USB-station toont ‘Geen Media’ in Schijfbeheer: Hoe te repareren

Geschreven door
Goedgekeurd door
51

usb drive geeft geen media weerWanneer u een USB-station in uw pc steekt en het wordt niet weergegeven, bent u in de war waarom uw USB-station plotseling niet meer werkt. U gaat snel naar de Schijfbeheerconsole, maar uw USB-station geeft “Geen Media” weer onder de schijfnaam.

Je staat waarschijnlijk op het punt om in paniek te raken, maar neem een pauze. In deze gids vertellen we je wat er mis is gegaan met de USB-stick, hoe je je gegevens terugkrijgt van de USB-stick en hoe je deze weer in de vorige bruikbare staat terugbrengt.

Wat Betekent Geen Media Apparaat?

Schijfbeheer geeft je meestal een compleet overzicht van opslagapparaten die zijn aangesloten op je pc. Als een USB-drive in de Schijfbeheer-console de melding “Geen Media” toont, kun je er nergens anders op de pc toegang toe krijgen. Zelfs wanneer je probeert naar de status van de schijf te kijken met behulp van Diskpart, zie je “Geen Media” naast de USB-drive en de grootte aangegeven als 0 bytes.

Wanneer je niet weet wat ervoor heeft gezorgd dat je apparaat niet goed functioneert, is er weinig kans dat je het zelf kunt repareren. Aangezien zowel Schijfbeheer als Diskpart je geen duidelijk antwoord geven, moet je deductief redeneren gebruiken om de oorzaak te achterhalen.

Hier zijn mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot het “Geen Media” probleem van de usb-stick:

Oorzaak Beschrijving
🔌Losse USB-poort Als de verbinding van de USB-poort los is geraakt, kan dat het probleem veroorzaken.
❌ Verouderde of corrupte USB-stuurprogramma De USB-stuurprogramma’s op je pc kunnen verouderd zijn of corrupt geraakt zijn, wat kan leiden tot het probleem “Geen Media”.
⚠️ Logische fouten Mogelijke bestandssysteemcorruptie of beschadiging aan de Master Boot Record (MBR) van de schijf kan leiden tot het weergeven van de “Geen Media”-fout door de USB.
☠️ Plots verwijderen Het plotseling verwijderen van de USB-schijf kan resulteren in logische fouten, die vervolgens de “Geen Media”-fout kunnen veroorzaken.
🐞 Malware of virus Een malware- of virusinfectie kan je USB-schijf onbruikbaar maken en het “Geen Media”-probleem veroorzaken.
🤕 Fysieke schade Harde slechte sectoren als gevolg van fysieke schade aan de schijf kunnen leiden tot het “Geen Media”-probleem.

Hoe gegevens te herstellen van een “Geen Media” apparaat

Het is beter om belangrijke gegevens van de USB-stick te herstellen voordat je begint met het proberen te repareren ervan. Als je verdere schade veroorzaakt tijdens het oplossen van problemen en uiteindelijk met een defecte USB-stick eindigt, kun je elke kans op het terugkrijgen van gegevens verliezen.

De gemakkelijkste manier is om dataherstelsoftware te gebruiken, zoals Disk Drill. Deze uitgebreide tool voor gegevensherstel kan verschillende opslagapparaten scannen en data herstellen, zoals USB-sticks.

Het kan ook honderden bestandsformaten scannen, inclusief foto’s, video’s, audio, documenten, Adobe-productbestanden en nog veel meer. Daarnaast kunt u bestanden vooraf bekijken voordat u ze herstelt, zodat u weet welke bestanden intact zijn.

Als je nog nooit een gegevenshersteltool hebt gebruikt, zullen we je door het eenvoudige proces van vier stappen hieronder leiden.

 1. Download Disk Drill en installeer het op je PC. De gratis versie staat het herstellen van maximaal 500MB aan gegevens toe.Uitvoering van Disk Drill installatie.
 2. Zodra Disk Drill is geïnstalleerd, start je de app. Selecteer de USB-stick vanaf het startscherm van de app en selecteer Zoeken naar verloren gegevens. Laat Disk Drill de scan voltooien.selecteer usb en zoek naar verloren gegevens
 3. Zodra de scan voltooid is, zie je een lijst van bestanden die hersteld kunnen worden. Selecteer de bestanden die je wilt herstellen door het vakje ernaast aan te vinken. Klik daarna op de Herstellen knop.voorbeeldweergave en selecteer bestanden om te herstellen van usb
 4. Zodra je op de Herstellen knop drukt, moet je een locatie kiezen waar je de bestanden wilt herstellen. Zorg ervoor dat je een andere locatie kiest dan de USB-stick waarvan je de bestanden herstelt om overschrijving van gegevens te voorkomen. Nadat je een locatie hebt geselecteerd, klik je op Volgende.selecteer locatie en herstel bestanden van usb

Hoe het “Geen Media” probleem op een USB-station oplossen?

Nu je weet hoe je gegevens kunt herstellen van een USB-station dat “Geen Media” weergeeft in Schijfbeheer, kun je beginnen met het repareren ervan. We bespreken hieronder enkele methoden om dergelijke flashdrives te repareren.

Methode 1: Controleer het Apparaat op een Andere PC of Poort

Als uw USB-stick niet goed is aangesloten, de poort los is geraakt, of de USB-stick niet voldoende stroom kan trekken uit de poort, kunt u proberen de USB-stick in een andere poort op uw computer te steken. Als dat niet werkt, probeer dan de USB-stick in een andere computer te steken om te zien of het probleem bij de pc of de USB-stick ligt.

Methode 2: Update, herinstalleer of activeer het apparaatstuurprogramma

Verouderde of corrupte stuurprogramma’s kunnen ook het USB “Geen media”-probleem veroorzaken, en ze zijn vrij eenvoudig te verhelpen.

Je kunt de driver automatisch bijwerken vanuit Windows, maar aangezien Windows niet zo goed is in het vinden van bijgewerkte drivers, wil je misschien de nieuwste driver rechtstreeks downloaden van de website van de fabrikant.

Als alternatief kun je dezelfde driver opnieuw installeren als deze beschadigd is geraakt. Om opnieuw te installeren:

 1. Zoek in het Start Menu naar apparaatbeheer en druk op Enter.
 2. Vouw de lijst met Schijfstations uit, klik met de rechtermuisknop op uw USB-apparaat en klik op Apparaat verwijderen.apparaatstuurprogramma deïnstalleren op windows
 3. Als het apparaat uit de lijst is verdwenen, klik je op het tabblad Actie bovenaan en selecteer je Zoeken naar hardwarewijzigingen. Dat zou het stuurprogramma opnieuw moeten installeren en de corruptie van het stuurprogramma oplossen.stuurprogramma van apparaat opnieuw installeren op Windows

In sommige gevallen kunnen de USB-apparaten volledig uitgeschakeld zijn. In dat geval hoef je alleen maar met de rechtermuisknop te klikken en Inschakelen te selecteren in plaats van het bijwerken of opnieuw installeren van de driver.

Methode 3: Antivirus Scan

Als een virus of malware de reden is dat er geen media op het apparaat staat, kunt u een antivirus scan uitvoeren om het virus te verwijderen. Een antivirus scan zal in de meeste gevallen het virus en malware verwijderen, maar niet altijd. Hoe dan ook, het is het proberen waard voordat u de hele schijf formatteert.

De exacte manier om een scan uit te voeren is afhankelijk van het antivirusprogramma dat je gebruikt. Echter, je kunt hetzelfde algemene proces toepassen om de klus te klaren. Hier illustreren we het uitvoeren van een scan met Windows Defender:

 1. Zoek naar virus en druk op Enter om de sectie Virus- & bedreigingsbeveiliging van Windows Defender te starten.
 2. Selecteer de knop Snelle scan. Als alternatief kun je op Scanopties klikken als je een volledige of aangepaste scan wilt uitvoeren.starten van een scan in windows defender
 3. Laat de scan voltooien.windows defender scan in uitvoering
 4. Als er bedreigingen worden gevonden, zal Defender proberen deze automatisch te verwijderen of in quarantaine te plaatsen. Zo niet, dan zie je een bericht met 0 bedreigingen gevonden.windows defender toont geen bedreigingen gevonden

Methode 4: Stationsletter wijzigen

Soms kunnen de eenvoudigste methoden de meest complexe problemen in Windows oplossen. Als het tot nu toe niet gelukt is om het probleem met de USB-stick “Geen Media” op te lossen, kan het veranderen van de schijfletter zomaar de oplossing zijn.

Om de stationsletter te wijzigen:

 1. Start Schijfbeheer op en klik met de rechtermuisknop op het USB-station.
 2. Selecteer Stationsletter en paden wijzigen.stationletter wijzigen in windows
 3. Klik op Wijzigen.op de wijzig-knop klikken
 4. Open het uitklapmenu naast de optie Ken de volgende stationsletter toe en selecteer een andere letter. Klik op OK om te verlaten en de wijzigingen op te slaan.een stationsletter selecteren

Methode 5: Voer CHKDSK uit

Als het probleem “USB-station toont ‘Geen Media'” in Schijfbeheer wordt veroorzaakt door fouten in het bestandssysteem, kunt u de opdrachtprompt utility CHKDSK gebruiken om te proberen het te herstellen. Het uitvoeren van CHKDSK kan helpen bij het herstellen van fouten in het bestandssysteem en slechte sectoren op verschillende opslagapparaten.

Hier is een snelle handleiding over hoe je CHKDSK gebruikt voor je USB-station:

 1. Sluit uw USB-stick aan op uw computer. Open vervolgens de Opdrachtprompt als administrator door te zoeken naar “Opdrachtprompt” vanuit het Startmenu en selecteer Uitvoeren als administrator.
 2. Typ chkdsk N: /r, vervang N met de letter van uw USB-stick.Het CHKDSK-commando gebruiken op Windows.
 3. Herstart indien nodig uw computer en sluit uw stick opnieuw aan om te controleren of het probleem is opgelost.

Methode 6: Poging tot reparatie van MFT

De Master File Table (MFT) is het bestand dat alle informatie bevat om bestanden te verwerken en op te halen van een NTFS-partitie.

Wanneer een USB-station met een NTFS-partitie “Geen Media” in Schijfbeheer weergeeft, kan dit betekenen dat de MFT zelf is beschadigd. In dit geval kunt u TestDisk gebruiken om te proberen de MFT te repareren. Dit is wat u kunt doen:

 1. Download TestDisk en pak het zip-bestand uit naar een map. Voer vervolgens het bestand testdisk_win.exe uit.
 2. U wordt begroet met de optie om een logbestand voor uw sessie te maken. Selecteer Create om een log voor uw sessie te maken. Gebruik de pijltoetsen om uw volgende actie te kiezen. Druk vervolgens op Enter.create log for testdisk
 3. Kies uw USB-station. Selecteer Proceed en druk op Enter.select your drive in testdisk
 4. Selecteer het type partitietabel als u een ander station wilt kiezen. Zo niet, druk gewoon op Enter, aangezien TestDisk automatisch probeert de partitietabel voor u te detecteren.select partition type in testdisk
 5. Selecteer Geavanceerd en druk op Enter.select advanced options
 6. Selecteer uw partitie opnieuw en kies de Boot-actie onderaan het venster. Druk daarna op Enter.choose boot action
 7. Selecteer de optie Repair MFT en druk op Enter.

Nadat u deze stappen heeft gevolgd, zal TestDisk nu proberen uw MFT te repareren. Deze methode biedt echter geen garantie op succes. Als zowel de hoofd-MFT als MFTmirr van uw USB-station beschadigd zijn, zullen de kansen kleiner zijn, zo niet onmogelijk.

Methode 7: Formatteer het USB-station

Als het geen MBR-probleem is en geen van de andere oplossingen voor jou heeft gewerkt, is het tijd voor een formattering. Aangezien je de gegevens al hebt hersteld, zou formatteren geen groot probleem moeten zijn. Bovendien zal het ook het probleem oplossen als het wordt veroorzaakt door niet-toegewezen ruimte op de USB-stick.

Te formatteren:

 1. Zoek naar schijfbeheer in het Startmenu en druk op Enter.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het USB-apparaat en selecteer Formatteren.
 3. Selecteer een bestandssysteem, vink het vakje naast Snelle Format aan en klik op Start.het station formatteren

Conclusie

Als uw USB-station ‘Geen Media’ weergeeft in Schijfbeheer, betekent dit niet dat het onmogelijk is om uw station te herstellen en weer toegang te krijgen tot uw bestanden. Maar voordat u een herstel uitprobeert, zorg ervoor dat alle belangrijke gegevens die u op uw USB-station hebt, zijn geback-upt. Als u hiervoor geen back-up had, kunt u datahersteltools zoals Disk Drill gebruiken om uw bestanden te herstellen.

Met de instructies die we hierboven hebben verstrekt, zou u nu een idee moeten hebben waarom uw USB-stick zich op deze manier gedraagt en alle manieren waarop u dit probleem kunt oplossen.

Veelgestelde Vragen

Uw USB-station kan "Geen media" weergeven in Diskpart om verschillende redenen, waaronder softwareproblemen zoals slechte sectoren, corruptie van het bestandssysteem en corruptie of fouten in de partitietabel. Dit kan ook worden veroorzaakt door fysieke schade aan uw schijf.
Om het 'Geen Media' USB-probleem met CMD op te lossen, kunt u CHKDSK uitvoeren op de Opdrachtprompt. Open eenvoudigweg CMD als Beheerder, typ dan het commando chkdsk N: /r, vervang N door de letter van uw USB-station. Druk daarna op Enter en wacht totdat het proces voltooid is. Probeer hierna uw USB-station opnieuw aan te sluiten en kijk of het probleem nog steeds voorkomt.
Wanneer jouw USB-stick wordt getoond als 0 bytes, betekent dit over het algemeen dat je bestandssysteem corrupt is. Je kunt dit probleem oplossen door Command Prompt als administrator uit te voeren. Typ vervolgens chkdsk N: /r, waarbij je N vervangt door de letter van jouw USB-station, en druk op Enter om een poging te doen om eventuele fouten in het bestandssysteem of slechte sectoren te herstellen.
Arjun is een tech ninja, schrijft HTML en CSS, en heeft een eervolle vermelding gekregen als de vaste tech-hulp van de familie tijdens bijeenkomsten. Hij schrijft al ongeveer zes jaar handleidingen en is momenteel een bijdrager op grote techwebsites.
Goedgekeurd door
Senior Data Recovery Engineer. Masterdiploma in Natuurkunde, Informatietechnologie voor Wetenschappelijke Experimenten.