Το USB Drive Εμφανίζει «Χωρίς Μέσο» στη Διαχείριση Δίσκων: Πώς να το Διορθώσετε

Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
49

usb drive shows no mediaΌταν εισάγετε ένα USB δίσκο στον υπολογιστή σας και δεν εμφανίζεται, αναρωτιέστε γιατί ξαφνικά ο USB δίσκος σας δεν λειτουργεί. Μεταβαίνετε γρήγορα στην κονσόλα Διαχείρισης Δίσκων, αλλά ο USB δίσκος εμφανίζει “No Media” κάτω από το όνομα του δίσκου.

Πιθανότατα είσαι έτοιμος να πανικοβληθείς, αλλά κάνε ένα διάλειμμα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σου πούμε τι πήγε στραβά με το USB σου, πώς να ανακτήσεις τα δεδομένα σου από το USB, και πώς να το επαναφέρεις στην προηγούμενη χρηστική του κατάσταση.

Τι Σημαίνει Κανένα Μέσο Αποθήκευσης;

Η Διαχείριση Δίσκων συνήθως σας παρέχει μια πλήρη επισκόπηση των συσκευών αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας. Αν ένα USB στικ δείχνει το μήνυμα “Χωρίς Μέσο” στην κονσόλα Διαχείρισης Δίσκων, δεν θα μπορέσετε να το προσπελάσετε από κανένα άλλο σημείο του υπολογιστή. Ακόμα και όταν προσπαθείτε να δείτε την κατάσταση του δίσκου χρησιμοποιώντας το Diskpart, θα δείτε “Χωρίς Μέσο” δίπλα στο USB στικ και το μέγεθος να αναγράφεται ως 0 bytes.

Όταν δεν γνωρίζετε τι προκάλεσε τη δυσλειτουργία της συσκευής σας, υπάρχει μικρή πιθανότητα να μπορέσετε να την επιδιορθώσετε. Δεδομένου ότι κανένα από τα Διαχείριση Δίσκων ή Diskpart δεν σας δίνει μια σαφή απάντηση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την επαγωγική σκέψη για να εξακριβώσετε την αιτία.

Εδώ είναι πιθανές αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν στο πρόβλημα “Κανένα Μέσο” του flash drive:

Αιτία Περιγραφή
🔌Χαλαρή θύρα USB Αν η σύνδεση της θύρας USB έχει χαλαρώσει, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει το πρόβλημα.
❌ Παλιοί ή κατεστραμμένοι οδηγοί USB Οι οδηγοί USB στον υπολογιστή σου ίσως έχουν παλιώσει ή καταστραφεί, προκαλώντας το πρόβλημα “No Media”.
⚠️ Λογικά λάθη Πιθανή διαφθορά του συστήματος αρχείων ή ζημιά στο Master Boot Record (MBR) του δίσκου μπορεί να οδηγήσει στο πρόβλημα του USB με το μήνυμα “No Media”.
☠️ Αιφνίδια αποσύνδεση Η αιφνίδια αφαίρεση του USB μπορεί να οδηγήσει σε λογικά λάθη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν το λάθος “No Media”.
🐞 Μόλυνση από ιό ή malware Μια μόλυνση από ιό ή malware μπορεί να καταστήσει αχρηστεύσιμο τον USB δίσκο σου και να προκαλέσει το πρόβλημα “No Media”.
🤕 Σωματική ζημιά Οι σκληροί κακοί τομείς ως αποτέλεσμα φυσικής ζημιάς στον δίσκο μπορεί να οδηγήσουν στο πρόβλημα “No Media”.

Πώς να Ανακτήσετε Δεδομένα από μια Συσκευή “Χωρίς Μέσο”

Καλύτερα να ανακτήσετε τα σημαντικά δεδομένα από το USB πριν αρχίσετε να προσπαθείτε να το επιδιορθώσετε. Αν προκαλέσετε περαιτέρω ζημιές κατά την διαδικασία επιδιόρθωσης και καταλήξετε με ένα κατεστραμμένο USB flash drive, μπορεί να χάσετε τυχόν ευκαιρίες ανάκτησης δεδομένων.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill. Αυτό το πλήρες εργαλείο ανάκτησης δεδομένων είναι ικανό να σαρώνει και να ανακτά δεδομένα από διάφορες συσκευές αποθήκευσης όπως οι USB δίσκοι.

Επίσης μπορεί να σαρώσει εκατοντάδες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο, ήχου, εγγράφων, αρχείων προϊόντων της Adobe και πολλών άλλων. Πέρα από αυτό, σας επιτρέπει να προεπισκοπήσετε αρχεία πριν την ανάκτησή τους ώστε να ξέρετε ποια αρχεία είναι άθικτα.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πριν εργαλείο ανάκτησης δεδομένων, θα σας καθοδηγήσουμε μέσα από την απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων που ακολουθεί.

 1. Κατεβάστε το Disk Drill και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Η δωρεάν έκδοση θα επιτρέψει την ανάκτηση έως και 500MB δεδομένων.Εκτέλεση εγκατάστασης Disk Drill.
 2. Αφού εγκατασταθεί το Disk Drill, εκκινήστε την εφαρμογή. Επιλέξτε την USB μονάδα από την αρχική οθόνη της εφαρμογής και επιλέξτε Αναζήτηση χαμένων δεδομένων. Αφήστε το Disk Drill να ολοκληρώσει τη σάρωση.επιλογή usb και αναζήτηση για χαμένα δεδομένα
 3. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, θα δείτε μια λίστα αρχείων που μπορούν να ανακτηθούν. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε, επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα τους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση.προεπισκόπηση και επιλογή αρχείων για ανάκτηση από usb
 4. Αφού πατήσετε το κουμπί Ανάκτηση, θα πρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία όπου θέλετε να ανακτήσετε τα αρχεία. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μια τοποθεσία διαφορετική από την USB μονάδα από την οποία ανακτάτε τα αρχεία για να αποφύγετε την επανεγγραφή των δεδομένων. Αφού έχετε επιλέξει μια τοποθεσία, κάντε κλικ Επόμενο.επιλέξτε τοποθεσία και ανακτήστε αρχεία από usb

Πώς να Διορθώσετε το Πρόβλημα “Χωρίς Μέσο” σε ένα USB Drive;

Τώρα που ξέρετε πώς να ανακτήσετε δεδομένα από ένα USB δίσκο που εμφανίζει “Κανένα Μέσο” στη Διαχείριση Δίσκων, μπορείτε να αρχίσετε να το επιδιορθώνετε. Συζητάμε κάποιες μεθόδους για την επιδιόρθωση τέτοιων flash drives παρακάτω.

Μέθοδος 1: Ελέγξτε τη Συσκευή σε Άλλον Υπολογιστή ή Θύρα

Εάν το USB σας δεν έχει εισαχθεί σωστά, η θύρα έχει χαλαρώσει, ή το USB δεν μπορεί να λάβει αρκετή ενέργεια από τη θύρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να εισάγετε το USB σε διαφορετική θύρα του υπολογιστή σας. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε να εισάγετε το USB σε διαφορετικό υπολογιστή για να δείτε αν το πρόβλημα είναι με τον υπολογιστή ή το USB.

Μέθοδος 2: Ενημέρωση, Επανεγκατάσταση ή Ενεργοποίηση του Προγράμματος οδήγησης συσκευής

Οι παρωχημένοι ή κατεστραμμένοι οδηγοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν το πρόβλημα “Χωρίς Μέσο” στις θύρες USB και είναι σχετικά εύκολο να επιδιορθωθούν.

Μπορείτε να ενημερώσετε τον οδηγό αυτόματα από τα Windows, αλλά επειδή τα Windows δεν είναι και τόσο καλά στο να βρίσκουν ενημερωμένους οδηγούς, μπορεί να θέλετε να κατεβάσετε απευθείας τον τελευταίο οδηγό από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε εκ νέου τον ίδιο πρόγραμμα οδήγησης αν έχει καταστραφεί. Για επανεγκατάσταση:

 1. Αναζητήστε στο Μενού Έναρξης το διαχειριστή συσκευών και πατήστε Enter.
 2. Επεκτείνετε τη λίστα Δισκοδιανομείς, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή USB σας και κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση συσκευής.απεγκατάσταση οδηγού συσκευής στα windows
 3. Αφού η συσκευή εξαφανιστεί από τη λίστα, κάντε κλικ στην καρτέλα Ενέργεια στην κορυφή και επιλέξτε Ανίχνευση για αλλαγές υλικού. Αυτό θα πρέπει να επανεγκαταστήσει τον οδηγό και να διορθώσει την καταστροφή του οδηγού.επανεγκατάσταση οδηγού συσκευής στα Windows

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι συσκευές USB ενδέχεται να έχουν απενεργοποιηθεί πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται μόνο να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Ενεργοποίηση αντί για ενημέρωση ή επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης.

Μέθοδος 3: Σάρωση Αντιικού

Αν η αιτία που δεν υπάρχει περιεχόμενο στη συσκευή είναι ένας ιός ή κακόβουλο λογισμικό, μπορείτε να διεξάγετε έναν έλεγχο με αντιικό πρόγραμμα, πατώντας για να αφαιρέσετε τον ιό. Ένας έλεγχος με αντιικό πρόγραμμα θα αφαιρέσει τον ιό και το κακόβουλο λογισμικό στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά όχι πάντα. Είτε καταφέρετε να τον αφαιρέσετε είτε όχι, αξίζει να το δοκιμάσετε πριν μορφοποιήσετε ολόκληρο τον σκληρό δίσκο.

Ο ακριβής τρόπος για την εκτέλεση ενός σαρώματος εξαρτάται από το αντι-ιό που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια γενική διαδικασία για να κάνετε τη δουλειά. Εδώ, σας παρουσιάζουμε την εκτέλεση ενός σαρώματος χρησιμοποιώντας το Windows Defender:

 1. Αναζητήστε ιό και πατήστε Enter για να ξεκινήσετε την ενότητα Προστασία από Ιούς & Απειλές του Windows Defender.
 2. Επιλέξτε το κουμπί Γρήγορη σάρωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στις Επιλογές σάρωσης αν θέλετε να εκτελέσετε μία πλήρη ή προσαρμοσμένη σάρωση.έναρξη σάρωσης στο windows defender
 3. Αφήστε τη σάρωση να ολοκληρωθεί.σάρωση windows defender σε εξέλιξη
 4. Αν βρεθούν απειλές, ο Defender θα προσπαθήσει να τις αφαιρέσει ή να τις τοποθετήσει σε καραντίνα αυτόματα. Αν όχι, θα δείτε ένα μήνυμα 0 απειλές βρέθηκαν.windows defender δείχνει ότι δεν βρέθηκαν απειλές

Μέθοδος 4: Αλλαγή Γράμματος Δισκοδιανομής

Μερικές φορές, οι απλούστερες μέθοδοι μπορούν να λύσουν τα πιο περίπλοκα προβλήματα στα Windows. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε καταφέρει να επιλύσετε το πρόβλημα “Χωρίς Μέσο” του USB δίσκου, η αλλαγή του γράμματος του δίσκου μπορεί ακριβώς να το κάνει.

Για να αλλάξετε το γράμμα του δίσκου:

 1. Εκκινήστε το Διαχείριση Δίσκων και κάντε δεξί κλικ στον δισκέτα USB.
 2. Επιλέξτε Αλλαγή Γράμματος και Διαδρομών Μονάδας Δίσκου.changing drive letter on windows
 3. Κάντε κλικ στο Αλλαγή.clicking the change button
 4. Επεκτείνετε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Ανάθεση του ακόλουθου γράμματος μονάδας δίσκου και επιλέξτε ένα διαφορετικό γράμμα. Κάντε κλικ στο OK για να βγείτε και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.selecting a drive letter

Μέθοδος 5: Εκτέλεση CHKDSK

Εάν το πρόβλημα “Το USB Drive εμφανίζει ‘Κανένας Μέσος'” στη Διαχείριση Δίσκων προκλήθηκε από σφάλματα συστήματος αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Γραμμής Εντολών CHKDSK για να επιχειρήσετε να το διορθώσετε. Η εκτέλεση του CHKDSK μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση σφαλμάτων συστήματος αρχείων και κακών τομέων σε διάφορες συσκευές αποθήκευσης.

Ορίστε ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε το CHKDSK για το USB σας:

 1. Συνδέστε το USB σας στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Command Prompt ως διαχειριστής αναζητώντας “Command Prompt” από το μενού Έναρξη και επιλέγοντας Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 2. Πληκτρολογήστε chkdsk N: /r, αντικαθιστώντας το N με το γράμμα του USB δίσκου σας.Χρησιμοποιώντας την εντολή CHKDSK στα Windows.
 3. Εάν χρειαστεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και συνδέστε ξανά τον δίσκο σας για να ελέγξετε αν το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

Μέθοδος 6: Προσπάθεια επιδιόρθωσης του MFT

Ο Πίνακας Κύριου Αρχείου (MFT) είναι το αρχείο που περιέχει όλες τις πληροφορίες για την επεξεργασία και ανάκτηση αρχείων από μια κατάτμηση NTFS.

Όταν ένα USB drive με διαμέρισμα NTFS εμφανίζει “Κανένα Μέσο” στη Διαχείριση Δίσκων, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο MFT έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TestDisk για να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε το MFT. Ακολουθεί τι μπορείτε να κάνετε:

 1. Κατεβάστε το TestDisk και αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε ένα φάκελο. Στη συνέχεια, τρέξτε το αρχείο testdisk_win.exe.
 2. Θα σας εμφανιστεί η επιλογή να δημιουργήσετε μια καταγραφή για τη σύνοδό σας. Επιλέξτε Δημιουργία για να δημιουργήσετε ένα αρχείο καταγραφής για τη σύνοδό σας. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε την επόμενη ενέργεια σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.δημιουργία αρχείου καταγραφής για testdisk
 3. Επιλέξτε το USB σας. Επιλέξτε Προχώρηση και πατήστε Enter.επιλέξτε τον δίσκο σας στο testdisk
 4. Επιλέξτε τον τύπο του πίνακα κατάτμησης εάν θέλετε να επιλέξετε άλλο δίσκο. Αν όχι, απλώς πατήστε Enter, καθώς το TestDisk προσπαθεί αυτόματα να ανιχνεύσει τον πίνακα κατάτμησης για εσάς.επιλέξτε τύπο κατάτμησης στο testdisk
 5. Επιλέξτε Προχωρημένες Ρυθμίσεις και πατήστε Enter.επιλέξτε προχωρημένες επιλογές
 6. Επιλέξτε και πάλι την κατάτμησή σας και επιλέξτε την ενέργεια Εκκίνησης στο κάτω μέρος του παραθύρου. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.επιλέξτε ενέργεια εκκίνησης
 7. Επιλέξτε την επιλογή Επισκευή MFT και πατήστε Enter.

Αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, το TestDisk θα προσπαθήσει τώρα να διορθώσει το MFT σας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν εγγυάται ότι θα είναι επιτυχημένη. Αν και τα δύο βασικά MFT και MFTmirr του USB σας έχουν υποστεί βλάβη, οι πιθανότητες θα είναι λιγότερες, αν όχι αδύνατες.

Μέθοδος 7: Διαμόρφωση του USB Δίσκου

Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για πρόβλημα MBR και καμία από τις άλλες επιδιορθώσεις δεν λειτούργησε για εσάς, ήρθε η ώρα για μορφοποίηση. Αφού έχετε ήδη ανακτήσει τα δεδομένα, η μορφοποίηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Επιπλέον, θα διορθώσει επίσης το πρόβλημα εάν προκαλείται από μη κατανεμημένο χώρο στο USB.

Για μορφοποίηση:

 1. Αναζητήστε στο Μενού Εκκίνησης διαχείριση δίσκων και πατήστε Enter.
 2. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή USB και επιλέξτε Μορφοποίηση.
 3. Επιλέξτε ένα σύστημα αρχείων, τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα σε Γρήγορη Μορφοποίηση, και κάντε κλικ σε Εκκίνηση.μορφοποίηση του δίσκου

Συμπέρασμα

Εάν το USB σας εμφανίζει ‘Χωρίς Μέσο’ στη Διαχείριση Δίσκων, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να επισκευάσετε τον δίσκο σας και να ξαναπροσπελάσετε τα αρχεία σας. Πριν όμως επιχειρήσετε οποιαδήποτε επισκευή, βεβαιωθείτε ότι όλα τα σημαντικά δεδομένα που έχετε στο USB σας έχουν προστατευτεί με αντίγραφα ασφαλείας. Εάν δεν είχατε κάνει κανένα αντίγραφο ασφαλείας πριν από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill για να ανακτήσετε τα αρχεία σας.

Με τις οδηγίες που παρείχαμε παραπάνω, τώρα θα πρέπει να έχετε μια ιδέα γιατί η USB συσκευή σας συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και όλους τους τρόπους που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Συχνές Ερωτήσεις

Το USB σας μπορεί να εμφανίσει "Κανένα Μέσο" στο Diskpart λόγω διάφορων λόγων, περιλαμβάνοντας προβλήματα λογισμικού όπως κακοί τομείς, διαφθορά συστήματος αρχείων και διαφθορά ή σφάλματα στον πίνακα διαμερισμάτων. Αυτό μπορεί επίσης να προκληθεί από φυσική βλάβη στον δίσκο σας.
Για να διορθώσετε το πρόβλημα 'No Media' στο USB με τη χρήση του CMD, μπορείτε να εκτελέσετε το CHKDSK στο Command Prompt. Απλά ανοίξτε το CMD ως διαχειριστής, και μετά πληκτρολογήστε την εντολή chkdsk N: /r, αντικαθιστώντας το N με το γράμμα του USB δίσκου σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μετά από αυτό, προσπαθήστε να συνδέσετε ξανά τον USB δίσκο σας και δείτε αν το πρόβλημα επιμένει.
Όταν το USB flash drive σας φαίνεται ότι έχει 0 bytes, συνήθως σημαίνει ότι το σύστημα αρχείων σας έχει καταστραφεί. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα εκτελώντας την Εντολή Προτροπής (Command Prompt) ως Διαχειριστής. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε chkdsk N: /r, αντικαθιστώντας το N με το γράμμα του USB σας, και πατήστε Enter για να προσπαθήσετε να διορθώσετε τυχόν σφάλματα του συστήματος αρχείων ή κακά τομείς.
Ο Arjun είναι ένας τεχνολογικός νίντζα, κωδικοποιεί HTML και CSS, και έχει λάβει ειδική μνεία ως η αναφορά για την τεχνολογική βοήθεια στην οικογένεια κατά τις συγκεντρώσεις. Γράφει οδηγούς περίπου εξι χρόνια και αυτή τη στιγμή συνεισφέρει σε κύριες τεχνολογικές ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
Ανώτερος Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυσική, Πληροφοριακές Τεχνολογίες για Πειράματα Επιστήμης.