τις θύρες USB μόνο όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Μέθοδος 3: Επιλογή Ανίχνευσης Προβλημάτων Υλικού

Τα Windows διαθέτουν πολλούς ισχυρούς επιλογείς ανίχνευσης προβλημάτων που έχουν σχεδιαστεί να στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα. Ο επιλογέας ανίχνευσης προβλημάτων Υλικού και Συσκευών μπορεί να σαρώσει τον υπολογιστή σας για θέματα που αφορούν το USB και να τα διορθώσει, έτσι ώστε να μπορέσετε να αναγνωρίσετε ένα USB που δεν αναγνωρίζεται.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να εκκινήσετε και να εκτελέσετε τον επιλογέα ανίχνευσης προβλημάτων Υλικού και Συσκευών.

 1. Κάντε δεξί κλικ Start και επιλέξτε Windows PowerShell (Admin). Κάντε κλικ Yes αν σας ζητηθεί από το UAC.Άνοιγμα παραθύρου PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Πληκτρολογήστε msdt.exe -id DeviceDiagnostic και πατήστε Enter.Εκκίνηση του επιλογέα ανίχνευσης προβλημάτων Υλικού και Συσκευών.
 3. Κάντε κλικ Next. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη ανάλογα με τα προβλήματα που ανακαλύπτουν τα Windows.Έναρξη της διαδικασίας επιδιόρθωσης στο Υλικό και τις Συσκευές.

Μέθοδος 4: Διαμόρφωση ενός Μη Αναγνωριζόμενου USB

Η διαμόρφωση ενός USB περιλαμβάνει τον καθαρισμό του υπάρχοντος συστήματος αρχείων ή την προσθήκη ενός νέου. Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει οποιαδήποτε δεδομένα βρίσκονται στο USB. Η διαμόρφωση ήταν πάντα μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος για την επιδιόρθωση USB flash drives που δεν ανιχνεύονται, καθώς ουσιαστικά το επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αφού έχετε ανακτήσει τα αρχεία σας από το USB σε μια ασφαλή τοποθεσία, ίσως θέλετε να το διαμορφώσετε για να επιδιορθώσετε οποιαδήποτε θέματα που το εμποδίζουν να διαβάζεται κανονικά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε ένα μη αναγνωριζόμενο USB.

 1. Κάντε δεξί κλικ Start και επιλέξτε Disk Management.Άνοιγμα Διαχείρισης Δίσκου.
 2. Κάντε δεξί κλικ στον τόμο USB και κάντε κλικ Format.Επιλογή για διαμόρφωση του USB.
 3. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Perform a quick format είναι επιλεγμένη. Αλλάξτε το Volume label, το File system, και το Allocation unit size αν είναι απαραίτητο. Πατήστε OK.Εκτέλεση Γρήγορης Διαμόρφωσης.
 4. Κάντε κλικ OK όταν ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.Ολοκλήρωση της διαμόρφωσης.

Μέθοδος 5: Ενημέρωση ή Επανεγκατάσταση των Προγραμμάτων Οδήγησης USB

Οποιοδήποτε υλικό συνδέετε στον υπολογιστή σας χρειάζεται έναν πρόγραμμα οδήγησης. Τα προγράμματα οδήγησης δημιουργούν και διατηρούν την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών σας ώστε να μπορείτε πραγματικά να τις χρησιμοποιήσετε. Αν τα προγράμματα οδήγησης του USB σας είναι κατεστραμμένα ή ξεπερασμένα, μπορεί να οδηγήσουν σε ασταθή λειτουργία του USB ή ίσως το flash drive σας να μην εμφανίζεται καθόλου στα Windows 10.Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να ενημερώσετε ή να εγκαταστήσετε εκ νέου τους οδηγούς σας για να διορθώσετε το USB flash drive που δεν αναγνωρίζεται.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Εκκίνηση και επιλέξτε Διαχειριστής Συσκευών.Άνοιγμα Διαχειριστή Συσκευών.
 2. Επεκτείνετε το μενού Δίσκοι. Κάντε δεξί κλικ στο USB και κάντε κλικ στα Ιδιότητες.Πρόσβαση στις ιδιότητες του USB.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Οδηγός, και μετά κάντε κλικ στο Ενημέρωση Οδηγού.Ενημέρωση του οδηγού.
 4. Κάντε κλικ στο Αναζήτηση αυτόματα για οδηγούς. Τα Windows θα αναζητήσουν στο διαδίκτυο για ενημερωμένους οδηγούς και θα τους κατεβάσουν/εγκαταστήσουν. Εάν δεν βρεθούν, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.Αναζήτηση στο διαδίκτυο για ενημερωμένους οδηγούς.
 5. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο.Κλείσιμο του παραθύρου αναζήτησης.
 6. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση Συσκευής.
  Απεγκατάσταση του υπάρχοντος οδηγού.
 7. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση.
  Απεγκατάσταση του οδηγού USB.

Αφού απεγκαταστήσετε τον οδηγό, αφαιρέστε απλά το USB σας και συνδέστε το ξανά για να αναγκάσετε τους οδηγούς να εγκατασταθούν πάλι.

Μέθοδος 6: Εγκατάσταση Εκ νέου των Ελεγκτών USB

Ένας ελεγκτής USB είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση όλων των συσκευών USB που συνδέονται, όπως το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το flash drive USB. Συνεργάζεται με τον οδηγό της συσκευής σας και βοηθά το σύστημά σας να καταλάβει πώς να χρησιμοποιεί τη συσκευή. Χωρίς αυτόν, κανένα από τα συσκευή USB σας δεν θα λειτουργούσε, ακόμη και με τους δικούς τους οδηγούς.

Η εγκατάσταση εκ νέου του ελεγκτή USB σας μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακτηθεί η επικοινωνία μεταξύ του συστήματος και του USB. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε εκ νέου τον ελεγκτή USB σας.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Εκκίνηση και κάντε κλικ στο Διαχειριστής Συσκευών.Άνοιγμα Διαχειριστή Συσκευών.
 2. Επεκτείνετε το μενού Οικουμενικοί Ελεγκτές Σειριακής Λειτουργίας. Κάντε δεξί κλικ στον ελεγκτή USB σας και κάντε κλικ στην Απεγκατάσταση συσκευής. Όταν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση ξανά.Απεγκατάσταση του ελεγκτή USB.
 3. Επαναλάβετε το βήμα 2 για όλους τους ελεγκτές USB που βλέπετε κάτω από το Οικουμενικοί Ελεγκτές Σειριακής Λειτουργίας. Όταν τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να αναγκάσετε τους οδηγούς να εγκατασταθούν ξανά.

Μέθοδος 7: Απενεργοποίηση της Ρύθμισης Επιλεκτικής Αναστολής USB

Τα Windows κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούν την ενέργεια, ιδιαίτερα σε φορητές συσκευές όπως οι φορητοί υπολογιστές. Η επιλεκτική αναστολή USB είναι μια ρύθμιση που επιτρέπει στα Windows να απενεργοποιήσουν μη χρησιμοποιούμενες θύρες USB προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση μπορεί συχνά να προκαλέσει προβλήματα, καθώς τα Windows μπορεί μερικές φορές να απενεργοποιήσουν θύρες που πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Για να διορθώσετε αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την ρύθμιση επιλεκτικής αναστολής USB στο σχέδιο ισχύος σας για να βεβαιωθείτε ότι η θύρα στην οποία συνδέεστε είναι χρηστική.Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε την Επιλεκτική Ανάστολη των USB μέσα από τις Επιλογές Ενέργειας:

 1. Κάντε κλικ στο Έναρξη. Αναζητήστε «Πίνακας Ελέγχου» και ανοίξτε το.open control panel
 2. Κάντε κλικ στο Υλικό και Ήχος.Click Hardware and Sound
 3. Κάντε κλικ στις Επιλογές Ενέργειας.Click Power Options.
 4. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις σχεδίου.Click Change plan settings.
 5. Κάντε κλικ στις Αλλαγή προχωρημένων ρυθμίσεων ενέργειας.Change advanced power settings
 6. Κάντε κλικ στα αναπτυσσόμενα μενού Ρυθμίσεις USB και μετά Επιλεκτική Ρύθμιση Ανάστολης USB. Αλλάξτε τις τιμές σε Απενεργοποιημένο.Click the dropdowns USB settings then USB selective suspend setting
 7. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή, στη συνέχεια κλικ στο OK.

Εάν μεταβείτε σε άλλο σχέδιο ενέργειας, αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να ενημερωθεί και σε αυτό το σχέδιο επίσης.

Μέθοδος 8: Απενεργοποίηση της Επιλογής Εξοικονόμησης Ενέργειας για το USB Root Hub

Οι θύρες USB Root Hub έχουν επίσης τις δικές τους ρυθμίσεις που καθορίζουν πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να ενεργοποιούνται για εξοικονόμηση ενέργειας. Όταν η επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη, τα Windows μπορούν να κλείσουν τη θύρα USB για να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Επιπλέον, τα Windows μερικές φορές μπορεί να απενεργοποιήσουν τις θύρες USB ακόμα και όταν αυτές χρησιμοποιούνται. Ως αποτέλεσμα, η συσκευή USB που συνδέεται σε μια απενεργοποιημένη θύρα USB δεν αναγνωρίζεται. Μπορείτε να αποτρέψετε τα Windows από το να κάνουν αυτό, απενεργοποιώντας χειροκίνητα την επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας για κάθε USB Root Hub, όπως σας δείχνουμε παρακάτω.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη και κλικ στην Διαχείριση Συσκευών.launch device manager
 2. Αναπτύξτε τους Ελεγκτές Σειριακής Λεωφόρου Παγκόσμιου (Universal Serial Bus controllers) και κάντε δεξί κλικ στο USB Root Hub. Κάντε κλικ στις Ιδιότητες.open usb root hub settings
 3. Κάντε κλικ στην Διαχείριση Ενέργειας, και αποεπιλέξτε την επιλογή Να επιτρέπεται στον υπολογιστή να απενεργοποιεί αυτή τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας. Κάντε κλικ στο OK.prevent Windows from disabling USB port

Μέθοδος 9: Επαναφορά σε Προηγούμενο Σημείο Επαναφοράς

Εάν καμία από τις προηγούμενες μεθόδους δεν έχει αποδώσει, μπορείτε να καταφύγετε σε μια τελευταία προσπάθεια για να διορθώσετε το πρόβλημα επαναφέροντας το σύστημά σας σε ένα προηγούμενο σημείο στο χρόνο.

Τα σημεία επαναφοράς είναι στιγμιότυπα που περιέχουν τις ρυθμίσεις του συστήματός σας, τους προγραμματιστές και το λογισμικό τη στιγμή της δημιουργίας τους. Εάν αυτό το πρόβλημα προκαλείται από λάθος ρυθμίσεις, μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημά σας σε μια χρονική στιγμή που το USB λειτουργούσε καλά.

Σημείωση: Η επαναφορά του συστήματός σας με ένα σημείο επαναφοράς θα διαγράψει οποιοδήποτε λογισμικό ή προγραμματιστές υλικού έχετε εγκαταστήσει από τη στιγμή που δημιουργήθηκε. Γι’ αυτό, κάντε αντίγραφο ασφαλείας για ό,τι επιθυμείτε να διατηρήσετε.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε το σύστημά σας χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος:

 1. Κάντε κλικ στο Έναρξη. Αναζητήστε “Πίνακας Ελέγχου” και ανοίξτε το.open control panel
 2. Αλλάξτε τη λειτουργία προβολής σε Μικρά εικονίδια ή Μεγάλα εικονίδια, στη συνέχεια κάντε κλικ στο Ανάκτηση.select recovery
 3. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα Επαναφοράς Συστήματος.open system restore
 4. Κάντε κλικ στο Επόμενο.begin system restore
 5. Επιλέξτε ένα σημείο επαναφοράς και κάντε κλικ στο Επόμενο.select restore point
 6. Κάντε κλικ στο Τέλος.confirm system restoring

Συμπεράσματα

Όταν η συσκευή USB συναντήσει ένα πρόβλημα που την κάνει να μην αναγνωρίζεται, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε τι έχει πάει στραβά. Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα.

Αρχικά, ξεκινήστε με απλά βήματα. Δοκιμάστε να απομονώσετε το πρόβλημα και συνδέστε την συσκευή USB απευθείας σε μια θύρα στη μητρική σας κάρτα. Αν αυτό δεν το διορθώσει, προσπαθήστε να τρέξετε τον ανιχνευτή προβλημάτων υλικού των Windows και ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε τους οδηγούς της συσκευής USB. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας που σχετίζονται με τις θύρες USB που χρησιμοποιείτε.

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το σύστημά σας χρησιμοποιώντας ένα σημείο επαναφοράς. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι αυτό θα επαναφέρει επίσης όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και τις ρυθμίσεις που έχετε αλλάξει.

FAQ:

Το να ανοίξετε φυσικά ένα USB flash drive είναι μια προσεκτική διαδικασία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε τα εσωτερικά εξαρτήματα. Ένα τυπικό USB έχει μια πίσω πλάκα και μια εμπρός πλάκα που κρατιούνται μαζί με ένα σύστημα κλειδώματος με κλικ. Θα πρέπει να ανοίξετε προσεκτικά τη θήκη χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο εργαλείο, όπως ένα λεπτό κατσαβίδι. Εργαστείτε κατά μήκος του USB, ανοίγοντας προσεκτικά την κάθε πλευρά μέχρι να ανοίξει η θήκη.
Αρχικά, συνδέστε το USB σε μια θύρα στη μητρική σας κάρτα αντί στη θήκη του υπολογιστή σας. Αν η συσκευή σας δεν εμφανίζεται ακόμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να τρέξετε τον εργαλείο ανίχνευσης προβλημάτων υλικού και συσκευών για να παρέμβει τα Windows και να λύσουν το πρόβλημα για εσάς.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη και επιλέξτε Windows PowerShell (Διαχειριστής).
 2. Πληκτρολογήστε msdt.exe -id DeviceDiagnostic και πατήστε Enter.
 3. Κάντε κλικ στο Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας και να διορθώσετε σχετικά ζητήματα.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το γιατί το USB σας μπορεί να μην εμφανίζεται στον υπολογιστή σας. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως ένα ελαττωματική θύρα USB. Για να διασφαλίσετε ότι το USB σας μπορεί να αναγνωστεί από το σύστημά σας, είναι καλό να ελέγξετε τους οδηγούς για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένοι και ότι δεν είναι κατεστραμμένοι. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε ή να επανεγκαταστήσετε τους οδηγούς σας και να επανακτήσετε την αναγνώριση μιας συσκευής USB που δεν αναγνωρίζεται.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη και επιλέξτε Διαχειριστής Συσκευών.
 2. Στην αναπτυσσόμενη λίστα Σκληροί δίσκοι, κάντε δεξί κλικ στο USB σας και κάντε κλικ στις Ιδιότητες.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Οδηγός, και έπειτα κάντε κλικ στο Ενημέρωση Οδηγού.
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για οδηγούς. Εάν δε βρεθούν, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.
 5. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο.
 6. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση Συσκευής.
 7. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση. Αποσυνδέστε το USB σας και συνδέστε το ξανά.
Πολλά διαφορετικά μπορεί να προκαλέσουν μια αποτυχία του USB flash drive, συμπεριλαμβανομένων (αλλά χωρίς να περιορίζονται σε):
 • Λανθασμένη αποσύνδεση
 • Φυσική βλάβη
 • Διαφθορά συστήματος αρχείων
 • Μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό
 • Κατεστραμμένοι ή ξεπερασμένοι οδηγοί
Θα πρέπει να ανακτήσετε τα δεδομένα από το USB drive χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων, και στη συνέχεια να διαμορφώσετε γρήγορα το USB drive για να διορθώσετε το πρόβλημα που προκαλεί την εμφάνιση αυτού του μηνύματος λάθους.
Ένα USB drive που έχει βλάβη μπορεί να αντιστοιχεί σε υποκείμενες ζημιές που χειροτερεύουν με τον καιρό. Η καλύτερη πρακτική είναι να ανακτήσετε τα δεδομένα από το USB drive, και στη συνέχεια να το διαμορφώσετε για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε λογική ζημιά μπορεί να έχει υποστεί.
Avatar photo
Ο Jordan Jamieson-Mane είναι συντάκτης περιεχομένου με έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, συχνά παράγοντας περιεχόμενο σχετικά με υλικό υπολογιστών, ανάκτηση δεδομένων και καταναλωτική ηλεκτρονική. Όταν δεν γράφει, ανακαλύπτει μουσική και εργάζεται πάνω στις δικές του ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required